Skočiť na obsah

Písanie absolventských prác

Odporúčané príspevky

• Pred 4 mesiacmi...
Zverejnené

Dalsia vec je uplne otrasna uroven dnesnych absolventov. Ad jedna to vidim este na studentoch - obcas robim konzultanta, ci oponenta diplomovych a inych prac. Des a hrúúúza, cest vynimkam. Student pride, ze ma robit diplomovku, ktora suvisi nejako s tym, co sa u nas robi, ale nema o tom ani paru a co je horsie, ani snahu :)

Preto som nič nenechal na náhodu, tému diplomovej práce som si sám vybral, dohodol som sa s jedným profesom, že by som ho rád mal za konzultanta, zhruba som mu načrtol na čo sa chcem zamerať, dohodli sme sa na názve dipl. práce, napísal som si žiadosť na sekretariát, tam mi prácu schválili a už pomaličky môžem písať. Niečo mám napísané, zatiaľ sa do toho moc neponáhľam, bakalárku som začal písať až v januári, tri mesiace pred odovzdaním a na konci som musel mazať aby som nemal z toho diplomovku ;)
Zverejnené

Aktuálne problémy demografického vývoja, imigrácie a multikulturalizmu v EÚ.

Téma môjmu srdcu tak blízka :)

Zverejnené

Plánuješ sa venovať každej krajine zvlášť, alebo ideš skôr písať globálne o tých problémoch?

Inak, keď už som tu ... Tiež ma čaká tento rok diplomovka, ale moja téma ešte čaká na schválenie, tak radšej nebudem popredu hovoriť aby som to nezakríkol... Ale dúfam, že mi ju schvália lebo nemám predstavu do čoho iného by som sa pustil.

Zverejnené

Globálne, ale viac sa chcem zamerať na Britániu, Nemecko a najmä Francúzsko. Pre francúzskych moslimov mám už aj pripravený dotazník :) ale najprv si ho chcem nechať prekontrolovať môjmu konzultantovi, keby ho náhodou ešte niečo užitočné napadlo, čo by bolo vhodné tam zaradiť. Dotazník má čas do konca roka, tak to neponáhľa, momentálne. Aj konflikt v Líbyi mi prišiel hod, lebo tam sa ukázalo ako si "poradili" s imigrantmi z Líbye Taliani a Francúzi, čo tiež bude v blízkej dobe veľmi aktuálna téma.

A prečo si si nevybral vopred tému? Ja som s tým nemal problém, práve naopak, myslím, že každá škola ocení takúto aktivitu. Ale tento rok sme mali dobré témy, bolo by z čoho vyberať. To vlani bol len des a hrôza.

Zverejnené

V podstate ja mám tému vybratú už poriadne dlho (rozhodol som sa pre ňu už počas písania Bc práce). Problém je ale to, že ten profesor, ktorý by mi mal byť teoreticky konzultantom nemá istú zmluvu na nadchádzajúce roky, takže v podstate je jediný kto mi to môže odsúhlasiť, ale zároveň mi to odsúhlasiť nemôže lebo prakticky nieje v tejto chvíli pedagógom našej katedry. Ale začiatkom októbra by sa to malo doriešiť. Materiálov už mám nachystaných neúrekom, takže ako náhle to bude spečatené - pustím sa do toho.

Zverejnené

No tak na to si dávaj bacha, lebo od nás jeden profák odchádzal a tí, ktorým bol konzultant mali nejaké problémy potom. Museli si hľadať nových konzultantov, ale všetci to zvládli. Len tie zbytočné stresy okolo toho.

Zverejnené

Ak mám pravdu povedať, ja toho konzultanta až tak veľmi nepotrebujem lebo chcem robiť diplomovku o výzdobe rímskych víl na Sicílií a o tom sa až tak moc nerozpráva a nieje to všeobecne omielaná téma, keďže dve vily sú doteraz poriadne stroho publikované, a niekde v knižniciach sa len ťažko hľadajú publikácie, preto som si bol zháňať zdroje a informácie priamo na mieste. S konzultantom dokopy ja neriešim skoro nič - akurát mu predložím osnovu, nejakú predstavu o kompozícií práce + delení kapitol, no a potom už len informujem o tom ako postupujem a on je spokojný, že neotravujem. Takže asi takto nejako to funguje. Vlastne toho konzultanta potrebujem len preto, aby som mohol do kolonoky konzultant napísať jeho meno...

Zverejnené

Len aby si nenatrafil na nejakého ťažkého fanatika z oblasti antickej architektúry, ktorý ťa poriadne vyžmýka :) A nemal si podobnú tému aj na bakalárke?

Zverejnené

No práveže som mal na bakalárke už toto, ale tam som rozoberal len jednu z tých víl (tú najznámejšiu), takže teraz by som v tom chcel pokračovať a rozobrať aj tie ďalšie + vzájomne ich porovnať a opísať nejaké paralely alebo podobnosti/odlišnosti. Hlavne ma láka to, že doteraz neboli niektoré nejako extra publikované. No a nejde tam ani tak o tú architektúru (hoci aj tej sa chcem venovať), ale skôr o mozaikovú výzdobu - lebo práve tou sú rímske vily na Sicílií typické. Vlastne to neboli len také obyčajné vily, ale skôr rezidencie rímskych popredných osobností (o jednej z nich sa naďalej uvažuje že bola cisárska).

• Pred 6 mesiacmi...
Zverejnené

Pri citovaní zdrojov z kníh si uvedomujem, prečo slovenské školstvo je v tak biednom stave: máme veľmi málo kníh v slovenčine, pri písaní práce používam viacero kníh ako zdroje, ani jedna nie je v slovenčine, skoro všetky knihy mám v češtine, niečo málo v angličtine. Takže keď citujem si to musím prekladať do slovenčiny a keď narazím na slovo, ktoré prvý krát vidím a za boha neviem ako by som si ho preložil do slovenčiny, tak sa dokážem akurát tak dobre nasrať!

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Posudky DP od konzultanta a oponenta obaja zhodne 98/100. To sa bude ľahko obhajovať :zubiska:

• Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

Práve si prezerám diplomovku, ktorá je skôr návodom k eshopu ako záverečnou prácou. A to som si myslel, že už som videl všetko.

Zverejnené

Axel nie je to ziadna praca, co by lamala zauzite vedomosti a prinasala nieco super nove...ale ma to daleko od navodu typu klik sem, klik tam...

je to klasicka teoreticka praca postavena na praktickom priklade

Zverejnené

Na napísanie takejto "diplomovky" človek nemusí chodiť ani na vysokú školu, stredoškolák čo sa pohybuje v tejto brandži dokáže to isté. Ja sa týmto veciam venujem len v rámci nutnej znalosti, ale skoro celá diplomovka mi bola jasná. Ale budiž, prišlo mi len vtipné, že za toto niekto dostal Ing. titul, najmä keď najmenej tretinu práce tvoria screeny (ak by práca mala 120 strán, tak by sa to dalo ešte tolerovať). Treba však mať aj na pamäti, že je to písané v roku 2006, inak takéto niečo by tam dnes nemohlo byť:

max_execution_time = 5
PHP skript má maximálne 5 sekund na svou cinnost.
Maximálne snížíme.

memory_limit = 4M
Tento parametr urcuje, kolik pameti smí maximálne  PHP skript zabrat. Standardne
bývá nastaveno 8 MB.  
Maximálne snížíme.

O celkovej úprave, štylistike a faktických chybách nehovorím, ale ak mu to prešlo, tak mu to prešlo a môže byť len rád. Ja osobne ako seminárku by som to uznal, ale diplomovku? Ešte aj záver mu tam chýba.

Zverejnené

tie stylisticke chyby atd...to je problem jeho konzultanta a oponenta ze vobec take nieco pustili na obhajobu...

mas milion diplomoviek, ktore niekomu pridu ako praca zo strednej skoly...pre mna osobne snad vsetko co som doteraz videl zo vseljakych sociologii, politologii a podobne...vzdy to je rovnaky format, spravim dotaznik a na tom postavim par vseobecnych zaverov a ked chcem mat A, dam k tomu aj svoj zaver...alebo 80stranove prace o veciach, ktore su vseobecne zname (problem s neprisposobivymi, problem s multikulti atd) a bud neprinasa ziadne riesenie, alebo prinasa riesenie, ktore uz bolo milion krat omielane ale nik sa nan neciti z politikov, alebo ho nik neschvali lebo je protizakonne

...

na odbornych skolach mas tri druhy prac...prakticke, kde clovek podla zadania nieco realne vytvori...teoreticko prakticke...kde clovek polku diplomovky nieco teoreticky rozobera a potom to na praktickom kratkom priklade prezentuje ako aplikoval dane skusenosti, alebo cisto teoreticke, kde praca neprinasa nic nove, je cisto o tom spracovat temu vseobecne znamu a preukazat pri obhajobe ze jej student porozumel do hlbky a vedel by ju prakticky vyuzit, ci nebodaj naucit inych...

...

to ze teoreticke diplomovky su povolene nie je problem, problem byva ze komisia kasle na obhajobu a potom sa lahko robia copy paste veci a student nemusi nic vediet

...

ja som mal bakalarku teoreticku...kvoli lenivosti...ale profak pri konzultaciach videl, ze kedze s tym robim cez 3 roky fulltime tak tomu chapem viac ako niektori profaci (a aj tak som tam pre radost profakov doplnil aspon par stran praktickych veci ktore som vytvoril vo firme na zaklade aj tychto vedomosti)

diplomovku som mal teoreticko prakticku...som pragmatik a vyberal som si temu podla narocnosti a hlavne podla profaka...

Zverejnené

Takto to dopadne, ked chcu informatiku na kazdej fakulte... Co vlastne robi informatika na prirodovedeckej fakutle? V tomto suhlasim s Axelom, ta praca je bieda a je to v podstate len technicka dokumentacii k implementovanemu e-shopu, tie 3 UML ani nestoja za rec. Naco vobec takyto absolvent bude? Aby plieskal php? Ved na to nepotrebuje vysoku skolu.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov