Skočiť na obsah

Zamknutie príliš všeobecných tém

Sniper

Odporúčané príspevky

Zverejnené

hm. dovolim si ta citovat: "ale co sa trasies o nejaku jednu svoju temu"......

• Pridať bod 1
Zverejnené

Niektoré témy, ktoré obsahujú niekoľkotisíc príspevkov a čítajú sa v nich väčšinou iba tie posledné príspevky (ako "Uľavte si tu", "Čo ma dnes potešilo", "Čo práve počúvate") by sa snáď mohli vždy raz za rok premazať tak, že by v nich ostali iba príspevky napríklad za posledné 3 - 4 mesiace. Pôvodný obsah týchto tém by sa mohol prípadne kamsi ukladať do súboru.

Zverejnené

Nokia,

plne chápem, čo píšeš. toto nie je úzko špecializované fórum nositeľov nobelových cien či filatesti všetkých krajím, spojte sa, tu sa každý potrebuje aj odreagovať, slovo relax je aj v cizyho novej ankete dosť časté ...vážne témy sú jedna vec, aj sa v nich debatuje, a občas pekne zostra, ale na odľahčenie je tu zopár nevážnych. tie vyslovene spamovacie už odišli, ale ľudia potrebujú aj zábavu, aj si zanadávať, aj si niečo poriešiť, prípadne nakresliť, napísať básničku, vypočítať príklad, či hodiť sem zábavné video ... každý podľa aktuálneho dňa a práve aktuálnej nálady .... to je dobré fórum, kde si môžeš zavesiť fotku, čo si práve cvakol, kde môžeš napísať romám v blogoch, či blog v románoch, kde v noci blbneš na xate , lebo sa zíde fasa dobrá komunita .... a je nám spolu dobre, aj s fórom aj xatom aj sem tam ostrejšími témami, aj vražedným humorom a super mačacími fotkami : )

aj prastarých tém, / ešte k tomu talesovmu návrhu /, ktoré sa neujali tu zopár je, aj tie prezrieme , nič sa nestane, keď ich pár pomizne, bez väčšieho hluku ...

alebo ich niekde zarchivujeme .

Zverejnené

Ja proti Etymológiam nemám nič. Zaujíma ma pôvod slov aj takéto zaujímavosti. Jediné, čo my však vadí je, že to je písané až príliš odborne a potom niekomu kto nieje priamo zainteresovaný do takýchto linguistických vecí má potom problém úplne všetkému porozumieť. Takže by som ocenil keby to bolo písané trochu jednoduchšie, aby aj človek, ktorého to síce zaujíma, ale nemá v tom až taký odborný prehľad mohol obohatiť svoje znalosti.

Čo sa týka premazania tém som aj proti, pretože každý človek si dá námahu aj čas na to, aby sem pripol nejaký príspevok a potom mu ho zmažú alebo niekam premiestnia, tak to nieje moc ideálne. Keď už niečo premazať, aby sa uvoľnilo miesto, tak by som premazal Fotogalériu, kde je kopu aj absolútne oničom fotiek, ktoré tam zbytočne zaberajú myslím, že oveľa viacej miesta ako nejaké písané príspevky.

No a keď LEGa bavia Etymológie, tak nech ich robí, a Nokiu bavia zase hovná, tak tiež sa môže realizovať.

Každého baví niečo iné, a každý považuje za zaujímavé niečo iné, takže každý podľa chuti a obľuby. :lol:

Zverejnené

ano je to specialita, ale to by bola aj tema odfodte ake najvacsie hovno ste dnes mali na zachode...ver mi ze aj to by bolo vysoko vo vyhladavacoch...

Ale ani nie, "poznám" dve stránky na túto špecializovanú oblasť a musím povedať že by to bola veľmi tvrdá konkurencia! :lol:

chapem co tu chce axel urobit, pretriedit temy, ktore su casto bezduche a zbytocne (priklad co bola tema kde kazde cislo muselo byt nejakym obrazkom zobrazene), ale ako som vravel, to ze tak rozbiehal forum je sice fasa, ale ked to zacne sekat, neni sa treba cudovat ze to ludom bude proti srsti, nastupili do vlaku kde boli urcite pravidla a teraz sa tie pravidla menia...

Žiadne pravidlá sa nikde nemenia, aké pravidlá? Zmyslom tohto "ťaženia" je zefektívniť pohyb na Fóre, prečistiť ho od nehodnotných príspevkov a pod.

a zas treba uznat, ak chces forum kde budu prispevky len vysoko hodnotne, je dost mozne ze bude dost mrtve...predsa len su tu bezni ludia, s beznymi starostami, beznymi naladami...atd....

dufam ze som to napisal dost zrozumitelne :)

Nikde som nenapísal, že sa všetko stoj čo stoj bude tvrdo mazať a nikdy tu už nič také nebude.

a Nokiu bavia zase hovná, tak tiež sa môže realizovať.

Založte si blog o tom :)
Zverejnené

Axel nemusime slovickarit...mal som na mysli to ze sa tu tolerovali vsemozne sproste spamovacie temy len aby sa nabrali ludia....teraz sa idu rusit, niekomu sa to paci niekomu nie...o tom hovorim

a nehovorim ze ides stoj co stoj mazat, akurat ten postoj mi pride taky ze zrazu hrrr precistime forum od blbosti, to co sa mi nepaci je naprd, ideme do toho...tak mi to cele pride...

Zverejnené

nejdeme hr do ničoho, preto bola založená táto téma, aby si každý povedal k tomu, teda každý člen, keby to bolo hr, nerobilo by sa to verejne. bodka.

stále platí ten príspevok od cactalesa a odo mňa, nehľadajte niečo, čo tu nie je. či už boli tie témy pre začiatok či nie, stále ich bolo pár kúskov, ktoré sa neujali, ktoré by po rokoch nechýbali, a keby sa preriedilo Uľavte si tu, nič by sa nestalo a takých tém ešte zopár je.

nič sa nedeje a nič sa nemaže, len prípadne zatvára, a diskutovali sme včera s cactalesom o nejakej možnosti presunúť niečo do nejakého archívu, neviem, ešte to nie je u mňa celkom do- a premyslené.

Zverejnené

mne osobne to je sumafuk...mam pocit, ze niekomu tu ide o to ci bude mat vela ci malo prispevkov a pod...

ja osobne beriem forum ako dennu sucast, nehladam v nom stare veci, takze ak sa stare veci niekam presunu zily mi to trhat nebude :lol:

Zverejnené

veď práve ... občas si prečítam staré veci, z čias, keď som skutočne písala dlhé a obsažné veci, a rada sa v tom hrabem a čítam diskusie, ale určite sa to netýka spamovacích tém typu čo ma dnes potešilo ... to sú zvyčajne tak jednodňové veci ....

ale na druhej strane, keď sa niekto v ten deň zasnúbil či oženil či kúpil nové lietadlo, nie je zlé nechať o tom poznámku : )

ale práve preto tu o tom diskutujeme, či nechať, preriediť, odložiť, zatvoriť staré nepotrebné ... zatvárať nepotrebné sa robí aj inde ... a nemyslím, že tu niekomu ide o počet príspevkov, to už majú mnohí za sebou, na tom môže záležať tým novším, kým získajú všetky potrebné prístupy, takže o to tiež nejde ... vyriešime to, a v pohode : )

Zverejnené

Všimol som si už dávnejšie jednu vec. Ak niekto z vedenia Fóra vyzve ostatných členov aby sa k niečo vyjadrili, čo sa mi páči/nepáči tak každý je ticho. Ale ak niekto z vedenia Fóra navrhne nejaké zmeny na Fóre tak už každý protestuje. O čom to potom vlastne je? A potom ako tu má človek "pracovať".

mal som na mysli to ze sa tu tolerovali vsemozne sproste spamovacie temy len aby sa nabrali ludia....

Naberanie ľudí? Keby sa tu "naberali" ľudia tak by sa nikto z databázy nemazal. Lenže tu nejde o to aby to čísielko o počte členov bolo čo najväčšie. Od vzniku Fóra sa zmazalo okolo 300 nickov. To nebolo o naberaní ľudí, to si strelil vedľa.

mam pocit, ze niekomu tu ide o to ci bude mat vela ci malo prispevkov a pod...

Ako to myslíš? Ja osobne s počtom príspevkov nemám žiadny problém, kludne si počítadlo vynulujem.
Zverejnené

add tie nazory...

vies, ono je to o tom, ze je prezentovane iba to co sa paci... ked clovek osocuje napr blavakov a nadava im do hnilych, dotycnemu prispevok ostane... ak niekto iny povie iny nazor, ktory nikoho neosocuje, ale asi nie je po chuti predstavenym fora, tak sa maze...

alebo by to predsa len bolo o niecom inom? pockaj... aj by som povedala, ale isto by ma zrusili...

a potom div sa svetu, vsak nikde ziadne nazory...

Zverejnené

Axel nepochopil si jednu vec, ja tu voci nicomu neprostestujem, len som chcel mat vysvetlene preco sa to cele robi, kedze som tomu humbuku co sa deje okolo nejak z toho co bolo napisane nechapal...

a to naberanie ludi...neslovickarme, vies ze ak by si zacal striktne sekat kazdu malu snahu o chat v kazdej teme, ludi by si nasral a nevytvoril by si si tu stabilnu zakladnu co tu je...

a o tom pocitani prispevkov, reagoval som preto, lebo tu niekto spominal ze niektore temy by sa dali spolocne tam, kde by sa nepocitali prispevky...preto nechapem vobec vyznam toho celeho...

Zverejnené

len som chcel mat vysvetlene preco sa to cele robi

Lebo databáza sa stále zväčšuje a čoraz ťažšie sa optimalizuje. Čo nie je dobre. Môže to ísť ďalej aj bez optimalizácie, ale potom nezaručujem plynulý chod Fóra. S tým sa asi nič nebude dať robiť, najmä v budúcnosti. Už s importom databázy pri zmene hostingu boli problémy, musel som ju manuálne rozdeliť a tak naimportovať. Preto priebežne treba takto robiť opatrenia. Minule keď som mazal miliónpríspevkovú tému "Páli nám to?" došlo k chybe skriptu a 50 príspevkov som musel v databáze manuálne vyhľadať a tak odstrániť.

Keď už chcete Fórum tak tolerujte tých čo pre to Fórum niečo robia. Robia to na úkor svojho voľného času, zadarmo, a ako vidím aj s nepochopením.

Zverejnené

Axel, s databazami robim uz cca 2.5 roka na urcitej urovni...to ze cim viac prispevkov, tym vacsi problem s chodom databazy a ze preto ti padaju skripty znamena len jedno...databaza je zle navrhnuta...

Zverejnené

preto ti padaju skripty znamena len jedno...databaza je zle navrhnuta...

To nie je problém databázy. Možno som mával príliš pomalý net, možno aj tam bol problém, od nového netu 12/12 si viac verím. Databáza by mala v pohode fungovať aj keď má 1GB, ale človek nikdy nevie.

Takže k téme: nikde sa nepísalo, že sa všetko bude systematicky mazať. Maximálne sa popresúvajú príspevky, ktoré sú "k téme". Zvyšok, čo má aspoň nejakú hlavu a pätu sa ponechajú. Čisté spamy sa asi zmažú. Nepredpokladám že pôjde o stovky príspevkov, možno len niekoľko desiatok. To je prognóza čo sa možno bude diať v najbližšej dobe. Aká bude realita neviem ani ja. Osobne nemám záujem sa v ohľade Fóra angažovať tak ako pred rokom-dva. Už som to myslím niekde naznačil. Vidím že ani táto téma k tomu nepridala, skôr naopak.

Zverejnené

no tato tema tomu nepridala po tych hlaskach ze sa nebudes angazovat si zrazu rozbehol takuto "kampan" nemozes sa cudovat

Zverejnené

No to vieš, veci čo sa týkajú databázy musím riešiť či chcem alebo nie :lol: Keby príspevky nejakým zázračným spôsobom nezvyšovali veľkosť databázy tak nech je tu téma aj o tých exkrementoch, je mi to jedno.

Zverejnené

tomuto co robis casto hovorievam lepit nezlepitelne....databaza ma fungovat s minimalnymi zasahmi...ale to uz je na debatu v inej teme

Zverejnené

Na localhoste všetko funguje bezchybne. Ale keď máš veľkú databázu tak výrazne závisí od kvality hostingu.

Takže toľko k tým všeobecným témam. Ako som už niekde naznačil, všetky tieto problémy dokážete eliminovať vy všetci, keď budete zaraďovať príspevky do vhodnejších kategórií. Ak vás aj len poteší že ste si kúpili nový byt, tak sa pozrite radšej do kategórie Architektúra či tam nie je vhodnejšia téma. Ak vás rozčuluje auto, ktoré ste kúpili od Demetera Lakatoša tak sa radšej pozrite do Dopravy či tam nie je na to vhodnejšia téma. Témy, ktoré obsahujú nespočetné množstvo príspevkov rôzneho druhu od A po Zet nebudú mať dlhé trvanie. Dúfam že už som to napísal dostatočne jasne.

Zverejnené

Lenze napr tie temy Co ma potesilo a Ulavte si , su na to ze tam clovek chce len napisat co dobreho zleho ho postretlo, nepotrebuje mozno o tom diskutovat nie? Mne by bolo divne keby som napisala ze som si kupila byt niekam do nehnutelnosti ked nemam potrebu to nejako dalej rozoberat nie? alebo ze sme kupili auto, proste v tych temach ide len o vyjadrenie radosti, resp hnevu bez toho aby to clovek nejako chcel ci potreboval dalej riesit

teda to je moj nazor na taketo temy, co sa tyka temy napr Vasa dilema, tak by mozno bolo naozaj vhodne ked ma niekto nejaku otazku ktora sa hodi aj do inej temy dat tam, ale zas ja by som nechcela kvoli kazdej blbosti zakladat novu temu ak nenajdem vhodnu existujucu nie? Ved si len predstav keby z kazdej otazky ktora vznikla v teme Vasa dilema vznikla nova tema, tak to by bolo lepsie?

Zverejnené

Ved si len predstav keby z kazdej otazky ktora vznikla v teme Vasa dilema vznikla nova tema, tak to by bolo lepsie?

Je lepšie keď je viac tém ako menej tém kde sú milióny príspevkov. Fórum to dosť spomaľuje.
Zverejnené

Je lepšie keď je viac tém ako menej tém kde sú milióny príspevkov. Fórum to dosť spomaľuje.

To je dost kravina. Robim s DB, ktore maju aj 5GB, aj 10... a nebadat tam nejaky problem s pristupom. Su rovnako svizne ako DB s par sto MB. Uvedom si ze DB systemy niesu navrhnute na nejake smiesne fora, ale na IS s GB dat, ku ktorym je potrebne pristupovat v realnom case. Takisto tu ja nebadam rozdiel v tom ci pristupujem k novej teme, alebo k nejakej co ma 20 stran. Sry, ale tu si vedla. A z hladiska velkosti DB je praveze lepsie ked mas jednu temu, s milion prispevkami, ako milion tem s par prispevkami.

Take 'bezduche' temy, ako ulavte si, co ma dnes potesilo su pre zdrave forum dolezite. Vytvaraju pocit familiarnosti na fore. Ludia sa vdaka nim citia na fore dobre. Neurob rovnaku chybu ako post forum, kde zacali podobne temy ignorovoat a mazat... Ludia sa na fore prestanu citit dobre a odlezu ti inde... a budes mat super optimalizovane forum, ale budes nanom sam.

Zverejnené

S akými databázami robíš? Na nejakom diskusnom Fóre? Skús robiť niečo s témou čo má cez 2000 príspevkov. Keď som jednu takú tému mazal tak skript to nezvládol a v databáze nechal vyše 50 príspevkov, ktoré som musel manuálne vyhľadať a zmazať. S veľmi dlhými témami sa zle moderuje, v databázach sa zrejme vyznáš lepšie ako ja, ale v tomto prípade myslím že mám viac skúseností ako ty.

a budes mat super optimalizovane forum, ale budes nanom sam.

Myslím že neoptimalizované Fórum by tiež nebola žiadna výhra. Koniec koncov môžeme to vyskúšať, ale keď sa v budúcnosti niečo po... kazí nech sa nikto nesťažuje. Neberiem si to na zodpovednosť.
Zverejnené

Robim s DB, ktore obsahuju letecky priestor (komplet letiska s runwayami, osvetlenim, prekazky, navigacne body, trasy...na vsetko co si len dokazes predstavit, co len okrajovo suvisi s letectvom) napr. Nemecka, Taiwanu, Saudskej Arabie.... A ver mi ze to su daleko viac prepletene data, nez temy s prispevkami :lol:

Keď som jednu takú tému mazal tak skript to nezvládol a v databáze nechal vyše 50 príspevkov

Tam potom je chyba niekde inde.

S veľmi dlhými témami sa zle moderuje

S tym samozrejme suhlasim. Preto sa mi zdal dobry Cactalesov navrh, ze by sa tieto temy periodicky premazavali... aby nenarastli do gigantickych rozmerov.
Zverejnené

Axel toto som ti uz pisal bud tu vyssie ci v inej teme...ak je problem s rychlostou, nieje to vec databazy...jedine ze by mysql bolo tak naprd, nemam s nim skusenosti, ale myslim ze by to malo vydrzat...preto ak ti nieco nevladze, pada, videl by som to bud na problem softu fora, hostingu, alebo medzi klavesnicou a stolickou...

ako pise dark, databazy su robene aby zvladali gigabajty dat...sam mam tabulky so stotisicami az milionmi zaznamov a v rychlosti nieje problem...system ku nim pristupuje rychlo a bez problemov...ak ti to ide pomalo, podla mna je problem v softe fora, ktore ma blbo urobene linky medzi tabulkami a to brzdi vsetko

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov