Skočiť na obsah

FSP a Facebook

Sniper

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Všimol som si že sme.sk má na Facebooku niečo ako svoj profil. Možno by nebolo zlé niečo také spraviť aj pre FSP. Možno by to pomohlo Fóru v propagácii. Na Facebook nechodím ale profil som tam už vytvoril. Je len základný, takže kto sa tomu rozumie a mal by o tento "job" seriózny záujem tak tomu môžem dať prihlasovacie údaje a môže niečo vytvoriť.

sme.sk

• Pred 2 týždňami...
  • Odpovedí 72
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

39

• game

5

• doll

4

• bobsapp

4

Zverejnené

S propagáciu by to iste pomohlo.

Lenže ty si vytvoril profil. Šikovnejšie by bolo vytvoriť niekým kto má profil na facebooku skupinu "FreeSpace Portal Forum" alebo inú s podobným názvom.

Ten by sa sem dal a potom by sa len ludia s profilom na facebooku do nej pripájili.

comprendre? :lol:

Zverejnené

Ako funguje Facebook absolútne nerozumiem, nikdy som sa o to nezaujímal, pri pohľade na profil sme.sk mi to len tak napadlo.

Ale keďže vidím, že nie je o to záujem, ešte pár dní to tu nechám a potom to presuniem do archívu.

Zverejnené

Facebook je pre mňa labyrint, neviem v ňom chodiť, nevyznám sa v ňom a čo v ňom viem, to je kuknúť na tri miesta a tým to končí

ale napadlo mi, že Leg sa nedávno angažoval pri vytváraní odznaku FSPF, teraz neviem ako sa to tam volá, ale spravil to pekné a porozosielal to viacerým fórumákom aby si to tam kamsi vycapili, a viacerí to tam aj majú

mne sa to prijať podarilo, ale vycapiť do popredia už nie, toľko k mojej znalosti FB

skúsila by som sa spýtať aj Lega, nakoľko sa v tom celom orientuje, ... s tým bobsappovým nápadom dokopy by mohli niečo vytvoriť

Zverejnené

Zprvu vyzerá zložito ale postupne človek zistí že je to celkom jednoduché.

Axel

Ide o to že ak niekto je členom skupiny, všetci jeho priatelia vidia že je jej členom.

Čiže ak by mala skupina čo ja viem 20 členov a každý člen by mal dajme tomu 30 priatelov, zrazu by 600 ludí videlo že existuje niečo ako FSP a zaujímali by sa.

Zverejnené

ale napadlo mi, že Leg sa nedávno angažoval pri vytváraní odznaku FSPF, teraz neviem ako sa to tam volá, ale spravil to pekné a porozosielal to viacerým fórumákom aby si to tam kamsi vycapili, a viacerí to tam aj majú

A prečo ja o tom nič neviem?

Čiže ak by mala skupina čo ja viem 20 členov a každý člen by mal dajme tomu 30 priatelov, zrazu by 600 ludí videlo že existuje niečo ako FSP a zaujímali by sa.

Už to vyzerá zaujímavejšie.

Horšie je že ja si už ani nepamätám čo som to tam vlastne vytvoril a či si vôbec pamätám čo som tam vlastne registroval :lol:

Zverejnené

Na to zabudni.

Podľa hľadania sa mi zdá, že si vytvoril osobu s menom Freespace portal :lol:

Zverejnené

Založil som stránku FreeSpace Portal Fórum a hento môže byť konto pri ktorom som práve pred chvíľou trafil prihlasovacie údaje (už som si ich pre istotu aj zapísal do debilníka).

No takže čo za skupinu si to myslel? Ja som mal na mysli vytvorenie stránky, tu som niečo vytvoril.

Zverejnené

nevyzerá to zle ... aspoň už viem, ako sa možno tam stať fanúšikom

Zverejnené

Chvíľu mi aj trvalo pokým som prišiel na to, že stránku musím najprv publikovať aby sa zobrazovala všetkým. Neskôr sa pozriem na nastavenia čo by sa s tým dalo robiť, už mám toho dosť v poslednej dobe, mal by som na pár dní vypnúť.

Zverejnené

treba si ale uvedomit aj to, ze na facebooku (vacsina) ludi vystupuje pod vlastnym menom, pochybujem, ze sa najde vela takych, ktori si tam pridaju fsp uvedomujuc si, ze tu o sebe pisu vela osobnych veci

Zverejnené

Ja sa držím pravidla: píš iba to čo chceš zverejniť. Potom je jedno či vystupuješ pod nickom alebo pravým menom. Určite si neodfotím jonatána a pod to dám naskenovanú občianku, to by bol extrém ktorý by sa už asi sotva dal prekonať :lol:

Zverejnené

:lol:

ale ináč hej, Cizy múdro píše

Ja som mal na mysli že vytvoríš skupinu a tej sa ostatní stanú členom.

Ty si vytvoril niečo ako profil Freespace portal, ktorého sa ludia stávajú fanúšikmi.

Ale šak, dá sa aj tak.

Zverejnené

V podstate je to o tom istom. Tá skupina by ostatných dotiahla sem, tak ako tá stránka. No a to by viacerí nechceli. OK tak to nechám tak, osobne nevidím vo Facebooku nejaký význam a prínos.

Zverejnené

Ja som sa tam pridal, veď čo by som to bol za fanúšika keby som sa tam nedal?

A nemám čo tajiť, som kto som aj na nete aj v živote, nemám rozdvojenú osobnosť.

Zverejnené

no ja som sa pridala, ale po hlbšom zvážení som sa aj odobrala, hlavne vzhľadom na niektorých konkrétnych ľudí, ktorých by som nerada oboznámila s takými intímnosťami o mne ako vás tu na fóre :lol:

a práveže preto, že som tá istá osoba ako v reálnom živote - nemusí o mne každý zo známych vedieť všetko :-p

Zverejnené

Aký má vlastne ten Facebook význam? K čomu slúži? Či sa mi oplatí do toho šprtať. Skúšal som tam importovať RSS z Fóra že by to zobrazovalo resp. odkazovalo na najnovšie témy, ale po 20 minútach som to vzdal.

Zverejnené

hm, tak túto otázku si kladiem pri každom prihlasovaní, ale žiadny význam som v tom ešte nenašla...

Zverejnené

Keby to bol chat ako Azet - ešte by som to pochopil. Keby to bolo diskusné fórum ako FSP - ešte by som to pochopil. Ale našiel som tam maximálne možnosť vyhľadať nejakých priateľov... a ďalej čo? Vymeníme si kontakty a budeme sa dívať na svoje profily? Ešte som tam videl možnosti fotoalbumov a videogalérií, ale toto poskytuje už pomaly každý web na ako-takej úrovni, takže stále nechápem čo je podstata Facebooku. A podobných služieb vyhľadávania kamarátov či čoho je aj na Slovensku, napr. spoluziaci.sk

Zverejnené

v podstate sluzi ako chat...ale na rozdiel od Azetu, chatujes iba s ludmi, ktorych mas v kontaktoch, s ktorymi komunikovat chces, profil nevidi "barskto", len ten koho si pridas medzi priatelov.../pokial si nenastavis cely svoj profil ako verejny/

nasla som tu kopec znamych, s ktorymi som uz napr od strednej, ba aj od zakladnej neni v kontakte, lebo su bud mimo mesta ci dokonca mimo Slovenska

o spoluziakoch.sk vie malo ludi, facebook je moznost "stretnut" sa s ludmi z celeho sveta

plus pridat sa k roznym "komunitam", etc..

viem si ale predstavit prezentovanie fora inak..skor ze si napr axel zalozi vlatny profil, a v ramci neho vytvori skupinu FSP, kde sa mozu pridavat clenovia, fanusikovia..

ale podobne ako weirdo, nepridala by som sa.. fsp je skor miesto kam sa idem vyventilovat, a o tychto ventilaciach nemusi vediet hned kazdy z mojich znamych, kto si vsimne ze fungujem na nejakom fore...

Zverejnené

Mňa v podstate inšpirovala iba tá stránka sme.sk resp. ich "profil" na Facebooku. A keď bob navrhol čo by sa s tým dalo robiť tak ma to zaujalo, ale vidím že až také jednoduché to nie je a FB má trochu iný účel ako som si myslel.

Čo sa týka chatu medzi známymi k tomu FB skutočne nepotrebujem. Buď dám prednosť kontaktu naživo alebo využívam bežné diskusné fóra.

facebook je moznost "stretnut" sa s ludmi z celeho sveta

plus pridat sa k roznym "komunitam", etc..

To mi už pripomína last.fm, v čom vidím väčší zmysel ako vo Facebooku :lol:
Zverejnené

ide o to ze tam mozes najst ludi o ktorych si si myslel ze ich uz nikdy neuvidis, jasne ze kontakt nazivo je lepsie ale proste su ludia na ktorych si uz aj takmer zabudol a zrazu ich najdes a mozete pokecat, co ma kto nove a tak, ja som nasla ludi ktorych som nevidela 15 rokov, zo zakladky este, proste je to sranda, ja sa tam nejako neangazujem, nevyuzivam tie aplikacie, komunity ani nic, ale da sa tam aj zahrat a zabit nudu ked niekto nema co robit, proste zabavka

ale mne sa na tom paci ze viem ze co ma kto nove, ako sa kto ma a tak, ci uz zo strednej, alebo z vysky a tak, proste s tymi ludmi sa jednoducho stretavam alebo budem stretavat raz za par rokov :lol: mozem si pozriet fotky spoluziackinej dcerky, ktore by som inak nevidela, proste je to fajn vec z tohto hladiska :)

Zverejnené

facebook je skvelý pre tých, ktorí skutočne niekoho hodlajú nájsť po svete, alebo nájdu náhodne a chytí ich to, ľudí ktorí sa stratili a na facebooku sa objavili, to je skvelé, to je prínos

napriek tomu je x ľudí na FB pod iným menom či prezývkou a je to akurát zábavka a tá kopa aplikácií a fanklubov je tak na zaháňanie nudy

je to dobrovoľná vec, či sa človek pridá do fanklubu krupicovej kaše či fsp ... pričom fsp je svojím spôsobom intímnejšie

Zverejnené

Takže už som na to prišiel, Facebook má význam za splnenia týchto 4 podmienok:

• Každý sa tam zaregistruje pod svojím občianskym menom, vydaté ženy si tam pripíšu aj dievčenské priezvisko
  • Rozpamätám sa, kto sa ako zo základky volal a skúsim ho vyhľadať či náááhodou nemá na FB profil zaregistrovaný pod svojim menom
  • Dotyčný resp. dotyčná si spomenie, že ten čo mu/jej vypisuje do profilu je bývalý spolužiak, ktorého meno som mu/jej musel 4x zopakovať aby ho/ju osvietilo
  • Zistíme že sme len menovci úplne iných ľudí
V podstate ten 4 bod by tam už nemal byť, ale môže nastať aj tento prípad. Možno je to pre niekoho osožné, ale pamätám aj na takých na koho by som najradšej zabudol :lol: Idem skúsiť niekoho nájsť.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov