Tomáš Zverejnené 27. Marec, 2009 Zverejnené 27. Marec, 2009 Často počujem o tom že sa oplatí nakupovať v susedných štátoch. Vraj je lepší výber a lacnejšie. Vzhľadom na to že bývam na juhozápadnom slovensku, mám to blízko do všetkých troch spomenutých štátov. Zaujíma ma hlavne elektronika a výpočtová technika. Píšte vaše skúsenosti, kam sa oplatí, názvy miest, GPS súradnice parkovísk obchodných centier atď.
Nokia Zverejnené 28. Marec, 2009 Zverejnené 28. Marec, 2009 www.ebay.com nakupujem v rakusku a nemecku...chystam sa do madarska, ale na ebay sa stale nic nechyta
chrust Zverejnené 2. Apríl, 2009 Zverejnené 2. Apríl, 2009 V poslednej dobe došlo k predĺženiu trasy autobusu z Bratislavy až do rakúskeho Hainburgu.Pri uvedení tejto linky do prevádzky urobil DPMB granda a v 1.deň prepravoval pasažierov "zadarmo" (ja sa tento výraz snažím vymazať zo svojej slovnej zásoby :lol: ,len citujem Bratislavské noviny). Bola to zrejme veľká chyba,lebo keď niečo ponúknete naším občanom akože zadarmo,tak vám odtrhnú oba rukávy,ak nie ruky :) .Ale nepochopím jedno :) ...ako môže ísť niekto do zahraničia bez dokladov.V tom boli najväčšie problémy ... okrem preťaženia vozidiel,myslím.Ja osobne si beriem doklady pomaly aj na záchod...vyškolili ma ešte za totáča chlapci z V.B. Takže zasa nás zopár grázlov odprezentovalo v zahraničí http://www.bratislavskenoviny.sk/115516/do...dpoveda-rakusko Prečítajte si prosím aj diskus k článku
Nokia Zverejnené 2. Apríl, 2009 Zverejnené 2. Apríl, 2009 chrust akurat ze ten tvoj prispevok nema s temou nakupy v tychto krajinach nic spolocne :lol:
chrust Zverejnené 4. Apríl, 2009 Zverejnené 4. Apríl, 2009 Zrejme máš pravdu,ale nakoľko táto téma je vyložene komerčná,tak sa mi zdalo,že môj príspevok "znesie".No,budem sa musieť zamyslieť nad sebou a dobre zvážiť moje mnohokrát neuvážené aktivity :lol:
chrust Zverejnené 28. Jún, 2009 Zverejnené 28. Jún, 2009 Budúci mesiac idem do Poľska.Nebol tam niekto v poslednej dobe?Že by hodil niejeké špeky?!?Čo sa oplatí,čoho sa vyvarovať?
Tomáš Zverejnené 13. November, 2010 Autor Zverejnené 13. November, 2010 Je to moja téma takže pohoda mne to nevadí a trocha to aj súvisí. Keď chodí MHD do Hainburgu tak sadneš hore (tí čo bývate v Bratislave) a môžete nakupovať. To jedno mi nejde do hlavy že zarábajú 5x viac ako my ale elektorniku, hry na playko a podobné veci majú omnoho lacnejšie. A v tom hainburgu majú skoro všetko. Ja sa divím že v akej zaostalej krajine žijeme. V rakúsku na dedine majú bankomaty, obchody s elektronikou, bazáry a všeličo také čo u nás má len okresné mesto. Kamaráti konkrétno v tom Hainburgu kupovali Techno cédečka za 3 šilingy čo nebolo viac ako 100 korún. U nás vtedy céečka stáli cez 700 korún hlavne Techno. 2
chrust Zverejnené 28. November, 2010 Zverejnené 28. November, 2010 Tento rok som sa bol pozrieť do maďarského Gyoru.Chodievalo sa tam nakupovať ešte za totáča.Ja som tam bol v tom čase zo dva razy.Tento rok,čo je cca po 30-tich rokoch som sa tam bol z nostalgie pozrieť.Tak som si trochu pospomínal a porovnal som súčasný stav s dávno minulým.V princípe sa veľa nezmenilo.Mesto má príjemnú živú atmosféru,sobotné trhy fungujú stále.Klobásku pečú rovnako dobrú,takisto biely clebík,ktorý je veľký jak koleso od auta :cotisisi: Nákupy ako také,ma príliš nezaujímali,ale vo všeobecnosti sú tam ceny asi ako u nás.
Tomáš Zverejnené 28. November, 2010 Autor Zverejnené 28. November, 2010 Tak EU by mala konečne zjednotiť ceny lebo slovensko patrí medzi najdrahšie štáty a stále sa sťažujú že to neni dobré že ľudia nosia von peniaze lebo tak slovenský štát z toho nič nemá (ani DPH ani našich podnikateľov nepodporíme). Tak by sa to mohlo dať na jednu úroveň a tak by nikto nechodil za nákupmi von a bratislavčania by nechodili do Rajky kupovať pozemky. Ale ja som sa hlavne chcel spýtať na toto: Prvý krát idem do poľska na ten slávny nowy targ. Chcem sa vás spýtať tých čo ste tam boli že čo ma tam čaká. Je tam zimšie ako u nás predpokladám (keďže ja bývam v najteplejšom regióne slovenska), potom či tam je nejaká krčma, občerstvenie, varené víno a podobné životabudiče. Lebo niektorí hovoria že je to veľmi o ničom že len uprostred pola je veľké trhovisko a nič viac, žiadna ďalšia občianska vybavenosť. 3
game Zverejnené 28. November, 2010 Zverejnené 28. November, 2010 bola som tam raz v živote, je to na kraji mesta, ale nie v poli. ale ideš na trh, neviem celkom presne, aká občianska vybavenosť by tam mala byť ? štvrtina Slovenska tam chodí nakupovať, je to veľký trh a nájdeš tam aj jesť aj piť a nájdeš aj záchody, to je myslím najpodstatnejšia občianska vybavenosť : ) môžeš kúpiť aj živé prasiatka, keď chceš keď tam ideš prvýkrát, za pol dňa to ani neprejdeš, keď chceš popozerať poriadne isteže pre toho, kto tam chodí pravidelne, je tu nuda, ako naše jarmoky ujo google to nájde ... napríklad tu : Nowy Targ - trhy, mapa, fotky je tam v slovenčine oznam, kedy trhy fungujú.
Tomáš Zverejnené 28. November, 2010 Autor Zverejnené 28. November, 2010 Vďaka napísala si tam všetko čo som potreboval vedieť okrem jednej veci. Či tam berú aj eurá alebo treba zamieňať zloté? Ináč že kedy sú a kde sú už nieje dôležité keďže tam idem cez zájazd. Fabrika robí také zájazdy pre zamestnancov tak som sa zapísal reku je to zadarmo tak sa idem mrknúť. Preto mi ani nejde o to aby som tam robil horibilné nákupy. Skôr len také dačo že idem pozrieť nejaký jarmok. Pochodím čo stihnem, dám si klobásku, pivo a ak nájdem dačo čo sa mi zíde kúpim.
game Zverejnené 28. November, 2010 Zverejnené 28. November, 2010 bola som tam ešte pred eurom, svojho času brali aj slovenské koruny, zrejme berú aj eurá, nemám predstavu.
Klingonka Zverejnené 28. November, 2010 Zverejnené 28. November, 2010 Super keď to máš zadarmo. Už sa tam oplatí chodiť iba na kožené bundy topánky a čižmy. Ale my sme chodili do Krosna. Dala som si tam pár krát kávu, aká silná bola a nejaké zapečené rožky. Aj klobásy tam mali. Bolo to v meste. Mali by brať aj eurá. Ale na WC asi treba zlote.
Nokia Zverejnené 28. November, 2010 Zverejnené 28. November, 2010 Tak EU by mala konečne zjednotiť ceny lebo slovensko patrí medzi najdrahšie štáty slovensko je v urcitych veciach drahe...ale vo vela veciach sme stale cenami priam bananova republika a to zjednotenie cien, to rovno sa vratme do doby komunizmu
Tomáš Zverejnené 29. November, 2010 Autor Zverejnené 29. November, 2010 Tak potom zostávame v tom že budeme chodiť nakupovať do zahraničia. A naši obchodníci môžu ľutovať že sa nesnažia o presadenie tých jednotných cien.
chrust Zverejnené 30. Júl, 2011 Zverejnené 30. Júl, 2011 Nedávno som bol s dvoma ženami z rodiny vo Viedni. Ženičky sa motali celý deň po Mariahilfe, ktorú ja som mal len ako tranzit do starého mesta. Poobede som si svoj babinec vyzdvihol ovešané igelitkami,jak dromedárice (neskutočné výpredaje,to vieš ... noo nekúp to !!!)Moje nákupy z toho dňa: - marcipánové guličky 100g (zďobnuté hneď zfleku)- kebab - káva + Coca cola So mnou sa vraj oplatí cestovať na nákupy,lebo v priemere (na hlavu) minieme menej. :beeee: P.S.: Posledne v Gyory som si kúpil kilo papriky za 150Ft (cca 0,7€). 1
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz