Skočiť na obsah

Voľby do VÚC

Odporúčané príspevky

Zverejnené

keby som bol nuteny + mal tu moznost, tak si proste odvolim. pripominam, cez net.

A keby si tu moznost cez net nemal, tak co? By si sa opat alibisticky ospravedlnil? Alebo to ides stavat do sebeckej pozicie, povinne volby pre vsetkych, ale len ak bude sposob, ktory je mne prijemny?

1) moznost ospravedlnit sa. uz som napisal, odignoroval si.

2) moznost volieb cez mobil. uz som napisal, odignoroval si.

3) tusim ze je taka moznost, volit postou.

1)Aky by bol postup na ospravedlnenie sa? Vo vsetkom co sa tyka volieb musi byt nespochybnitelne, ze sa jedna o teba. Preto musis mat pri volbe obciansky preukaz, preto si volebny preukaz musis vybavovat osobne. Toto iste musi platit aj v pripade, ze sa chcem ospravedlnit z volebnej neucasti.

Ako sa ospravedlnim? Pridem na urad a poviem, ze sa nezucastnim lebo co? Lebo som v zahranici? A ako si overia, ze som vazne v zahranici? To ma podrobia vysluchu, kam idem, co idem, preco to nemoze pockat? Budem im nebodaj musiet dokazovat, ze skutocne idem?

2)Aj s tou volbou mobilom, vsak to je smiesne... ako dokazu, ze som to skutocne volil ja?

Volba cez net, ako dokazu ze som si to skutocne volil ty? Jedine bezpecne riesenie je na sposob elektronickeho podpisu, ktory by ti bol na dobu trvania volieb prideleny. Tento podpis, by si si zas musel ist vybavoat na nejaky urad.

Vsetko ostatne je nezabezpecene, jednoducho zneuzitelne a spochybnitelne. Jedine elektronicky podpis sa moze bezpecnostou priblizit k obcianke a aj to nie uplne (nikde nieje zaruka, ze ten podpis niekomu za proviziu nepredam).

A to nehovorim o tom, ze by ta museli vyskrtnut z papieroveho zoznamu (kedze si neviem predstavit, ze by mali v kazdej volebnej miestnosti kompy, v ktorych by bol elektronicky zoznam volicov a automaticky by sa to synchronizovalo s moznostou volit z domu)

stale vychadzas z chybnej premisy "ak niekto nejde volit teraz, keby volit musel, hodi prazdny listok". blbost ako hrom. moji rodicia by sli volit zupana, ale oco nieco riesil a mama upratovala. povedali si - mame dolezitejsie veci na praci. viem vsak velmi dobre, ze keby tam boli nuteni ist, prazdny listok rozhodne nehodi ani jeden z nich.

Ked ten clovek nechce volit, tak nevoli. Sloboda je aj o tom, ze si sam rozhodnem, ci mi to za to stoji, alebo nie. Ci tym volbam prikladam taky vyznam, ze sa pre nej k tej urne poberiem, alebo ostanem doma okopavat zahradku. Je sranda, ako vsade soptis na komunizmus a pritom sam chces zavadzat totalitne praktiky. Ja som svojpravny obcan tohto statu a mam podla mna sam pravo rozhodnut, ake maju tieto volby/referendum vyznam. Aj neucastou vyjadrim svoj nazor. (Ze mi nijaky z kandidatov nestoji ani za tych 15 minut)

obetovat 15minut na volby v priemere 1-1.5x rocne, to mi pride ako fakt strasna a nicim neospravedlnitelna buzeracia.

A preco si nebol volit, ked je to len 15minut 1-1.5.x rocne? Aha, pretoze 15minut je to len v pripade, ak mas volebnu miestnost kusok od miesta, kde sa budes v case volieb zdrziavat. Ak si niekde v Brne, tak sa ti to kapanek pretiahne. (A nezacinaj zas s volbou cez net, kedze to by situaciu vyriesilo tak mozno pre teba, ale nie pre dalsich xy ludi)
  • Pridať bod 1
Zverejnené

tak som asi nepresvedcivy .. co uz :lol:

nie :)

nie je to aspoň u mňa o presvedčivosti, jednoducho som teraz na tom tak, že by som ja zaplatila tých sedem či koľko euro to dostávali za lístok, či skutočne vhodila prázdny či neplatný lístok ...

som znechutená a nechcem ... myslím, že ani na nete by som sa neregistrovala. práve teraz nie.

a to som ešte nie tak dávno bolo dokonca na seba hrdá, že voliť poctivo chodím.

Zverejnené

Volba cez net, ako dokazu ze som si to skutocne volil ty? Jedine bezpecne riesenie je na sposob elektronickeho podpisu, ktory by ti bol na dobu trvania volieb prideleny. Tento podpis, by si si zas musel ist vybavoat na nejaky urad.

i keď si sa nepýtal mňa, existuje dačo ako Variabilný symbol :lol: / ale samozrejme nevravím že sa to má uplatniť ale kebyže je každému pridelený by sa to dalo /

Zverejnené

Ja mám jeden zásadný doplňujúci návrh - a síce taký, že by som zakázal voliť dôchodcom - jednak už väčšinou nie sú ekonomicky činný a navyše celkové výsledky volieb by vyzerali inak...ostatných treba motivovať ísť voliť...napr. voľby cez internet sa mi pozdávajú, keď to funguje v Estónsku, tak by to mohlo fungovať aj u nás, i keď v spomínanom Estónsku majú podstane lepší prístup k netu...

Ešte sa vrátim k výsledkom voľieb VUC - nie som bohvieako nadšený, že Mikuš ostáva, na druhej strane ho nevnímam až tak tragicky...ale bol by som radšej za Paveleka alebo Gála...i keď sa musím priznať, že o Pavelekovi skoro nič neviem, ale keďže bol nominantom strán, ktoré ideologicky sa blížia alebo zhodojú s mojimi názormi, tak som ho dal...ale to už je jedno...a v BA dúfam, že vyhrá Frešo!

Zverejnené

Ja mám jeden zásadný doplňujúci návrh - a síce taký, že by som zakázal voliť dôchodcom

a potom by kto prišiel na rad ? lavičiari ? invalidi .... ?

Zverejnené

i keď si sa nepýtal mňa, existuje dačo ako Variabilný symbol / ale samozrejme nevravím že sa to má uplatniť ale kebyže je každému pridelený by sa to dalo /

Problemom nieje identifikovat, ze je to moje cislo. Problemom je zabezpecit, ze som to cislo skutocne pouzil ja, ze za mna neodvolil niekto iny. :lol:
Zverejnené

A aký to má zmysel, aby nejaký dôchodca rozhodoval o mojej budúcnosti? taký dôchodca, ktorý je zaslepený a idealizuje si komunizmus? Nemá to žiadný zmysel! Ako isto vieš väčšina dôchodcov volí ľavicu...

a potom by kto prišiel na rad ? lavičiari ? invalidi .... ?

Aha, takže zvyšok Slovenska pozostáva z občanov týchto skupín? zaujímavé Obrázok

Zverejnené

posledna vec k tomuto celemu - keby pred 15 rokmi poviem, ze danovy system na SVK je zly, ty by si odo mna urcite tahal odpovede na desiatky otazok, ako si to predstavujem a ja by som ti na to nevedel dat odpovede, pretoze na ne potrebujeme niekoho ako Sulik, co tu reformu vymysli, prerata, da na papier a posunie spravnym ludom, ale to nespravim. skratka ti tu neposkytnem kompletnu analyzu a plan niecoho, co v mojej v hlave vzniklo len ako dobra myslienka.

Zverejnené

tiborco

A aký to má zmysel, aby nejaký dôchodca rozhodoval o mojej budúcnosti? taký dôchodca, ktorý je zaslepený a idealizuje si komunizmus? Nemá to žiadný zmysel! Ako isto vieš väčšina dôchodcov volí ľavicu.

a aký má význam aby mne dajaký kapitalista rozhodoval o budúcnosti ?

Aha, takže zvyšok Slovenska pozostáva z občanov týchto skupín? zaujímavé Posted Image

prečo zvyšok ja som tam dal bodky že to ďalej pokračuje :lol: skupiny môžeš doplniť vo svojom voľnom čase :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ale toto nieje problem detailov, ako by taky system mal fungovat. Toto je v prvom rade o elementarnej slobode jednotlivca rozhodovat sam za seba.

Zverejnené

lopata

a aký má význam aby mne dajaký kapitalista rozhodoval o budúcnosti

Ty si daj hlas pre mňa za mňa na hocikoho, ale o čo dôchodcom do politiky? alebo si rád, že sa môžeš spoliehať na dôchodcov? A to ti nevadí , že aj oni nepriamo vďaka tomu vedú krajinu do záhuby? že sú nehorázne egoistickí (česť výnimkám)?

Jo a ešte niečo - skutočný kapitalizmus sa tu zatiaľ dlho nebudoval...akurát len v rokoch 2002-2006, ale tie roky stačili k tomu, že Slovensko sa vydalo na skutočne dobrú cestu, žiaľ Slovensko teraz SMERuje do hája

Zverejnené

ale o čo dôchodcom do politiky?

každý občan má právo na to aby si odvolil v tomu čo verí :lol:, platili si celý život dane, sú stalé občanmi tohoto štátu tak majú právo ísť voliť.

alebo si rád, že sa môžeš spoliehať na dôchodcov?

som aj vtedy keď dávajú hlasy KDH, či SDKú ... aspoň majú snahu :)

že sú nehorázne egoistickí

potom su aj mladý ľudia egoistický lebo skoro všetci serú na voľby :)

Zverejnené

ja by som len rád upozornil na fakt,

že opäť keď sú pri moci mečiarovci, slotovci a ľudia akceptujúci ich praktity

sa opäť nielen viditeľne a hromadne kradne, dejú neprávosti na súdoch,

ale už tu máme aj problémy pri voľbách

Zverejnené

platili si celý život dane, sú stalé občanmi tohoto štátu tak majú právo ísť voliť.

Ale na dôchodku nie sú väčšinou ekonomicky činný, ako som už isto spomínal.

Zverejnené

ale o čo dôchodcom do politiky? alebo si rád, že sa môžeš spoliehať na dôchodcov? A to ti nevadí , že aj oni nepriamo vďaka tomu vedú krajinu do záhuby? že sú nehorázne egoistickí (česť výnimkám)?

:lol:

tiborco,

prepáč, ale spýtaj sa na to pánov ako sú Augustín Marián Húska, dvojitý doktor Vladimír Mečiar, a ešte celej hromady ľudí, ktorí v dôchodkovom veku dokonca sedeli a sedia v parlamente, sú pri koryte a rozhodujú o tejto krajine ...

tiborco,

čo tak znovu zaviesť dospelosť od 21 rokov ? keď už sú zvyčajne dorastené aj švy na hlave, aj vývoj človeka v dospelosť je ako tak dokončený ?

prečo pripúšťať k volebným urnám 18 ročných, ktorých obrovská väčšina o politiku ani len nezavadila, a buď nejdú voliť, alebo volia to, o čom sa doma hovorí ...

• Pridať bod 1
Zverejnené

tiborco

Ale na dôchodku nie sú väčšinou ekonomicky činný, ako som už isto spomínal.

ale to na veci nič nemení, keď vravíš že nie sú ekonomicky aktívni takže zákažme voliť nezamestnaným, invalidným dôchodcom a podobne šak nie sú ekonomicky aktívni :lol:

tomassi

ja by som len rád upozornil na fakt,

že opäť keď sú pri moci mečiarovci, slotovci a ľudia akceptujúci ich praktity

sa opäť nielen viditeľne a hromadne kradne, dejú neprávosti na súdoch,

ale už tu máme aj problémy pri voľbách

nuž dakto to vie pekne ututlať a utajiť a dakto nie, budú sa to musieť ešte naučiť :)

Zverejnené

prepáč, ale spýtaj sa na to pánov ako sú Augustín Marián Húska, dvojitý doktor Vladimír Mečiar, a ešte celej hromady ľudí, ktorí v dôchodkovom veku dokonca sedeli a sedia v parlamente, sú pri koryte a rozhodujú o tejto krajine ...

A práve preto by som dôchodcov vylúčil aj z vrcholovej politiky, keďže blnú...ale to sa žiaľ nestane, nie je na to vôľa...

čo tak znovu zaviesť dospelosť od 21 rokov ?

prečo pripúšťať k volebným urnám 18 ročných, ktorých obrovská väčšina o politiku ani len nezavadila, a buď nejdú voliť, alebo volia to, o čom sa doma hovorí ...

S týmto by som aj relatívne súhlasil Obrázoklenže u tejto vekovej skupiny je väčšia pravdepodobnosť, že sú už ek. činný a vytvárajú nové hodnoty pre spoločnosť Obrázok

ale to na veci nič nemení, keď vravíš že nie sú ekonomicky aktívny takže zákažme voliť nezamestnaným, invalidním dôchodcom a podobne šak nie sú ekonomicky aktívny

lopata, nechápeš pointu...nezamestnaný sa môže zamestnať a invalidných dôchdcov mi to nemiešaj...a keď sme pri nich, tak treba podotknúť, že niektorí si u lekára za invalidný dôchodok patrične zaplatia a prípadne vytvárajú čiernu ekonomiku

Zverejnené

tomassi

nuž dakto to vie pekne ututlať a utajiť a dakto nie, budú sa to musieť ešte naučiť :lol:

SDKÚ a SMER sa v charaktere vládnutia moc nelíšia,

ale štýl majú podstatne rozdielny

no chcel som poďakovať za názorný príklad,

pretože voličovi SDKÚ tieto prešľapy vadia(čo vidieť na výsledkoch volieb)

ale volič zločineckých organizácií sa buď nad tým nezamýšľa alebo mu je to jedno

• Pridať bod 1
Zverejnené

no ešte šťastie že som volil kandidáta za agrárnu stranu vidieka :lol: aj keď skončil ako posledný

tiborco

pointu chápem len si myslím že keby dôchodcovia volili tvojich politikov tak by si takú blbosť ako to že by si im zakázal voliť nenapísal. Somzrejme je to iba môj dohad ktorý sa nemusí stotožňovať zo skutočnosťou

Zverejnené

Ja chodim volit,posledne volby mna aj bavili, a nemohol som si nechat ujst Kotlebu, niekedy je to o dost horsie , ale posledne europarlamentne ma tiez bavili, prezident, to bolo horsie, uz si nepamatam koho som volil, parlamentne som nebol, bol som na svadbe v zahranici(aj ked len v brne). Vacsinou v sobotu mam tazku hlavu, posledne dni nevyspaty po mariasi, ci pijatike. Ale na volby sa mobilizujem. Volim okolo 10:00.

Este poznamka, niekto pisal o rodicoch ze nesli volit, lebo mali nieco dvolezite na praci.

To je pii..vina comu neveri ani sam pisatel. Moja matka nechodi volit, neviem preco a volebnu miestnost ma na 430 metrov. Otec uz tiez nie. Volby som aspon otcovi znechutil. Svojim nazorom, da na mna. ked chem aby zavolil tak ho tam dovediem, matku sa mi nikdy nepodari(nechodila ani na 1.maja).

Zverejnené

Este poznamka, niekto pisal o rodicoch ze nesli volit, lebo mali nieco dvolezite na praci.

To je pii..vina comu neveri ani sam pisatel. Moja matka nechodi volit, neviem preco a volebnu miestnost ma na 430 metrov. Otec uz tiez nie. Volby som aspon otcovi znechutil. Svojim nazorom, da na mna. ked chem aby zavolil tak ho tam dovediem, matku sa mi nikdy nepodari(nechodila ani na 1.maja).

skvele slimak, dokazal si mi, ze existuju ludia, ktori na volby seru z presvedcenia. rozdiel medzi nami je ten, ze kym ty vies o nazoroch mojich rodicoch bacov ######, ja som nikdy nepoprel, ze ludia ako tvoji rodicia existuju. neviem na kieho boha si sa k tomu vobec vyjadril.
Zverejnené

To co si napisal, ze ludia sa nezucastnia volieb, lebo maju nieco dvolezitejsie na praci je blbost. Keby clovek bol v dany moment odcestovany(ide na turu ci uz z turistickym odielom na druhy kraj republiky) beriem, ale ak su doma v sobotu a ma aj zabijacku ta o 4.hodine konci. A kludne do 10.hodiny moze odvolit. Clovek ma niekolko povinnosti ked sa musi prisposobit, zaplatit za smeti, podat dane z majetku aj ich zaplatit, musi sa prevetivne vysetrit, ist na ZRPS, najde si cas na futbal ci marias. Na volby nie? Smiesne.

Svoj prvy prispevok v tejto teme som zakoncil, ak sa nezastavi ci nevyriesi bordel co sa tu deje, dalsie volby su uz zbytocne. Ja napr. nechapem preco, naco su dobre tie mucenia - co mucitelia dosiahnu(chcu priznanie ku kradezi)? Chapem ze neveria policii-justicii - pravu, ze nieco vyriesi, ale co ziskaju? keby zlodejov dokopali len tak aj zlomeninu pochopim, ale naco mucia? Ci to je uz lynch?samosudca? Na co to priznanie?

Zverejnené

do VUC som planoval ist volit ale nakoniec nevyslo...ako vidim, ani mi to luto byt nemusi, moj hlas by svet nespasil a furt by tam ostala nejaka ta chamrad :lol:

ked to takto zacne fungovat nadalej, vazne zacnem uvazovat nad praktikou, volit tu tym ludom zlodejov aj nadalej a pritom sa odlifrovat prec :) nech si to vyzeru do dna :)

Zverejnené

Aj ja rozmyslam, ze sa odstahujem za bystricu - Kovacova, ci Sliac, myslim ze tam slusne dozijem. Je to tazke sa premiestnit ale neskor to bude este horsie, vacsie deti, starsi budem. Slovensko ma skvelu buducnost.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov