Skočiť na obsah

iPod


wnat

Odporúčané príspevky

  • Odpovedí 35
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Ryan Giggs

    8

  • chlapeczjuhu

    7

  • wnat

    5

  • sedimin

    4

Top prispievatelia v tejto téme

predrazena hracka

poznam nie jedneho nespokojneho uzivatela co si po masirovani mozgu reklamami kupil ipod a potom sa cuduje ze k tomu potrebuje itunes ktory neni po slovensky a pod...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kedysi som si chcela iPod kúpiť...sám predavač ma od toho odhovoril, čiže ten by sa mal v tom vyznať...

Nakoniec som z obchodu odišla s vecičkou, na ktorej sa dá rozšíriť pamäť a myslím, že bola o tisícku lacnejšia než iPod a som s ňou spokojná... :lol:

iPod je možno značka, ale neviem, či sa dá hovoriť o veľkej kvalite...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja osobne mam velmi dobre skusenosti so znackou iriver...kvalitny zvuk, cena lepsia ako u iPod a hlavne nepotrebujem ziadny iTunes ci ine srandy

ludi o ktorych viem ze si iPod kupovali a dokonca aj vedeli pouzivat iTunes tak do roka im ostal lezat na policke nevyuzity

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nedam na moj 40GB iPod 4G dopustit. URCITE si kupim casom 120GB novy iPod, ked tento dozije. iTunes je fakt dobre prepracovany softver, vie vsetko co chcem a da sa skriptovat, je pravda ze to nie je zrovna minimalisticky program, zozerie si par desiatok MB pamate, ale budiz.

iPod samotny ma genialne ovladanie, ktore pochopi 3-rocny aj 80-rocny clovek, spickovu kvalitu zvuku a nekonecne velku kapacitu.

iTunes mi super spravuje hudbu, synchronizuje mi to jednoducho do iPodu, pocita mi to pocet prehrati pesnicky a generuje playlisty ake chcem. Podcasty sa super jednoducho s tymto odoberaju.

Je to znacka a marketingovy zazrak, ale nema nic, co by som mu vycital.

 

Spociatku som kvoli prehravaniu skladieb vo formate ogg pouzival iny firmver ("operacny system"), ten ale strasne zmykal baterku,

tak som si ogg-y skonvertoval do mpeg-4 a prehrava to. Takze iPod ano. Ale zas, iPod nano by som si nekupil, za tu smiesnu kapacitu chcu vela penazi.

iPod s pevnym diskom urcite by som si kupil, aj druhykrat aj tretikrat. Shuffle sa mi tiez paci, ten si mozno tiez kupim, do podmienok kde sa velky iPod nehodi.

 

druha strana mince - takisto by som mohol mat hocijaky iny harddiskovy prehravac, ktory by som manazoval cez Songbird (open-source klon) iTunes. Alebo keby som sa nasral, tak si klon iTunes napisem sam.. Na ten hocijaky iny prehravac by som si nahral rockbox (to je ten iny firmver), a prehraval by mi kazdy format.. mal by som v podstate to iste, co vie iPod.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

iPod samotny ma genialne ovladanie, ktore pochopi 3-rocny aj 80-rocny clovek

Toto ma každy druhy prehravač.

 

spickovu kvalitu zvuku

:lol: :) :) Dobre som sa pobavil.

 

Netvrdim, že iPody su vyslovene zle, ale za tu cenu mam v každej kategorii na vyber x ďaleko lepšich prehravačov. iPody vedia veľa, ale nič poriadne. A to ani nehovorim o debilnom napade dať tam (okrem Touch) 2,5 mm konektor na sluchatka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mozno to bude pre teba prekvapenim, ale dnes mam vacsina prehravacov rychly interface (o to viac, ak berieme cenovu kategoriu v ktorej sa ipod pohybuje). A moj iriver ma dokonca aj scrollwheel, mimo toho si vie hudobnu kniznicu s playlistami robit bez pomoci nejakeho softu. Ked som si naposledy kupoval mp3 player, tak som cital aj dost porovnavacich testov, a v mnohych v kvalite zvuku dopadol ipod horsie ako konkurencia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ma? scrollwheel a rychly interface?

To, že že ine prehravače nemaju kolečko, neznamena, že nemaju rychle a jednoduche ovladanie. Inak niekedy ta rychlosť bola viac na škodu mal som problem posunuť sa o jednu položku, resp. zastaviť tam, kde som chcel. (Pripušťam, že to môže byť otazka zvyku, aj keď ja som si nezvykol.)

 

iPod classic ma a vzdy mal 3,5mm jack.

Maš pravdu, classic mal vždy 3,5mm. Chybička se vloudila.

 

 

Ad iTunes: je to sice jednoduchy soft na použivanie, ale je to obmedzujuce a otravne, že človek nema na vyber.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dobre, aky hdd mp3 player by si teda clovek mohol kupit so slusnou kapacitou?

 

Zune sa mi moc nepaci, Archos nechcem, lebo nepotrebujem mat na tom obrazovku ako televizor, ZEN Vision W vyzera fajn, no nemam skusenosti s nim.

Z tohto mne osobne vychadza, ze jedine iPod.

 

Clovek ma na vyber, existuje halda softverov ktorymi sa da iPod spravovat (http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_iPod_managers)

 

darkman: iriver dnes nevyraba hdd prehravace, co nevyzeraju ako mala telka..seriia H300 vyzerala super a podporovala rockbox firmver

 

a asi nie nadarmo povyhraval ipod mnozstvo oceneni za vselico a tak...

 

ale treba povedat, ze ja mam specificke naroky na prehravac - nepotrebujem na nom pozerat filmy a hrat sa (na to mam psp), chcem len nech ma velku kapacitu a vydrzi 2 dni bez nabijania . tato velka kocka v gumovom obale mi teda vyhovuje. samozrejme ze keby som dostal takych 80 GB pamati v keksiku velkosti noveho ipodu nano, tak by som skakal od radosti (myslim si ze spravit sa to teoreticky da, ved ked na seba naskladam 5 malinkych memory stickov micro 16 gb tak dostanem 80 gb) - bol by to flash player, vydrzal by hodne na baterku a mohol by aj padat na zem :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dobre, aky hdd mp3 player by si teda clovek mohol kupit so slusnou kapacitou?

Vyborny bol iAudio X5, no už sa nevyraba a asi ho aj ťažko zohnať. Ale na ceste je jeho nastupca x7, no boh vie, kedy bude na trhu. Pokiaľ chceš hdd a nechceš "malu telku" tak maš možnosť asi fakt len ipod alebo zune.

V oboch pripadoch je to však kompromis vo viacerych smeroch. Ja by som to riešil inač. Vzal by som nejaky špičkovy flash player s najvyššou kapacitou (16-32 GB) a so slotom na karty, najlepšie SDHC. Ziskaš tak neobmedzenu kapacitu a to ani nehovorim o omnoho nižšej hmotnosti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

presne na tom ipode ma najme stve ta hmotnost ked to mam stale vlacit povreckach a navyse ked je plne zaplneny ze mam volne len nejake 4gb tak je strasne pomaly ... nehovoriac o tom ze obcas zamrza nestava sa to casto ael stava sa pravidelne raz za dva tyzdne

no a co sa tyka toho itunes strasne ma to otravuje radsej by som si tam pesnicky nahadzal klasickym sposobom :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no a co sa tyka toho itunes strasne ma to otravuje radsej by som si tam pesnicky nahadzal klasickym sposobom

Presne a preto ho používam iba ako USB kľúč a čo sa mi na ňom ešte nepáči je to že ho musím nabíjať cez PC

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Clovek ma na vyber, existuje halda softverov ktorymi sa da iPod spravovat (http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_iPod_managers)

To je sice pekne, ale data tam nedostanem "klasickym" spôsobom napr. cez commander. A pokiaľ chcem s obsahom pamäte narabať mimo domu (u niekoho ineho) a ak nema nainštalovany žiaden zo softov, podľa teba nie je otravne a obmedzujuce inštalovať soft na každy PC, na ktory chcem ipod pripojiť? A ak nahodou nie je ten PC napojeny na net, môžem si isť akurat tak piskať. Ďakujem neprosim.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja mam este stary ipod mini s hlinikovym puzdrom, monochrom display. itunes mi absolutne nevadia, pod linuxom pouzivam amarok. x krat padnuty na asfalt bez ujmy. z toho hladiska na ktory ho mam-len hudba, ziadne foto, video a ine blbosti mozem vyslovit absolutnu spokojnost.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

čo sa mi na ňom ešte nepáči je to že ho musím nabíjať cez PC

no ja mam ece zo starej mp4ky taky adapter ktory mi prepoji koncovku z ipodu do siete elektrickej ale dany adapter musi byt do 1 ampera pretoze mam este aj slabsi len do 0,5 ampera a ten uz nedobija :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov