Skočiť na obsah

Zamknutie príliš všeobecných tém

Sniper

Odporúčané príspevky

Zverejnené

V prvom rade je to vec hostingu, myslím že websupport je zárukou dobrej kvality. Zatiaľ nedetekujem žiadne problémy, Fórum ide dostatočne rýchlo. S témami sa zatiaľ nič nebude robiť, to už skôr so Súkromnými správami. Tie v novej verzii Fóra budú úplne prerobené a hoci bude k dispozícii skript na konverziu na nový formát tak možno bude lepšie keby sa SS vymazali. Ale to len zatiaľ informatívne.

S tym samozrejme suhlasim. Preto sa mi zdal dobry Cactalesov navrh, ze by sa tieto temy periodicky premazavali... aby nenarastli do gigantickych rozmerov.

To sa mi tiež nepozdáva ako riešenie, keďže mazaním sa databáza len zbytočne defragmentuje.
  • Pred 2 rokmi...
Zverejnené

Včera vďaka jednej diskusii o zbytočnosti tém som dostal jeden nápad, ktorý súvisí s touto témou.

Keďže väčšina tém na diskusnom fóre je zbytočných, pretože všetko sa dá vygúgliť (to že google prehľadáva a čerpá zdroje zo stránok kde sa zvyčajne diskutuje je zrejme irelevantné), tak nápad zamknúť príliš všeobecné témy je aktuálnejší viac ako predtým.

Teraz mám konkrétne na mysli také témy ako Čo ma dnes potešilo a Uľavte si tu. Obe témy majú zhruba 7500 príspevkov a väčšinou sú to šplechy, ktoré nikoho nezaujímajú a málokedy z toho vznikne nejaká diskusia. Koho zaujíma, že bol niekto na stanovačke a oškrel si tam koleno alebo mal hnačku z dnešných raňajok? Asi nikoho.

Preto vďaka jednej včerajšej diskusii som dostal nápad ako zabiť dve muchy jednou ranou. Obe témy by sa prečistili od príspevkov, ktoré majú nejaký zmysel a skôr by sa hodili do iných tém, sa tam premiestnia (málo ich nebude). Tie príspevky, ktoré sa fakt nebudú dať nikde zaradiť by sa - aspoň zatiaľ - ponechali v tých témach, neskôr by sa rozhodlo čo s nimi, dovtedy by témy boli zamknuté.

Od verzie 3.1.x či tak nejak, každý má na Fóre možnosť si aktualizovať svoj status a toto je pravé miesto pre také výkriky a šplechy aké sa nachádzajú v dotyčných dvoch témach. Takže kto by mal potrebu napísať čo ho potešilo alebo by mal potrebu si ulaviť, tak si to môže napísať do statusu (je to niečo veľmi podobné ako tzv. nástenky na fasbuku, ešte som nevidel nástenku na ktorej by bolo napísané niečo zaujímavé a užitočné, vždy išlo o takéto šplechy).

Takto by sa dve dotyčné témy nezväčšovali o ďalšie príspevky s nulovou výpovednou hodnotou a fórum by sa stalo prehľadnejšie.

Takže môj návrh je jasný, príspevky ktoré ste doteraz písali do tém ako Čo ma dnes potešilo a Uľavte si tu, píšte si do statusov. Je možnosť reagovať aj na statusy (3-4 reakcie, nie som si istý, ale úplne to postačí, podobne to nebolo inak ani v tých dvoch témach)

Výhody:

• + fórum sa nebude zahlcovať zbytočnými príspevkami, ktoré majú nulovú výpovednú lehotu (= šplechy)
  • + sprehľadní sa fórum a ušetrí sa miesto v databáze v tabuľke príspevkov, ktorá má polovičnú veľkosť databázy
  • + všetky príspevky, ktoré by ste inak písali do tých tém, budete mať vo svojom profile pekne poukladané + s reakciami na ne, kedykoľvek si ich môžete ľahko vyhľadať

Nevýhody:

• - posthunteri prídu o významný zdroj naháňania príspevkov (ale nemyslím si, že by to bol niekoho problém)

Som rozhodnutý to takto dnes-zajtra zmeniť. Kto by mal nejaké pripomienky, otázky alebo názory, tak nech ich napíše hneď, pretože zmyslom diskusného fóra je diskutovať a v tomto prípade získavať spätnú väzbu.

• Pridať bod 2
Zverejnené

s týmto vcelku súhlasím, ja tieto témy využívam minimálne, sú ľudia, ktorí za celé roky napísali zo dvadsať príspevkov v týchto témach, iní zasa nemôžu bez nich byť ...

aj denne niekoľkokrát, čo mi pripomína priblbé statusy na fb.

kedysi, keď tam bolo predsa len tých príspevkov menej, a nepribúdali takmer geometrickým radom, som občas prekladala z týchto tém príspevky do vhodnejších tém, bolo to hlavne zdravie a škola a podobné, ale so zvyšujúcim sa počtom príspevkov sa z tejto činnosti stal nonsens.

vyjadrite sa aj ostatní, prosím.

Zverejnené

iní zasa nemôžu bez nich byť ...

Nezmení sa takmer nič. Len to že každý svoje vlastné šplechy si bude písať do svojich statusov - ak bude mať potrebu. Diskusné fórum nie je určené na "zbieranie" takých príspevkov ako "bolí ma hlava", "uaaa zmokla som", "ušiel mi autobus :)" takéto veci patria do statusov.
Zverejnené

Ani jedna z týchto tém nie sú témami, ktoré by patrili k mojim srdcovkám, aj keď som sa tam vyskytla určite aj ja. Ani jedna téma nie je taká, ktorá by patrila k tzv. diskusným témam, sú to skôr témy, kde si každý LEN vyleje to čo má práve na srdci bez akéhokoľvek záujmu o nejakú reakciu.

Výborné miesto, kde si každý môže, hoci aj každú hodinu napísať čo ho práve teší, alebo práve naopak, čo ho vytáča, ba až privádza do nepríčetnosti je práve status.

Obe témy by sa prečistili od príspevkov, ktoré majú nejaký zmysel a skôr by sa hodili do iných tém, sa tam premiestnia (málo ich nebude).

Neviem tiež, či je "šťastným riešením" presúvanie príspevkov ...

... občas sa niekomu môže stať, že "šliapne vedľa" a napíše niečo tam, kam to celkom nepatrí, ale to by mala byť skôr ojedinelá záležitosť, väčšina predsa už to čo kam na fóre patrí pozná.

Ale tak či tak, nejako to tu teraz veru nevyzerá, že by ostatných osud týchto tém zaujímal.

Alebo platí príslovie: Kto mlčí, ten svedčí /?!/

Zverejnené

Tento príspevok prečo je v Ulavte si tu, keď sa hodí skôr do témy Hot Support, FAQ alebo niečo podobné?

Toto už vôbec nepatrí na fórum

Toto by sa hodilo do témy Čo bolo v škole

Toto zase do témy o internetovom pripojení

Typický šplech hodný do statusu prinajhoršom do témy o zubároch

Tiež do nejakej školskej témy

Toto do nejakej témy o autách

A to som len na druhej strane 74 stranovej témy.

Zverejnené

celé Uľavte si tu a ČO ma dnes potešilo uložiť k ľadu.

stratilo to svoj význam, v profiloch existujú statusy, je možné ich pripomienkovať, a konečne snáď príspevky, ktoré patria do iných tém a do denných statusov, nájdu svoju cestu do tých iných tém a statusov.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Ďalšia vec čo som zabudol, určite ste si to niektorí už všimli - koho máte medzi priateľmi, tak notifikáciou budete upozornení na zmeny ich statusov, takže budete vedieť čo vašich priateľov potešilo alebo kvôli čomu si museli velice ulaviť.

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov