Skočiť na obsah

MS v ľadovom hokeji 2010 (Nemecko)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

nepostup do 4finále mi ani tak nevadí

horší je pohľad na rebríček IIHF a vzďaľujúca sa vidina ZOH 2014

Zverejnené

Zly vykon strieda Slovenska ešte horši. Od prveho zapasu to ide dole vodou. Inak som zvedavy, či aj o rok budu rozhodcovia stať pri domacich.

Zverejnené

Tak SUOMI si teraz môžu vyberať. Večer hrajú proti Rusom, a kto vyhrá tento zápas tak bude postupovať z 1.miesta, a zároveň "vyhrá" aj možnosť hrať štvrťfinále proti Kanade. Tak dneska by mi veru vôbec ale vôbec nevadilo, keby to Fíni pustia. A potom si počkajú na jedného z dvojice Česko alebo Švédsko - čo tiež nieje zrovna výhra, ale myslím, že lepšie ako Kanada.

Česi porazili Kanadu 3:2 ... v závere bolo poriadne husto, hlavne po faule na Vokouna.

Nóri teda nepostupujú - no škoda ich, celkom som im to prial :lol:

Zverejnené

typicky cesky komplex :lol: ... ako ja ich len za toto neznasam, a to som musela s nimi 3 roky spolunazivat a prezivat tie ustacine trhance ked boli MS

TYPICKE, len som krutila hlavou po tom co skoncil zapas a oni si z chuti udierali..

a celkom mi chutil ten "faul" na Vokouna..len nech sa neposeru

Zverejnené

Pre mňa sú celé MS v hokeji druhotriedny turnaj, ktorý občas sledujem...no tento rok som nevidel ani jeden zápas a ani mi to žily až tak netrhá...Olympijské hry a hlavne Stanley Cup majú oveľa väčšiu cenu

Zverejnené

Nečakal som pred MS zázraky, už počas olympiády sa šuškalo všeličo, že to na MS nebude žiadna sláva, ale toto čo tento rok predviedli tak toto by si mali všetci zarámovať a pribiť na čelá. Aby nezabudli. Len dúfam, že sa o rok udržíme v "A" lebo doma vypadnúť to by bola už iná blamáž.

Zverejnené

axel, ty to tu beries ako keby sa rok co rok stretaval ten isty team v rovnakom zlozeni a musel podavat rovnake vykony.. :lol:

Zverejnené

Axel

tieto MS istotne neboli najhoršie

oveľa horšie to bolo na minuloročných

a to sme tam mali Bartečka, Handzuša, mladého Hossu, Radivojeviča, . . .

ja tieto MS hodnotím pozitívne

aj keď výkony išli dolu vodou, boli tam vidieť svetielka o ktoré sa v budúcnosti budeme opierať

Zverejnené

No z dlhodobého hľadiska to ide mierne dole kopcom. Odkedy čo sa v r. 2002 stali majstrami, tak potom sa účasť v semifinále brala za samozrejmosť. Neskôr sa ukázala byť štandardom účasť vo štvrťfinále, teraz sú radi ak sa zúčastnia v osemfinále. Semifinále teraz na OH bolo viac-menej príjemným prekvapením, ale to len vďaka hojnej účasti hráčov z NHL. Tí však už pomaly odchádzajú a zatiaľ ich nemá kto nahradiť. Chorobou slovenského hokeja je katastrofálna úroveň slovenskej tzv. extraligy či čo to máme. Bez adekvátnej úrovne sa nemôže ligový výber porovnávať s nikým a ani pre NHL sa nič nebude produkovať.

Zverejnené

Nečakal som pred MS zázraky, už počas olympiády sa šuškalo všeličo, že to na MS nebude žiadna sláva, ale toto čo tento rok predviedli tak toto by si mali všetci zarámovať a pribiť na čelá. Aby nezabudli.

Neprehaňaj. Bolo už aj horšie. A to tam boli podstatne lepši a skusenejši hrači.
  • Pridať bod 1
Zverejnené

Ja asi spomínam iba na rok 2008, keď sme hrali o záchranu. Takže to upresním, toto boli druhé najhoršie MS v histórii Slovenska. Ale čo vlastne ukázali? Prehru s Ruskom beriem. Poraziť Bielorusov a Kazachov myslím, že sa berie za samozrejmosť. Dostať od Dánov kanára už v prvej tretine je HANBA a to mi nevyvráti nikto. To je to isté ako keby vo futbale Andorra porazila Nemecko. S Fínmi vieme zahrať, ale teraz neukázali nič. S Nemcami mali šancu si napraviť reputáciu, ale len mali. Vyhrali dva zápasy, ktoré sa vyhrať jednoducho museli. Nevyhrali žiadny veľký zápas.

Zverejnené

Akože základná skupina ešte jupí-jou,

ale to čo predvádzali daľej a vyvrcholilo to treťou tretinou s Nemeckom.

Tento úsek hry bol katastrofa, obrana 0 bodov a útok sa hodnotiť nedá lebo tam žiaden nebol.

Som myslel že s Hanlonom budú viac bojovať.

Čo sa týka rozhodcov. To sa taktiež nedá hodnotiť.

Rovnaké fauly sa niekedy písakjú, nikedy nie...niekome áno, niekomu nie.

a Doll

akože pre Čechov je typické vybíjať si zlosť po zápase a nie pre Kanadu? dobre som to od teba pochopil?

ja som mal to šťastie, že pri mojomspolunažívaní som sa nestretol s nejakými rypákmi, skor opačne

edit:

AXEL zobuď sa :lol: UŽ nie sme Majstri sveta! Pre tento výber výhra nad Dánskom, Nemeckom, Bieloruskom nie je samozrejmosť!

a tobož nie pri tej forme ktorú chytili Dáni a podpore fanúšikov Nemecka

Zverejnené

AXEL zobuď sa :lol: UŽ nie sme Majstri sveta! Pre tento výber výhra nad Dánskom, Nemeckom, Bieloruskom nie je samozrejmosť!

a tobož nie pri tej forme ktorú chytili Dáni a podpore fanúšikov Nemecka

A čo je niekde píšem, že sme mali byť majstrami? Ja len konštatujem to, čo sa vlastne očakávalo. Každý si myslí, že minimálne má byť semifinále, ja len hovorím to čo si treba pripustiť, že účasť v osemfinále je maximum, na viac už nemajú.
Zverejnené

no tak to klobuk dole, ja som studovali s cechunmi, dvaja dokonca aj hokejisti, a co by som od nich cakala nejaky profi pristup, trt..no ale to uz je od inej temy :lol:

Zverejnené

Práveže ty to píšeš tak ako keby bolo štvrťfinále samozrejmosť.

Každý kto si myslí že malo byť semifinále sníva. Ja takých ľudí ani nepoznám.

Pre nás bude bývať v takomto zložení štvrťfinále úspechom, to je jasné.

Zverejnené

Axel na MS 2008, nebola hra vôbec zlá

5:1 s Nórmi

typická trápenica s Nemcami

a nešťastná prehra s Fínmi - naši vôbec nehrali zle

Zverejnené

tomassi načo chodia tímy na MS? Aby si zahrali alebo aby vyhrali? História pozerá na úspechy a nie na to kto sa vie ako pekne korčulovať.

Zverejnené

Kazachstan urcite nastupuje do MS s vidinou vyhry :lol:

Zverejnené

Axel

ktoré mužstvo skorej vyhrá

to ktoré prezentuje kvalitnú hru alebo opačne?

Zverejnené

Kazachstan urcite nastupuje do MS s vidinou vyhry :lol:

Presne tak ako Slovensko.
Zverejnené

Po dnešku ostáva v hre o medaile už len 8 teamov, poznáme už aj štvrťfinálové dvojice.

Spoznali sme aj konkrétne umiestnenia teamov na pozíciách od 9. do 16. miesta:

9. Nórsko, 10. Bielorusko, 11. Lotyšsko, 12. Slovensko

13. USA, 14. Francúzsko, 15. Taliansko, 16. Kazachstan

E-skupina: Popoludní na seba narazili v súboji o priamy postup Slováci a domáci Nemci. Lepšie začali domáci, ktorí už od 8.minúty viedli 0:1. V 25.min potom pridali aj 2.gól, na ktorý Slováci odpovedali až 43 sekúnd pred koncom 2.tretiny - znížili na 1:2. Ďalšie góly už nepadli, Nemci zvíťazili. Výborne odchytal Enders - z 22 slovenských striel prešiel za neho len 1 gól (95,5% úspešnosť). Nemcí sa po 7 rokoch sa dostali opäť do štvrťfinále. Slováci na MS končia, a už 3.rok po sebe nepostupujú ani len do štvrťfinálových zápasov. Vo večernom zápase si to o prvenstvo v skupine rozdali stále nepokorení Rusi proti Fínom - už vtedy bolo jasné, že víťaz tohto zápasu narazí vo štvrťfinále na Kanadu. Rusi sa ujali vedenia v 17.minúte, po 2.tretine viedli už 3:0, a napokon Fínov deklasovali vysoko 5:0! Shutout si udržal skvelý Semyon Varlamov, ktorý vykryl všetkých 36 fínskych striel. Rusi teda vyhrali aj 6.zápas na MS, postupujú z 1.miesta a vo štvrťfinále na nich čaká Kanada, no a Fíni si to rozdajú vo vyraďovacích bojoch proti Čechom.

F-skupina: V Mannheime bol na programe poobede dôležitý zápas medzi Kanadou a Českom. Lepšie začali síce Kanaďania, ktorí sa už v 7.min ujali vedenia, potom však v závere 1.tretiny Česi v oslabení vyrovnali a v 2.tretine si vypracovali 2-gólový náskok - viedli 1:3. Kanaďania ešte 71 sekúnd pred koncom zápasu kontroverzným gólom znížili na 2:3, a týmto výsledkom zápas aj skončil. Česi si teda napokon vybojovali postup ďalej, Kanaďania prehrali už po 3.krát na MS a postupujú až zo 4.miesta v skupine. Večerný zápas o 1.miesto v skupine hrali medzi sebou Švajčiari proti Švédom. Už od 3.min viedli Švédi 0:1, a tento stav sa udržal aj po 1.tretine, v 2.tretine potom Švédi pridali ďalšie 2 góly a bolo 0:3, no a v poslednej tretine prišli od Švédov ešte ďalšie 2 presné zásahy a Švajčiari utŕžili nepríjemný debakel 0:5! 2x skóroval Paajarvi-Svensson, a v bráne zažiaril bezchybný Jacob Markstrom - z 28 striel aktívnejších Švajčiarov neinkasoval ani raz. Z 1.miesta v skupine teda postupujú Švédi a v štvrťfinále sa stretnú s Dánskom, pre ktoré to bude absolútna historická premiéra vo štvrťfinále a už teraz majú istý najlepší výsledok v histórií dánskeho hokeju (ich doterajšie maximum bolo 10.miesto). Na Švajčiarov čaká vo štvrťfinále súboj proti domácim Nemcom.

...::: E-skupina :::...

Obrázok Slovensko vs. Obrázok Nemecko - 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 40. Svatoš - 8. Barta, 25. Kreutzer

Brankári: Budaj (2/26 = 92,3%) - Endras (1/22 = 95,5%)

Strely: SVK vs. GER - 22:26

Obrázok Rusko vs. Obrázok Fínsko - 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Góly: 17. Fedorov, 34. Malkin, 35. Kulemin, 43. Emelin, 43. Afinogenov

Brankári: Varlamov (0/36 = 100%) - Vehanen (5/35 = 85,7%)

Strely: RUS vs. FIN - 35:36

Tabuľka E-skupiny:

• Obrázok Rusko - 5 - / 5 - 0 - 0 - 0 / - (20:5) - 15 pts
  • Obrázok Fínsko - 5 - / 3 - 0 - 0 - 2 / - (9:11) - 9 pts
  • Obrázok Nemecko - 5 - / 2 - 0 - 1 - 2 / - (8:8) - 7 pts
  • Obrázok Dánsko - 5 - / 2 - 0 - 0 - 3 / - (13:12) - 6 pts
  • Obrázok Bielorusko - 5 - / 1 - 1 - 0 - 3 / - (7:11) - 5 pts
  • Obrázok Slovensko - 5 - / 1 - 0 - 0 - 4 / - (8:18) - 3 pts
Legenda: Umiestnenie. - TEAM - počet zápasov - / výhry - výhry ot/so - prehry ot/so - prehry / - skóre - body

...::: F-skupina :::...

Obrázok Kanada vs. Obrázok Česko - 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Góly: 7. Whitney, 59. Duchene - 19. Kašpar, 33. Jágr, 39. Klepiš

Brankári: Mason (3/33 = 91,7%) - Vokoun (2/30 = 93,3%)

Strely: CAN vs. CZE - 30:36

Obrázok Švajčiarko vs. Obrázok Švédsko - 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)

Góly: 4. a 45. Paajarvi-Svensson, 21. Harju, 24. Hedman, 44. Pettersson

Brankári: Stephan (5/25 = 80,0%) - Markstrom (0/28 = 100%)

Strely: SUI vs. SWE - 28:25

Tabuľka F-skupiny:

• Obrázok Švédsko - 5 - / 4 - 0 - 0 - 1 / - (18:7) - 12 pts
  • Obrázok Švajčiarsko - 5 - / 3 - 0 - 0 - 2 / - (12:12) - 9 pts
  • Obrázok Česko - 5 - / 3 - 0 - 0 - 2 / - (12:10) - 9 pts
  • Obrázok Kanada - 5 - / 2 - 0 - 0 - 3 / - (22:12) - 6 pts
  • Obrázok Nórsko - 5 - / 2 - 0 - 0 - 3 / - (9:26) - 6 pts
  • Obrázok Lotyšsko - 5 - / 1 - 0 - 0 - 4 / - (10:16) - 3 pts
Legenda: Umiestnenie. - TEAM - počet zápasov - / výhry - výhry ot/so - prehry ot/so - prehry / - skóre - body

Ďalší program MS 2010:

...::: Štvrťfinálové zápasy :::...

• Obrázok Rusko vs. Obrázok Kanada

• Obrázok Švajčiarsko vs. Obrázok Nemecko

• Obrázok Švédsko vs. Obrázok Dánsko

• Obrázok Fínsko vs. Obrázok Česko
Zverejnené

Rusko - Kanada už vo štvrťfinále :) kto by to bol povedal :lol: Kokos Dáni a Nemci ak vyhrajú tak sú v semifinále, kto by aj toto povedal :)

Zverejnené

Škoda že to našim nevyšlo ... teraz mi ostáva fandiť Rusom a Čechom takže bratia hor sa na Kanadu a Fínov :lol:

Inak Rusi sa už aj tak zapísali do histórie :) vyhrali už 25 stretnutí po sebe :) naposledy prehrali 12.5.2007 ;)

Zverejnené

Takže Česko to zvládlo ... mali by sme si brať príklad :lol: mali zlý začiatok a kam sa už dostali :)

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov