Skočiť na obsah

Musí zamestnávateľ zverejniť ponúkaný plat?


Sniper

Odporúčané príspevky

Včera na psychológii sme sa okrem iného bavili aj o tom, ako firmy ... nedá sa to inak povedať ... vydrbávajú s ľuďmi a síce tak, že len veľmi nerady zverejňujú výšku ponúkanej mzdy. Pokiaľ si dobre pamätám, každý záujemca o prácu má právo sa na mzdu spýtať, myslím, že ešte správnejšie by bolo keby firmy výšku mzdy zverejňovali.

 

Modelová situácia:

 

Firma má voľné pracovné miesto, povedzme že hľadá pracovníka ovládajúceho jednoduché a podvojné účtovníctvo, práca s PC (Win, Office, web, e-mail), vodičský preukaz "B", ovládanie aspoň jedného svetového jazyka a ide o prácu na 8 hodín v pracovných dňoch, takže bežná práca v kancelárii. Predpokladajme, že firma túto pracovnú pozíciu hodnotí hrubou mzdou 650€, mzdu však v inzerátoch nezverejní. Predpokladajme, že o túto prácu prejaví záujem 10 ľudí, ktorí podobné zamestnanie už mali. Je všeobecne známe, že platové stropy vo firmách na Slovensku sú pomerne pestré, takže je možné že platy týchto 10-tich ľudí sa pohybovali od 400€ do 900€. Zároveň predpokladajme, že ich znalosti a skúsenosti sú na približne rovnakej úrovni.

 

V minulosti keď som si hľadal zamestnanie som sa v v takmer každej firme stretol s jednou nepríjemnou otázkou: ten/tá čo robili so mnou pohovor, najprv nahodili priblblý úsmev a potom sa spýtali: "Aké máte predstavy o plate?"

 

Zistil som, že na túto otázku som dosť alergický. Prečo by som im ja mal prvý hovoriť aký chcem plat? Ja predpokladám, že pohovor je od toho kde ja poviem čo firme môžem ponúknuť a firma mi na základe tejto ponuky ponúkne plat a ja sa rozhodnem či pracovnú pozíciu prijmem alebo nie. Na prvom kole pohovoru sa mi tuším stalo len 2x že mi povedali o aký plat by išlo.

 

Vrátim sa k predchádzajúcej modelovej situácii, počas pohovoru všetci desiati ľudia povedali svoje platové požiadavky, ktoré boli blízke k ich predchádzajúcej mzde. Je jasné, že pre firmu je výhodnejší zamestnanec ktorý si povie o plat 400€ (práve sme ušetrili 250€) ako ten čo si popýta 900€ (investovať o 250€ viac??). Podľa mňa týmto systémom firmy s ľuďmi dobre manipulujú, lebo toho kto si popýta menej vlastne oberú o 250€ a ten čo si popýtal viac, v podstate stráca len čas keďže asi nezoberie prácu kde bude o 250€ menej platený.

 

Pozrel som si profesiu.sk, prevládajú inzeráty kde pri položke Plat: je napísané dohodou. Môžem sa spýtať čo to je za plat??? Poviem si viac, výsledok bude nedohodneme sa, poviem si menej, dohodli sme sa?

 

Som toho názoru, že firmy by mali povinne zverejňovať výšku mzdy a nie o mzde informovať záujmecov až v "druhom kole pohovorov". Na profesii som dokonca našiel inzerát kde o plate nie je jediná zmienka, čo už považujem za porušenie zákonníka práce (netvrdím, že to porušenie je, nechce sa mi hrabať v paragrafoch).

 

Aký máte na toto názor, je to podľa vás v poriadku? Prácu si hľadáme najmä kvôli peniazom, ale táto najdôležitejšia informácia veľmi často chýba. Keď si pozerám brigády v Anglicku tak pri každej pozícii je napísané za koľko libier týždenne budem makať na farmách.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 16
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Nokia

    4

  • doll

    3

  • Sniper

    2

  • Andulqa

    2

Top prispievatelia v tejto téme

nie je dovod aby bol plat zverejnovany...vzdy je na tebe aky si dohodnes...su firmy, ktore na danu poziciu maju urcity budget ale co ked ho napisu, a ludia, ktori maju vyssie poziadavky tu poziciu automaticky prehliadnu a pritom na pohovore by sa vedeli dohodnut aj na vyssom??

 

vzdy to je o tom kolko vies vyjednat

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vzdy je na tebe aky si dohodnes

iste to platí pri trvalom pracovnom pomere, ale mňa toto, čo píše Axel neskutočne irituje pri zverejnených brigádach, tam ide väčšinou o prácu zvládnuteľnú prakticky kýmkoľvek, a nie je možnosť dojednať si inú hodinovú odmenu, akú má firma už stanovenú, preto nechápem, prečo to tam nezverejňujú (ešte donedávna, keď mala profesia starý skin to tam bolo). Už sa mi veľmi veľa krát stalo, že som šla na pohovor na úkor niečo iného, čo som mala v tej dobe naplánované a tam som sa až dozvedela o hodinovej odmene pod 80 Sk/hod. To je taký problém napísať to tam ?!!!
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja ked som bola na pohovore v praci kde teraz robim, tak sa ma tiez pytali na plat, povedala som nejaky aky som myslela ze za tu pracu mozem dostat a nakoniec mam vyssi, takze nemusi to byt tak vzdy ze zoberu toho kto si menej popyta, lebo mne dali v konecnom dosledku viac ako som povedala a nie je to zrovna nejaka zanedbatelna suma :-)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nokia a dokážeš sa dohodnúť aj vtedy keď ti firma povie že pred tebou mali lepšieho čo žiadal o 250€ menej? Tak potom si macher.

 

Bijou na brigádu za 80Sk/h by som asi ani nereagoval. A to je to o čom píšem. Zabijem čas a peniaze cestovaním na pohovor kde mi so širokým úsmevom oznámia že mi dajú 2,65€ na hodinu? To určite.

 

 

takze nemusi to byt tak vzdy ze zoberu toho kto si menej popyta, lebo mne dali v konecnom dosledku viac ako som povedala

Ano dali ti toľko koľko si na tú pozíciu vyčlenili. To býva celkom bežné, ale keby si si zapýtala viac ako si vyčlenili tak potom by bol problém.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ano dali ti toľko koľko si na tú pozíciu vyčlenili. To býva celkom bežné, ale keby si si zapýtala viac ako si vyčlenili tak potom by bol problém.

no to mi je jasne, ale myslim ze ebz skusenosti by som nikde nezrabala viac, lenze ty si napisal ako keby automaticky brali toho kto si vypyta menej :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bijou na brigádu za 80Sk/h by som asi ani nereagoval. A to je to o čom píšem. Zabijem čas a peniaze cestovaním na pohovor kde mi so širokým úsmevom oznámia že mi dajú 2,65€ na hodinu? To určite.

jajaj .. keby ste studovali, potrebovali velmi flexibilny pracovny cas a boli v akutnej financnej nudzi, tak by vam aj 2.65EUR/h bolo dost .. ja robim este za menej, a to som vedel, do coho idem, a bol som rad, ze som tu pracu dostal .. bol o nu obrovsky zaujem, a to aj medzi vysokoskolsky vzdelanymi (ako druhy job). v CR ma kriza asi trosku ine rozmery ako na SVK.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je zaujimave, že o tom hovoriš. Pred 2 tyždňami som bol na pohovore a dostal som samozrejme tuto otazku. Odpovedal som im narovinu, tak ako ty - ak poviem veľa, už sa so mnou baviť nebudete, ak malo a plat chcete ponuknuť vyšši, dostanem iba toľko, aky som povedal. Hneď na to smiech, a že som vraj prvy v ich kariere, koho niečo take napadlo a povedal im to narovinu. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Axel

Je jasné, že pre firmu je výhodnejší zamestnanec ktorý si povie o plat 400€ (práve sme ušetrili 250€) ako ten čo si popýta 900€ (investovať o 250€ viac??). Podľa mňa týmto systémom firmy s ľuďmi dobre manipulujú, lebo toho kto si popýta menej vlastne oberú o 250€ a ten čo si popýtal viac, v podstate stráca len čas keďže asi nezoberie prácu kde bude o 250€ menej platený.

Firmy s ludmi vobec nemanipuluju. Podla mna kazdy zaujemca so pracovne miesto sa dokaze sam ocenit, vie, za akych platobnych (a aj inych) benefitov poskytovanych zamestnavatelom zamestnancom je ochotny pracovnu ponuku prijat. Presne ako to Darkman napisal - kazdy z nas ma svoju cenu, vies, pod aku cenu urcite nejdes, je to takisto aj sprava pre toho, kto vedie interview, ze si si vedomy svojej hodnoty pre noveho zamestnavatela a patricne sa dokazes ocenit. Samoska, treba byt realistickym. Platy hlavne na strednych a vyssich manazerskych poziciach sa nezverejnuju pri inzeratoch, hoci situacia je ina v pripade, kedy firma masovo rekruituje pracovnikov na nizsie pozicie, napriklad pri pase vo vyrobe atd. Fakt, ze plat nie je zverejneny pri strednom a vyssom manazmente je v podstate trhove chovanie sa firmy na trhu prace, cim lacnejsie nakupis, tym lepsie. Nie vsak na ukor kvality.

 

Na niektorych pracovnych poziciach sa nepytaju len kolko si ochotny prijat ako minimalny plat, ale ci pozicia poskytuje aj firemne auto, aky sposob odmenovania, atd atd. Cize aj ked otazku o svojom vlastnom ohodnoteni sa nemas rad, treba sa naucit ju mat rad, takisto ako mas rad sam seba a mas vieru v sameho seba :lol: A napokon, nezverejnenie platu ti dava vyhodu vyjednavania platu. Co nie je na zahodenie tiez.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nokia a dokážeš sa dohodnúť aj vtedy keď ti firma povie že pred tebou mali lepšieho čo žiadal o 250€ menej? Tak potom si macher.

ak mi toto povie manazer pri pohovore tak s takou firmou nic mat nechcem...taketo spravanie nie je moc profesionalne...

pridem na pohovor...pobavime sa o praci co a ako a oni vidia ci som schopny to robit, ci ma chcu atd...a potom im poviem moju predstavu o plate, bud povedia ze to je vela a potom je na mne, ci ich ukecam aby to boli ochotni zaplatit alebo nie...ak nie, neni o com idem o dum dal...ale take ze "viete, mame tu lepsich za mensie peniaze" tak im rovno poviem nech sa strcia a nac potom robia pohovor...ze ci chcu este lepsich za este mensie peniaze

 

presne ako dark povedal, ty predavas svoju pracu, oni bud kupia alebo nie

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Platy hlavne na strednych a vyssich manazerskych poziciach sa nezverejnuju pri inzeratoch

manazerske pozicie sa do inzeratov ani nedavaju... manazeri su znama firma, a ti sa len "preberaju" a s takymi ludmi sa hraju bitky, kto im ponukne viac...to je o niecom inom

 

co sa tyka toho platu, hmm, no otazne... pretoze spolocnost, ktorej zalezi na tom, aby mala sikovnych ludi, bude hladiet na platovu poziadavku ako druhoradu... spravni personalisti si vyberaju ludi podla schopnosti, nie podla toho, kto si vypyta najmenej...mozno to tak funguje, avsak pochybujem potom o schopnostiach samotnych ludi na HR

 

ak si nie je clovek isty svojou "cenou" /napr pri prvom pohovore/, nech si radsej checkne situaciu ako je dana pozicia platena inde...nasledne nech spravi urcite korekcie

clovek ktory uz ma nieco za sebou a je si vedomy svojich schopnosti, sa si myslim nemusi bat povedat svoju predstavu...samozrejme realnu

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

manazerske pozicie sa do inzeratov ani nedavaju

Inzerátov na pozíciu do stredného manažmentu je v novinách fúra.

 

Raz som si do kolónky predpokladaná mzda napísal 20 000.

Potom mi na pohovore povedal, že to záleží len na mne, či to bude menej, alebo časom mi môže aj nula pribudnúť na konci.

Chcel len zistiť na koľko sa cením, keďže mzda závisela výhradne odomňa.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja som mala na mysli trocha inu kategoriu manazerov...nie tu "strednu", typu veduci vyroby, a pod ktorych je v inzercii neurekom... respektive manazeri malych podnikov...

 

heh, mne len pride smiesne nazyvat takych ludi manazermi :lol:

 

nechcem nikoho urazit, ale slovo manazer je na SVK velmi oblubene :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja rozumiem...ale pre mna pojem "manazer" znamena nieco ine

mala som tu cest stretnut sa s rozlicnymi "formami" manazerov - od manazerov malych domacich firiem, po obrovske azijske ci americke...a na zaklade toho som si utvorila obraz

 

je mi jasne, ze vrcholovy manazment sa neda porovnat s nicim...a napriklad ani s manazmentom "domacim" v porovnani s americkym modelom riadenia firiem

 

len mi pride smiesne pomenovanie manazer pre cloveka, ktory sedi na zadku, odpisuje na maily, sem tam skontroluje cinnost podriadenych a po 8 hodinovej sichte zamkne kancelariu :lol:

 

samozrejme, aj z radov strednych manazerov v malych podnikoch su sikovni ludia... ale ked clovek vidi vselico, rozne kvality, schopnosti, tak si uvedomi ten priepastny rozdiel

 

znova opakujem, nikoho nechcem osocovat a vysmievat sa... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

suhlasim ze slovo manazer pre cloveka ako je moj sef, ktory je vlastne len sekretarka v zelenom je to pomenovanie usmevne....

ale napr sef malickej firmy ma casto krat vasciu zodpovednost (nemyslim v hodnote majetku a financii ale celkovo) ako nejaky stredne vysoky manazer v obrovskej korporacii....:lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov