pink Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 Ale JK bol bozi syn, nie boh - resp. ti este zostava otec aj duch svaty... A boh ako taky nema hmotne delo, kua...ze by???? :) jk bol bozi syn a sam boh zaroven.. trojjedinnost vymysleli omnoho neskor.. mne to oiler vysvetlil tak, ze ide o body, soul and mind.. a vsetko je naraz.. ale ze jezis odisiel v hmotnom tele, alebo teda v niecom, co malo tvar tela je iste.. takze tu holennu kost asi ma :)
alamo Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 A boh ako taky nema hmotne delo, kua...ze by???? :) ak má "hmotné delo" kľudne ho kopnem, aj do toho "dela".. ak ma naštve
tomassi Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 ak by chel teda nakopnúť Boha celkovoto by sa mu isto nepodarilo - viď Xenotakisto by sa mu nemuselo podariť nakopnúť ani Otca, ani Duchajedine ak by chcel nakopnúť Syna, čiže len jeho časť a predsa 100% Boha takže nakopnúť Boha sa dá jedine prostredníctvom nakopnutia Krista,čo by však alamovi nestačilo a chcel by nakopnúť postaršieho pána s bielou bradou v bielom rúchu všetko platí za predpokladu, že by chcel alamo nakopnúť Boha kresťanskéhoa nie svojho vymysleného
alamo Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 nuž.. asi je to spojené s rizikom, že si človek akurát narazí palec na nohe, a potom bude krívaťdá sa čakať že "Boh" ako súčet všetkého, bude mimoriadne "hutný" :ooops:
xenocide Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 jedine ak by chcel nakopnúť Syna, čiže len jeho časť a predsa 100% Boha pricom syn to ma uz za sebou, takze hmotne telo taktiez nema...takze ono by to vyzadovalo navyse aj stroj casu :) a tak vseobecne nepokladam za prilis rozumne kopat do vsemohucej bytosti....ale zase od niektory ludi ocakavat rozumne konanie by bolo asi prilis optimisticke :)
valcik Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 .. keď chceš o tom diskutovať, tak musíš, čo i len pomyselne, prijať existenciu boha alebo Boha ak ju neuznáš, nemáš o čom diskutovať všetko platí za predpokladu, že by chcel alamo nakopnúť Boha kresťanského a nie svojho vymysleného Hm, ako ateista považujem rôzne božstvá za jednu z alternatív, hoci málo pravdepodobných. S tým nemám žiaden problém. Skôr mám dojem, že je to kameňom úrazu u veriacich, nedokážu čo i len pomyselne uvažovať o tom, že ich Boh je iba ľudským výmyslom. :zubiska:
xenocide Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 Ono to funguje jednoducho - pre veriaceho je existujuci boh realitou, pre neveriaceho je realitou svet bez bohov. Vramci fantazie si to predstavit vedia, ale ich presvedcenie moze byt v tomto asi len jedno. :)
tomassi Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 Skôr mám dojem, že je to kameňom úrazu u veriacich, nedokážu čo i len pomyselne uvažovať o tom, že ich Boh je iba ľudským výmyslom. :zubiska: ale áno aj u veriacich sú pochybnosti no ak to správne chápem, ty chceš, aby veriaci uznali, že ich zmysel života vlastne neexistuje v tom prípade by však už neboli veriacimi - čítam si to stále koldokola a stále nerozumiem-nechápem skúsim ešte večer, resp. pred spaním
alamo Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 xenocidestrašne by ma zaujímalo , čo je "realitou" podľa teba?si tu ochotný, zvoziť akýkoľvek cudzí názor na čokoľvekale nejaký tvoj osobný názor, ten mi nejak neustále uniká
valcik Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 no ak to správne chápem, ty chceš, aby veriaci uznali, že ich zmysel života vlastne neexistuje v tom prípade by však už neboli veriacimi Nie, nič také, nechystám sa boriť chrámy. Poukazujem iba na to, že v diskusii je potrebný istý nadhľad na oboch stranách. ;-)
xenocide Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 Moj osobny nazor na co? Nazor na kopanie boha do kolena som napisal :) Nazor na to, ze ci spravodlivy boh moze dopustit nespravodlivost som napisal. Nazor na to, aku otazku by som sa opytal, som napisal. Takze pokial nieco unika, chyba bude zrejme v tvojom prijiaci :)
tomassi Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 rozumiem ale prečo by sme mali v tejto téme uvažovať o neexistencii Bohaak by sme ripustili, že Boh neexistuje: nedá sa diskutovať o jeho raste, nedá sa mu teda položiť otázka, . . .buď teda hovoríme, že Boh je a diskutujeme k témealebo príjmeme tvrdenie, že Boh nie je a nemôžeme o nadpisoch tém diskutovať, lebo nemáme o čom ale to tu už bolo napísané x-krát
alamo Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 tomassixenocide predsa v boha "verí"..raz mi to tu niekde napísal ako odpoveďotázka je v akého?asi agnosticky, neurčitého.. "možno existujúceho" :tease:
xenocide Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 otázka je v akého? Ze by logickeho? :)
tomassi Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 to je jednomám kamaráta, kt. je neveriaci, dokonca popieral existenciu dušeale dalo sa s nim rozprávať o Bohu (na základe napísaného)- všetko to závisí od tvrdenia, že pripustíš, aj keď len kvôli diskusii, existenciu dokonca volí KDH, ale to je o niečom inom
alamo Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 teraz si ma "navnadil", položiť absolútne uletenú otázku mohol by byť Boh, totálne nelogický, a predsa existovať? veď ak je všemocný, tak sa nemusí nijakou logikou riadiť, ani ju v sebe obsahovať lebo stojí dokonca aj nad logikou.. a mimo ňu..
tomassi Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 najprv si skús zodpovedať rozdieľ medzinie racionálnym a neracionálnym
xenocide Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 najprv si skús zodpovedať rozdieľ medzi nie racionálnym a neracionálnym nie racionalny = neracionalny nie pekny = nepekny nie velky = nevelky nie smely = nesmely nie zodpovedany = nezodpovedany Ergo - nie je nijaky rozdiel :) mohol by byť Boh, totálne nelogický, a predsa existovať? Teoreticky ano. Ale to by asi nebol presne ten krestansky boh :P
tomassi Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 nenúkaj alamovi svoje úvahyja som zvedavý, na čo príde onnech si zabezpečí odpoveď vlastnou hlavou
pink Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 - všetko to závisí od tvrdenia, že pripustíš, aj keď len kvôli diskusii, existenciu ano, inak diskusia nema zmysel.. ja som pripustila, aj ked je otazne, ktora odpoved na moju otazku by ma uspokojila... asi ziadna :) a ked pripustis ineho ako krestanskeho, tak diskusia straca zmysel, lebo niet o com diskutovat.. a ked pripustis krestanskeho, tak diskusia casto tiez zmysel nema, lebo aj napriek tomu, ze pouzivas krestansky slovnik, ba dokonca svate pismo, tak sa bud nazory rozchadzaju na roznom vyklade toho, co je napisane alebo sa odpovede nedockas, lebo na neprijemne otazky sa casto radsej neodpoveda..
alamo Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 už viem čo by som sa opýtal Boha.."čéče.. si normálny, alebo na práškoch?"ak by boh nebol "logos", v zásade by bol totálny všemocný "cvok"..
tomassi Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 podľa mňa je už pink naša, len o tom ešte nevie :D inakalama by som poprosil, nech sa nad mojou otázkou veľmi dobre zamyslí,nenechá sa ovplyvniť a nič neuponáhľa
pink Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 podľa mňa je už pink naša, len o tom ešte nevie :D sa netes predcasne.. B) len mi nie je jasne, kde si to zobral...
elfant Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 nie racionalny = neracionalny Ergo - nie je nijaky rozdiel :) Nepodcenoval by som bohatost slovenskeho jazyka. Ale nebudem alamovi nasepkavat :)
alamo Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 tak to mi uniká..rád si to nechám vysvetliť
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz