bobsapp Zverejnené 26. Marec, 2009 Zverejnené 26. Marec, 2009 Pridávam novú tému do sekcie šport.Nech sa to tu rozrastá. Práve prebiehajú Majstrovstvá sveta žien v Kórei ako som si všimol. Včera som pozeral pekný súboj medzi Nemeckom a Škótskom. Nemky ukazujú dosť často, asi budú dobré, nemám o tom taký prehľad. Tipujem že ešte budú dobré určite hráčky Švédska, Kanady, Švajčiarska? Pre tých ktorý počujú slovo Curling prvý krát, zagooglujte.Po zapozeraní a prvotnom pochopení cieľu hry je to vskutku zaujimavé.
Tom182 Zverejnené 26. Marec, 2009 Zverejnené 26. Marec, 2009 neskutocne nudny sport..na zivo sa na to dobre pozera prvych par chvil, potom sa to prepadne do obrovskej nudy ked clovek vidi par "sutrov" klzajucich sa po lade...
bobsapp Zverejnené 26. Marec, 2009 Autor Zverejnené 26. Marec, 2009 Osobne ho radím do kategórie ako snooker alebo golf. Niekto to môže, niekto nemusí.
phersu Zverejnené 26. Marec, 2009 Zverejnené 26. Marec, 2009 Ja ho zasa velmi rad pozeram. To je tak super sport. Ale pozeravam ho iba na olympiadach
Ignatius Zverejnené 26. Marec, 2009 Zverejnené 26. Marec, 2009 Podobne ako Phersu; sledujem ho len na olympiádach a je to super šport :lol: Kedysi ma to bavilo tiež len tak občas nazrieť, lebo to vyzerá ako haluz, no ono je za tým tvrdá taktika... Počas poslednej olympiády som to sledovával na ČT-čke, pretože tam na to mali povolaného človeka (neviem už v jakej funkcii sa okolo curlingu motá), ktorý to s nadšením vysvetľoval a pekne značil aj tou elektronickou tužkou, takže človek mohol do toho krásne preniknúť, aj keď predtým vedel len, že hodia šuter a zametajú chvíľku pred ním a snažia sa ho niekam dostať :)
bobsapp Zverejnené 26. Marec, 2009 Autor Zverejnené 26. Marec, 2009 Bol to prezident českého zväzu na tej čétečke.Osobne sa mi zapáčil šport v Turíne, takže to bola pre mňa prvá olympiáda. Odvtedy som už videl niektoré Majstrovstvá.Inokedy v TV zrejme ani nebýva.
Ryan Giggs Zverejnené 26. Marec, 2009 Zverejnené 26. Marec, 2009 Curling môžem. Tiež sa mi pači bowls, čo je obdoba curlingu, ktora sa hra v hale na koberci. Kamene su nahradene guľami a tiež chyba terč. Nahradza ho akasi značka. Tiež to občas vysiela Eurosport.
bobsapp Zverejnené 26. Marec, 2009 Autor Zverejnené 26. Marec, 2009 No hej, bowls občas dávajú. Vždy som pozeral ako to môže tak hodiť že sa to zatočí na konci a podobne.V poslednej dobe som si všimol na eurosporte2, že dávali nejakú stolovú hru. Názov si nespomínam, ale hralo sa na kockovom stole a súpery (aj žena proti mužovi, asi bol nejaký turnaj) si vrážali také žetóny pomocou jedného bieleho do dier v rohu stola. No toto je už ale moc :lol:
aljak63 Zverejnené 26. Marec, 2009 Zverejnené 26. Marec, 2009 Akurát včera som rozmýšľal, že presne takúto tému založím. Curling sledujem ale skôr pasívne, hoci občas aj cielene. Keď na to narazím v telke tak proste to ostanem pozerať, je to fascinujúci a vysoko-taktický šport, kde treba veľa majstrovstva - ako fyzického aj psychického. Sledujem to najmä na Olympiáde a samozrejme aj MS si nenechám ujsť, keď je čas. Najradšej mám keď hrajú Fíni. Škoda len, že už nemajú legendu Markka Uusipaavalniemiho, ktorý sa už Curlingu asi nevenuje (zdá sa mi že robí niečo v politike). Ale aj tak Fínom fandím, hoci ich ženy nehrajú na elitnej úrovni, tak muži a aj zmiešané družstvá sú svetová elita, takže veľa šťastia!
Ignatius Zverejnené 26. Marec, 2009 Zverejnené 26. Marec, 2009 Hej, Marka som aj ja rad sledoval spolu s fínskou repre... to fakt už odišiel? Mhm, no škoda no... Hej, Fínom a Kanaďanov som mal obľúbených... Ach, už aby zas bola zimná olympiáda :lol: Vďaka bobsapp, pamätal som si, že to bolo nejaké veľké zviera toho športu :)
bobsapp Zverejnené 29. Marec, 2009 Autor Zverejnené 29. Marec, 2009 Ženské finále Švédsko - Čína9end stav 4:7 posledný hod švédky a ona miesto možnosti bodovania trojkou si vyberie možnosť istotu v podobe 2 bodov. Neuveriteľná chyba. Takto musela v poslednom ende v ktorom ešte aj Švédky začínali, bodovať. To si už však Číňanky pohlídali a vyhrali 8:6. Keby fandím korunkám tak ma to neskutočne nasere.
pink Zverejnené 31. Marec, 2009 Zverejnené 31. Marec, 2009 nevenujem sa ani pasivne tomuto sportu, nevyhladavam ho, ale cez OH som na to dokazala cumiet aj pol dna... nepoznam pravidla, iba tusim o com to je, ale aj tak.. ako zhypnotizovana.... :lol:
curler Zverejnené 4. Apríl, 2009 Zverejnené 4. Apríl, 2009 Dnes začínajú Majstrovstvá sveta mužov v kanadskom Monctone. Sledovať sa to dá na Eurosporte, prípadne na web stránke podujatia http://www.seasonofchampions.ca/2009worlds...rawSchedule.asp Palce držím samozrejme Čechom, aj keď to budú mať veľmi ťažké. V prípade zisku medaily sa ešte môžu prebojovať na olympiádu, ale pravdupovediac, nie je to moc reálne. Aj keď minulý rok sa im podarilo získať striebro na ME zmiešaných družstiev. Hrali sme s nimi v skupine 3:6. Inak ak by si chcel niekto vyskúšať curling live, v máji by mala byť daná do prevádzky prvá špecializovaná curlingová hala na Slovensku. curling@post.sk
bobsapp Zverejnené 15. Apríl, 2009 Autor Zverejnené 15. Apríl, 2009 Opäť som po očku sledoval, posledné dni sa mi už ale nedalo.Takže som nevidel ako vo finále Kanadania so skvelým Martinom prehrali so Škotmi, ktorý mali ešte lepšie Murdocha.Muselo to byť napínavé keďže posledné dva endy 2:0 pre Škótsko a otočili tak na 8:6
aljak63 Zverejnené 15. Apríl, 2009 Zverejnené 15. Apríl, 2009 Mňa šokovalo dosť posledné miesto Fínov. Tak toto Kallemu Kiiskinenovi veru vôbec nevyšlo... Katastrofálne MS, z 11 zápasov len jedna jediná výhra - aj to nad outsidermi z Česka. Inak všetko prehry, niektoré síce tesné - ale stále sú to prehry, tak toto je dosť hrozivá vizitka fínskeho curlingu! Snáď aspoň v miešaných družstvách (MS v Cortine d'Ampezzo budú od 18. do 25. apríla) si napraví Fínsko curlingové renomé! Z minuloročných premiérových zmiešaných MS na domácej pôde brali Fíni striebro. Vyhrali Švarčiari.
lopata555 Zverejnené 18. Apríl, 2009 Zverejnené 18. Apríl, 2009 Práve som sa dočítal že aj Slovensko má zástupenie na MS v zmiešaných dvojíc. Sme v modrej skupine kde sa stretneme z Švajčiarsko, Česko, Lotyšsko, Francúzsko, Japonsko, Poľsko, , Wales, Rakúsko. Tak som zvedavý ako to našim pojde :lol:
aljak63 Zverejnené 25. Apríl, 2009 Zverejnené 25. Apríl, 2009 No tak škoda, Fínskemu družstvu to nevyšlo! Síce zo skupiny išli z 2.miesta s jedinou prehrou s favorizovanou Kanadou, no ale vo štvrť-finále prekvapivo prehrali s Maďarmi (3:9) - ktorí doslova prekvapujú na každom kroku. V semifinále dokonca Maďari vyradili aj Kanaďanov a v Cortine sa zrejme rodí obrovské prekvapenie - finále je Maďarsko vs. Švajčiarsko. No ale Švajčiari sú zatiaľ suverénni a bez prehry, navyše obhajujú titul z minulého roku (vo finále vtedy zdolali fínske družstvo). No tak dneska sa o všetko rozhodne, ale myslím že Švajčiarske zmiešané družstvo to dokáže úspešne premeniť znovu na zlato. btw. Slováci 8.miesto (predposledné) v skupine, vyhrali len 2 zápasy - nad Walesom (nad ktorým vyhral úplne každý) a prekvapivo tesne zdolali aj Japoncov. Inak ale nič moc - skóre 39:57 (-18) - 2 výhry a 6 prehier. Ale tak najhorší neboli - ten titul najhorších patrí jednoznačne Bulharom a Walesanom!
aljak63 Zverejnené 28. Apríl, 2009 Zverejnené 28. Apríl, 2009 Tak na doplnenie: titul na MS zmiešaných družstiev Curlingu získalo znovu Švajčiarsko a obhájili tak titul, vo finále zdolali prekvapenie turnaja - Maďarov, v pomere 7:4! Zlato teda putuje do Švajčiarska, striebro do Maďarska a bronz patrí Kanade, no a mimo medailí skončila China na 4.mieste.
curler Zverejnené 14. Máj, 2009 Zverejnené 14. Máj, 2009 Od 15.mája otvárame v Ružinove prvú curlingovú ľadovú plochu na Slovensku. Kto si chce vyskúšať curling ,,live", nech sa prihlási na curling@post.sk a dohodne si termín tréningu.
tomassi Zverejnené 13. Február, 2010 Zverejnené 13. Február, 2010 neviete poradiť, ktoré nároďáky sa oplatí pozerať?
aljak63 Zverejnené 13. Február, 2010 Zverejnené 13. Február, 2010 U mužov určite domácich Kanaďanov, Britov a NórovA u žien: Kanaďanky, Číňanky, Švédky a Dánky Škoda, že Fíni sa tak pohoršili a na OH sa ani len nekvalifikovali :lol:
lopata555 Zverejnené 21. Február, 2010 Zverejnené 21. Február, 2010 včera ako som čakal kým naši pojdu hráť hokej som pozeral Curling medzi Ruskami a Švédkami ... a Rusky im parádne naložili :lol: a bolo sa aj an čo pozerať :)
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz