littlewitch Zverejnené 13. Október, 2009 Zverejnené 13. Október, 2009 Tak to by musel byt iny maniak,co by tolko klikal
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 14. Október, 2009 Zverejnené 14. Október, 2009 50 na den? a v priemere 20-30?? :lol: Daj si tri a ostatnym jednu. Nech to ma nejaku hodnotu. Teraz, ked viem, ze kazdy tu ma na 24 hodin 30 tych reputacii, tak mi to pripada uplne bezcenne. Vsak 30 prispevkov za 24 hodin ani NEPRECITAM, a nie ze by som ich este vsetky reputoval. Ze 30. Az mi je luto tychto pismenok v tomto prispevku, co som tu vypisal, a tej polminuty, pocas ktorej som to pisal, pre take bezcenne nic, coho je 30 na den. :) Rozhodne by som dal menej. 3
Eiensama Zverejnené 14. Október, 2009 Zverejnené 14. Október, 2009 Leg, nikdy nevies, na aky doslovny klenot v podobe prispevku narazis, a mozno sa ti tie body minu rychlejsie, nez sa nazdas. Ak to nevyuzijes, tak to nevyuzijes, ale niektorim sa postasti. Nuz, mas tu jedinecnu moznost okarmovat vsetky tie prispevky, ktore sa ti pacia. :lol: 1
Sniper Zverejnené 14. Október, 2009 Autor Zverejnené 14. Október, 2009 Pôvodne to bolo na nižších hodnotách, len potom sa viacerí sťažovali, že im to nefunguje (resp. si vyčerpali denný limit) tak som to zvýšil. Advanced - 20Active - 15Members - 5 Časom to zverejním celé a bude to v Helpe s popisom k čomu to slúži. Len čím ďalej tým mám menej času na Fórum, bakalárka a štátnice sa nezadržateľne blížia.
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 14. Október, 2009 Zverejnené 14. Október, 2009 Dobre, niekto vyuzije kazdy den limit, niekto da jedno, dve. Ale ten limit je prilis vysoky. Ked je na fore hrstka ludi, ktori daju desiatky reputacii denne, ako to moze vyzerat? A myslim, ze ten ohlas, ktory si dostal, ze 'niektorym nestaci' poukazuje presne na toto. Preto som za znizenie pre vsetkych. Aby sa znizil efekt dopadu malej skupiny, zaroven - ked uz to mame - aby to vyuzivali vsetci priblizne v rovnakej miere. A vobec, aby to malo nejaku hodnotu.
Sniper Zverejnené 15. Október, 2009 Autor Zverejnené 15. Október, 2009 Keď je limit vysoký, to ešte neznamená, že sa zakaždým dosiahne. Ja osobne som od zavedenia reputácie udelil 7 bodov (z toho 1 za príspevok, ktorý potom niekto zmazal, kto to zase bol?). Keď bude napísaný help k Reputácii tak sa možno niečo aktualizuje.
starsi Zverejnené 15. Október, 2009 Zverejnené 15. Október, 2009 Mne by sa páčilo keby u každého príspevku sa dal vyjadriť súhlas alebo nesúhlas s príspevkom, aby som potom nepísal samé hamotiny, ktoré sa nikomu nepáčia. :lol: Samozrejme komu by to nestačilo vyjadril by sa samostaným príspevkom. Tie vyjadrenia by sa vydeli v kolonke napr. s príspevkom súhlasí a bol by tam nick a dátum. Samozrejme že by sa súhlas aj nesúhlas dal odobrať tým samým prispievateľom.
Sniper Zverejnené 15. Október, 2009 Autor Zverejnené 15. Október, 2009 Nerozumiem prečo by sa mal ne/súhlas dať odobrať. Buď s niekým súhlasíš alebo nie a nie že dnes súhlasíš a zajtra nie.
slimak Zverejnené 15. Október, 2009 Zverejnené 15. Október, 2009 Lebo zmenil nazor po case. Toto je diskusne forum ak suhlasis z nazorom plusko je OK. Keby to bolo nejake odborne forum, tak ma aj zmysel vediet aj kto hodnotil(aby si tomu bodu vedel priradit vahu). Minusko je zbytocne. Staci par pismenkami oponovat. Staci napisat toto je nekvalitny nazor, a mozno napisat aj preco. Cim vacsia moznost(vacsi pocet) udelovania bodov - tak je vacsia inflacia. leg to pekne napisal, keby vedel ako to je nepisal by ani prispevok.
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 15. Október, 2009 Zverejnené 15. Október, 2009 Keď je limit vysoký, to ešte neznamená, že sa zakaždým dosiahne. To neznamena, ale prave ten velky rozptyl 0-30 vedie k velkemu skresleniu. Hovorim o situacii, kde relativne mala skupina ludi bude vyuzivat reputacie vo velkom, a relativne pocetnejsi zvysok aktivnych clenov bude reputacie udelovat ovela menej a zriedkavejsie. Pri vysokom dennom limite dojde k vyraznemu skresleniu vysledkov. Teraz, kratko po zavedeni, to mozno vyuziva viac ludi, pretoze je to nove, ale casom to mozno vacsinu prestane bavit a potom zopar nadsencov bude rozdavat reputacuiu pre vsetky prispevky. Casom nikto nebude uz vediet, kolko ludi to vlastne vyuziva. Casom tie cisla reputacii mozno dosiahnu stovkove cifry, ale vsetky budu produktom hrstky ludi, ktorych spocitas na prstoch jednej ruky. Taketo hodnotenie nebude objektivne a preto nebude realne o nicom vypovedat. Neda sa dosiahnut, aby vsetci vyuzivali tu reputaciu v rovnakej miere, ale znizenim tych limitov sa aspon ciastocne vyrovna nepomer nadsenci / prilezitostni hodnotiaci.
game Zverejnené 15. Október, 2009 Zverejnené 15. Október, 2009 slimak, starsi príspevok sa mi buď páči alebo nepáči. je k téme alebo nie je k téme kvitujem jeho pisateľa tým, že ohodnotím jeho príspevok. po čase sa na neho naseriem a budem mu za tie isté príspevky, ktoré sa mi pretým páčili, odoberať body, karmu ? prestanú byť tie príspevky hodnotné, lebo sa na neho práve hnevám, či preto, že okrem iného práve teraz ten dotyčný napísal príspevok, ktorý sa mi nepáči ? tak ten v pohode neohodnotím a bude vylíčeno. to sa môže stať. ale to neznamená, že budeme na ten istý príspevok raz pridávať plus a raz mínus hodnotenia a odvolávať a odvolávať čo som odvolal ako pomätené veterné kohúty. buď si za niečím stojím alebo nie. mám nejaké cítenie, sympatie, estetické cítenie či kvitujem riešenie z daného príspevku či nie. páči sa mi, čo je tam napísané, sympatizujem s tým, či nie. oceňuje sa príspevok. osoba pisateľa sa oceňuje v profile. to sú dve veci.
slimak Zverejnené 15. Október, 2009 Zverejnené 15. Október, 2009 game, ja som napisal zmenil nazor na prispevok, problem, nie na pisatela. Ale podla mna sa to casto nestava, mozno pri omyle, stalo sa,uz sa na to aj niekto pytal. Pre mna to je nepodstatne. dal som len priklad. Leg napisal svoju domienku ja snou aj suhlasim(cely predchadzajuci prispevok), ale je to len domienka. vlastne som sa na to pred tym aj narazal. Ale Axel ci iny statista si moze spravit aj hodnotenie, ci mame pravdu, alebo je to inak.Presli tri mesiace da sa to zhodnotit. Prklad. za tri mesiace bolo 1000 hodnoteni/90 dni sa rovna 11 na den, hodnotili 25 ludia tak dojdem k zaveru ze dam kazdemu moznost 2 pluska denne.
Sniper Zverejnené 15. Október, 2009 Autor Zverejnené 15. Október, 2009 Hovorim o situacii, kde relativne mala skupina ludi bude vyuzivat reputacie vo velkom, a relativne pocetnejsi zvysok aktivnych clenov bude reputacie udelovat ovela menej a zriedkavejsie. Pri vysokom dennom limite dojde k vyraznemu skresleniu vysledkov. Ako si si istý touto konšpiračnou teóriou? Nikto (ani ja) nevie kto, koľko a ako často kliká na reputačné body. Ako to vieš ty? Casom nikto nebude uz vediet, kolko ludi to vlastne vyuziva. To sa nevie ani teraz. Taketo hodnotenie nebude objektivne a preto nebude realne o nicom vypovedat. Tie hodnotenia nie sú objektívne ani teraz tak neviem čo stále riešiš. Ak sa mne páči nejaký príspevok neznamená to, že všetci ostatní budú tiež povinne klikať na pluska až do zodratia. Neda sa dosiahnut, aby vsetci vyuzivali tu reputaciu v rovnakej miere, ... Veru nedá, vzhľadom na limity mojej skupiny ja som doteraz mohol rozdať zhruba 5000 reputačných bodov a rozdal som ich 7. Predpokladám že tvoje teórie sa teraz otriasajú v základoch. Rozumiem, že chceš poskytnúť kvalitnú spätnú väzbu, ale už príliš špekuluješ.
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 15. Október, 2009 Zverejnené 15. Október, 2009 Je tu moznost, ze vela reputacii udeluje malo ludi. Znizenie limitov je sposob, ako sa s touto moznostou vysporiadat. To je vsetko, co chcem povedat. A nie, ze ci vraj viem kolko kto dava alebo kolko si ty dal alebo mohol dat.
Sniper Zverejnené 15. Október, 2009 Autor Zverejnené 15. Október, 2009 Neviem, ja som myslel že som dostatočne jasne napísal, že Nikto (ani ja) nevie kto, koľko a ako často kliká na reputačné body.
slimak Zverejnené 16. Október, 2009 Zverejnené 16. Október, 2009 Axel odkial si vedel ze XZ(viem aj kto,len si nespomeniem meno) dal za kratku dobu dve minusky? Sam si to napisal.
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 16. Október, 2009 Zverejnené 16. Október, 2009 Neviem, ja som myslel že som dostatočne jasne napísal, že Nikto (ani ja) nevie kto, koľko a ako často kliká na reputačné body. Na tom nezalezi. Existuje tato moznost a zmienil som sposob, ako tuto moznost osetrit. Co brani tomu, aby ten limit na den bol nizsi?
elfant Zverejnené 16. Október, 2009 Zverejnené 16. Október, 2009 pokial nebudu nejake velke ohlasy a reakcie na zmeny ratingu, tak aj tento zazrak rychlo vyprcha myslim ze prevaznej vacsine je jasne, ze to cisielko ma vypovednu hodnotu skor len okrajovu a velmi hmlistu ak by to nebol byval tusim wysky otvoril, tak sa tu neriesi nic (tusim preto, lebo vychadzam len z reakcii na jeho prispevky)
game Zverejnené 16. Október, 2009 Zverejnené 16. Október, 2009 Axel odkial si vedel ze XZ(viem aj kto,len si nespomeniem meno) dal za kratku dobu dve minusky? Sam si to napisal. zrejme to z niečoho vyplynulo, keď sa ešte dávali mínusky, alebo sa niekto priznal , že dával mínusky na tie testovacie príspevky v kategórii testov ... tuším vtedy sa hovorilo o klikaní na mínusky a možno to vyplynulo z toho, kto bol práve na fóre a mohol to spraviť, to je už úplne jedno bolo to dávno, táto tvoja informácia je už dosť hmlistá, niekedy niekomu niekto ... mínusky sú zrušené, a už to nikoho nezaujíma dokola a už neviem koľkáty krát sa tu vypisuje, že ani admin nevidí, kto koľko a akých bodov na príspevky dáva a kto ako svoj prídel využíva a okrem toho to je hlavne o zábave, ocenení dobrého príspevku a prípadných sympatiách k pisateľovi, ktorý má dobré názory. a bodka. žiadneho admina nezaujíma, a ani nemá ako a nebude pátrať po tom, ako vyskúmať, kto ako svoj prídel bodov rozdáva. pokial nebudu nejake velke ohlasy a reakcie na zmeny ratingu, tak aj tento zazrak rychlo vyprcha myslim ze prevaznej vacsine je jasne, ze to cisielko ma vypovednu hodnotu skor len okrajovu a velmi hmlistu ten zázrak už vyprcháva, body sa rozdávajú presne pre ten účel, ktorý je popísaný vyššie, niekto túto možnosť využíva, niekto nie. jeden deň rozdám 10 bodov, druhý deň 2. alebo ani jeden. každý má možnosť bodovať. každý dospelý svojprávny jedinec má možnosť voliť. niekto volí, niekto nie. ocením super príspevok, sused ho neocení, lebo ho to ani nenapadne. alebo zabudne. alebo zo zásady neboduje. druhý sused boduje všetko čo sa pohne. bodka.
slimak Zverejnené 16. Október, 2009 Zverejnené 16. Október, 2009 Však práve to. Ale tuším sa to dá limitovať koľko hlasov sa za deň dá dať, takže určite sa nestane že by niekto dal niekomu za deň 200 mínusových bodov. lopata už by mal minimálne 2 za posledných 20 minút :lol: Ospravedlnujem sa ja som to zle pochopil. Argument preco viac za den, nie kazdy pride kazdy den, niekto pride raz za tyzden, cita a hodnoti. da sa to riesit prikl. 14 plusiek za tyzden.
Sniper Zverejnené 16. Október, 2009 Autor Zverejnené 16. Október, 2009 Axel odkial si vedel ze XZ(viem aj kto,len si nespomeniem meno) dal za kratku dobu dve minusky? Sam si to napisal. V administrácii sa všetky úkony logujú, takže z toho sa to dá vyčítať. Zase si však nemysli, že je tam nejaké centrum pre sledovanie bodov reputácie. Každý stav si treba nechať vygenerovať a nie som tu od toho aby som celý deň sedel nad tým a generoval. Na tom nezalezi. Existuje tato moznost a zmienil som sposob, ako tuto moznost osetrit. Co brani tomu, aby ten limit na den bol nizsi? Tu sa už tiež opakujem, resp. asi si nečítal poriadne moje príspevky, keď bol limit nižší tak sa viacerí sťažovali, že im to nefunguje (resp. limit sa vyklikal), tak som hodnoty zvýšil aby mi podobné spamy (sťažnosti) nechodili. Asi začnem písať svahilsky lebo slovensky niektorí evidentne nerozumejú.
Sniper Zverejnené 25. December, 2009 Autor Zverejnené 25. December, 2009 Limit udeľovania reputácie oddnes znížený. Taktiež "Hodnotný príspevok" upravený.
lopata555 Zverejnené 25. December, 2009 Zverejnené 25. December, 2009 len ja nevidím kto má akú reputáciu alebo všetci ? a len ja nemôžem dávať plusové body alebo všetci :lol: to je len rečnícka otázka :)
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz