Skočiť na obsah

MS v ľadovom hokeji 2010 (Nemecko)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

aljak

si myslím,

že patrím medzi posledných,

kt. by zatracovali našich hráčov

tí hráči čo tam sú nevyzerajú zle

teším sa na Zagrapana, Tatára, Pánika, . . .

na 4finále to nevidím a ak hej,

tak máme skutočne dobré mužstvo

podľa papierov a teraz už aj výsledkov (sk. D)

tam je na 4finále viac adeptov

a teda ak sa tam dostaneme

tak máme skutočne dobré mužstvo

už veľakrát som písal,

že žiaden športovec nejde do zápasu so zvesenou

a chce vyhrať

tu ide o popísanie pravdepodobnosti možnosti úspechu

keď máme v škatuli 3čierne a 1bielu guľu

vravíme, že asi vytiahneme čiernu

no neznamená to, že nevytiahneme bielu

zatracovaním by boli kecy

o záchrane a nemožnosti sa žiadnych okolností prebojovať do ďalšej fázy

inak

som si viac než istý,

že ak by sa tu vyskytol príspevok,

ktorý by hovoril o viac než reálnych ambíciách

veľmi rád by si ho zmietol zo stola argumentom hovoriacom

o odlišných zostavách ZOH a MS, porovnávaním s inými mužstvami, . . .

s dovetkom: nech sleduje hokej stále a nielen počas veľkých turnajov

Zverejnené

teším sa na Zagrapana, Tatára, Pánika, . . .

tak to sme dvaja - som zvedavý čo títo chlapci predvedú,

ešte teraz mám v živej pamäti MS "20" 2009 a slovenské talenty.

veľmi rád by si ho zmietol zo stola argumentom hovoriacom

o odlišných zostavách ZOH a MS, porovnávaním s inými mužstvami, . . .

s dovetkom: nech sleduje hokej stále a nielen počas veľkých turnajov

Čo ti ja viem - Olympiáda bola pre národné teamy v tomto roku turnaj číslo 1 ... tu na MS tie nominácie, no nič moc - či už USA, Kanada, Česi, Fíni, Švédi, aj Slováci ... samozrejme že sú tam aj silní jednotlivci. Jediný team, ktorý má nomináciu naozaj kvalitnú a mierne hviezdnu sú Rusi. Nikto to tu nemá ideálne - hviezdy z NHL si doliečujú svoje zranenia, aby boli zdravotne OK pred budúcou sezónou. Preto majú šancu zahviezdiť národné výbery, ktoré nemajú tak početné zastúpenie v NHL. Uvidíme, budú to bezpochyby zaujímavé MS, ako sme už včera v zápase FIN vs. DEN videli.
Zverejnené

inak MS v sezóne byť nemali

ale to by sme asi neboli MajstriSveta :lol:

Zverejnené

Ešte uvidíme, kto príde Švédom z červených krídiel

Zverejnené

Ja som celkovo zvedavý ako si národné výbery rozoberú vypadnutých Red Wings

Ja by som bral Filppula všetkými desiatimi, bodaj by prišiel posilniť Suomi!

Zverejnené

takto krásne som našich už dávno nevidel hrať :) a tá sprostá žrdka no kaťas nad kaťasy ale nevadí ak budeme hrať takto aj v ďalších zápasoch tak sa by sme mali postupovať :lol:

Zverejnené

MS odštartovali prvými zápasmi už aj v skupinách A a C.

V prvom zápase A-skupiny nastúpili Bielorusi proti Kazachstanu. Lepšie začali Kazaši a v polke zápasu už Bielorusi prehrávali 0:2. Potom sa však Bielorusi zobudili a do konca 2.tretiny vyrovnali na 2:2, a v 3.tretine pridali ešte 3 góly a napokon pokorili Kazachstan v úvodnom zápase 5:2. Ostro-sledovaný večerný zápas medzi Slovenskom a Ruskom dopadol lepšie pre ruský národný hokejový výber - po 2 tretinách prehrávali Slováci už 0:2, potom Majeský znížil a Slováci boli opäť v hre a spravili pred ruskou bránou poriadny nápor - konečné skóre však spečatili Rusi gólom do prázdnej brány a v napínavom zápase porazili Slovákov 1:3. Vynikajúco odchytal Koshechkin - z 33 slovenských striel inkasoval len raz, na slovenskej strane Budaj odchytal tiež vcelku obstojne.

C-skupina odštartovala súbojom Česka proti Francúzsku, kde bol favorit úplne jasný - a tak to aj vyzeralo. Česi postupne zvyšovali a v 3.tretine už viedli 5:0, Francúzi ich potom trochu vystrašili - počas dvoch minút 2x skórovali a znížili, ale posledné slovo mali opäť Česi a zvíťazili jasne 6:2. Vo večernom zápase tu bolo severské derby - Švédi proti Nórom. Po 1.tretine viedli Švédi už 2:0, ale potom Nóri znížili a v úvode 3.tretiny dokonca vyrovnali a bolo to 2:2. Tre Kronor ale prekvapenie nedopustili a ešte 3x skórovali a porazili Nórov 5:2! Mattias Weinhandl si pripísal hattrick a výrazne tak prispel k víťazstvu Švédska.

...::: A-skupina :::...

Obrázok Bielorusko vs. Obrázok Kazachstan - 5:2 (0:0, 2:2, 3:0)

Góly: 33. Meleshko, 34. Stefanovich, 45. Kalyuzhny, 51. Salei, 59. Demagin - 21. Dudarev, 31. Antipin

Brankári: Koval (2/23 = 91,3%) - Yeremeyev (5/26 = 80,8%)

Strely: BLR vs. KAZ - 26:23

Obrázok Slovensko vs. Obrázok Rusko - 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Góly: 44. Majesky - 15. Afinogenov, 30. Ovechkin, 60. Kozlov

Brankári: Budaj (2/33 = 93,9%) - Koshechkin (1/33 = 97,0%)

Strely: SVK vs. RUS - 33:34

Tabuľka A-skupiny:

• Obrázok Bielorusko - 1 - / 1 - 0 - 0 - 0 / - (5:2) - 3 pts
  • Obrázok Rusko - 1 - / 1 - 0 - 0 - 0 / - (3:1) - 3 pts
  • Obrázok Slovensko - 1 - / 0 - 0 - 0 - 1 / - (1:3) - 0 pts
  • Obrázok Kazachstan - 1 - / 0 - 0 - 0 - 1 / - (2:5) - 0 pts
Legenda: Umiestnenie. - TEAM - počet zápasov - / výhry - výhry ot/so - prehry ot/so - prehry / - skóre - body

...::: C-skupina :::...

Obrázok Česko vs. Obrázok Francúzsko - 6:2 (2:0, 2:0, 2:2)

Góly: 1. Hubáček, 12. Novotný, 24. Gřegořek, 26. Rachúnek, 47. Kašpar, 60. Blaťák - 47. Treille, 49. Meunier

Brankári: Vokoun (2/22 = 90,9%) - Lhenry (6/41 = 85,4%)

Strely: CZE vs. FRA - 41:22

Obrázok Nórsko vs. Obrázok Švédsko - 2:5 (0:2, 1:0, 1:3)

Góly: 21. Thoresen, 45. Solberg - 7., 48. a 58. Weinhandl, 13. Karlsson, 55. Paajarvi-Svensson

Brankári: Grotnes (5/44 = 88,6%) - Gustavsson (2/21 = 90,5%)

Strely: NOR vs. SWE - 21:44

Tabuľka C-skupiny:

• Obrázok Česko - 1 - / 1 - 0 - 0 - 0 / - (6:2) - 3 pts
  • Obrázok Švédsko - 1 - / 1 - 0 - 0 - 0 / - (5:2) - 3 pts
  • Obrázok Nórsko - 1 - / 0 - 0 - 0 - 1 / - (2:5) - 0 pts
  • Obrázok Francúzsko - 1 - / 0 - 0 - 0 - 1 / - (2:6) - 0 pts
Legenda: Umiestnenie. - TEAM - počet zápasov - / výhry - výhry ot/so - prehry ot/so - prehry / - skóre - body
Zverejnené

konečne za posledné roky,

keď nepočítam veľké šampionáty ZOH 2006, 2010

je tam jasne vidieť štýl hry

čo už bolo vidieť v prípravákoch,

no bol som zvedavý, či to bude tak aj naostro

jasne, že tam boli chybičky a chyby,

ale nebolo to len taká "na verímboha hra"

výsledkom spokojný nie som, ale dá sa povedať,

že je spravodlivý, lebo to mohlo byť po 1. tretine kľudne aj 0:5

zápas nám dáva na turnaji dobré vyhliadky

Zverejnené

Z tých prípravných zápasov Slovenska som videl akurát tak zopár momentov, takže po ZOH som videl Slovákov opäť v akcií. A nehrali vôbec zle - ten ich olympijský nápor v závere im ostal aj teraz a tlačili čo to dalo úplne naplno, Rusi museli byť s nervami už v koncoch. Tak som zvedavý čo ukážu ďalej - teraz majú Bielorusov, to ale asi nebude tiež pre nich len tak ľahký oriešok. Uvidíme.

Ako tak opravovali tie plexisklá stále, tak ten zápas čo sa hral zároveň s týmto - teda ďalšie severské derby SWE vs. NOR - bol tak popredu, že akurát keď skončila tretina v zápase Slovensko vs. Rusko, tak v tom severskom zápase sa práve začínala tretina, takže cez prestávku nebola aspoň nuda (mohlo by to tak byť vždy). Bol to tiež zaujímavý zápas - Nórsky hokej sa vyvíja stále vpred (takisto aj dánsky), Grotnes chytal super (až na tú 3.tretinu) - tak ďalšie prekvapenie sa nekonalo, ale Nórom som to prial - tak snáď potrápia Čechov a vyhrajú nad Francúzmi. Rád by som ich videl aj v osemfinálovej nadstavbovej skupine - tam by tiež mohli čosi uhrať proti Švajčiarom a Lotyšom (možno aj proti Kanade)...

Zverejnené

Betonovať a hrať na protiutoky naši už vedia, teraz je otazka, či budu taky dobry aj keď budu musieť tvoriť (BLR, KAZ...). Inak Budaj chytal veľmi dobre.

Zverejnené

They are RED

&

They are WHITE

They are DANISH DYNAMITE

na MS nám dosť hlasno tyká veľká bomba

kto ju deaktivuje?

Zverejnené

Celá tá D-skupina je ako bomba ... dúfam, že Fíni už nedopustia večer ďalšie prekvapvko, aj keď vo vypredanej kolínskej Lanxess Arene proti domácim Nemcom to bude neskutočne ťažké - obzvlášť po tom ako som videl chytať Endrasa. Ak to Fíni náhodou prehrajú - tak boj o 3.miesto v skupine by bol poriadne zaujímavý - USA vs. Suomi. Ale tak dúfam že to nie :lol:

Zverejnené

V skupinách B a D si už 3 teamy vybojovali postup do nadstavbových skupín.

B-skupina priniesla 2 zápasy, v ktorých to dopadlo všetko podľa predpokladov. Švajčiari poobede porazili Talianov pomerom 3:0, boli jasne aktívnejší (52:15), a v bráne Švajčiarska žiaril bezchybný Gerber, ktorý vychytal všetkých 15 talianskych striel. Vo večernom zápase Kanaďania jasne rozbili Lotyšov - po 2 tretinách už viedli 6:0, Lotyši v poslednej tretine zaznamenali aspoň čestný úspech. V drese Kanady si po 2 góly pripísali Tavares a Giordano, v bráne javorových listov prvé 2 tretiny odchytal bezchybne Chris Mason - z 12 striel neinkasoval ani raz, v poslednej tretine ho nahradil Chad Johnson. Kanaďania a Švajčiari si už zaistili postup do ďalšej fázy turnaja, no a Lotyši a Taliani zabojujú v stredu o postup ďalej, porazený si zahrá len o záchranu.

V D-skupine prišlo ďalšie prekvapenie - Dáni po víťazstve nad Fínmi hrali dneska poobede proti USA, a po vyrovnanom zápase 1:1 prišlo na rad predĺženie - tam skóroval Lassen a Dáni tak napokon prekvapivo zvíťazili a Američania prehrali aj 2.zápas v skupine (oba až v predĺžení). Žiarili obaja brankári - v ich súboji bol však napokon úspešnejší výborný Galbreith, ktorý z 31 amerických striel inakasoval len jediný krát. Vo večernom zápase si chceli Fíni napraviť po prehre s Dánmi svoju reputáciu - ich súperom však boli domáci Nemci. V tomto zápase padol len jediný gól, ktorý o všetkom rozhodol - v 26.minúte skóroval Jarkko Immonen, a bol to napokon aj víťazný gól. Hviezdili obaja brankári - Petri Vehanen vychytal všetkých 28 striel Nemecka a pripísal si shutout, na strane domácich veľmi dobre odchytal Rob Zepp - z 31 striel dostal len jediný gól, ktorý však o všetkom rozhodol. Istý postup zo skupiny majú zatiaľ len Dáni. O zvyšné 2 miestenky sa v tejto napínavej skupine pobijú Fíni, Nemci a Američania.

...::: B-skupina :::...

Obrázok Švajčiarsko vs. Obrázok Taliansko - 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Góly: 22. Monnet, 47. Brunner, 60. Pluss

Brankári: Gerber (0/15 = 100%) - Bellissimo (2/51 = 96,1%)

Strely: SUI vs. ITA - 52:15

Obrázok Lotyšsko vs. Obrázok Kanada - 1:6 (0:2, 0:4, 1:0)

Góly: 51. Pujacs - 2. a 27. Tavares, 26. a 40. Giordano, 19. Stamkos, 31. Downie

Brankári: Masalskis (4/21 = 81,0%), Raitums (2/11 = 81,8%) - Mason (0/12 = 100%), Johnson (1/12 = 91,7%)

Strely: LAT vs. CAN - 24:32

Tabuľka B-skupiny:

• Obrázok Kanada - 2 - / 2 - 0 - 0 - 0 / - (11:2) - 6 pts
  • Obrázok Švajčiarsko - 2 - / 2 - 0 - 0 - 0 / - (6:1) - 6 pts
  • Obrázok Lotyšsko - 2 - / 0 - 0 - 0 - 2 / - (2:9) - 0 pts
  • Obrázok Taliansko - 2 - / 0 - 0 - 0 - 2 / - (1:8) - 0 pts

...::: D-skupina :::...

Obrázok USA vs. Obrázok Dánsko - 1:2ot (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 33. Yandle - 29. Eller, 63. Lassen

Brankári: Clemmensen (2/29 = 93,1%) - Galbraith (1/31 = 96,8%)

Strely: USA vs. DEN - 31:29

Obrázok Nemecko vs. Obrázok Fínsko - 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Góly: 26. Immonen

Brankári: Zepp (1/37 = 97,3%) - Vehanen (0/28 = 100%)

Strely: GER vs. FIN - 28:37

Tabuľka D-skupiny:

• Obrázok Dánsko - 2 - / 1 - 1 - 0 - 0 / - (6:2) - 5 pts
  • Obrázok Fínsko - 2 - / 1 - 0 - 0 - 1 / - (2:4) - 3 pts
  • Obrázok Nemecko - 2 - / 0 - 1 - 0 - 1 / - (2:2) - 2 pts
  • Obrázok USA - 2 - / 0 - 0 - 2 - 0 / - (2:4) - 2 pts
Zverejnené

ta bratři to nezvládli

CZE 2:3 NOR

Nóri silu ukázali už na ZOH a teraz to už len zúžitkovali

vyzerá to tak, že ak nehrá špička,

môže hrať každý s každým

teda okrem Kanady, Tí môžu prísť aj s univerzitným výberom

a MS sú schopní vyhrať

Zverejnené

aj čechom zostarla jedna silná generácia, akurát jágr tam zostal na semeno ... to nie je irónia : )

premiešalo sa to pekne.

Zverejnené

To su mi teda vysledky. A to ešte MS ani poriadne nezačali. Je niečo zhnile v kraľovstve hokejovom.

Zverejnené

No na týchto MS je to fakt dosť pekné Fíni, Usa dokonca i Česko už prehrali a to zo súpermi čo v minulosti vyhrali aj keby nechceli ... no myslím že nás ešte čaká pár prekvapení

Zverejnené

Takže nakoniec sme vyhrali :lol: síce vydreté víťazstvo ale predsa :) Slovenskooooooooooooooooo :)

Zverejnené

Po dnešku sme sa v skupinách A a C dočkali prvých postupujúcich do osemfinálových skupín.

V A-skupine si poobede zmerali sily Rusi proti Kazachstanu, favorit bol jasný a Rusi bez problémov vyhrali - viedli 4:0, ale 2 minúty pred koncom im prekazil čistý štít Dudarev a napokon to skončilo 4:1, výborne odchytal v ruskej bráne Eremenko, a Rusi si po 2.výhre zaistili postup ďalej. Dramatickejší bol večerný zápas, kde na seba narazili Bielorusi a Slováci. Po 1.tretine viedli Bielorusi už 2:0, ale Slováci sa zmobilizovali - postupne znížili, vyrovnali a v 3.tretine napokon aj dokonali obrat a Bielorusi prehrali 2:4! Aktívnejší boli síce Bielorusi, ale dobre odchytal Budaj, a 2 gólami prispel Barotvič k výhre Slovenska.

Skupina-C priniesla popoludní obrovské prekvapenie - Česi si zmerali sily s Nórmi. Po 1.tretine viedli Nóri, potom však Česi vyrovnali na 1:1 a začínalo sa odznovu - avšak Nóri sa opäť dostali do vedenia, dokonca zvýšili až na 2-gólový rozdiel a Česi sa zmohli už len na kontaktný gól na 2:3 (oba góly Čechov dal Jágr) - a takto sa zápas aj skončil. Strelecky jasne dominovali porazení Česi - 46:15, ale v bráne Nórov vynikajúco odchytal Grotnes, na českej strane naopak dosť pohorel Pavelec. Vo večernom zápase hrali favorizovaní Švédi proti Francúzom a čakal sa jasný scenár - v polke zápasu viedli Tre Kronor už 3:0 a zdalo sa byť všetko rozhodnuté, avšak v poslednej tretine ešte 2x skórovali Francúzi a napokon Švédi vyhrali len tesne v pomere 3:2. Švédi si zabezpečili postup do ďalšej fázy.

...::: A-skupina :::...

Obrázok Rusko vs. Obrázok Kazachstan - 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Góly: 11. Ovechkin, 21. Kovalchuk, 38. Semin, 44. Grebeshkov - 58. Dudarev

Brankári: Eremenko (1/19 = 94,7%) - Yeremeyev (4/29 = 86,2%)

Strely: RUS vs. KAZ - 29:19

Obrázok Bielorusko vs. Obrázok Slovensko - 2:4 (2:0, 0:2, 0:2)

Góly: 5. Demagin, 10. Kalyuzhny - 31. a 60. Bartovič, 23. Čiernik, 45. Zagrapan

Brankári: Koval (4/24 = 83,3%) - Budaj (2/27 = 92,6%)

Strely: BLR vs. SVK - 27:24

Tabuľka A-skupiny:

• Obrázok Rusko - 2 - / 2 - 0 - 0 - 0 / - (7:2) - 6 pts
  • Obrázok Slovensko - 2 - / 1 - 0 - 0 - 1 / - (5:5) - 3 pts
  • Obrázok Bielorusko - 2 - / 1 - 0 - 0 - 1 / - (7:6) - 3 pts
  • Obrázok Kazachstan - 2 - / 0 - 0 - 0 - 2 / - (3:9) - 0 pts

...::: C-skupina :::...

Obrázok Česko vs. Obrázok Nórsko - 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Góly: 28. a 54. Jágr - 13. Zuccarello-Aasen, 31. Fredriksen, 45. Bastiansen

Brankári: Pavelec (3/15 = 80,0%) - Grotnes (2/46 = 95,7%)

Strely: CZE vs. NOR - 46:15

Obrázok Švédsko vs. Obrázok Francúzsko - 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)

Góly: 18. Gunnarsson, 23. Andersson, 28. Harju - 45. Treille, 55. Tardif

Brankári: Markstrom (2/23 = 91,3%) - Ferhi (3/40 = 92,5%), Lhenry (0/5 = 100%)

Strely: SWE vs. FRA - 45:23

Tabuľka C-skupiny:

• Obrázok Švédsko - 2 - / 2 - 0 - 0 - 0 / - (8:4) - 6 pts
  • Obrázok Nórsko - 2 - / 1 - 0 - 0 - 1 / - (5:7) - 3 pts
  • Obrázok Česko - 2 - / 1 - 0 - 0 - 1 / - (8:5) - 3 pts
  • Obrázok Francúzsko - 2 - / 0 - 0 - 0 - 2 / - (4:9) - 0 pts
Zverejnené

2 gólami prispel Barotvič k výhre Slovenska.

nie si ty náhodou z Hornej Nitry - gólmi :lol:

pekný zápas, teda aspoň čo sa výsledku týka

už sa teším na zajtrajší duel: Nemecko - Dánsko

Zverejnené

Ešteže Dáni a Nemci hrajú zajtra ako prví :lol: Večer medzi Fínskom a USA to bude tiež asi o nervy - ale už si budú vedieť aspoň pekne spočítať čo im stačí na postup ďalej...

Zverejnené

Jágr sa trošku do toho obul

ale dobre to povedal

Myslíte, že tahle slova otevřou oči těm, kteří letos odmítli a dali přednost odpočinku?

"Na jednu stranu místo nich dostali šanci mladí. Nasbírají zkušenosti, pro jejich vývoj je to potřeba. Ale musíme si vážit hráčů, jakými byli Dopita, Patera, Reichel, Výborný. Bez nich by polovina z těch, co je dneska v NHL, tuhle ligu nehrála. Málokdo byl tak dobrej, aby ho draftovali z prvního místa. Každý si musí sáhnout do svědomí."

"Podívejte se, kolik měli za sebou šampionátů! A nikdo je nemusel přemlouvat! Reichel, Výborný, Dopita... Těm by ti mladší měli líbat prdel."

http://hokej.cz/index.php?lng=CZ&webid=499&view=clanek&id=48114

• Pridať bod 1
Zverejnené

No sakra - Nemci vyhrali nad Dánmi :lol: Takže kto prehrá v zápase Suomi vs USA tak si zahrá len o záchranu ... a mám taký blbý pocit, že to budú Fíni ... ale nebol by som proti keby Suomi vrátili Američanom tú prehru z OH. Ale mi je ľúto, že jeden z tejto dvojice nepôjde ďalej.

Zverejnené

Tak ak by USA vypadlo by som sa zasmial a to tak krásne zo srdca :lol:

Zverejnené

vyzerá to tak,

že po štvrtkovom zápase s Kazachstanom 20:15

budeme hrať hneď v piatok o 16:15

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov