Skočiť na obsah

Formula 1 (sezóna 2009)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

No Massa to poriadne schytal, snáď bude v poriadku a nebude mať následky!

Obrázok

Inak kvalifikácia mala v podstate prekvapujúce výsledky - PP pre Nanda Alonsa :lol:

• Pridať bod 2
Zverejnené

Dnešná kvalifikácia bola zvláštna - najprv nešťastná havária Felipeho - proste nešťastná náhoda, chválabohu, že dnešné helmy sú na tak dobrej úrovni, myslím si, že práve helma zabránila väčšej tragédii, i keď má fraktúru lebečnej kosti a tú jazvu nad ľavým okom...btw. pochopiteľne bude operovaný, zajtra na preteky nenastúpi, osobne si myslím, že vynechá aj viac pretekov...nie som jeho obdivovateľ, ale toto som mu neprial a dúfam, že operácia prebehne bez komplikácie a nezanechá to u neho trvalé následky...

http://www.autosport.com/news/report.php/id/77276

No a potom na zaáver bola komédia - časomer nejak vypadol /čo je pekná hanba na úrovni F1/ a tak som sa aspoň pobavil ako sa Fernando každého vypytoval na čas :lol: Nakoniec znamenal ten čas pole pre neho, myslím si, že prekvapil mnohých, Nando je proste fenomén...naopak Nelsinho by sa pred Flaviom radšej ani ukazovať nemal...

Za Nandom sú Red Bully, Lewis je 4. a Heikki je 6. čo považujem za veľmi pekný výsledok...takže verím v zajtra na nejaké slušné bodíky...Brawn bol naproti tomu slabý a Rubens sa dokonca ani neprebojoval do Q3...

No uvidíme zajtra, drámu možno očakávať na štarte a po pit stopoch, inak ani nie...

Zverejnené

"nie som jeho obdivovateľ, ale toto som mu neprial a dúfam, že operácia prebehne bez komplikácie a nezanechá to u neho trvalé následky..."

neprajem nikomu, ani tomu, koho nemam rada... ak by sa toto stalo pocas sezony 2008, tak ma vystrie dvojnasobne, toho roku sme na tom s bodmi biedne.. hlavne, nech sa z toho dostane a bude ok..

Zverejnené

Tak ešte sa vrátim ku kvalifikácií. Fernando Alonso po 2 rokoch odštartuje z PP (naposledy ešte v Monze 2007 na McLarene), Renault stojí na PP po 3 rokoch (naposledy China 2006 - tiež Nando). Len o 0,038s za Nandom zaostal Sebastian Vettel a Red Bull bude mať teda znovu zastúpenie v prvom rade. Tesne za Vettelom skončil jeho kolega Mark Webber, a vedľa neho na 4.mieste úradujúci majster sveta Lewis Hamilton. TOP5 uzatvára skvelým výkonom Nico Rosberg. V TOP10 skončili oba Red Bully, McLareny, Williamsy, Ferrari (bohužiaľ Felipe neštartuje), a po jednom aute majú v TOP10 aj Renault a Brawn.

Tesne za TOP10 skončil prekvapujúco Sebastien Buemi, ktorému na postup do Q3 chýbalo len 0,140s (toľko stratil na Rosberga), v úvode druhej desiatky aj obe Toyoty a dosť zaostali oproti svojim lepším kolegom Rubinho, a najmä Nelsinho Piquet, ktorý asi absolvuje dneska poslednú GP vo farbách Renaultu, lebo je to s ním katastrofa! No v poslednej pätici obe BMW, obe Force India a na chvoste nováčik Alguersuari!

Boli zverejnené aj hmotnosti monopostov, no a podľa predpokladov najmenej má v nádrži práve Fernando Alonso. Z TOP10 je najťažší Button, a celkovo má najviac paliva Barrichello - od Brawnov sa teda čaká riadny posun vpred po nie práve ideálnej kvalifkácií. No uvidíme ako to skončí, osobne to tipujem na jedného z jazdcov Red Bullu, ale môže sa stať všeličo a neprekvapilo by ma keby o víťazstvo bojujú aj McLareny, Brawny a Nico Rosberg.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Yeah!! Lewis vyhral! :lol: Parádny výsledok, skvelý výkon, zvlášť potom, čo s MP4-24-kou bol vôbec problém dosiahnuť na body...no rapídny upragade, ktorý Mclaren predstavil na Nurburgringu a na Hungaroringu podstatne znížil stratu na Red-Bull...stále ešte MP4-24 má znančné nedostatky, ale vývoj ide správnym smerom... ;)skvelý výkon Mclarenu podčiarkol piatym miestom Heikki, i keď si myslím, že mohol byť aj kúsok vyššie...

A čo je neobvyklé pre túto sezónu je to, že aj Mclaren a Ferrari boli na pódiu,heh...Kimi skončil druhý, mal fantastický agresívny štart s KERS, potom v Turn 1 na vonkajšku sa jemne pokĺzol na čo doplatil Vettel, ktorý neskôr aj vypadol...tretí skončil Webber, na počudovanie nestačil na Mclaren a Ferrari...obrosvkú smolu mal Fernando - už len to, že skôr musel ísť do boxov, kvôli problémom s benzínovým čerpadlom a potom doplatil na fatálnu chybu, keď mu neupevnili dostatočne maticu na pravom prednom kolese...Brawn zas dnes totálne prepadol, Jenson môže byť rád za dva body...

Takže celkovo som spokojný, ani vo sne som nečakal, že Lewis dnes môže vyhrať a on to predsa dokázal :)

Teraz mesiac čakať na Valenciu a na Massov stav...

Zverejnené

Fíha - Renault suspendujú z GP Európy, kvôli chybe mechanikov a následnom "odlete" kolesa...chápem, že posledné dva týždne sú dosť pochmúrne pre motoršport, osobne si ale myslím, že je to pritvrdý trest, v ktorom vôbec nehral úlohu žiaden úmysel...nepamätám si, že by za niečo podobné tak tvrdo trestali...proste politika a nekompetentní komisári...

http://www.autosport.com/news/report.php/id/77354

Kimi nedostane žiaden trest, v tomto prípade si myslím, že je to správne rozhodnutie

http://www.autosport.com/news/report.php/id/77353

Zverejnené

Teraz som sa pozrel na tabuľku a dosť ma prekvapilo že BMW Sauber je až na 8. mieste s 8 bodmi. To už Williams na 6. mieste s 25,5 bodmi je na tom lepšie. Však vlani neskončilo BMW náhodou na 3. mieste?

Zverejnené

Ale skončilo, lenže ako je to už známe na túto sezónu sa zmenili predpisy ohľadne monopostov, BMW-Sauber na taktiež doplatilo, podobne ako Mclaren a Ferrari...avšak narozdiel od nich akosi BMW-Sauber ani správnu vývojovú cestu nevie nájsť...

Čo sa táka Massu, tak údajne má poškodené ľavé oko

http://www.autosport.com/news/report.php/id/77379

Zverejnené

Myslím si, že je to nereálne, sám Willi Weber to vylúčil...a MS aktívne ani nepreteká, až na občasné amatérske preteky v motorkách...

Zverejnené

Tiez si myslim, ze aj keby prisiel, tak by uz asi vela vody nenamutil. Jednak Ferrari je v uplne inej pozicii, nez v akej ho Michael opustal. Rovnako aj jeho kondicia nebude v takom stave, ako na vrchole kariery. Uz vypadol z rytmu kolotoca MS a kym by sa opat zabehol, tak by bola sezona u konca.

Zverejnené

Ale bolo by to pekné v správach počuť niečo ako: "Michael Schumacher obsadil pekné dvanáste miesto."

:lol:

Zverejnené

No neviem Ferrari sa evidentne zlepšuje takže myslím že by Mišo / ak teda bude závodiť ň/ minimálne siahol na body :lol:

Zverejnené

Súhlasím s Darkmanom, navyše Willi Weber dokonca vyhlásil, že na 200 % MS nezastúpi Felipeho...

...ale teraz jedna šokujúca správa:

BMW po tejto sezóne končí!! :lol:

http://www.autosport.com/news/report.php/id/77400

Od tejto sezóny BMW čakalo podstatne viac a ešte väčšia frustrácia pre nich musí byť, že ani poriadne nevedia nabehnúť na správny vývojový smer ako Ferrari a Mclaren, ktorý tiež začali podobne katastrofálne...navyše ešte tie výdavky, frustrácia Kubicu...vyhodené peniaze za KERS...no, ale prišlo to ozaj náhle...

Zverejnené

tyyy vole, prave som to cital na bleskovkach .. som myslel ze maju prvy april .. skoda, o jeden kvalitny tovarensky tim menej .. keby aspon odisiel nejaky shit co nakupuje sasi aj motory, to by ma menej mrzelo :lol:

Zverejnené

no, je to pecka... len kedze nic nejazdil a ani nemoze, tak uvidime... fuuuh, tesim sa.. :lol:

Zverejnené

možnože je to trošku nefér voči testovacím jazdcom,

ale týmto krokom som veľmi potešený

normálne chlapíkovi budem asi aj trochu držať palce aj keď som ho nikdy moc nemusel

hlavne som zvedavý na súboje s Lewisom a dúfam,

že sa bude pozerať aj Kimi, nech vidí ako jazdia majstri sveta :lol:

Zverejnené

že sa bude pozerať aj Kimi, nech vidí ako jazdia majstri sveta

Aby to nakoniec nebol Schumacher, kto pojde s dlhym nosom :lol: Treba si uvedomit, ze ten clovek 3 roky poriadne nepretekal... V tom aute v zivote nejazdil.
Zverejnené

Presne, neviem čo si niektorí hneď robia nádeje, že bude "drtiť konkurenciu"...ono bude to mať veľmi ťažké, tri toky je preč, F60 sa vďaka zmenám pravidiel výrazne líši, taktiež má 40 rokov, takže bude mu to trvať kým sa dostane do formy...

Zverejnené

Moj nazor je ten, ze Ferrari nenazadzuje Schumachera, pretoze je to nejake eso v rukave, ale proste preto ze nema ako z toho srabu, v ktorom sa po Massovej nehode nachadza, von. Kto ho moze ako-tak zastupit? Novacikovia, ktory v F1 nikdy poriadne nesedeli? Vsak to je isty prepadak. Cerstvi vyhodenci, ako Sebastian Bourdais?

To ze Ferrari nasadzuje jazdca, ktory 3 roky nepretekal ja osobne neviem nazvat inak ako zufalost.

Fenomen moze byt... Ale vie si niekto predstavit ze by sa napr. Gretzky vratil, ako hrac, do reprezentacneho timu Kanady?

Zverejnené

To ze Ferrari nasadzuje jazdca, ktory 3 roky nepretekal ja osobne neviem nazvat inak ako zufalost.

do istej miery urcite .. ale takisto ide o fantasticky marketingovy tah
Zverejnené

Ze je to fantasticky marketingovy tah, o tom nepochybujem... Michael je symbolom dominancie Ferrari pocas jeho posobenia v nom.

Zverejnené

myslim reklamu pre celu F1 a nie len pre Ferrari .. ide to do sraciek a tymto sa prilakaju ako fanusikovia MS, tak aj jeho odporcovia dufajuci v totalnu degradaciu (alebo ako to nazvat) .. proste sa prebudi formulovy svet spred 10 rokov a z toho plynu mastne zisky ..

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov