Jump to content

Obrovské obrazce kdekade po svete

Recommended Posts

Posted

Som to sem zabudol dať. Nedávno som si tak listoval knihy a čítal sa a našiel som toto :lol:

Sranda koľko takých obrazov je po svete

Obrázok

Obrázok

Tento kôň sa mi páči najviac

Obrázok

• Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• game

1

• phersu

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted

ten Biely kôň z Uffingtonu je parádny - z obdobia, keď pravdepodobne vznikol sa našli aj mince s veľmi podobným vyobrazením koňa ako toho na uffingtonskom úbočí

obrazov koní sa našlo po celej krajine viac, kôň z Uffingtonu je zrejme najkrásnejší

mimochodom , tieto obrazce v Anglii vznikali pomerne jednoducho odkrytím hornej vrstvy a obnažením kriedového podložia

/existuje aj minimálne jeden červený kôň, kde bolo podložie červené, len si neviem spomenúť, kde /

ten prvý, Obor z Cerne Abbas, mal podľa výskumov prehodenú cez voľnú ruku zvieraciu kožu alebo kožušinu - pozostatky po zoškrabaní povrchu našli archeológovia po dôkladnejšom výskume a zobrazuje tým pádom pravdepodobne Herkula alebo keltského boha lovu alebo podobného rangu

ten druhý, Obor v Sussexe, je najväčším vyobrazením ľudskej postavy na svete, odhaduje sa na 2 500 rokov a nevie sa presne, čo alebo koho zobrazuje.