Skočiť na obsah

Parlamentné voľby 2010

Odporúčané príspevky

Zverejnené

ako môže byť niekto veľmi nespokojný a neísť voliť

takúto kombináciu, by nedal asi ani anarchista

Žeby ľudia boli z politiky takí znechutení, že sú im voľby ukradnuté? Minimálne 10% potencionálych voličov tak uvažuje. Fico pred voľbami bliakal ako sa kradne za Dzurindu, ale táto jeho svorka čo robí hravo zahanbí všetky tri vlády pred ním.
Zverejnené

ako môže byť niekto veľmi nespokojný a neísť voliť

takúto kombináciu, by nedal asi ani anarchista

Ja by som ju dala a vlastne som ju i dala :lol: Nespokojna som vseobecne so vsetkymi politikmi a ich zvastami a teda aj s kazdou stranou. Len otvoria huby a uz mi je z toho zle. Mozno som pocula len tych zlych politikov. Mozno. Rodicia su dzurindovci a volakedy som bola... ASI... aj ja. Teraz uz nie.

A volit nejdem. Musela by som mat vacsi a lepsi rozhlad v politike ako mam teraz. Nepojdem si predsa len tak zavolit, ked nie som celkom v obraze :)

Zverejnené

Nepojdem si predsa len tak zavolit, ked nie som celkom v obraze

vieš koľko ľudí ale nie je v obraze a aj tak ide voliť :lol:

Zverejnené

A vies potom ako to dopadne? Asi tak, ako ked Meciar skoro prezidentske volby vyhral - polka SR sa potom z toho pojde pototo. :lol:

Zverejnené

Žeby ľudia boli z politiky takí znechutení, že sú im voľby ukradnuté?

jasné to je pravda

ale akceptovať názor, že všetci idú do politiky, len kvôli tomu, aby sa tam nabalili?

to je čo?

chcem dať dôraz na to, že nie každý tam ide za peniazmi

na výber máme

stačí počúvať ušami a pozerať očami, samozrejme nevynechať mozog

no a toto nadhodenie na smeč si újsť nenechám

vieš koľko ľudí ale nie je v obraze a aj tak ide voliť :lol:

minimálne ty
Zverejnené

tomassi

hlavne že ty si v obraze :lol:, mohol by si si ruku podať z mojou babkou :)

Zverejnené

ale akceptovať názor, že všetci idú do politiky, len kvôli tomu, aby sa tam nabalili?

to je čo?

chcem dať dôraz na to, že nie každý tam ide za peniazmi

Nikde som nenapísal, že každý tam ide za peniazmi. Ale pri politike sú snáď najväčie možnosti ako zbohatnúť. Vie o tom mečiarova prvá vláda počas privatizácie a vedia aj o tom svoje mikiho vlády počas lákania investorov na Slovensko. V oboch prípadoch išlo o miliardy. A nikdy sa nezabúdalo na "drobné všimné".
Zverejnené

jasné, ľudia sú znechutení, veď majú byť aj z čoho

ako najčastejší dôvod, prečo nejdú voliť, uvádzajú,

že všetci, kt. sa dostanú ku korytu, budú hrabať pre seba

poniektorí vravia, že ani oni, by nerobili inak

ja chcem, len poukázať na to, že sa dá voliť bez toho,

aby si volil menšie zlo,

čiže nevidím dôvod neísť voliť

lopata

inštrumentál, nie genitív

Zverejnené

ja chcem, len poukázať na to, že sa dá voliť bez toho,

Za to, ze ty tam mas stranu, ktora ta uputala svojim programom a sposobom politiky este neznamena, ze kazdy si v tom nasom spektre najde podobnu stranu.

Nato, aby som volil bez pocitu mensieho zla, musi najprv existovat nejaka strana, ktora sa bude zhodovat s mojimi nazormi/hodnotami a bude tieto nazory aj presadzovat.

edit: Dal som sice SaS, lebo to je strana, ktoru by som volil rad. Ale aj tak to zatial vyzera na SDKU (kvoli preferenciam), co bude z mojej strany zas len vobla mensieho zla.

Zverejnené

lopata

inštrumentál, nie genitív

hmmm už zas začínaš odbočovať od témy :lol: ale tak u teba som si na to už zvykol :)

Zverejnené

jj

odbočujem, lebo s Tebou sa mi o tomto nechce baviť,

resp. je to absolútne zbytočné

alebo by si mi mohol poradiť ako reagovať na tvoj odkaz

dark

tak potom som asi šťastlivec

avšak nevravím, že každý musí takto voliť,

vravím len, že sa tak voliť dá

ako som už býval písal pri prezidentských voľbách

mám dosť voľby a špekulácií

proste zvolím toho koho chcem, s kým sa najviac stotožňujem

asi som naivný, ale ak by sa nešpekulovalo nad väčším-menším zlom

neprišli by sme o strany ako DS, tak ako teraz prichádzame o KDH

Zverejnené

jj

odbočujem, lebo s Tebou sa mi o tomto nechce baviť,

resp. je to absolútne zbytočné

alebo by si mi mohol poradiť ako reagovať na tvoj odkaz

reagoval som úplne podobným štýlom ako si ty zareagoval na môj príspevok adresovaný eien :lol: a to že je to zbytočné to máš absolútnu pravdu :) ale ja vravím aspoň je sranda keď sa bavím s tebou :)

Zverejnené

proste zvolím toho koho chcem, s kým sa najviac stotožňujem

• Nie vzdy taky niekto musi byt. Celkom realne sa ti mozu hnusit vsetci.
  • 100% volit toho, premna, najsympatickejsieho moze byt dost kratkozrake.
Zverejnené

edit: Dal som sice SaS, lebo to je strana, ktoru by som volil rad. Ale aj tak to zatial vyzera na SDKU (kvoli preferenciam), co bude z mojej strany zas len vobla mensieho zla.

Takto uvažujem aj ja. Možno by bola lepšia alternatíva keby stredopravé strany kandidovali spolu. Ale to je málo pravdepodobné, najradšej každý by bol predsedom v strane a premiérom zároveň.
Zverejnené

dark

tvrdenie, že sa mi hnusia všetci je dosť alibistické

stačí si dať trošku námahy a dá sa vybrať

mmntálne máme veľmi široké spektrum možností

od liberálov po konzervatívcov, od ľavice po pravicu, . . .

ešte raz

budem voliť tú stranu, kt. pre mňa nie je menším zlom - volím toho koho chcem a nešpekulujem nad percentami

to však neznamená, že jej výroky hlcem bez rozmýšľania

a hneď a zaraz sa stotožňujem so všetkým, čo povie

s kým sa najviac stotožňujem, čiže to nemusí byť 100%

ale aj keď s niekým nesúhlasím na 100%, tak to neznamená,

že sa jedná o menšie zlo

Zverejnené

tvrdenie, že sa mi hnusia všetci je dosť alibistické

stačí si dať trošku námahy a dá sa vybrať

Rovnako alibisticke ako tvoje ignorovanie druheho kola prezidentskych volieb?
Zverejnené

nie

lebo tam som si musel vyberať z menšieho zla

nemal som dostatočne široký výber

v prvom kole som voliť bol,

čiže prezidentské voľby som neodignoroval

Zverejnené

V prvom kole si bol volit, lebo si mal koho volit. V druhom kole si nebol volit, lebo uz zrazu si nemal koho volit.

To ze je moznost volby z dvoch, alebo z 200 este neimplikuje, ze si skutocne z tych moznosti clovek musi najst nieco, co bude volit "rad". Tvrdit, ze vsetci si mozu vybrat, lebo si si ty vybral je alibizmus.

Zverejnené

jasné, že počet možností nezabezpečuje možnosť výberu

keď budeme mať na výber len s SDLiek, SMERov, KSSiek, . . .

dôležitá je ponúkaná rôznorodosť a tá v parlamentných voľbách isto je

od ľavice po pravicu, od liberálov po konzervatívcov, . . .

a tú som v druhom kole prezidentských volieb nevidel

to je to o čom píšem

nevravím, že každý si musí vybrať, lebo som si vybral ja,

ale preto, lebo je z čoho si vyberať

Zverejnené

to máš pravdu je z čoho, ale ja sa vraciam do svojho niekdajšieho tábora a to je ... :lol: :) KDH , no a byť konzervatívcom má aj svoej výhody...

Zverejnené

jasné, že počet možností nezabezpečuje možnosť výberu

keď budeme mať na výber len s SDLiek, SMERov, KSSiek, . . .

dôležitá je ponúkaná rôznorodosť a tá v parlamentných voľbách isto je

od ľavice po pravicu, od liberálov po konzervatívcov, . . .

...

nevravím, že každý si musí vybrať, lebo som si vybral ja,

ale preto, lebo je z čoho si vyberať

" dôležitá je ponúkaná rôznorodosť a tá v parlamentných voľbách isto je "

len toto tu v tomto divokom nevyprofilovanom kapitalizme, ktorý nevie či má byť lavicový či pravicový, kde sa miliardami pohadzuje akoby rástli na stromoch, kde nie je trpezlivosť a vôľa veci dotiahnuť do konca, ešte stále je z čoho brať, krajina sa zadlžuje, kríza zmieta, a riešime veci, ktoré ani zďaleka nie sú pre to, aby krajina šlapala, ani trochu dôležité ...

je tu celá hromada drobných strán, to nie je vlastne o výbere ...

doba, keď z novej strany vzišiel dokonca prezident, sú dávno preč

vlastne sa dá očakávať, že sa to bude točiť okolo nejakých päť či koľko väčších strán, u tých menších maximálne o jedného dvoch poslancov, keď sa stane zázrak a dostanú sa nad hranicu

chcem tým povedať, že mať dvadsať strán ešte neznamená, že je z čoho voliť.

zasa zrejme skončí kopa voličov pri tom, že bude voliť menšie zlo.

čo zasa nemusí byť pravda, lebo aj v posledných voľbách priveľká túžba stať sa premiérom nám priniesla na krk niečo, čo sme volili minimálne

Zverejnené

View PostDarkman, on 3. September 2009 - 10:17:21, said:

Takto uvažujem aj ja. Možno by bola lepšia alternatíva keby stredopravé strany kandidovali spolu. Ale to je málo pravdepodobné, najradšej každý by bol predsedom v strane a premiérom zároveň.

napodobne. velmi nespokojny a dala som SaS. Ci ale dam vo volbach SDKU alebo SaS...to neviem

sucasneho SDKU mam plne zuby a keby som ich mala volit, tak zo skripajucimi zubami a velmi nespokojna...ale este menej mam rada SMER

podla mna by SaS mohla mat sancu ziskat 5 %...poznam vela vela ludi byvalch volicov SDKU, co podobne vahaju

akurat mam pocit, ze vacsina z nich, mozno aj ako ja, predsa len pojdu voolit mensie zlo

neviem, SaS je aj nejake mrtve teraz...maju sice nove bilboardy, na ktorych mi sice vadi trochu populizmus, ale co uz...ale inak ziadne aktivity

Zverejnené

dal som nespokojny a ze nepojdem volit

...

ale este uvazujem nad alternativou B, ale ta pride do uvahy az za inych podmienok

Zverejnené

Možno som mal dať anketu Koho budete voliť a Koho by ste volili. Porovnanie by bolo zaujímavé. No nič, reštartovať to už nebudem, necháme si to na voľby 2014, ak nebudú predčasné, ktoré by vyhrala Pospolitosť.

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov