Skočiť na obsah

Presun k inému providerovi

Sniper

Odporúčané príspevky

Zverejnené

V najbližších dňoch nastane presun FSP ku spoločnosti websupport.sk

Doterajší provider domains.sk nespĺňa požiadavky na chod tohto webu, pretože má prísne limity na procesorový čas u MySQL, preto po prekročení limitov nastane výpadok celého webu. Keďže v tej chvíli je na webe zhruba 30 ľudí, takéto limity nemôžeme tolerovať. Snáď websupport bude lepšia voľba.

Počas presunu Fórum bude pravdepodobne na 1-2 dni vypnuté. Týka sa to samozrejme aj Fotogalérie, ktorá je vypnutá už teraz. Z technických dôvodov by nemal byť k dizpozícii ani FreeSpace Dark skin. Kto ho z neznámych dôvodov stále vidí (týka sa to najmä blogov) odporúčam si ho čo naskôr zmeniť na FreeSpace Blue skin. FreeSpace Dark bude dostupný po úspešnom presune. Až do odvolania neodporúčam si meniť avatary a fotografie v profile, keďže budeme musieť zálohovať komplet celý adresár pre uploady.

Kedy dôjde k presunu sa dozviete vtedy keď uvidíte Fórum off-line. Budem sa snažiť aby bolo vypnuté čo najkratšie.

• Odpovedí 10
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

9

• Nokia

1

• Cactales

1

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Platba za hosting a preregistrovanie domény bola potvrdená, teraz to už záleží len od rýchlosti ako rýchlo sa doména preregistruje a resolvne sa DNS.

V tom momente nastane výpadok Fóra a celého FSP, potom bude už len záležať na mne ako rýchlo to aktualizujem.

Na novom hostingu detekujem 2 problémy, ešte budem musieť to vyriešiť.

Zverejnené

OK, jeden problém sa určite vyrieši keď sa resolvne DNS, druhý by sa mal vyriešiť spolu s tým.

Ak bude Fórum off-line a bude vám smutno za Fórom tak môžete zatiaľ navštíviť http://freespace.forumup.sk/

to fórum som len tak založil na skúšku ani neviem kedy a vidím že doteraz ho nevymazali tak tam môžete žvaniť.

Zverejnené

OK nakoniec som to vyriešil, úprava linku sa nebude konať :lol:

Momentálne je všetko už pripravené, súbory sú na novom hostingu uploadnuté, už len sa čaká pokým sa preregistruje tá doména.

Zverejnené

Presun sa trochu oddiali, ale len trochu. Napísal som websupportu prečo to tak trvá a mi odpísali že freespace.sk doména je blokovaná a nemôže byť presunutá. Musím napísať starému registrátorovi aby ju odblokoval. Neviem prečo je to blokované, asi preto lebo u starého registrátora mám aj domému freespaceportal.sk nastavenú ako alias k .info

WS mi vraj písal, že doména je blokovaná ale mne nič neprišlo, takže som teraz vyzeral ako hňup.

Zverejnené

Rieši sa problém, že freespace.sk doméne je privátne zaregistrovaná, preto nie je možný transfer domény k novému registrátorovi. Podľa toho čo som vygúglil bude treba privátnu registráciu zrušiť, potom bude treba počkať 60 dní lebo zrušením privátnej registrácie sa menia údaje a počas tejto lehoty sa s doménou nemôže nič robiť a až potom sa môže doména pretransformovať. Ešte si musím počkať na oficiálne vyjadrenie od starého a nového registrátora domény.

Momentálne rozmýšľam nad tým ako ešte využiť posledných 9 dní ako tak fungujúceho hostingu, lebo na toto ja už nemám čas, chuť a a ani nervy. Čo bude potom je vo hviezdach.

Zverejnené

Nebolo by to možné riešiť tak, že by sa u nového providera zaregistrovala napríklad doména freespaceportal.sk a doména freespace.sk by aspoň dovtedy, kým neprebehne preregistrácia na .sk odkazovala? A keď končí o 9 dní hosting, nie je náhodou v rovnakom termíne ukončená aj tá privátna registrácia?

Zverejnené

Nie, freespaceportal.sk má vo vlastníctve domains.sk, takže to by bolo treba prepísať na mňa a okolo toho je papierovanie a nebolo by to hneď.

freespace.sk expiruje až 3.3.2009

Ak by to malo byť hneď (teda čo najskôr vypadnúť z tejto paródie na hosting) tak riešením by bola úplne nová doména.

Zverejnené

nerozumiem tomu problemu s tou info domenou, vsak ked ju mas na seba zaregistrovanu tak je proste tvoja...mozes si ju dat na hociktory server, staci zmenit dns zaznamy u providera to je vsetko....

Zverejnené

Problém bol, že registrácia bola privátna a to zrejme spôsobovalo že sa nedala premigrovať k novému registrátorovi. Horšie je, že po zrušení privátnej registrácie vraj treba ešte 60 dní čakať, resp. po tejto dobe bude možné zmeniť registrátora.

Kvôli tomuto presun tak dlho trval. Isté riešenie bolo použiť doménu freespaceportal.sk, ale táto je vo vlastníctve domains.sk a ja by som ju musel najprv prepísať na seba a až potom ju požiť pre nový hosting. To by ale znamenalo zdržanie ďalších niekoľko dní.

Nakoniec sa to vyriešilo tak, že obe domény zostali u starého providera a zmenili sa len DNS záznamy. Ich možný presun sa bude riešiť neskôr.

Problém nastal neskôr počas inštalácie softwaru. Websupport totiž SQL Host - localhost používa pre MySQL 4, pre MySQL 5 treba použiť db50.websupport.sk. To by bolo ešte v poriadku, ale nie každý software to akceptoval.

Wikipedia si s tým poradila, ale phpBB a IPB už nie. Dlho mi trvalo pokým som zistil že ak sa vyberie databáza MySQL with MySQLi Extension tak vo väčšine prípadov treba nastaviť aj port pre spojenie, ktorý je väčšinou neštandardný. Port 3308. Na tomto čísle to celé padalo. Pri inštalácii phpBB som to nakoniec vyriešil, počas inštalácie je kam zadať číslo portu, ale nie pri inštalácii IPB. Musel som manuálne upraviť php súbory Fóra aby som to "pretlačil" cez tú inštaláciu.

Keď sa to podarilo bol problém s importom databázy, resp. tabuľky kde sú príspevky. Tabuľka je dosť veľká na to aby ju zvládol beh skripta, nakoniec sa to vyriešilo tak že som tabuľku rozdelil a importoval po častiach.

Problém nastal aj s diakritikou pretože u domains je MySQL server inak nastavený ako u websupportu. Najprv bolo Fórum úplne rozhádzané, pretože Fórum bolo pôvodne iso-8859-2. Tu som musel nastraviť utf-8 a potom už "len" písmena ako ľšťžĽŠŤŽ sa zle zobrazovali. To znamenalo že asi pol milióna písmen na Fóre sa zobrazovalo inak. Našťastie som to vyriešil tak že som to hromadne opravil cez Notepad++ (fakt skvelý program), v ňom som rozdelil aj tú tabuľku príspevkov.

Nakoniec bolo ešte potrebné správne importovať preklad Fóra, ktorý bol pôvodne vytváraný pod iso-8859-2 a tu už bolo nahodené utf-8 takže preklad sa viac podobal na arabské písmená ako na slovenské. Najprv hrozilo že by som to musel všetko nanovo prekladať resp. manuálne opravovať, ale nakoniec sa to podarilo aj bez toho.

Za posledné 4 dni som zostarol o 4 roky, kvôli tomu som obetoval jednu skúšku v škole a pôjdem na ňu až v januári.

Ale až na zmiznutie ankiet (čo ma vlastne ani neprekvapilo) všetko funguje relatívne dobre. Hoci nastali nejaké zmeny, ale tie nie sú teraz aktuálne.

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov