Skočiť na obsah

Možný presun na iný server (?)

Sniper

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Fórum je zrejme celkom náročné na beh servera (ktorý zrejme je poháňaný nejakým procesorom triedy Cyrix) a keďže za mesiac končí hosting, možno dôjde k presunu na iný server k inému poskytovateľovi. Máte nejaké referencie? Ideálne by bola možnosť serverhousingu, ale to by išlo dosť do financií.

• Odpovedí 9
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

5

• game

1

• Darkman

1

• Nokia

1

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

skor by som uvazoval nad kvalitnym hostingom, ktory bezi na vykonnych strojoch typu SUN napr a bezi tam virtualne vela serverov...u nich by som sa o vykon neobaval

Zverejnené

Housing je zbytocny, pokial nechces nieco nestandardne rozbehavat (napr. nejaky herny server).

Bud kupis server za tazke peniaze (najlacnejsie racky od HP idu okolo 20k), ktory vyuzijes forom tak na 1-2%. Alebo si postavis nejaku staru sunku, ku ktorej sa budes musiet kazdych par mesiacov dostat, lebo ti v nej nieco odide. Takze housing nie :lol:

Dobry hosting bohate staci, a budes to mat na strojoch ktore su daleko za tvojimi financnymi moznostami.

A osobne si myslim, ze keby si by sa tu naslo par ludi, ktori by na chod fora nejakou korunkou prispeli.

Zverejnené

Serverhousing je riešenie pri ktorom mám viac-menej istotu že by neboli problémy. To že by to išlo do peňazí je jasné.

No dobre tak poraďte niečo. Zatiaľ som v kontakte s websupportom, na nich mám celkom dosť dobrých referencií, u terajšieho providera diskutujeme o zmene služby. Dnes mi toto odpísali:

Dobry den,

najlacnejsi virtualny server s vyhradenym vykonom 10 % celeho servera stoji

1000 Sk/mes. bez DPH. Prenajom celeho servera stoji 10.000 Sk/mes. bez DPH

(500 GB disk, 4 GB pamat, opteron 3.5 GHz, Linux / FreeBSD) t.j. potom

napr. virtualny server s vyhradenym vykonom 10 % stoji 1000 Sk/mes., 20 %

stoji 2000 Sk/mes. a pod. (pri 10 % virtualnom serveri je to desatina z

celeho servera t.j. 50 GB priestor atd.).

Konfikuracia virtalneho servera pri zriadeni je rovnaka ako je server na

ktorom bola webhostingova sluzba pre domenu prevadzkovana pred presunom na

virtualny server (ak nebudete mat inu poziadavku na virtualny server).

V pripade vservera platite len za server, neplatite za hostingy. Mozete tam

hostovat tolko webov, kolko ten server unesie. Na 10 % virtualnom serveri

mozete teoreticky odhostovat aj 100 nenarocnych webov, ale pre narocny web

nemusi tych 10 % ani zdaleka stacit.

Pocet domen a webov prevadzkovanych na virtualnom serveri nie je limitovany

(teda mozete ich tam prevadzkovat tolko, kolko tenvirtualny server utiahne).

Bolo by fajn sa rozhodnúť 'čo ďalej' do 19.12.2008, vtedy končí hosting a bude ho treba predĺžiť.

Zverejnené

dobrý hosting, asi ako radia darkman a nokia

čo ponúka websupport a akú zmenu služby terajší provider ? majú niečo viac ako Maximum ?

veľmi dlho to zasa vydržalo ísť bez problémov, čo sa vlastne stalo ?

Zverejnené

S websupportom som v kontakte, ale potrebujem viac referencií. Všeobecne viac ľudí uprednostní websupport pred domains.

skor by som uvazoval nad kvalitnym hostingom, ktory bezi na vykonnych strojoch typu SUN napr a bezi tam virtualne vela serverov...u nich by som sa o vykon neobaval

O kvalitnom hostingu sa bavíme od začiatku. Otázne je, ktorý poskytovateľ zaručene takýto hosting poskytuje.

Bud kupis server za tazke peniaze (najlacnejsie racky od HP idu okolo 20k), ktory vyuzijes forom tak na 1-2%.

Tie výpadky sú preto, lebo index.php tohto Fóra v niektorých prípadoch sosá z procesora 80-90%. Vtedy sa aktivuje ochrana proti preťaženiu a vyhodí hlášku toobusy. Keby Fórum spotrebúvalo 1-2% tak by bohato stačil server s polovičnými parametrami. Doteraz som nezistil čo za komponent môže spotrebúvať na 80% výkonu celého servera.

A osobne si myslim, ze keby si by sa tu naslo par ludi, ktori by na chod fora nejakou korunkou prispeli.

To sa berie ako posledná možnosť, s game to ťaháme sami, hoci niekoľko ponúk na prispenie chodu webu som už dostal.
Zverejnené

akoze ja sm bol dost dost spokojny aj s top servers slovakia ale neviem co presne potrebujes na beh takehoto fora

Edit: akoze medzi websupport a topservers nevidim absolutne ziaden rozdiel ... skoro nulove vypadky na strane servrov obaja maju dobre ceny na to co ponukaju. len topservers mas domenu zadarmo ked si zoberes maximum program.

Edit2: s tym ze ale topservers sa bavime len o webhostingu.

Zverejnené

len topservers mas domenu zadarmo ked si zoberes maximum program

To platí len na prvý rok.

Kedysi som na webe našiel jednu "referenciu" na domains (našiel to aj Cactales pred pár dňami):

staci mat trosku uspesnejsiu stranku a uz je problem, zacnu vas obmedzovat - na prenesene data, a tiez na akysi zahadny procesorovy cas, v praxi to znamena ze navstevnikom vasej stranky sa zacne obcas na par minut objavovat napis "Aplikacia prekrocila systemove prostriedky .." alebo taky podobny nezmysel (stranka je teda na niekolko minut uplne odpojena a nefunkcna), a to aj na uplne jednoduchom phpBB fore kde je naraz cca 8-10 ludi (cize nic moc).

A to je presne tento prípad.

Sorry ale nemienim hostovať u providera ktorý mi za to že mám na Fóre 30 ľudí online odpája web. Pri nejakom "basic" programe by som to ešte pochopil, ale tiež mám Maximum takže táto celá situácia vyzerá trochu komicky. Asi si budem musieť u nich objednať nejaký Ultra Giga Excellent program aby mi nepadal web s tou smiešnou hláškou 'toobusy' keď sa tu stretne 30 ľudí naraz.

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov