Skočiť na obsah

Byrokratický systém na Slovensku a v zahraničí


wysky

Odporúčané príspevky

Vcerajsia lamparen rozobrala pekny pripad byrokracie.

Jeden manzelsky par isiel pracovat to Ceska. Muz zomrel a ceske urady jej vystavili umrtny list, pricom si nechali preukaz totoznosti. Smola, na Slovensku jej ten umrtny list nechcu uznat, takze neboztik uradne na Slovensku zije. Aby ho mohli aj uradne pochovat, musi mu jeho manzelka vybavit novy preukaz totoznosti...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 11 mesiacmi...

Politicko- uradnicky extremizmus.

 

kde to zijeme, naco mame politikov, dokedy to budeme trpiet?

 

bol som v halandsku a pisal som o zazitku na dialnici, kde bola 4 prudova cesta a vsetci sli v pravom pruhu max. 120. Nik nechcel vytrcat. ludia su dohnany systemom cestovat nebezbecne.

 

mame novy zakon o prilbach pre cyklistov. chalaniskovi som kupil aj ked ho zatial vozim ja na sedacke. Sebe som chcel kupit v holandsku v mekke byciklovania(nechcel som polystiren na hlave). Ale tam ju nik nemal. Ani v nemecu ani polsku ani v cechach. ktoreho debila to napadlo u nas povinne? Nove lekarnicky s lajstrom tiez nemaju chybu.

 

Ale toto stoji zato. kto chcete si pecitajte celu temu.

 

Zdravim Vas, som tiez z Povazskej Bystrice a dnes som dostal pokutu 20 tisic korun za neskore odoslanie 2 vykazov v tomto roku. Pravdupovediac som z toho psychicky uplne zosypany a dnes som si musel zobrat dovolenku, aby som to rozdychal.

http://www.porada.sk/t107944-p4-pokuta-soc...-poistovna.html

 

A k teme game, dnes som pocul v radiu ze prezident vratil nedomysleny zakon o extremizme. Zrejme to nieje uplny dement.

 

Este na dokreslenie stavu.

 

V čase, kedy píšem tieto riadky, je sobota 16. mája 2009, presne 12:30 hod. Včera (15. mája 2009) uplynula lehota, dokedy mali zamestnávatelia vydať svojim zamestnancom doklady o príjme potrebné na vykonanie ročného zúčtovania poistného na zdravotné poistenie. Ide o doklady, ktorých vzor stanovuje vyhláška ministerstva zdravotníctva č. 239/2006 Z. z. Táto vyhláška sa každoročne novelizuje, pričom novela upravuje niektoré postupy pri ročnom zúčtovaní (vyplývajúce zo zmien zákona o zdravotnom poistení). Súčasne novela každý rok nanovo definuje celý súbor tlačív, potrebných na ročné zúčtovanie.

http://blogy.etrend.sk/mihalblog/tyzdnovka...009/167664.html

 

Ti extremisti nam ani nedovoluju si plnit nase povinosti. A toto stoji za to.

 

Táto účelová zmena urobená na poslednú chvíľu znamená, že 128 000 poistencov, poistených vlani v Európskej zdravotnej poisťovni, nebude musieť (a naopak ani nebudú môcť) vykonať za rok 2008 ročné zúčtovanie. Nebudú tak musieť za rok 2008 doplácať nedoplatky. Naopak, ak by im vychádzali preplatky, nemajú na ne nárok.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

krásny príklad byrokracie

 

žiadosť o poskytnutie dotácie na kotol na biomasu.

Super od 1. júla nadobudol účinnosť nový zákon a je potrebné k už podanej žiadosti do 20-tich dní doplniť ďalších xy príloh.

Už sa teším na zajtra, ako sa rozbehnem po úradoch.

No čo už ak chcem dotáciu musím to vybehať.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov