Sniper Zverejnené 27. Jún, 2009 Autor Zverejnené 27. Jún, 2009 Vrátil som to naspäť, ja si nemôžem pomôcť, ale 13px Arial vyzerá najlepšie. Verdana je písmo moc roztiahnuté do šírky a zhovadí to text na celej stránke. Riešenie je zmeniť písmo len v príspevkoch, ale hrabať sa v mori CSS kódu fakt nemám chuť. Ešte si nechám od niekoho poradiť kto sa v tom kóde vyzná, ale strácať čas len kvôli tomu že niekoho unavuje scrollovať o 50 pixelov viac fakt nemôžem. Fakt nič v zlom, ale momentálne mám toľko dôležitejších vecí na robote, že týmto sa zaoberať nemôžem. Poznám ešte jedno riešenie: stlačiť CTRL a koliečkom myši rolovať stránku dovtedy pokým nebude mať požadovanú veľkosť. Alebo si zvykajte na nový dizajn, tak ako som si ja zvykal keď som prvý krát uvidel tento nový skin (vyhľadajte si prvý príspevok v téme IPB 3.0.0 preview a pochopíte) a za pár dní zvykania pomeníme to na čo ste si nedokázali zvyknúť.
lopata555 Zverejnené 27. Jún, 2009 Zverejnené 27. Jún, 2009 Stým kolečkom to bol dobrý nápad :lol: , ďakujem.
weirdo Zverejnené 27. Jún, 2009 Zverejnené 27. Jún, 2009 mohol si tam skusit svacnut aspon Arial 12 pix alebo 11.5 inak ctrl - - celkom zabral .. i ked obrazky a ikony teraz vyzeraju naprd, ale text je lepsi a dostalo sa to do podstatne prehladnejsej formy. riesi to presne to, co sme s nokiom vraveli - cely tento skin je proste nadrozmerny.
Sniper Zverejnené 27. Jún, 2009 Autor Zverejnené 27. Jún, 2009 Dal som to na Verdanu 12px. Myslím že toto by mohlo byť.
Sniper Zverejnené 27. Jún, 2009 Autor Zverejnené 27. Jún, 2009 dalsia vec - jednotlive odseky (uz vyssie spomenuta Komunita, atd .. plati to pre vsetky) su na hlavnej stranke neumerne roztahane do vysky a je tam prazdneho miesta, ze by som tam kludne nad aj pod odsek narval 8kou este jeden riadok pisma. Myslíš kategórie? zmenšil som padding a margin, ale ušetrilo to asi len nejakých 250 pixelov na celej stránke.
game Zverejnené 27. Jún, 2009 Zverejnené 27. Jún, 2009 Dal som to na Verdanu 12px. Myslím že toto by mohlo byť. mohlo, vypadá to dobre ... aspoň u mňa
weirdo Zverejnené 27. Jún, 2009 Zverejnené 27. Jún, 2009 ano, myslel som kategorie, len ma nevedel napadnut spravny nazov :lol: aby sme tu nehabarkovali s blbostami, postujem obrazok s navrhmi. Cervena - mozno sme sa bavili o tomto, mozno nie, kazdopadne to bol ten navrh, co zmensit v kategorii. pre info, sirka cervenej ciary je 10pix, takze keby sa to znizilo hoc na 7, pri 45 kategoriach (dufam ze spravny pocet) by to bolo 3x2x45 = 270px dole. prehladnost by sa neznizila. Zelena - navrhujem stiahnut sirku stlpca stats na nejaku rozumnu mieru vzhladom k poctu prispevkov. v kategoriach by tak zmizlo priblizne 9 kratkych riadkov, co by bola uspora okolo 120px Modra - vyznacene tie dve modre, ktore mi tak prekazaju na ntb, pretoze rozdiel takmer neviditelny. odporucam zvyraznit - tym sa moze znizit aj velkost kategorii o navrhnute mnozstvo v cervenej farbe bez problemov, pretoze rozdiel medzi kategoriami ostane krasne viditelny. posledne riesenie ma napadlo teraz, preto nie je oznacene farbou - zmensit priestor pre nazov kategorii - napr. Komunita by sa kludne mohla zbavit 3px hore aj dole a pritom by stale ostalo vyrazne jasne, kde zacina. takisto by som ubral po 1px zhora aj zdola z riadku pod nou, kde je popis stlpcov. usetrilo by sa tak cca 100px dokopy tieto navrhy sice davaju len okolo 490px, ale i tak - pre nas s rozlisenim 768 na vysku je to v praxi o jednu stranu menej scrollingu, pricom informacie nebudu rozvlekle (ale ani nahustene). uplne posledna vec - nazvy kategorii by sa mohli dat boldom. mozno aj to je ta vyraznost, co tam chyba.
Sniper Zverejnené 27. Jún, 2009 Autor Zverejnené 27. Jún, 2009 No asi takto si to predstavujem. Tie červené dole som už spravil, tak ako som písal o príspevok vyššie, že sa ušetrilo asi 250px. Tie hore nie som si istý či to pôjde, musím nájsť kód v CSS. Zelená by mohla ísť, pozriem sa na to. Modrá - možno dám farby z pôvodnej verzie 2, uvidíme. Priestor pre názov kategórií - to bude asi viac roboty, lebo na pozadí sú myslím obrázky. Nad kategóriami v bolde porozmýšľam, myslíš sekcie ako Komunita, alebo kategórie ako Politika? Bold by pridal na šírke. BTW pixely si zmenšíš aj zavretím sekcií ktoré nesleduješ :lol: Idem preč, prídem zajtra večer.
weirdo Zverejnené 27. Jún, 2009 Zverejnené 27. Jún, 2009 Nad kategóriami v bolde porozmýšľam, myslíš sekcie ako Komunita, alebo kategórie ako Politika? Bold by pridal na šírke. myslim kategorie ako Administracia, Diskusie o fore atd. tam by pridanie na sirke nicomu nevadilo, ziadny z tych nazvov nie je natolko dlhy, aby sa rozlozil na dva riadky. BTW pixely si zmenšíš aj zavretím sekcií ktoré nesleduješ :lol: to som mal vzdy, skoda len ze nesledujem iba Freespace.
game Zverejnené 27. Jún, 2009 Zverejnené 27. Jún, 2009 ešte, keď sa šetria pixely, zdá sa mi trochu roztiahnutý priestor na odpoveď na príspevok "pridať odpoveď "neviem koľko je to pixelov, len som to musela odfotiť na dvakrát, červené plochy sú hluché miesta, ktoré sa mi zdajú trochu navyše
Eiensama Zverejnené 27. Jún, 2009 Zverejnené 27. Jún, 2009 tiez som chcela poznamenat nieco k tomu pridavaniu prispevkov. ten priestor je az absurdne velky a je to prilis roztiahnute - na starom fore to bolo ovela lepsie spravene. pokial viem, jedine to sa mi na tomto fore nepozdava
slimak Zverejnené 27. Jún, 2009 Zverejnené 27. Jún, 2009 Mne sa uz nesnivalo dost dlho, mozno aj rok, ale toto forum je nocna mora.Tento prispevok pisem len ako skusku, napisal som niekolko prispevkov a tato tema bola vzdy aktualna(navrchu).
elfant Zverejnené 27. Jún, 2009 Zverejnené 27. Jún, 2009 Keď jeden tvrdí to a druhý opak, tak sa obávam že chyba bude niekde inde. kazdy tvrdi daco ine, ja som pisal len o nevyraznom navigacnom riadku, nie o celej obrazovke :lol: inak mam dalsiu vec na linku "pozri novy obsah", v neprihlasenom stave, nie je vidiet prispevky v temach, ktore su len pre prihlasenych clenov, alebo maju ine restrikcie to je ok lenze to nie je vidiet ani ked je clovek prihlaseny, napriklad novy prispevok v tejto teme sa tam nezobrazi mozno to tak ma byt, len mi to pripada nelogicke a tiez sa mi zdaju zbytocne velke prazdne priestory pod textom v prispevkoch
Cactales Zverejnené 27. Jún, 2009 Zverejnené 27. Jún, 2009 slimak, tiež to isté pozorujem, zaujímavé je, že ak si kliknem vpravo hore na View new content, tak mi to nevyhodí niektoré nové príspevky, ale keď úplne dolu na Today´s active content objaví sa mi omnoho viac nového obsahu... na linku "pozri novy obsah", v neprihlasenom stave, nie je vidiet prispevky v temach, ktore su len pre prihlasenych clenov, alebo maju ine restrikcie to je ok lenze to nie je vidiet ani ked je clovek prihlaseny, napriklad novy prispevok v tejto teme sa tam nezobrazi mozno to tak ma byt, len mi to pripada nelogicke Cez voľbu Čo je dnes nové / Today´s active conten sa zobrazujú všetky aktívne témy za posledných 24 hodín. Pri voľbe Pozri nový obsah / View new content sú už zobrazované iba tie témy, ktoré si užívateľ od zmeny obsahu nenačítal.
elfant Zverejnené 27. Jún, 2009 Zverejnené 27. Jún, 2009 Pri voľbe Pozri nový obsah / View new content sú už zobrazované iba tie témy, ktoré si užívateľ od zmeny obsahu nenačítal. nezobrazuje to ani pri nacitani ... nezobrazuje to vobec :lol:
game Zverejnené 27. Jún, 2009 Zverejnené 27. Jún, 2009 hm ... elfant, zobrazuje mne to zobrazuje takto / v slovenčine, mám prehliadač Firefox / : všetky neprečítané témy sa mi zobrazia na klik hore na Pozri nový obsah všetky nové za 24 hodín na klik dole na Čo je dnes nové
Cactales Zverejnené 27. Jún, 2009 Zverejnené 27. Jún, 2009 No predsa je s týmto pri použití voľby Zobraziť nový obsah problém. Mne sa takto nezobrazovali posledné príspevky napríklad v téme Čo ma dnes potešilo Zatiaľ to vyzerá, že sa tento problém vyrieši po označení všetkých kategórií za prečítané (voľba Mark Board As Read na hlavnej stránke fóra v dolnej časti)
wysky Zverejnené 28. Jún, 2009 Zverejnené 28. Jún, 2009 Najviac mi vadí, to, že aby sa človek dostal na najnovšie príspevky, tak musí ísť na hlavnú stránku fóra a potom úplne dole. Praktickejšie to bolo veru, keď to bolo navrchu a prístupné z akejkoľvek stránky, témy, alebo hoci aj z profilu na fóre... Myslím, že táto aljakova pripomienka je k veci. Tiez si myslim, ze umiestnenie pristupu na nove prispevky dole nie je prave najstastnejsie.
Cactales Zverejnené 28. Jún, 2009 Zverejnené 28. Jún, 2009 wysky, táto možnosť je aj na každej stránke vpravo hore :lol: : O možných problémoch s využitím tejto možnosti sa písalo v príspevkoch č. 62 - 68
aljak63 Zverejnené 28. Jún, 2009 Zverejnené 28. Jún, 2009 Ja keď dám tú možnosť " Pozri nový obsah " , tak mi stále zobrazuje tie isté témy, vôbec nie tie kde sa pridal príspevok.Lepšie by bolo keby hore bola tá voľba " Čo je dnes nové? " , teda aspoň mne by to tak viac vyhovovalo...
valcik Zverejnené 28. Jún, 2009 Zverejnené 28. Jún, 2009 hm, dá sa v niektorom nastavení vypnúť zobrazovanie položky "Recent Gallery Images" na hlavnej stránke? dosť ma to tam ruší a osobne myslím, že je to zbytočné. kto má záujem o fotky, preklepne sa do galérie. (hoci je fakt, že náhodný návštevník o galérii možno netuší) inak, celkový dojem mám podobný ako to opísal Nokia. grafické prvky majú dosť veľké rozmery a pri mojom "native" skinovaní vo Windows či Firefoxe ma to vyslovene ruší a zdržuje. mám však rozlíšenie 1024x768, asi už ten monitor naozaj vymením. :lol: inak to vyzerá dobre, prajem pevné nervy pri úpravách, Axel.
Cactales Zverejnené 28. Jún, 2009 Zverejnené 28. Jún, 2009 Ja keď dám tú možnosť " Pozri nový obsah " , tak mi stále zobrazuje tie isté témy, vôbec nie tie kde sa pridal príspevok. aljak, práve o tom som písal o príspevok vyššie: O možných problémoch s využitím tejto možnosti sa písalo v príspevkoch č. 62 - 68 Z príspevku č. 68 No predsa je s týmto pri použití voľby Zobraziť nový obsah problém. Mne sa takto nezobrazovali posledné príspevky napríklad v téme Čo ma dnes potešilo Zatiaľ to vyzerá, že sa tento problém vyrieši po označení všetkých kategórií za prečítané (voľba Mark Board As Read na hlavnej stránke fóra v dolnej časti) Skúšal si už tu uvedený postup? hm, dá sa v niektorom nastavení vypnúť zobrazovanie položky "Recent Gallery Images" na hlavnej stránke? dosť ma to tam ruší a osobne myslím, že je to zbytočné. kto má záujem o fotky, preklepne sa do galérie. (hoci je fakt, že náhodný návštevník o galérii možno netuší) Sám si to zrejme nebudeš môcť vypnúť. Inak, mne naopak skôr vyhovuje, keď mám možnosť vidieť prípadné zmeny aj vo fotogalérii hneď po načítaní hlavnej stránky. Ale možno by bolo vhodnejšie, keby sa tieto náhľady zobrazovali v paneli na pravej strane rovnako ako posledných 5 blogov a posledných 5 tém.
valcik Zverejnené 28. Jún, 2009 Zverejnené 28. Jún, 2009 vďaka, Cactales. už som vo svojich nastaveniach pátral, len som si nebol istý, či som niečo neprehliadol. tvoj nápad znie dobre a ak by sa dali náhľady presunúť do panela napravo, uvítal by som to. to je však len kozmetický detail. :-]
Aikaterine Zverejnené 28. Jún, 2009 Zverejnené 28. Jún, 2009 okrem tu spomenutých vecí ešte dodám - viac sa mi pozdával User rating pod fotkou :lol:
Odporúčané príspevky