Skočiť na obsah

Polovičný úväzok

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Zaujímalo by ma či pracovník na polovičný úväzok môže byť plnohodnotný zamestnanec, t.j. či má nárok na dovolenku, nárok na stravné, či sa mu odpracovaný čas počíta do dôchodku a zamestnávateľ za neho platí odvoody (minimálne zdravotné). Ide vo firme o zamestnanca, ktorý momentálne má normálnu pracovnú zmluvu ako klasický zamestnanec, ale kvôli istým dôvodom sa chce "transformovať" na pracovníka zamestnaného na polovičný úväzok. Nechce sa zamestnať na dohodu. (Na Poradu ma neposielajte, zabudol som heslo).

• Odpovedí 7
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

3

• Darkman

2

• Cactales

2

• littlewitch

1

Najaktívnejšie dni

Zverejnené

Ano, sam som na polovicny uvazok a platim vsetko to, co na plny. Mam gastrace aj normalne dovolenku.

Zverejnené

Axel,ale aj tak sa musi s tou firmou dohodnut,takze to bude zmluva na dohodu,no nie?

Zverejnené

Dark a započítava sa ti to aj do odpracovaných rokov potrebných pre nárok na dôchodok?

witch práveže práca na dohodu má dosť nevýhod, taký pracovník si neplatí odvody do soc. poisťovne, iba do zdravotnej.

Zverejnené

Kedze odvadzam kazdy mesiac do socialky + dss, tak tipujem ze sa mi to pocita aj do odpracovanych rokov

Zverejnené

Mam gastrace aj normalne dovolenku.

Povinnosť zamestnávateľa prispievať na stravné sa týka zamestnanca ktorý vykonáva prácu v rámci pracovnej zmeny viac ako 4 hodiny.

Ďalší rozdiel - týka však iba pracovného úväzku ktorý je kratší ako 15 hodín týždenne - je v prípade výpovede. Zamestnávateľ aj zamestnanec takýmto spôsobom môže skončiť pracovný pomer z akéhokoľvek dôvodu alebo aj bez uvedenia dôvodu a výpovedná doba je v takom prípade iba 30 dňová a začína plynúť dňom doručenia výpovede.

V ostatnom súhlasím s Darkmanom.

• Pridať bod 1
Zverejnené

OK, takže jednoducho povedané, pracovník pracujúci na polovičný úväzok je považovaný za zamestnanca, za ktorého zamestnávateľ normálne platí odvody, je tak?

Zverejnené

Áno, pokiaľ pracuje na základe pracovnej zmluvy je považovaný za zamestnanca v pracovnom pomere.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov