chlapeczjuhu Zverejnené 22. November, 2011 Zverejnené 22. November, 2011 ruším moju predchádzajúcu otázku.potreboval by som vedieť ako dlho mi ešte vydržia vstrekovače nafty, prípadne kde kúpim na slovensku za rozumnú cenu ITG vzduchový filter. 1
iskra Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 xenoNesúhlasíš s tým, že si myslím, že sa máme modliť nábožne, s pokorou, s dôverou a odovzdane do Božej vôle?Nesúhlasíš s mojou otázkou, čo by som sa spýtala Boha, keby som mala len jednu otázku?
xenocide Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 chlapeczjuhu ...nie som si uplne isty, ci boh je ten, kto by mal nahradzat vyrobcu automobilovych suciastok a google :) Btw - nie je potom Google vlastne Bohom???? Tiez treba byt trpezlivy a pokorny pri zadavani otazok. Clovek casto dostane odpoved, ktorej vobec nerozumie. Alebo dostane milion odpovedi a aby pochopil, potrebuje este niekoho mudrejsieho. Ak nahodou odpoved nedostane, tak je chyba v cloveku, ze polozil zlu otazku. A ak odpoved zdanlivo nefunguje, tak je chyba zase len v cloveku, pretoze mohol urobit nieco ine. Ved to funguje tak isto!! :o) 1
xenocide Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 Nesúhlasíš s tým, že si myslím, že sa máme modliť nábožne, s pokorou, s dôverou a odovzdane do Božej vôle? Ale kde, toto je predsa uplne logicke. Nabozne v kazdom pade, ved ide o boha. S pokorou tiez, pretoze ked je niekto velky sef a my nieco chceme - nemoze byt drzi ako plostice. S doverou - co ine nam uz zostava voci mocnosti? A odovzdane - taktiez, pretoze ak je modlitba ta najposlednejsia vec co skusame, nic ine nam uz ani nezostava. Nesúhlasíš s mojou otázkou, čo by som sa spýtala Boha, keby som mala len jednu otázku? Tuto sa neda nesuhlasit. Keby k tomu doslo, kazdy by si vybral jednu otazku podla toho, co poklada za dolezite, takze to je vlastne jedno.
tomassi Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 Btw - nie je potom Google vlastne Bohom???? Tiez treba byt trpezlivy a pokorny pri zadavani otazok. Clovek casto dostane odpoved, ktorej vobec nerozumie. Alebo dostane milion odpovedi a aby pochopil, potrebuje este niekoho mudrejsieho. Ak nahodou odpoved nedostane, tak je chyba v cloveku, ze polozil zlu otazku. A ak odpoved zdanlivo nefunguje, tak je chyba zase len v cloveku, pretoze mohol urobit nieco ine. Ved to funguje tak isto!! :o) Nevieš odpovedať stručne a jasne? mne sa táto odpoveď pozdáva - dokonca by som si ju vedel predstaviť v kázni ešte do toho zakomponovať prirovanie googlu-internetu k zlatému teľaťu a pod.
xenocide Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 ...ta odpoved s googlom bola na chlapcazjuhu, takze sa logicky zdalo, ze iskre odpovedam uplne odveci :)
secretka Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 Takže jediná otázka ... Prečo dopustíš, aby tento svet bol taký zlý a nespravodlivý?
xenocide Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 Prečo dopustíš, aby tento svet bol taký zlý a nespravodlivý? Ono tazko mozem ja, alebo niekto iny odpovedat za boha, ale zase ked sa na to pozrieme logicky... 1. Nechapeme ako svet funguje, aky je celkovy plan, pravidla, co sa deje po smrti a na vecnosti - proste to nevieme 2. Z toho vyplyva, ze my vidime len malu cast z celku. Nieco ako ked dieta povazuje za nespravodlivost a zlo ak musi ist od rozpravky spat, alebo utrpi bolest ked dostane injekciu. Nechape suvislosti a nevidi celok. 3. Pokial je boh dobry a spravodlivy, tak aj cely svet, cele bytie, v konecnom dosledku take aj musi byt 4. Takze to co my povazujeme za zle a nespravodlive je v konecnom dosledku dobre a spravodlive ...Cize napriklad smrt nevinneho dietata standartne berieme ako nieco zle a nespravodlive, ano? Ale pokial je pozemsky zivot obmedzeny len na zopar rokov - a potom nasleduje VECNOST, tak to co zazijeme na zemi je len absolutne minimalny zlomok z celku. Nevinne dieta, neposkrvnene nijakym hriechom, teda po smrti ide na VECNOST do NEBA - teda ten najlepsi vysledok aky moze byt a bude na na furt. Na stalo. Nic lepsie sa stat nemoze, nebo je absolutne dobro a dokonalost. Je to absolutne to najlepsie, co moze byt. Ludia citia akurat stratu a bolest, pretoze su naviazani na pozemsku existenciu a nedokazu (aj napriek viere) naozaj obsiahnut nekonecnu existenciu. Takze dobro/zlo hodnotia len na zaklade svojho velmi obmedzeneho pohladu. Tak ako dieta, ktore bude povazovat injekciu za obrovske zlo, pretoze nebude chapat nutnost chvilkovej bolesti, ktora nakoniec znamena podstatne vacsie dobro. A ja viem, ze to znie dost sialene, ale takto su postavene mnohe nabozenstva :) PS. A netyka sa to len krestanov.
tomassi Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 ...ta odpoved s googlom bola na chlapcazjuhu, takze sa logicky zdalo, ze iskre odpovedam uplne odveci :) šak to veď oči máme na to, aby sme videli-čítali a uši, aby sme počuli inak že sa Ti zapáčila tá rola boha odpovedajúceho na otázky? :) (to je otázka pre Xena, nie boha)
xenocide Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 že sa Ti zapáčila tá rola boha odpovedajúceho na otázky? :) Nemala by to byt skor otazka na Google? :) Ja som len vysvetloval, ze v podstate spominana otazka na nespravodlivost je vlastne zodpovedana - v samotnej definicii boha a jeho kompetencii. Pokial je boh spravodlivy a zaroven je boh vsemocny, tak cely svet je plne v sulade s umyslami a planmi vsemocneho spravodliveho boha. Cize pokial MY TO TAK NEVIDIME - chyba je len v nas, ze alebo nespravne chapeme dobro a spravodlivost, alebo nevidime konecne dosledky. Svet v tomto pripade proste nemoze byt iny, nez dobry a spravodlivy. Ak by bol svet zly a nespravodlivy - alebo by boh nebol vsemocny (tj. nebolo v jeho moci ho ucinit dobrym), alebo by boh nebol dobry a spravodlivy. V oboch pripadoch by sa jednalo o oneho boha, nez je napr. ten krestansky. :)
chlapeczjuhu Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 chlapeczjuhu ...nie som si uplne isty, ci boh je ten, kto by mal nahradzat vyrobcu automobilovych suciastok a google :) Btw - nie je potom Google vlastne Bohom???? Tiez treba byt trpezlivy a pokorny pri zadavani otazok. Clovek casto dostane odpoved, ktorej vobec nerozumie. Alebo dostane milion odpovedi a aby pochopil, potrebuje este niekoho mudrejsieho. Ak nahodou odpoved nedostane, tak je chyba v cloveku, ze polozil zlu otazku. A ak odpoved zdanlivo nefunguje, tak je chyba zase len v cloveku, pretoze mohol urobit nieco ine. Ved to funguje tak isto!! :o) xenocide, pokiaľ dobre viem zadanie znelo čo by sme sa spýtali ak by sme mali tú možnosť. každý podla svojeho gusta. to že ma nezaujímajú pseudofilozofické otázky typu láska, utrpenie, boží plán neznamená že som z kola von- pristupujem k tomu viacej pragmaticky. mimochodom prvá časť mojej otázky je nezodpovedateľná a druhá ano lenže keďže mám tú možnosť vyberám si priateľa na telefóne ktorý by to mal vedieť asi najlepšie, že?
iskra Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 xenovi: nepopieram jeho inteligenciu, dobrotu jeho srdca.... :) len si skromne myslím, že celkove jeho príspevky by mohli byť písané stručnejšie, jasnejšie.. a to je celé :) ale, je to len moje prianie.. možno raz bude vyslyšané . :) zlý svet, nespravodlivý, utrpenie - ono v strasti sa osvedčí láska k Bohu, ukážu sa tí praví priatelia. Utrpenie, činí vieru pevnejšou, zbožnosť srdečnejšou, učí nás väčšej pokore, oddanosti Bohu a sebazapreniu.
tomassi Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 Nemala by to byt skor otazka na Google? :) Ja som len vysvetloval, ze v podstate spominana otazka na nespravodlivost je vlastne zodpovedana - v samotnej definicii boha a jeho kompetencii. Pokial je boh spravodlivy a zaroven je boh vsemocny, tak cely svet je plne v sulade s umyslami a planmi vsemocneho spravodliveho boha. Cize pokial MY TO TAK NEVIDIME - chyba je len v nas, ze alebo nespravne chapeme dobro a spravodlivost, alebo nevidime konecne dosledky. Svet v tomto pripade proste nemoze byt iny, nez dobry a spravodlivy. šak hej, toto sme už riešili v alamovej téme o rastúcom bohu Utrpenie, činí vieru pevnejšou, zbožnosť srdečnejšou, učí nás väčšej pokore, oddanosti Bohu a sebazapreniu. toto platí iba ak zotrvávame vo viere, utrpenie - napr. pri strate dieťaťa môže mať celkom opačný výsledok - to ako by sme sa mali zachovať a Boha nasledovať aj napriek strastiam, mi vysvetlovať nemusíš - rozumiem tomu dokonca aj Chatrč som čítal
pink Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 ja by som sa ho opytala - preco, ked vedel zabit tisice uboziakov smahom ruky, nezahlusil napriklad hitlera...
secretka Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 Sme síce na diskusnom Fóre, ale od nikoho som žiadnu odpoveď neočakávala ... tá otázka bola len čisto hypotetická. Uznávam, téma časom môže prechádzať vývojom, ale základ snáď ostáva. A tu je základom otázka z prvého príspevku Čo by ste sa spýtali Boha, keby ste mali len jednu otázku? (What would you ask if you had just one question?) Netušila som, že Boh by mohol mať tu na Fóre svojich hovorcov ... daných, či samozvaných?!? V téme o architektúre sa môžeme vyjadriť, že sa nám páči, alebo práve naopak nepáči niečo čo navrhol architekt, ale je to IBA náš názor. Nehovoríme za architekta, hovoríme iba za seba. Ale vysvetľovať a hovoriť ako to, či ono myslí Boh ... s tým nemôžem súhlasiť. Nemyslím si, že na toto má niekto právo. Ale toto je IBA môj názor.
chlapeczjuhu Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 mudro vravíš dievča, múdro.aj ja tu v poslednej dobe badám zopár LENONOV
xenocide Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 ja by som sa ho opytala - preco, ked vedel zabit tisice uboziakov smahom ruky, nezahlusil napriklad hitlera... Pretoze kazdy raz zomrie a bude sudeny, nie? A je jedno, ci bude zit o rok dlhsie alebo kratsie. No cele to utrpenie pocas vojny bolo ako test - miliony ludi sa ocitli pod tlakom, ktory by inac nebol, a museli sa rozhodnut medzi dobrom a zlom. Ak sa niekto rozhodol dobre a zomrel - je to jedno, pretoze ho caka vecnost v nebi. Ak sa niekto rozhodol zle a uzil si chvilku potesenia na tomto svete - stale to je jedno, pretoze aj on raz zomrel - a VECNY trest ho neminul. Ak by nebolo toto vsetko - ako by si rozlisila dobrych a zlych ludi? Podla toho, ci sa sparaju v nose? :) Aspon takto to logicky vychadza. Inac by sme dospeli k zaveru, ze cielom bolo umyselne sposobit utrpenie milionom ludi bez akejkolvek nahrady....a to sa s definiciou dobreho boha moc nezlucuje. Ale vysvetľovať a hovoriť ako to, či ono myslí Boh ... s tým nemôžem súhlasiť. Akurat ze presne toto robia miliony knazov, imamov, samanov po celom svete a pocas snad celej historie ludstva :)
pink Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 rozlisovat ludi na dobrych a zlych je sice pekna cinnost, ale na to nepotrebujeme hitlera... a ak by ho /Hitlera/ zabil, jeho vecny zivot, alebo smazenie v pekle by ludi na zemi uz nezaujimalo, mnohym by hitlerovou smrtou zachranil zivot... takze reci o vseobjimajucej laske sa pouzivaju tak, ako vyhovuju...
tomassi Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 secretkaprečo nie? aj iskra mi potvrdí, že Boh môže rozprávať prostredníctvom ľudí (viď spomínaní kňazi alebo svedkovia Jehovovi)opäť je to na nás, či vieme oddeliť pravých "prorokov" od tých falošných inakstále neviem pochopiť ako môže niekto kritizovať niekoho len za to, že má názora nie preto, aký názor má 1
xenocide Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 rozlisovat ludi na dobrych a zlych je sice pekna cinnost, ale na to nepotrebujeme hitlera... Ber to tak, ze dobry clovek je ten, ktory sa rozhodne vykonat nieco "dobre" nie prilis zistnym sposobom. Ale to zaroven musi mat aj slobodnu moznost sa rozhodnut pre nieco "zle". Dobro aj zlo by mali byt dost velke, aby sa nejednalo o fazulky, alebo prdenie na verejnosti. Pocas vojny neslo predsa len o mrtvych....ale o miliony, ktori sa obetovali. Trebars zabijali v mene dobra, riskovali a stratili svoje zivoty. Bojovali svoje male vojny a taktiez riskovali a stracali zivoty. Trpeli, ked nemuseli trpiet. Mnohi si vybrali velku bolest, ale robili to v mene dobra. mnohym by hitlerovou smrtou zachranil zivot... Vidis, ale to je ten obmedzeny pohlad :) Pretoze predsa nejde o tento zivot na tomto svete. Dusa je vecna. Po smrti nasleduje vecnost. Aku cast z toho tvori tento zivot? 0,000000000000000001% z miliardtiny promile je privela.
pink Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 xeno, tvoje komenty beriem s rezervou... viem, ze to vykladas podla ich myslenia.. nastastie nie podla svojho :)
xenocide Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 viem, ze to vykladas podla ich myslenia Logika je sposob a nastroj, ktory je pouzitelny na ktorykolvek pripad zo zivota :)
lopata555 Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 ja by som sa ho momentálne opýtal prečo sa tu kladú v poslednej dobe takéto otázky a odpovede ...
tomassi Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 pinkdarmo sa od nás dištancuješmy Ťa budeme vždy brať ako sestru - jednu z nás :)naše všeobímajúce srdcia budú pre Teba vždy otvorené veď ako sa spieva v jednej piesni And I’m sure you willlose your inhibitionsso open yourself for merisk your health for meif you want my loveif you want my loveif you want my loveif you want my love k téme Xeno to vysvetlovať inak ani nemôže- buď berieš, že Boh existuje a diskutuješ podľa daného-napísanéhoalebo existenciu Boha popieraš, ok je to Tvoj názor, ale potom diskusia končí už tu
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz