Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

včera som čítala článok s Alexejom Leonovom, ktorý pred 44 rokmi ako prvý vystúpil do vesmíru ... okrem iného ma zaujala jedna jeho poznámka, podnietila moje závity :)

Na človeka to tam pôsobí zvláštne. Hlboké ticho. Dole je čierne nebo. Hore belasá Zem. A tie neskutočné farebné odtiene!

Hneď ma zarazilo, že Čierne more je skutočne čierne, najtmavšie zo všetkých.

Ale odkiaľ to vedeli naši predkovia, keď ho tak pomenovali bez pohľadu z výšky?

zdroj : Pravda

hm :lol:

pripomenulo mi to zopár ďalších podivností, ktoré sú viditeľné z hora, jedným je menší ostrov Elefantine pri Egypte ktorý má skutočne tvar slona, viditeľný z výšky :)

• Odpovedí 5
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• game

2

• Darkman

1

• secretka

1

• Cactales

1

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené obrázky

Zverejnené

V prípade Čierneho mora by mohlo ísť o náhodu, možno takéto pomenovanie niekoho napadlo pri obyčajnom pozorovaní mora za určitých podmienok, alebo v určitom období...

Pôvod pomenovania ostrova Elefantine však skutočne možno vysvetliť asi iba tým, že ktosi videl jeho pôdorys z určitej výšky. Nemuselo to byť z vesmíru, možno obyvatelia Egypta poznali prostriedok, ktorým sa mohli dostať do určitej výšky. V prípade čiar na juhoamerickej Nazce sa napríklad objavili hypotézy, že starí Peruánci mohli lietať pomocou balónov na teplý vzduch alebo lietajúcich drakov. Podobné by to mohlo byť aj v prípade Elefantiny a vlastne možno aj Čierneho mora. Ale to už ostane záhadou asi navždy...

Zverejnené

Skutocne ma? Ja som si ho narychlo nasiel na google maps (ostrov na Nile), a teda moc tvar slona na nom nevidim. Nehovoriac o tom, ze ten ostrov neje nijako velky. Podla mna by nemal byt problem pre staroegytpskych kartografov ho normalne nakreslit :lol:

Zverejnené

možno sa z neho tisícročiami obrúsilo :)

a možno to je pochodujúci slon zhora :lol:

kdesi je informácia, že to nemá byť celý slon, len jeho kel ... v šume tisícročí sa to kdesi stratilo :)

tento mound v ohiu je tiež super viditeľný zhora ;)

Obrázok

• Pred 2 rokmi...
Zverejnené

Koho pozoruje veľký čínsky brat

Svetové médiá priniesli snímky získané satelitom. Na púšti Gobi sa objavili podivné obrazce, ktoré vyvolávajú radu otázok, na ktoré nikto nepozná odpoveď. O čo sa jedná? Kto a prečo tie vzorce urobil, čo znamenajú, k čomu majú slúžiť?

Lokalita, v ktorej sa nachádzajú nie je ďaleko od miesta, kde Čína podniká mnoho vojenských pokusov, preto sa zdá, že by tieto obrazce mohli plniť vojenské, alebo strategické účely. Odborníci vylúčili, že by obrazce pochádzali z dávnej histórie, aj keď je tu určitá podoba s tými, ktoré zdobia peruánsku pláň Nazca.

Bližší prieskum čínskeho nálezu odhalil uprostred trosky lietadiel a nákladných vozidiel, čo vzbudilo ešte väčšie znepokojenie. Snímky podivných obrazcov boli preskúmané zo všetkých strán, niektorí nadšenci ich dokonca skúšali preniesť na mapy veľkých amerických miest, či sa snáď nejedná o nejaké strategické plány, ako tieto veľkomestá zlikvidovať. Toto podozrenie sa zatiaľ ale nepotvrdilo a objavili se dokonca hlasy, že se jedná o podvrh.

Zvlášť pri niektorých snímkach je podozrenie, že aj napriek tomu, že dokonale zachytávajú okolitý reliéf krajiny v plnej plasticite, inkriminované obrazce vyzerajú akoby boli dodatočne "doložené".

post-88-0-74549900-1322546075.jpg

post-88-0-98370400-1322546087.jpg

http://procproto.cz/zajimavosti-a-novinky/koho-hlida-cinsky-velky-bratr/

Zverejnené

Satelitní snímky, které v posledních dnech probudily fantazii mnoha uživatelů internetu, poskytují ve skutečnosti především pohled do zákulisí čínského vojenského programu. A na tamní výrobu hnojiv.

Zdroj: http://technet.idnes...ec_technika_mla

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov