Skočiť na obsah

Zem z výšky


game

Odporúčané príspevky

stačí pozrieť na mapy Zeme v google a cestovať kamkoľvek,

ale tieto snímky dnes ku mne prišli po takých závažných správach, ako skostnatenosť a farizejstvo v radoch cirkvi, ako návrh zákona o vlastenectve najväčších vlastencov pod slnkom Slotu a Rafaja, ako spomienky na politické zlovôle a šielené rozhadzovanie miliárd a šialenú sociálnu politiku na druhej strane, trápenie sa kvôli oslavám a pamätným tabuliam k veciam, ktoré si človek spôsobuje sám, človek človeku, myšlienky na samovraždu a bezohľadných opilcov a vojny a patetické gestá súdenia obvinených z 110901 na ground zero, na film na hromadné zabíjanie delfínov, na hory odpadkov, ktorých produkujeme stále viac, na nenávisť, neznášanlivosť, ničenie vlastnej planéty a nás samých.

nás je síce dosť, a gaia by si zrejme len vydýchla, keby sme do nej prestali rýpať a raz nás aj tak zo seba strasie ako vši z kožucha, bez nás jej bude lepšie.

tie fotky a podobné fotky sa objavujú často, denne sa pridávajú do zoznamomv nové, ale stačí len trochu odstup ...

a máme len túto jednu Zem, inú nemáme

 

 

zázračná planéta

 

viac

 

viac

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

ďalšia séria obrázkov Zem z výšky

 

vidieť len veľké zásahy človeka, bežnú špinu, zanedbanosť, ničenie planéty toxínmi, obrovské haldy smetí, veľhory smetí, znečistené rieky, zanedbané lesy, a miliardy ľúdi sa stratia, nevidno ... klenoty ľudskej práce nevidno ... zem je krásna ešte stále, napriek miliardám ľudí tam dolu ...

 

neuveriteľne krásna je modrozelenohnedobiely drahokam planéta Zem - zhora

 

Nádherná planéta Zem

 

Obrázok

Eyrovo jazero

 

 

najviac ma prekvapilo Austrálske vnútrozemie, Eyrovo jazero - čítala som príbeh, ktorý sa odohráva pri ňom a na ňom, nie vždy je zaliaty vodou, väčšinou je bahnitý ... tá fotka trochu premenila moje predstavy.

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja som tym fascinovana, ked prislo google maps, satelitne snimky, stravila som dlhy cas obzeranim zeme.. som si vytipovala lokalitu a celu som si prezrela... napriklad sydney, presla som si mesto zhora a ked davaju niekde operu, uz viem, kt smerom je otocena, ako to tam v skutocnosti vyzera... alebo som si presla miesta, kde som v zivote, davno bola a uz viem, ze sa tam nedostanem.. potom prislo google earth, 3D, uzasna vec, mozes cestovat a pritom sediet doma.. kedysi nam tlkli do hlav zemepis, takto je to omnoho zaujimavejsie, vtedy to bolo umorne sa ucit..

 

davnejsie som si kupila knihu zem krasna a neznama, aj ked dnes uz je vsetko na webe, chcela som mat nieco aj doma na polici...

 

ten link, game, vcera som to otvarala a rolovala pomaly a snazila sa tipnut, co je na fotke, bez toho, aby som citala popis :lol:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

darilo sa ? pobrežia a ostrovy nie je problém uhádnuť či odhadnúť, ale ten zbytok ... tiež sa to snažím hádať :lol:

 

konkrétne toto vypichnuté Eyrovo jazero ma dostalo.

v skutočnosti by to mala byť obrovská preliačina, kde bolo kedysi more, keď nie je jazero naplnené vodou, po istých cestičkách po bývalých vrcholkoch podmorských kopcov sa dá prejsť, za istých podmienok.

v"pozemských" predstavách, aj keď z dokonale popísaného príbehu mi vo sne nenapadlo, že toto môže byť Eyrovo jazero ... zo satelitu

 

aj prechádzať prstom na mape malo svoje čaro, ale zem z výšky je ... iná

satelitné snímky sú ešte iné, než google maps, s ním človek cestuje po svete sediac na stoličke doma, na satelitné snímky sa díva a žasne :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov