Skočiť na obsah

Parlamentné voľby 2010

Odporúčané príspevky

Zverejnené

doll

nabudúce im musíš požičať svoje okuliare :lol:

Fico je tu na rozdavanie

a smutne ze na take veci treba poziciavat okuliare a nevyuzivat zdravy rozum

na druhej strane ma zaujíma, či prečítanie výsledkov takýchto ankiet ovplyvňuje aj voleniechtivosť či náladu voličov, či zmenia svoj postoj len na základe farebných pásikov v grafe

dnes sa vyjadroval v jednej diskusii analytik z agentury Focus a hovoril o tych rozdieloch vo vysledkoch jednotlivych agentur, o tom, ze ak stupenci velkej politickej strany vidia pekne cisla, v podstate az take vysoke, zacnu sa spoliehat jeden na druheho, a k volebnym urnam sa vela z nich nedostavi...co by mohlo v konecnom dosledku vyzerat este celkom zaujimavo..nie som si vsak ista, ci by v tomto pripade dochodcovia kludne spavali, keby si nesplnili tuto obciansku "povinnost"

vo svojom okoli citim chtic mladych ludi nieco zmenit...vzdy sa stavali k volbam laxne, a uprimne aj ja, ale tentokrat je to ine, nechame sa prekvapit :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

Lopata,

Veľká časť Európskej únie v nasledujúcich rokoch pre vysokú zadlženosť štátov schudobnie. Zhodli sa na tom viacerí odborníci. S dlhmi sa totiž podľa nich nemožno vyrovnať bez toho, aby ich splácanie nepriaznivo nepocítili obyvatelia. Politici, nielen na Slovensku, však napriek tomu neraz sľubujú zlepšenie života ľudí a viac sociálnych výhod.

Fico nas neskutocne zadlzuje,zhorsuje stav a klame.

Nepriaznivé dopady na životy množstva ľudí predpokladá v nasledujúcom období aj Vladimír Baláž z Prognostického ústavu Slovenskej akadémie vied. "Demografický vývoj smeruje k tomu, že štát bude poskytovať len základný balík sociálnych služieb v rámci verejného poistenia, teda dôchodok na úrovni sociálneho minima, základnú zdravotnú starostlivosť a podobne,"

http://spravy.pravda.sk/obyvatelia-eu-schudobneju-kvoli-dlhom-svojich-krajin-pd1-/sk_ekonomika.asp?c=A100425_150254_sk_ekonomika_p01

Na tvojom mieste by som este pouvazoval a prehodnotil svoje velmi zle rozhodnutie. Ako vydis, vsetky nagativa OB budu aj bez neho realizovane. Vol Sulika potom mas sancu aj na tie pozitiva.

Zverejnené

Upozorňujem na tento blog, píše sa tam o nadnesených preferenciách SMERu, ale viac ma zaujala táto pasáž, ktorú citujem:

Tieto voľby budú prelomové. K volebným urnám príde generácia, ktorá sa narodila po roku 1989 a nemá žiadnu skúsenosť s reálnym socializmom. Ak by rozhodovala generácia voličov do 25 rokov poradie by bolo takéto:

• SaS - 33,6 %
  • Smer-SD - 19,6 %
  • SNS - 14,4 %
  • SDKU-DS - 12,2 %
  • KDH - 9,6 %
  • Naše Slovensko - 5,2 %

Zaujal ma výsledok pre Naše Slovensko, v tomto prípade by sa stala parlamentnou stranou. Pravdepodobne by bola v hlbokej opozícii, ale mladá voličská základňa jej dáva nádeje do budúcnosti. Pokým si na ňu niečo nenájde Ústavný súd a nezakáže ju.

Zverejnené

doll

na toto som zabudol

samozrejme respektujem kazdeho nazor, ale vlozil link, ktory bol ubohy

aký link alebo v čom konkrétnom bol úbohý ten link ? nebola tam pravda, či bola skreslená ?

a Slimák

ja predsa Fica voliť nebudem :lol:

Zverejnené

nemam ten link nikde ulozeny, ale Ficovolic nazbieral "mega skandaly" neficovcov a prezentoval to tam ako nieco strasne zavrhnutia hodne, za co by sa mali strany hanbit, ba priam odstupit

fakt neviem co vsetko tam bolo, snad od detailov typu ta a ta politicka pouzila nadavku "preboha", ten a ten politik nebol gentleman pri otvarani dveri...a to myslim vazne...Vsetko konkretne mena, konkretne strany, konkretne "preslapy" .. ale o tych mini skandalikoch p. Fica absolutne nic

typkov druhy clanok, prvy mal rovnako taku kvalitnu vypovednu hodnotu ako ten druhy

smutne

vidno ze aj ty sa chytas stebielok :lol:

Zverejnené

nie nechytám len som chcel vedieť či išlo o kauzy alebo o hlúposti ...

ale ďakujem za vysvetlenie :lol:

Zverejnené

pekné grafické znázornenie preferencií a kresiel

C L i C K

inak podľa ostatného prieskumu agentúry MVK

by skončil remízou

KOALÍCICA 75:75 "PRAVICOVÝ ZLEPENEC"

- v tomto prípade by asi rozhodovali poslanci,

zaujímajúci sa najžiarivejšími hviezdami na slovenskom politickom nebi

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Strana ktorú chcem voliť (žiadni komunisti) zrejme nebude ani vo voľbách - asi sa im nepodarí vyzbierať dosť podpisov. (Aj na ich stránke píšu že vo voľbách2010 nebudú.)

Koľko ich musia mať ?

Keby ich náhodou vyzbierali a ak nebudú mať ani 5 % (čo určite nebudú) komu tie hlasy (ktoré dostanú) potom prepadnú ?

Zverejnené

prepadnú

v prípade strany, ktorá nemá najmenšie šance dosiahnuť päť percent, je to to isté, ako neísť voliť : )

smer vyhrá, lebo jeho voliči voliť pôjdu, a ostatné zvoliteľné strany prídu o tvoj hlas

vlastne je to vidieť zvyčajne na výsledkoch po voľbách, keď ale zo desať strán má 0,6 a podobné percentá, a nejakej strane chýba pár desatín k zvoliteľnosti

aby sa vyeliminovala strana, ktorú voliť nechcem, je lepšia alternatíva voliť stranu, u ktorej je pravdepodobné, že tých 5 percent dosiahnu a prekročia - keď chcem, aby bola opozícia silnejšia, napríklad

voliť nezvoliteľné strany je strata hlasov

Zverejnené

no

nie je to to isté

to isté, by to bolo jedine pri čisto pragmatickom uvažovaní

ak tá strana plne vystihuje tvoje zmýšľanie,

nie je dôvod ju nevoliť

pri neustálom volení "menšieho zla" ostávame stále pri tom istom

cyklus príchodov nového a nového Mečiara sa nezastaví

nerád by som pán Dzurindu k nemu prirovnával

- hlavne vďaka jeho vládam sme na akej takej úrovni,

no charakter vládnutia - lipnutie na moci sa takmer vôbec nemení

preto voľbou toho koho chcem a nie volenia proti tomu koho nechcem

sa môžme čo i len o krôčik posunúť zo zažitých stereotypov tunajšieho vládnutia

Zverejnené

kecy kecy same kecy. tym ze by si volil svoju KDS a nie ine strany, ktore su z tvojho pohladu proti niekomu, podporujes stareho Meciara (v tomto pripade Fica). stracas tak moralne pravo akokolvek hodnotit nas ostatnych, pretoze robis to iste, len s inou osobou.

Zverejnené

nie

lebo vtedy volíš naozaj slobodne toho koho chceš

a nik iný Ťa pri Tvojej voľbe neobmedzuje

volíš len akúsi náplasť a neriešiš problém

Zverejnené

blbost, riesis tym obrovske kvanta problemov, napriklad podporujes vyrovnany statny rozpocet, zastavenie zvysovania statneho dlhu ci zastavenie rozkradania statneho rozpoctu. tym, ze nevolis, podporujes najsilnejsie strany, co znamena ze podporujes vsetko, co sa vo vlade deje.

pokial nevolis kvoli akejsi kravine o vyhrade svedomia alebo odmietaniu registrovanych partnerstiev, nemas najmensie pravo kritizovat, co sa tu deje a diat bude, lebo matematicky si k tomu prispel.

lebo vtedy volíš naozaj slobodne toho koho chceš

a nik iný Ťa pri Tvojej voľbe neobmedzuje

chcel si povedat, ze ta pri volbe neobmedzuje to, ze sa tu kradne, robi bordel a ideme Greckou cestou? tzn ze si absolutny ignorant. riesis si len svoje vlastne priority (v tomto pripade moralne), ostatne problemy ta nezaujimaju. a aj tak prd vyriesis, lebo tvoja KDS by nedostala naspet ani svojho polmiliona za volby. takze aj ked volis podla vlastneho svedomia, technicky tym podporujes Fica.
Zverejnené

Ďakujem, chcela som im ísť na "zjazd" - len tak zo zvedavosti (asi v piatok) ale nestihnem sa tam dotrepať do 15,00. Radšej to mohli dať o 16,00.

Zverejnené

weirdo KDS voliť nejdem,

pretože kvôli nedostatku financií nekandidujú :lol:

volím

Obrázok

weirdo

ja nepreferujem krátkodobé riešenia

a preto volím ľudí, kt. ponúkajú tie dlhodobejšie

a charakter ich vládnutia sa nepodobá tým, čo sú tam teraz

o váhe Tvojho príspevku vypovedá veta

tzn ze si absolutny ignorant. riesis si len svoje vlastne priority (v tomto pripade moralne), ostatne problemy ta nezaujimaju.

posunúť morálne priority na koniec rebríčka

je to isté ako povedať,

že ministerstvo kultúry je také bezvýznamné ministerstvo

ale to vlastne celkom sedí, či nie?

inak máme tu hitovku

C L i C K

no predpokladám presun SEM

Zverejnené

ani to nie je také zlé, ako pozerám

jednoduché a výstižné :)

na pomoc pre tých trochu menej lenivých tabuľka podľa programov a možných riešení problémov.

neviem síce, podľa čoho hodnotili Smer, keďže žiadny program vlastne nemá ... SNS je čistý štít, s tým nebol problém

neviem, či by pomohlo vylepiť to do každej krčmy v každej osade ... asi nie :lol:

Obrázok

zdroj : http://iness.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=2995

Zverejnené

Ta pocmarana plesiva strana s provokativnym nazvom ma nejake podozrivo dobre hodnotenie.

Zverejnené

božíčku, ktorá je počmáraná a plešivá ?!

nestraš, voličov mostu nezastrašíš, tým je jedno, kto je počmáraný ! :lol:

Zverejnené

plešivá (plechavá) je evidentne len jedna :lol:

teda zatiaľ

Zverejnené

Ta pocmarana plesiva strana s provokativnym nazvom ma nejake podozrivo dobre hodnotenie.

to bude tym ze ma podozrivo dobry program
Zverejnené

teda aspoň čo sa sféry ekonomiky týka,

čo vo včerajšej LAMPE potvrdil Ján Oravec

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov