Skočiť na obsah

Tretia svetová vojna


lopata555

Odporúčané príspevky

no bum.

prečítam si tu pripomenutie vangy tretej svetovej vojny a vzápätí listujem v tlači a toť :

 

Buďte ostražití, Európe hrozia teroristické útoky, varujú USA

 

Americké ministerstvo zahraničných vecí varuje pred cestami do metropol: Buďte opatrní, hrozia tam teroristické útoky. Naplánoval ich údajne najhľadanejší terorista bin Ládin.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5576443/budte-ostraziti-europe-hrozia-teroristicke-utoky-varuju-usa.html#ixzz11KeyRaEu

ale neviem ... na december predpovedala jedna moc dobrá veštkyňa kamoške, že sa dá nadobro dokopy so svojím drahým, tak ja neviem

 

neprepime ešte všetky majetky, počkajme do decembra ... :rolleyes:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na vojnu potrebujes podla mna aj dost velku manipulaciu. A to dnes v europe je tazke. 600 ludi(misie) najdes mozno aj 60 000 ,ale ze by 600 000? Myslim na Slovensku. A za co a proti komu?

A vravim to musis masirovat dlhsie,alebo ta situacia musi vriet.

Vcera bol dokument. :rolleyes: O situacii pred II. svetovou. A to v europe boli len fasisti a socialisti a trosku komunistov. Spanielsku 36´ vyhrali socialisti a bojovali 3 roky, sami si rozdrbali mesta,krajinu a zivoty. Musoliny a hitler podporoval jednu stranu , socialisti druhu(50 000 ludi sa z vonku pridalo na ich stranu) a komunista Stalin sa tiez pridal. Ale skoro v kazdej krajine to tak bolo. Priklad, francuzski partizani v SNP. Ono to nebola nahoda, oni francuzi neboli len u nas(600-800 muzov?). Oni boli vsade kde bol odpor proti nemcom a nevedeli sa realizovat doma. Bojovali v juhoslavii, v norsku a neviem kde este.

 

A vojna aj nieco stoji. Nemci prave teraz zaplatili poslednu splatku za 1. svetovu vojnu a nie tak davno splatili anglicania svoj dlh za II.svetovu vojnu americanom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na to dala myslím dobrú odpove´d moja mama.

Po domoch chodili jehovisti s ich rečami o komci sveta.mama ich odbila s tým,že za svojich 72 rokov ich už prežila asi 6,tak,že nejako už prežije aj ten siedmi. :zubiska:

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nebyť jehovistov a im podobných sektárov a samozrejme nebyť náboženstiev a ideológií, tak pravdepodobnosť tretej svetovej by bola výrazne nižšia (ale to by som asi už moc chcel).

 

Svet sa musí zbaviť:

 

  • náboženstiev - minimálne v takej forme, že náboženstvá sa veľmi prísne oddelia od štátu a príp. verejného života (potreba diskusie) bez možnosti zmeny stavu
  • ideológií - žiadna ideológia nebude kázať ako má človek žiť a správať sa

Inak sa moc dopredu nepohneme a veľká vojna bude na dosah. Nepredpokladám však, že sa niečo v tomto smere pozitívne zmení a nárastom populácie vo svete za nezmeneného stavu pravdepodobnosť globálneho konfliktu hrozí čoraz viac.

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na vojnu potrebujes podla mna aj dost velku manipulaciu. A to dnes v europe je tazke. 600 ludi(misie) najdes mozno aj 60 000 ,ale ze by 600 000? Myslim na Slovensku. A za co a proti komu?

 

Koľko Američanov by podporovalo vojnu v Afganistane pred 11. septembrom 2001 a koľko Američanov ju podporovalo neskôr, ako dlho "to bolo potrebné masírovať"?

 

asi ziadne nekaze zabijat a ponizovat etc. inych

 

Takmer každé náboženstvo sa práve dá vykladať aj takým spôsobom. Náboženstvá v súčasnej dobe tiež považujem už za prežitok. To, žeby sa ich svet v dohľadnej dobe zbavil však zatiaľ nehrozí.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Myslim ze ani nie nabozenstiev skor extremistov

 

Náboženstvá obmedzujú Človeka. Človek má byť samostatne mysliaci tvor, ktorý môže rozvíjať svoju individualitu. Žiadne náboženstvo mu nemôže diktovať čo má robiť. Náboženstvo neprináša nič pozitívne a nikdy ani neprinieslo. Ak niekomu viera pomáha prežiť, tak nech si to nechá pre seba a nezaťažuje tým svoje okolie. Náboženstvá však nikdy nevymiznú, ak by som sa mal na to pozerať optimisticky, tak predpokladám časom vznik globálneho náboženstva, keď spoločnosť bude uznávať resp. vyznávať -nejakého- Stvoriteľa ale tam to bude končiť.

 

Náboženstvá v súčasnej dobe tiež považujem už za prežitok.

 

Presne tak. Preto sa treba náboženstiev zbaviť. Keď vidím koľko svinstiev náboženstvá robia tak sa čudujem že ešte neboli zakázané. Bohužiaľ náboženstvá sú najlepším spôsobom ako ovládať masy. Napriek tomu si myslím, že už dávno nastal čas kedy by sme náboženstvá mali pochovať do minulosti, lebo v budúcnosti budú viesť len k vojnám, k tretej svetovej nevynímajúc.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Presne tak. Preto sa treba náboženstiev zbaviť. Keď vidím koľko svinstiev náboženstvá robia tak sa čudujem že ešte neboli zakázané. ...

 

Napriek tomu si myslím, že už dávno nastal čas kedy by sme náboženstvá mali pochovať do minulosti, lebo v budúcnosti budú viesť len k vojnám, k tretej svetovej nevynímajúc.

 

A keby nepomohol zakaz, tak sa to da riesit malou globalnou vojnou, nech su vykynozene uz vsetky a do dosledkov ... hlavne nech uz neovladaju masy

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

cactales nevedel som ze si medzi nami konspiratormi.

 

A ohladne nabozenstiev. Zenu mam veriacu ja nie som a nebol som, ale nemyslim, alebo myslim ze je to aj dobra vec.Urcite ludom aj pomaha. Aspon roznych hroznych situaciach. Ja im verim a vandim, ked robia nieco uzitocne a viera im ktomu pomaha. Alebo niekomu tie hrozne situacie pomahaju prezit, ak maju tu silu a odvahu aj co len den. Dva tri dni dozadu myslim na STV2 som pocuval 10 minut, bolo to take velke nabozenske zhromazdenie a tam citali listy(dialogy, listy s kamaratkou ci matkou) ci spomienky 17 rocneho dievcata trpiace(umierajuce) rakovinou. 10 minut som to pocuval,smoklil a potom prepol.

 

Ono na niektore otazky neviem odpovedat, niekedy sa mi nechce ci nemam silu , priklad dnes odpovedat 3 rocnemu synovi, preco by ma posluchat svoju matku. Opyta sa preco? Keby som mal trochu snahu nasiel by som10 odpovedi, alebo vedel ,ze aspon jednu znich pochopi. Ale na horeuvedeny problem, preco ma chorobu? A co dalej A co dalej aspon trosku aspon trosku radosti. A co s tym?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Čo si predstavuješ pod pojmom "malá globálna vojna"? Už len tie slová sa navzájom vylučujú.

 

Viem ze sa vylucuju a schvalne som pouzil oxymoron.

Ide o to, ze jednak je nezmyslom tvrdit, ze nabozenstva primarne sluzia na ovladanie mas a rovnako nejakym zakazom nezmazes daco, co tisicrocia vyznamne ovplyvnovalo vyvoj ludstva.

Poznas nejaky typ sekularnej spolocnosti, ktora uspesne fungovala ? "Socialne pokusy" v ZSSR, alebo Cine, jasne dokumentuju, ze tadialto je cesta zjavne neschodna.

 

K demonizovaniu nabozenstva sa radsej ani nevyjadrujem :zubiska:

 

BTW Ak bude tretia svetova, tak predpokladam skor, ze dovodom budu prirodne zdroje, hlavne ich nedostatok. Aj ked nabozenske spory v tom budu urcite zakomponovane, ale skor ako zamienka.

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Poznas nejaky typ sekularnej spolocnosti, ktora uspesne fungovala ?

Žeby západoeurópske krajiny pred zavedením experimentu "Multikulturalizmus"? Žeby moderné Tureckom v ktorom Atatürk striktne oddelil náboženstvo od štátu? Záleží čo si pod pojmom "úspešná spoločnosť" predstavuješ.

 

"Socialne pokusy" v ZSSR, alebo Cine, jasne dokumentuju, ze tadialto je cesta zjavne neschodna.

To si strelil capa, pretože v oboch prípadoch tieto štáty boli (druhý ešte stále je) riadený komunistickou ideológiou, ktorú dávam na rovnaký level s teokratickými režimami.

 

Ako som sa vyššie vyjadril, náboženstvá a ideológie alebo dokonca ich kombinácia vedie k nebezpečnej situácii.

 

 

Ide o to, ze jednak je nezmyslom tvrdit, ze nabozenstva primarne sluzia na ovladanie mas

A k čomu prosím ťa potom? :zubiska: Španieli v Novom Svete si podrobovali Aztékov, Mayov a Inkov a obracali ich na "pravú vieru". Islam sa od siedmeho storočia rozšíril ako mor do celej saharskej Afriky a južnej Ázie, kde nastal konflikt s hinduistami a budhistami. A vždy to bolo krvou a mečom. V mene náboženstva a Boha (či Allaha či iných bohov) sa viedli vojny prakticky od samého počiatku ľudstva, len s niekoľkými výnimkami.

 

 

a rovnako nejakym zakazom nezmazes daco, co tisicrocia vyznamne ovplyvnovalo vyvoj ludstva.

Neviem či si skutočne len taký jednoduchý človek, ktorý si myslel, že poviem "zakazujem náboženstvá" a na druhý deň po nich nezostane ani stopy. Ide o dlhodobý proces, ktorý vyžaduje postupnú (a prísnu) sekularizáciu a znižovanie významu náboženstva.

 

tadialto je cesta zjavne neschodna

Tá cesta razom začne byť schodná, keď si ľudia uvedomia že náboženstvá a ideológie z nich robia len otrokov. Ale to by sa nepáčilo "elitám" ktoré majú potrebu riadiť spoločnosť.

 

K demonizovaniu nabozenstva sa radsej ani nevyjadrujem

Povedz mi, čo dobrého ľudstvu priniesli náboženstvá? Stačí mi 1-2 príklady. Ja ti dám 10x viac príkladov čo priniesli zlého.

 

 

schvalne som pouzil oxymoron

To nemusíš robiť, nemám 12 rokov aby som nevedel používať vlastnú hlavu a namiesto podobných výlevov očakávam konštruktívnejšiu diskusiu, verím že na to máš.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

AXEL

Španieli v Novom Svete si podrobovali Aztékov, Mayov a Inkov a obracali ich na "pravú vieru".

To si fakt myslíš?Podľa teba potom Rusi napadli Afganistan preto, aby tam zaviedli sociálne spravodlivú spoločnosť a blahobyt pracujúcich más. :zubiska:

 

Ako som sa vyššie vyjadril, náboženstvá a ideológie alebo dokonca ich kombinácia vedie k nebezpečnej situácii.

K akej?Že sa vrcholom všetkého snaženia nestávam JA?

 

V mene náboženstva a Boha (či Allaha či iných bohov) sa viedli vojny prakticky od samého počiatku ľudstva, len s niekoľkými výnimkami.

už dávno som si všimol,že tvoje historické znalosti sú dosť chabé.

 

Tá cesta razom začne byť schodná, keď si ľudia uvedomia že náboženstvá a ideológie z nich robia len otrokov. Ale to by sa nepáčilo "elitám" ktoré majú potrebu riadiť spoločnosť.

No vidíš a ja by som povedal,že je to presne naopak. Len jedna stará múdrosť: Chlieb a hry.

 

Nedávno mi jeden starý človek pri podobnej diskusii povedal zaujímavú myšlienku:

 

Bez viery sa dá žiť.a dobre! Ale na čo?

odpoveď si musí dať každý sám.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To si fakt myslíš?Podľa teba potom Rusi napadli Afganistan preto, aby tam zaviedli sociálne spravodlivú spoločnosť a blahobyt pracujúcich más. :zubiska:

 

Neviem prečo sem pletieš Rusov a Afganistan (to zrejme vieš len ty) keď som písal o Španieloch a Aztékoch. Možno tam vidíš nejaú súvislosť, ale už len letmý pohľad na mapu sveta nám ukáže, že si tak "trochu" mimo. Som skalopevne presvedčený, že o tejto problematike viem ďaleko viac ako ty, o tom nemusíme polemizovať.

 

už dávno som si všimol,že tvoje historické znalosti sú dosť chabé.

 

No schválne kde si si to všimol? :( Myslíš nejaké historické udalosti, ktoré som spomenul v ohľade Maďarov a nekorenšpondovali s tvojmi šovinistickými pseduoteóriami? Prosím ťa, aspoň sa nestrapňuj keď nemáš čo povedať ;)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...

Mam taky pocit, ze tretia svetova prebehla - vela ludi si to ani nevsimlo, ze sa diala. Nelietali atomky, takze tak trosku unikla nasej pozornosti. A ano, len tak mimochodom, my sme ju prehrali :)

 

Pre uplnost - islo o vojnu o svetovu dominanciu medzi USA (plus demokraticko-kapitalisticky tabor) a ZSSR (plus soctabor). Bojovalo sa od Juznej Ameriky, Azie az po Afriku. Vyhrazalo sa zbranami ale viac, nez sa naozaj strielalo. SPojenectva sa uzatvarali a rusili. Namiesto konfrontacie hlavnych hracov casto boje prebiehali na periferii. Dochadzalo k revoluciam, prevratom a zmenam smerovania. Mimo toho vsetkeho prebiehali zmeny po celom svete, stovky malych vojniciek a konfliktov, ktore s tym velkym casto ani moc nesuviseli. Ale zomierali ludia a vo velkom.

Tato vojna uz skoncila. ZSSR a soctabor prehrali, aj ked malokto predpokladal, ze to skonci tak relativne lahko a bezbolestne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 12 rokmi...

Co my, skor Zelensky moze mat este viac hlavu v smutku. Pre USA a zapadny svet je asi Izrael dolezitejsi. Ved uz teraz hlasia z UA, ze im dochadzaju ci dokonca nemaju rakety. Coskoro im odstavia kazdu elektraren. Putler si brusi uz zuby na dalsiu krajinu, do toho konflikt Izrael Iran. Ked to takto pojde, povie si aj Cina, ze ked mozu ostatni, mozme aj my a navstivi Taiwan. Potom budeme uz uplne v prdeli. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No bude to zaujímavé. Pred rokmi som čítal takú predpoveď, že tretia svetová začne bojmi o Izrael. A bude pokračovať medzi USA a Európou na jednej strane a Ruskom a Čínou na druhej strane. Ten článok mám odložený, zatiaľ to celkom vychádza. 

Proteus začni kopať bunker.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov