Skočiť na obsah

Porušení autorských práv


Kamil

Odporúčané príspevky

Dobrý den,

zajímal by mě váš názor, co byste dělali, kdyby někdo kopíroval vaše texty na webu a vydával je za svoje? Samozřejmě mohu podat žalobu, ale obávám se, že soud se potáhne několik let a výsledek je nejasný. Dá se nějak jednoduše dokázat, že jsem texty napsal já? Ptal jsem se na to už v online poradně na téma právo na serveru finance.cz, ale chci mít víc různých názorů. Co si o tomto myslíte, šli byste do takového sporu? Máte někdo s podobným sporem přímou zkušenost? Díky :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 5
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • elfant

    2

  • Sniper

    1

  • game

    1

  • Kamil

    1

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

Čokoľvek zverejníš na nete, môže sa stať "obeťou" kopírovania, tomu sa prakticky nedá zabrániť, aj keď niektoré stránky sú chránené tak, že sa tam nedá vybrať text alebo sa nedá klasicky skopírovať, ale takéto riešenie sa dá obísť veľmi ľahko. Ak niekto kopíruje tvoje texty a vydáva ich za svoje, môžeš ho obžalovať, ale musíš mať pevné argumenty v rukách, že tie články sú naozaj tvoje. Zvyčajne na to stačí dátum zapísania článkov do databázy, ale šikovnejší zlodej si môže zmeniť dátum na aký chce. Lepšie riešenie je predchádzať kopírovaniu takým štýlom, že povolíš kopírovanie obsahu z tvojho webu, ale dáš si podmienku aby bol zverejnený použitý zdroj (teda tvôj). Kto má aspoň trochu charakteru, tak aj spraví. Skôr sa poraď s právnikom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je to porusenie autorskych prav a to bez ohladu, ci si pouzitie textu vymedzil, alebo nie.

Dokazovanie byva niekedy dost zlozite, ale to uz treba zvazit ci ti to za to stoji. Nepises o ake texty ide, tak tazko sa k tomu nejako vyjadrovat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale Kamil sa pýtal na českom serveri finance.cz v poradni právo, ako čítam, radia tam právnici, a český právny systém môže byť a zrejme aj je odlišný od slovenského, možno majú iné precedensy, skúsenosti, prípadne ošetrené zákony. možno by to niekto mohol ručne stručne vybaviť súkromne, keby to nebol virtuálny priestor.

nevieme či ide o článok na slovenskom serveri, ukradli ho na slovenskom serveri, českom, nevieme nič. a autorský zákon je o zákone, nie o súkromnej vojne ... to potrebuje zrejme právnikov, na serveri s právom si bol na lepšom mieste.

pokiaľ to nebola reklama na server, ale prečo na české právo na sk ... : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V prvom rade by som kontaktoval "autora" a ak je to mozne, riesil to dohodou. Pre upresnenie, citatom sa v zmysle autorskeho zakona platneho na Slovensku chape kratka cast diela (jeden odstavec) s uvedenim odkazu na originalny text.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov