Skočiť na obsah

Ako kúpiť auto


Jur

Odporúčané príspevky

Mal by som otazku, ze ci niekto z Vas ma skusenosti popripade len vedemosti, ze ako kupit auto od niekoho ineho resp. ako sa dohodnut, ked chcem to auto kupit na splatky? Zrejme sa robi nejaka zmluva u notara, ale to len tak hutam :lol: dik za odpoved

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Odpovedí 9
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Jur

    2

  • Nokia

    1

  • Ryan Giggs

    1

  • vred

    1

Top prispievatelia v tejto téme

Sice ti neodpoviem na tvoju otazku, ale dam malu radu, ked pojdete kupovat auto od niekoho ineho, tak si kupujte od tich co byvaju na dedinach, je totiz ovela pravdepodobnejsie ze to auto bude menej opotrebovane, kedze su cesty v mestach ako po vojne a tiez ludia na dedine autom menej jazdia

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zalezi od dohody teba a majitela....

ak to chces na splatky, treba spisat normalnu kupnopredajnu zmluvu s dohodnutymi splatkami a myslim ze by to malo byt notarom overene...nic zlozite

alebo ak si s predajcom doverujete, tak nemusite spisovat nic, tak som kupil auto ja :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vred, ja nevem, ze ci je to naozaj tak, bo cesty su ako po vojne aj na dedinach a povedal by som, ze vlastne horsie, aj ked pravdu mas zrejme v tom, ze tolko nenajazdia, zrejme ;)

 

Nokia

hm, som si aj myslel, ze to bude zrejme len nejaka tak zmluva, ktora urcite bude mosiet byt potvrdena u notara, bo sa jedna o cudzieho cloveka a slovnu dohodu si v takom pripade asi neviem predstavit :lol: nehovorim, ze by som chcel niekoho nejak obrat alebo tak, ja svoje dlhy platim vzdy, co sa sice o niektorych mojich dlznikoch povedat neda, ale prave o to ide, ze nie vzdy sa vyplaca niekomu verit :)

 

ale dik vam za odpovede :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

U notara potvrdena nemusi byť. Stači ju podpisať a mať pri tom nejakeho svedka. Inak, kupno - predajnych zmluv na nete je kopa, stači vytlačiť a vyplniť. Nemusiš ju celu spisovať sam.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

s úplne neznámym predajcom - kupujúcim je asi lepšie byť opatrným, ale ide to, a vzorov je kopa ...

 

k tým dedinským autám mám jednu pripomienku ... zopár kamarátov malo šťastnú voľbu práve naopak ... kupovali v meste, autá garážované, od starších ľudí, ktorí ich vyťahovali z garáže trikrát do roka, a postarané o ne bolo dokonale, lebo to bola pýcha domáceho pána .... najazdené málo, auto v perfektnom stave, a lacné ... starý je rád, že sa ho zbaví a dostane sa do dobrých rúk : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...
  • Pred 9 mesiacmi...

auto si bež kúpiť do nemecka, pri 5000 eurových autách je rozdiel aj 1500 eur a to sa ti oplatí za zabité 2 dni, či nie ?? v nemecku autá nemajú stočené km ako na slovensku,lebo tam jeto trestné a auto nekúpiš na čínskych gumách ale na good year kách alebo continetaloch. takisto tam lievali kvalitný olej castrol nie sprostosti z hypermarketu...auto si mrkni trebárs na mobile.de a máš vystaráno!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pri 5000 eurových autách je rozdiel aj 1500 eur

 

hehe, možno pred 5 rokmi. vtedy to robil aj jeden môj kamoš ktorý má takú menšiu autodopravu. vždy keď sa vracal z DE prázdny, tak aby vyťažil auto niečo tam kúpil v autobazáre a na SK to potom predal. asi pred 3 rokmi s tým prestal, už sa to nevyplácalo.

predstavovať si Nemecko ako eldorádo kvalitných a lacných jazdeniek je tak trochu "mimo mísu", na to stačí naozaj len porovnať ceny na stránkach našich a nemeckých bazárov.

ak sa aj nejaká výhodná ponuka objaví tak po nej okamžite skočia výkupcovia niektorého z veľkých CZ&SK alebo PL bazárov, prípadne niektorí menší dovozcovia ktorí tam majú kontakty.

v nemecku autá nemajú stočené km ako na slovensku,lebo tam jeto trestné

 

trestné to možno je, ale že sa to reálne robí je jednoducho fakt. Nemec si auto zvyčajne kupuje auto na to aby na ňom jazdil, uveriť že 12 ročné auto má v DE reálne natočených 150k km na tachometri je ťažká naivita. rozprávky o dôchodcovi ktorý mal auto len na to aby na ňom jazdil v sobotu do obchodu a v nedeľu do kostola sme počuli už všetci ale ja osobne skôr uverím tej o červenej čiapočke :zubiska:

takže, stáčajú sa kilometre, falšuje sa servisná história, to je jednoducho fakt. možno sa tí Nemci čo to robia nevolajú Helmut alebo Bodo, ale Ahmet a Ali, neviem, ale reálne sa to deje. mám info od človeka ktorý robí s autami že "pravá" servisná knižka s "reálnou" nemeckou servisnou históriou sa napríklad na oktávku predáva v DE zhruba za 50€.

auto nekúpiš na čínskych gumách ale na good year kách alebo continetaloch. takisto tam lievali kvalitný olej castrol nie sprostosti z hypermarketu

 

s tým sa v zásade súhlasiť dá. tie autá jazdia po lepších cestách a sú väčšinou kvalitne servisované. na rozdiel od značkových servisov v SK tam pri výmene oleja ten olej aj skutočne vymenia a za taký aký tam má byť. tiež používajú zväčša origo náhradné diely, čo sa dosť líši od pomerne častej praxe SK servisov kde namontujú čínsky alebo poľský šunt a nechajú si zaplatiť za originál diel.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov