Skočiť na obsah

Problém ?

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Moja priatelka s ktorou sme spolu uz 8 rokov pred asi 20dnami sa chcela pokusit o samovrazdu. Cele to pokracovalo strasnym konfliktom medzi nami dvoma. Evidentne som to vsetko nezvladol lebo som nikdy ani nepomyslel na to ze sa mi take nieco moze prihodit. Ked som si vsetko uvedomil snazil som sa jej pomoct roznimi sposobmi.Jej vseobecna lekarka jej predpisala tritico po ktorom sa ukludnila. Ale zrazu sa z nerozhodnej osobnosti stala osoba ktora behom jedneho dna prisla na to ze sa potrebuje osamostatnit odist odomna aj zo synom, neberie vobec ohlad ze je tu nejaka rodina,domacnost a vsetko to normalne a pekne so vsetkymi starostami a radostami co zivot prinasa. Zacala hovorit o nejakych velkolepich planoch ktore su zalozene na nejakej prehnanej falosnej sebadovere - a ja som presvedceny o tom ze ak to urobi tak to skonci krachom. Dokonca som sa dozvedel ze slovo a rodina jej ani nic nehovori. Mam ju velmi rad a aj syna. Velmi mi na nej zalezi a neviem ako by som jej mal pomoct...

• Odpovedí 5
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Mgr. L.E.G. von Trips

1

• sumeru

1

• nerob

1

• Vilma Flinstonova

1

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

mozno to nebolo zo dna na den, ale dlhodoby priebeh, pre nu nevyhovujuci, ktory ona uz nemohla dlhsie znasat, a tak napokon vybuchla v takyto zachvat prudkeho konania, ze zrazu nikto nestiha. a ked jej chces nejako pomoct - nedohnal si ju k tomu nahodou ty sposobom, akym ti na nej zalezi?

inak, ked si neviete dat rady sami, chodte do poradne.

Zverejnené

Ahoj Nerob mám, za sebou 30 ročné manželstvo ( no coment)

- nezačni piť !

- priateľku nepros, nemodlikaj - ak to vôbec pôjde tak sa pokús o racionálny rozhovor( niečo málo sľúb ak treba)

- totiž, Ty začínaš od pokusu o samovraždu tá musela mať u r č i t e nejaký dôvod! Môže to byť od banality až po niečo dôležité-pre ňu. Takže, za začiatok jej vzbury nepovažuj následky po liekoch ale ten pokus. Tým, že sa nepodaril(neuskutočnil) asi naznačuje, že chce žiť a ešte dačo, ale čo kamarát, to možno nevie ani ona ..

( to by si sa divil, čo som sa ja dozvedel aj po rokoch - že som niečo urobil-neurobil, povedal, bol- nebol a ja som to vtedy považoval za nepodstatné)

Takže spomínaj!

-na googli je plno tém a diskusií na Antidepresíva, Trittico,... ak máš na to náladu

Ak je to reálne treba navštíviť odborníka ten všeobecný, asi môže predpísať trittico, keď jej ho dali- ku psychiatrovi, netreba ani výmenný lístok?

Zverejnené

...to, co chcela urobit, je "volanie o pomoc"...je to dosledok - ktory ma pricinu v minulosti...Co bolo pocas tych 8 rokov?...pises, ze je nerozhodna - asi nevedela dat doteraz najavo to, co ju dlhsie trapilo....

ked je problem, zvycajne je chyba u oboch - a treba ho riesit uz v zarodku...

Tazko nieco riesit takto na dialku, toto je akutna situacia, ktora uz potrebuje pomoc odbornikov...

Zverejnené

nuz, nerob, aj ja sa pridavam, pokus o samovrazdu je dosledkom niecoho, takze tvoje slova "to vsetko normalne a pekne" vyzneju v takejto situacii dost divne. Jednostranne. Ona asi nevnimala "to vsetko normalne a pekne", co myslis?

Co su podla teba "rozne sposoby" pomahania jej? Myslis, ze za 20 dni vyriesis to, co sa v nej hromadilo 8 rokov? Pete ma pravdu, TO nezacalo pokusom o samovrazdu.

Evidentne mas problem s tym, ako cloveka podporit. Napriklad to tvoje presvedcenie o tom, ze jej "velkolepe plany" skoncia krachom.

Ja nechcem byt zla :lol: ale pri rieseni vas dvoch by som sa pozrela skor na teba... tvoj nick "nerob" znamena co? A tvoje rozculenie nad tym, ze z nerozhodnej osoby, dokonca "falosna sebadovera" - to je silne! (hm, ty si s tym tych 8 rokov problem nemal... a teraz mas problem s tym, ze chce konat sama... preco?) sa stala razna zenska... mozno si len ONA nieco uvedomila, nie?

Uz ti niekto povedal, ze mozno je problem v tebe???

• Pred 3 rokmi...
Zverejnené

zdravý človek len tak také čosi neurobí ani keď má problémy. Ak ju nerob netýral (sorry), tak pochybujem, že on je hlavným dôvodom skratového konania. Zdravá baba čo aj nerozhodnej povahy by reagovala inakšie. Keby jej to už liezlo krkom, jednoducho by sa jedného dňa postavila na zadné a buď by vykričala všetko, čo má na srdci, alebo by sa zbalila a odišla, poprípade povedala, že chce odísť, čím by vyvolala diskusiu a ako zdravý jedinec by diskusiu aj pripustila.

mali sme suseda, ktorý po liekoch tiež mal reči, čo všetko on postaví a urobí, megaloman jak vyšitý v takých chvíľach; hlavou sa mu preháňalo fitnesko, športový štadión pre mládež a čo ja viem čo všetko ešte. A ešte sme mu to museli všetci aj odkývať a rozvíjať tie diskusie akože sa aj my zapojíme do toho a fantazírovať, čo všetko by sa ešte dalo spraviť, inak by řádil jako drak. A skončil tak, že prišiel aj o strechu nad hlavou...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov