Sniper Zverejnené 23. September, 2009 Zverejnené 23. September, 2009 Už istý čas (dosť dlhú dobu) mám dilemu na akej doméne by malo toto Fórum (a všetko okolo toho) bežať, čo je podstata celého webu. Keď som pred 3,5 rokom kupoval doménu freespace.sk tak som nemal s týmto skúsenosti, .info som si vybral preto lebo pôvodný portál na freespace.info bol tiež na .info doméne, .info domény bolo možné bez problémov zaregistrovať. Neskôr som kúpil freespaceportal.sk pretože mať .sk doménu je predsa len trochu výhodnejšie, slovenské vyhľadávače jú vo výsledkoch skôr zobrazia ako .info doménu (tento zlozvyk sa postupne vytráca, slovenským vyhľadávačom, až na niektoré výnimky dobrodruhov, to došlo a čoraz častejšie prechádzajú na Google engine, čím sa toto negatívum zmazáva) a aj bežní užívatelia skôr inklinujú pri písaní adresy k .sk ako ku .info V blízkej budúcnosti bude možno možnosť sa dostať k doméne freespace.sk, čo by bolo zrejme najlepšie riešenie. Do názvu súčasnej domény som portal pridal preto, lebo samotný názov freespace bol už obsadený. Takže jednoduchý názov domény freespace.sk by bol možno najlepším riešením, ale táto doména bola donedávna ešte používaná, z webu vedie na ňu pomerne dosť odkazov, ktoré síce sú už neplatné, ale odkazujú na web trochu iného zamerania ako FSP. To by problém nebol, ale moja úvaha presmerovať freespace.sk na freespace.sk má chybičky krásy. freespace.sk je už zaužívaná doména a presmerovať ju na doménu, ktorá donedávna fungovala a bola zameraná na iné veci sa mi nezdá košer. Kúpiť by som ju mohol a presmerovať na freespace.sk, ale pásť už tri domény sa mi moc nechce. Výhody freespace.sk - zaužívaná doména, web na nej beží 3,5 roka, zaregistrovaná v katalógoch a vyhľadávačoch. Veľa webov na ňu odkazuje v rámci výmeny bannerov a odkazovfreespaceportal.sk - slovenská doména, ľahšie preferovaná slovenskými katalógmi a vyhľadávačmi. Väčšia pravdepodobnosť, že sa sem dostanú návštevníci zo Slovenska príp. Česka. V súčastnosti je presmerovaná na freespace.skfreespace.sk - kratší názov, v podstate by z názvu vypadol trochu zbytočný portal Nevýhody freespace.sk - nie je to .sk doména, niektoré slovenské vyhľadávače a katalógy ju nemusia zobrazovaťfreespaceportal.sk - musela by sa preregistrovať v katalógoch a vyhľadávačoch z .info na .sk, to isté by sa muselo spraviť aj so stránkami s ktorými sme si vymenili bannery a odkazyfreespace.sk - to isté čo freespaceportal.sk, okrem toho v nedávnej minulosti bola zameraná na stránku s iným obsahom, existuje veľa neplatných odkazov na ňu a pod. Treba ju kúpiť. Akú doménu by ste vy zvolili?
wysky Zverejnené 23. September, 2009 Zverejnené 23. September, 2009 Tvoje uvahy o nekoserovosti podla mna nie su celkom opodstatnene. Raz si vlastnikom domeny a mozes si s nou robit co chces. Dokonca mozes na neja aj zarobit... POzeram, ze mas teraz nastavene presmerovanie z SK na INFO a ked niekde do katalogu uvedies freespaceportal.sk tak sa vola podla prislusneho aliasu server, na ktorom je potom nastavene presmerovanie na INFO. Prehliadace, vyhladavace ani katalogy s tym nemaju absolutne ziaden problem. Horsim problemom by bolo, keby si nahle zrusil jeden webhosting a aj domenu a forum dal na druhy. Tym padom by si prisiel o niekolko odkazov a RATING fora v googli by sa zhorsil. Este jedna poznamka ku vyhladvacom. U nich zalezi na akom algoritme bezia a ako indexuju. Najdolezitejsi je ale Google a uz aj BEO, co je tusim nejaka slovenska platforma Googla. Osobne ak ti uz mam poradit. Zmenil by som webhosting, forum dal pod sk a ak chces zrusit info, tak tam nastavit presmerovanie a nechat domenu volne "dobehnut". A asi by som nechal dobehnut aj webhosting pre INFO a dal tam len nejaku stranku s odkazom, ze forum sa nachadza na inej adresa. Je to asi najviac koser s ohladom na prehliadace. Alebo to nechat tak. Ked uz raz zacnes zonglovat s domenami a webhostingami, bez nasledkov to nezostane. No a ak chces kupit aj freespace.sk, tak tam len nastavit presmerovanie na sk.
Sniper Zverejnené 23. September, 2009 Autor Zverejnené 23. September, 2009 wysky ja viem čo všetko to obnáša a nič rušiť neplánujem. Chcel som len názory, ktorá doména je najvýhodnejšia. Čo sa týka presmerovania domén tak viem, že na altas.sk som mal s tým problém, zaregistroval som si tam freespaceportal.sk ale tým, že .sk bolo presmerované na .info tak mi ju nezaradil do katalógu. Teraz už atlas používa google engine a vlastný katalóg myslím že dali do úzadia tak to neriešim.S BEO problémy nemám.Taktiež to nemá nič spoločné s webhostingom, webhosting nie je závislý na doménach, vo vyhľadávaní sa nič nezmenilo keď som prešiel od domains k websupportu. Osobne mám taký názor, že nič by sa nemalo zásadne meniť. Neviem aký by to malo efekt presmerovať súčasné .info na .sk prípadne zmeniť doménu.
wysky Zverejnené 23. September, 2009 Zverejnené 23. September, 2009 Taktiež to nemá nič spoločné s webhostingom, webhosting nie je závislý na doménach, vo vyhľadávaní sa nič nezmenilo keď som prešiel od domains k websupportu. Osobne mám taký názor, že nič by sa nemalo zásadne meniť. V tom pripade som nie celkom pochopil zmysel temy. Pochopil som to tak, ze otazkou Na akej doméne by mal bežať FSP? sa pýtaš na tú "základnú" doménu, ktorá je priradená ku webhostingu a na ďalšie domény, z ktorých majú byť urobené presmerovania. Chvíľu nad tým dnes rozmýšľal a nič v tomto smere neriešiť je absolútne najlepšie riešenie. Registrovať freespace.sk má zmysel len ak si chceš podchytiť značku freespace. 1
Odporúčané príspevky