Skočiť na obsah

MS v ľadovom hokeji 2010 (Nemecko)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Poobede odštartovali štvrťfinálové zápasy dvojicou súbojov

Napínavejší bol súboj v Kolíne, kde sa stretli Fíni proti Čechom. Už po 55 sekundách skóroval Kontiola a Suomi sa ujali hneď v úvode do vedenia 1:0. Čechom sa podarilo vyrovnať až v úvode 3.tretiny - v 42.min zápasu vyrovnal Klepiš na 1:1. Stav sa už nemenil a na rad prišlo predĺženie a následne aj nájazdy. V 2.sérií nájazdov vsietil so šťastím rozhodujúci gól Jan Marek a Čechov tak poslal po výhre 2:1 do semifinále! Vynikajúco odchytali obaja brankári - Rinne, aj Vokoun - a boli jasnými oporami svojich teamov. Česi sa teda pomstili Fínom za olympiádu (tam ich Fíni vyradili pomerom 2:0 tiež vo štvrťfinále). Suomi tak 2.krát po sebe nepostupujú zo štvrťfinále - na MS končia na 6.mieste. Naopak Čechom sa po 3 rokoch podarilo dostať cez štvrťfinálové boje do semifinále a teda do priamych bojov o medaile.

Mannheim privítal zápas favorizovaného Švédska proti prekvapeniu týchto MS, ktorým sú bez pochýb Dáni. Lepšie sa darilo podľa očakávaní Švédom, ktorí v 33.minúte zápasu viedli už 3:0. Dánom sa síce podarilo razom znížiť na 3:1, ale potom v 3.tretine sa opäť Švédi odpútali na rozdiel 3 gólov - bolo to 4:1. V závere Dáni opäť znížili na 4:2 - tento stav sa už nemenil a do semifinále teda postupujú Tre Kronor. Dáni majú teda za sebou svoje prvé štvrťfinálové vystúpenie v histórií MS - po prehre je to pre nich napokon teda 8.miesto a ich najlepší výsledok v histórií. Švédi už po 10x za sebou nebudú chýbať na MS v semifinále - naposledy sa tam nedostali v roku 2000 (vtedy ich vyradili Fíni).

...::: Štvrťfinálové zápasy :::...

Obrázok Fínsko vs. Obrázok Česko - 1:2so (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 1. Kontiola - 42. Klepiš, SO: Marek

Brankári: Rinne (2/35 = 94,3%) - Vokoun (1/30 = 96,7%)

Strely: FIN vs. CZE - 30:35

Obrázok Švédsko vs. Obrázok Dánsko - 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Góly: 15. Nilson, 28. Andersson, 33. Wallin, 54. Omark - 34. Damgaard, 58. Madsen

Brankári: Gustavsson (2/29 = 93,1%) - Galbraith (4/39 = 89,7%)

Strely: SWE vs. DEN - 39:29

Zverejnené

Vobec sa mi to nepáči, ale, češi zaslúžene do semi.

Proti Švédom to však nevedia a to je len dobre pre korunky.

Ďaľšie semi Rusko - Švajčiarsko :lol:

Zverejnené

no ja som smutný :) Fíni dosť bránili, tie ich protiútoky - tým chýbali už len góly, bohužiaľ v presilovkách strašne taktizovali a vždy pokazili ten svoj rozhoratý kolotoč! je to obrovská škoda ... nájazdy už boli viacmenej o šťastí - Marekov gól tam prešiel len tak-tak, no a Kontiola - už to vyzeralo že ani len nevystrelí, a nakoniec cink - brvno :lol: Škoda toho, tešil som sa na semifinále Tre Kronor vs. Suomi - to by bola porcia. A tí retardi čo písajú počas nájazdov mi už idú na nervy - by sa mohli vedomiť už tí upišťaní "fanúšikovia" ...

Dúfam, že druhé semifinále bude Canada vs. Suisse :)

Zverejnené

A tí retardi čo písajú počas nájazdov mi už idú na nervy - by sa mohli vedomiť už tí upišťaní "fanúšikovia" ...

aspoň že sa tam nemlátia :lol: ... ale určite by sa pískať nemalo

Zverejnené

Večerná dvojica súbojov uzavrela štvrťfinálové zápasy, v hre o medaile nám ostala už len štvorica národných výberov.

Poznáme už konkrétne umiestnenie teamov na pozíciách od 5. do 16. miesta:

5. Švajčiarsko, 6. Fínsko, 7. Kanada, 8. Dánsko

9. Nórsko, 10. Bielorusko, 11. Lotyšsko, 12. Slovensko

13. USA, 14. Francúzsko, 15. Taliansko, 16. Kazachstan

Ostro-sledovaný zápas v Kolíne medzi stále neporazenými Rusmi a Kanaďanmi bol súbojom medzi finalistami z posledných 2 MS, a už teraz bolo jasné, že tieto 2 teamy sa vo finále už určite nestretnú. V závere 1.tretiny sa do vedenia dostali Rusi, v 2.tretine pridali ďalšie 2 góly a viedli už 3:0. Potom v 3.tretine ešte pridali na 4:0, avšak Kanaďania dokázali aspoň znížiť a pokaziť čistý štít Rusom, ktorí ešte v závere pridali ďalší gól do prázdnej brány (Malkinov 2.gól v zápase) na 5:1. Kanaďanom sa podarilo ešte raz skórovať a znížili na konečných 5:2 - 14 sekúnd pred koncom prišiel ešte ich rozlúčkový gól na týchto MS. Zápas bol poriadne búrlivý a bolo v ňom udelených až 78 trestných minút. Kanaďania sa v posledných 7 rokoch vždy dostali do semifinále (3x zlato a 3x striebro), avšak teraz v bojoch o medaile budú chýbať a na MS končia až na 7.mieste. Rusi víťazia aj vo svojom 7.zápase na týchto MS a opäť budú bojovať o medaile!

V Mannheime sa hralo štvrťfinále medzi Švajčiarmi a domácimi Nemcami. O výsledku tohto zápasu rozhodol jeden jediný gól - jeho autorom bol v 31.minúte Philip Gogulla, ktorý poslal Nemecko do vedenia 0:1. Napokon sa stav už nezmenil a Nemci idú do semifinále, a teda aj do bojov o medaile. Absolútne bezchybne odchytal opäť perfektný Dennis Endras, ktorý zlikvidoval všetkých 41 striel Švajčiarov a pre domácich je obrovskou oporou! Švajčiari opäť neprekročili prah štvrťfinále, na MS končia na 5.mieste. Nemci po 57 rokoch budú už naisto hrať pred domácim publikom o medaile!

...::: Štvrťfinálové zápasy :::...

Obrázok Rusko vs. Obrázok Kanada - 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

Góly: 38. a 57. Malkin, 20. Afinogenov, 22. Datsyuk, 48. Fedorov - 54. Tavares, 60. Duchene

Brankári: Varlamov (2/27 = 92,6%) - Mason (4/29 = 86,2%)

Strely: RUS vs. CAN - 30:27

Obrázok Švajčiarsko vs. Obrázok Nemecko - 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Góly: 31. Gogulla

Brankári: Gerber (1/25 = 96,0%) - Endras (0/41 = 100%)

Strely: SUI vs. GER - 41:25

Ďalší program MS 2010:

...::: Semifinálové zápasy :::...

• Obrázok Rusko vs. Obrázok Nemecko

• Obrázok Švédsko vs. Obrázok Česko
Zverejnené

Nemci mierne prekvapili, ale keďže hrali doma tak im to prajem. Len dúfam že naše superstars o rok si zoberú príklad.

Zverejnené

Tak a moje prianie aby aspoň Česko a Rusko bojovali o medaile je splnené ... kedže Rusko na MS porazila tento rok slabú Kanadu

Zverejnené

tak mi ostavaju uz len Cesi. nech ruska saga skonci.

Zverejnené

Podľa mňa finále by malo byť Rusko - Švédsko. Nemci sú v eufórii a Česi sa do semifinále dostali ani nevedia ako.

Zverejnené

Ja by som bol najradšej keby bolo finále Nemecko vs. Švédsko :lol:

Inak, obe tieto dvojice už sa na týchto MS stretli, takže toto budú ich druhé vzájomné stretnutia.

Rusi hrali proti Nemecku v osemfinálovej E-skupine. Tam Rusi zvíťazili tesne 3:2. Streleckou aktivitou to bolo takmer vyrovnané (36:34 v prospech Rusov). Toto ruské víťazstvo bolo najtesnejšie na celom ich vystúpení na MS, a to stál vtedy v nemeckej bráne Kotschnew. Teraz tam bude iste Endras, ktorý chytá na týchto MS úplne znamenito - od USA dostal len 1 gól, od Dánov tiež len 1, od Bieloruska až 2, od Slovenska 1, proti Švajčiarom udržal čistý štít a vychytal shutout. Čiže počas 5 zápasov dostal len 5 gólov - jeho úspešnosť je neuveriteľných 96,43%, a vedie brankárske štatistiky MS. Endras bude teda iste opäť veľkou zbraňou Nemecka - snáď Rusov poriadne potrápi. Celkom im to prajem, ich výkony sú sympatické - tak nech sa im darí...

Švédi a Česi sa stretli ešte v základnej C-skupine. Česi proti Švédom uhrali tesné víťazstvo 2:1. Čechom išlo vtedy o veľa, pretože keby nevyhrali tak by si do osemfinálovej skupiny neodniesli ani bod a ich postup ďalej by bol poriadne ťažký. Česi ale vyhrali, a aj v vďaka týmto bodom sa vôbec dostali do štvrťfinále. Pre Švédov to bola ich jediná prehra na MS! Dúfam, že im to Tre Kronor teraz oplatia a pomstia aj vypadnutie Fínov a pošlú Čechov len do boja o bronz.

Zverejnené

Tak ja si želám úplní opak ako aljak :lol: Rusko - Česko vo finále sľubuje vzrušujúci boj dvoch rivalov :)

Zverejnené

Šťastena zase zaúradovala naplno a team, čo skoro ani nepostúpil z osemfinálovej skupiny je vo finále...

V prvom sobotnom semifinále narazili poobede na seba Švédi a Česi. Už v 9.minúte otvárali skóre Švédi - gólový účet otváral Johan Harju. V závere 1.tretiny však Tomáš Mojžíš vyrovnával a začínalo sa odznovu. V polovici 2.tretiny sa opäť do vedenia dostali Švédi, keď skóre na ich stranu strhol Andreas Engqvist. Už to vyzeralo, že Tre Kronor zamieria do boja o zlato, ale český nápor v závere priniesol Čechom len 8 sekúnd pred koncom vyrovnávajúci gól na 2:2 - úspešným strelcom bol Karel Rachúnek. Brankári chytali výborne a oba teamy mali čo robiť, aby skórovali. Predĺženie nerozhodlo, a tak ako v štvrťfinále FIN vs. CZE prišli na rad aj teraz nájazdy. Rozhodnutie prišlo v 2.sérií, kde skóroval opäť so šťastím Jan Marek a tak ako proti Fínom, aj teraz proti Švédom práve jeho gól rozhodol. Česi teda zvíťazili 3:2 a mieria do finále. Švédi prehrali 2.krát na týchto MS, a opäť s Českom. Tre Kronor už štvrté MS po sebe budú hrať len o bronz (za posledné 3 roky získali len raz bronz, 2x skončili na 4.mieste). Česi majú sa po 3 rokoch dostali do bojov o medaile, už teraz majú prinajhoršom striebro!

Obrázok Švédsko vs. Obrázok Česko - 2:3so (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 9. Harju, 32. Engqvist - 18. Mojžíš, 60. Rachúnek, SO: Marek

Brankári: Gustavsson (3/33 = 90,9%) - Vokoun (2/35 = 94,3%)

Strely: SWE vs. CZE - 35:33

Zverejnené

aljak aká šťastena ?

pozerám pomer striel a ten je vyrovnaný a pozeral som ten zápas a môžem povedať že Česko bol vyrovnaný súperom pre Švédsko :lol: a ten mohutný závar no proste si to zaslúžili ... áno samozrejme v nájazdoch treba mať aj trochu šťastia ale nemôžem povedať že by si Česko postup nezaslúžilo a veľmi im to prajem ...

čo skoro ani nepostúpil z osemfinálovej skupiny je vo finále

tak ale v dôležitých zápasoch sa dokázali zomknúť a porazil Kanadu, aj 2 razy Švédsko

samozrejme ak sa stretnú z Ruskom už neviem komu by som mal fandiť :)

Zverejnené

Šťastena zase zaúradovala naplno a team, čo skoro ani nepostúpil z osemfinálovej skupiny je vo finále :lol: :)

ako sportovy fanusik by si mal vediet, ze sport je o aj stasti, Cesi dreli ako blaznivi, boli lepsi a nakoniec to tam dostali.

spomen si na debilnych finov, ktori tromi golmi otocili na bronz na OH a potom si otvaraj drzku na stastenu.

Zverejnené

drzku ? ale no.

ani nie šťastena, ale hokejový boh je celkom naisto čech, už je to raz isté :lol:

Zverejnené

2x nájazdy ... 2x gól čo sa tam len tak tak došuchtal (ešte samotný komentátor na ČT povie, že " teď jsme měli štěstí " ) ... tak ja neviem, kam sa vy pozeráte chlapci, keď sledujete tie zápasy, keď už aj samotný český komentátor, ktorý by v podstate mohol byť v tomto subjektívny (našťastie na ČT to býva skôr vzácnosť), tak objektívne si vedia uznať že mali šťastie...

Ale uznávam, v závere sa zobudili - Švédi na nich nestačili, len škoda toho všetkého, že úplne 8 sekúnd pred koncom sa celý švédsky sen začal rozplývať! Oveľa radšej by som vo finále videl Tre Kronor! ... Nech už bude vo finále ktokoľvek, doprajem im to viacej ako Čechom.

spomen si na debilnych finov, ktori tromi golmi otocili na bronz na OH a potom si otvaraj drzku na stastenu.

Musíš sa tu hneď vyjadrovať hanlivo na účet Fínov? A dal si dosť blbý príklad, keďže to nebol ani len výsledok, ktorý sa rozhodol v OT/SO... a navyše vtedy si to Slováci pokazili sami a Fíni to len pekne a šikovne využili. Takže do debilov nadávaj Slovákom, že po tom ako viedli o 2 góly tak v 3.tretine to úplne nezvládli... OK?
Zverejnené

ale ja hovorím že už v nájazdoch treba mať aj trochu šťastia ... a k tej skupine no tá bola celá dosť vyrovnaná

a Česko zase šťastie ? šak posledné 4 roky sa im nedarilo a mali smoly ako maku ...

Zverejnené

mozes sa ty stazovat u stasteny kolko ches, gustavson mal 96% uspesnost v zapase, nie 50, ze by mu tam padalo vsetko. je uplne normalne, ze dostal. a co ze 8s pred koncom? to len ty nemozes prekusnut, ze milovane finsko je von a svedi ho nepomstili. Cesko bolo proste lepsim timom a to co ukazali, sa nazyva 'tuzba po vitazstve' a zasluzene to tam na xtykrat konecne pretlacili.

malost sa prejavuje a akokolvek sa tvaris, ze si fin, voci ceskemu hokeju si jeden zakomplexovany slovak :lol:

Zverejnené

malost sa prejavuje a akokolvek sa tvaris, ze si fin, voci ceskemu hokeju si jeden zakomplexovany slovak :)

Si ma pobavil ... ja nemám rád v hokeji ani Slovensko, ani Česko, ani Rusko :) (ODJAKŽIVA)

Ja obľubujem dlhodobo Severský hokej: Fínsko, Švédsko, Nórsko, Dánsko, ... + USA :lol:

Zverejnené

nemecký zázrak sa nekonal, ale toto bolo zaujímavé :lol:

Zverejnené

Ani v semifinále nenašli Rusi svojho premožiteľa, aj keď to bolo tesné!

Večerné semifinále bolo súbojom nezdolateľných Rusov proti domácim Nemcom. Domáci sa dostali v 16.minúte po góle Marcela Goca do vedenia 1:0. Vyrovnanie Ruska prišlo až v polke zápasu, keď na 1:1 dával Evgeni Malkin. Dlho to vyzeralo, že zápas vyvrcholí predĺžením, ale Rusi 110 sekúnd pred koncom využili trhlinu v obrane Nemecka a Pavel Datsyuk rozhodol gólom na 2:1 napínavé semifinále. Zázrak sa nekonal a Rusi zvíťazili aj vo svojom 8.zápase! A hoci nechytal Varlamov, a bohužiaľ ani fenomenálny Endras, obaja náhradní brankári predvádzali v semifinále výborné výkony - Koshechkin v bráne Ruska inkasoval z 27 striel len 1 gól, a Zepp odchytal tiež veľmi solídne. Nemci smerujú len do boja o bronz, kde sa stretnú so smutnými Švédmi, a nech už to skončí akokoľvek pre Nemcov to bude najlepší výsledok na MS za posledných 57 rokov! Rusi sa budú pokúšať pokoriť Čechov a zavŕšiť tak zlatý Hattrick...

Obrázok Rusko vs. Obrázok Nemecko - 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Góly: 32. Malkin, 59. Datsyuk - 16. M.Goc

Brankári: Koshechkin (1/27 = 96,3%) - Zepp (2/32 = 93,8%)

Strely: RUS vs. GER - 32:27

Ďalší program MS 2010:

...::: Zápas o ZLATO :::...

• Obrázok Rusko vs. Obrázok Česko

...::: Zápas o BRONZ :::...

• Obrázok Švédsko vs. Obrázok Nemecko
Zverejnené

A ja som sa dnes budil s tým, že uvidím miracle :lol:

Ale som zvedavý ako sa Česi popasujú s Rusmi.

A prístup Švédov k boji o bronz môže byť tiež zaujímavý.

Zverejnené

Škoda že som Rusko nevidel sľubovalo to dobrý hokej ... ale dneska budem vidieť finále a sľubuje to super zápas dvoch najlepších tímov ... a veľkých rivalov takže hor sa na super zápas :lol:

Zverejnené

Bronz napokon pre Tre Kronor, a pre domácich Nemcov ostáva len 4.miesto.

Kolín privítal nedeľné popoludnie zápasom o bronzové medaile, o ktoré bojovali včerajší porazení semifinalisti - Švédi a Nemci. Už v 3.minúte skóroval Magnus Pääjärvi-Svensson a Švédi sa ihneď ujali vedenia 1:0. Nemecku sa podarilo vyrovnať až v závere 2.tretiny - v 37.minúte dal na 1:1 Alexander Barta. V úvode 3.tretiny sa však opäť do vedenia dostali Švédi - vedúci gól na 2:1 vsietil Jonas Andersson, a ten istý hráč pridal 33 sekúnd pred koncom zápasu ďalší gól do prázdnej brány a spečatil tak konečný výsledok bronzového zápasu na 3:1. Vynikajúce výkony opäť predvádzali výborné výkony a ako Gustavsson, tak aj Endras zaznamenali úspešnosť nad 95,0%! Nemci na domácich MS skončili teda na 4.mieste, a hoci na medailu nesiahli, aj toto umiestnenie je ich najlepší výsledok za posledných 57 rokov. Aspoň bronz napokon vybojovali Tre Kronor, ktorí tak obhájili medailu tohto lesku z minuloročných MS.

...::: Zápas o BRONZ :::...

Obrázok Švédsko vs. Obrázok Nemecko - 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Góly: 44. a 60. Andersson, 3. Paajarvi-Svensson - 37. Barta

Brankári: Gustavsson (1/21 = 95,2%), Lindback (0/0) - Endras (2/41 = 95,1%)

Strely: SWE vs. GER - 42:21

Obrázok

Zverejnené

Jagr pan nedotknutelny... za bodycheck 5+20... opat raz kvalitny vykon rozhodcov vo finale

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov