Skočiť na obsah

Vplyv médií


Ronja

Odporúčané príspevky

TV, noviny, rozhlas, internet - poskytuju informacie, ale aj formuju (deformuju) nas vkus...do akej miery prijimam ich vplyv? Rozhodujem sa pre kvalitu alebo si vystacim s povrchnostou?

 

...mne osobne sa paci, ked hlavne spravodajstvo televiznych novin moderuju starsi skuseni redaktori (vid USA, CZ) a nie vycipkane celebritky, ktore neovladaju umenie retoriky a zacinali ako sladke rosnicky v pocasi...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja skoro vôbec nesledujem média a prečo???? TV, či tlač si hovoria čo chcú, z internetom je to lepšie tu nájdem aj to čo potrebujem. Presne súhlas tak napríklad tie rosničky no hrúza a keby im aspon predpovede vychádzali.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

televiza a spravy skor deformuju ako informuju...staci si zobrat len Blizky Vychod..podla toho co ukazuju niekde v spravach by sa tam clovek mal bat co i len pozriet...iranci, syrcania ci libanonci su podla nich vsetci do jedneho nebezpecni teroristi...staci vsak aby tomu clovek neuveril a isiel sa pozriet na vlastne oci..az potom uvidi ake blbosti rozpravaju v tv..a povie si ze keby ludia na slovensku boli aspon z polovice taki mili, usmievavi a ochotni ako prave tito "teroristi" zilo by sa tu krajsie :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

media maju velky vplyv, to je pravda. V inych, vyspelejsich demokraciach dokazu zlozit na lopatky aj politikov. U nas to zial tak nie je a media dokazu skor len ohlupovat. Ak to ale berieme zo stranky tlacenia roznych reality show, ci telenoviel, alebo programov typu SMOTANKA.

 

Ked to zoberieme zo strany novinarciny (investigativnej, ci len spravodajstva), tak to tiez byva dost povrchne. Az na par vynimiek, ktore dokazu odhalovat rozne kauzy a taz zneprijemnovat zivot ludom, ktori si myslia, ze mozu vsetko.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

control of the media...control of the mind.

S týmto súhlasím, takže "tudy cesta nevede" Pravda je tiež, že médiá idú až priveľmi v protismere - čo sa týka, etiky, všeobecne uuznávaných zásad slušnosti, morálky,............nedajbože výchovy. Sú to filmy, reality, PC hry ale aj katastroficky zamerané spravodajstvá atc., atc.,

Právne to majú všetky tieto "chrliče" ošetrené.

Nedívať sa........... na čo som vrazil do elektrooniky desiatky tisíc?

Takže jediné riešenie je sebakontrola dospelých a výchovná kontrola detí.

 

A čo je najsmutnejšie? Že tie braky, svinstvá, kopy mrtvol, výsledky práce paparatzov, no investigation- len povrchné bahno, trblietajúce celebvriti........majú u našich náročných" pacientov" ( divákov a čitateľov) najväčšiu sledovanosť. A tak komerčné médiá - biznis je business, morálka nás nezastaví- idú na plné gule. Aáá vo vo votom tttto je!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ronja, drágam, aká je súvislosť medzi kvalitou (resp. povrchnosťou) toho ktorého média... s výzorom hlásateľa? :lol:

 

Ale čo už... principiálne beriem informácie z médií ako "second hand" alebo JPP. Nezaujaté, objektívne informácie sa nedajú proste získať, pretože za každou správou stojí človek. Človek sa proste musí asi naučiť triediť a uvažovať.

 

No zaujímavé je, že 90% ľudí, ktorých poznám a nemyslím si o nich, že sú blbci, často doslova "zožerú" všetko, čo sa im naservíruje. ajaaaaj

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Podobne ako za bolševíka, treba sa naučiť čítať medzi riadkami...

 

A zodpovedať si nasledovné principiálne otázky:

1. Kto je kto?

2. Odkiaľ vietor fúka?

3. Kde je pes zakopaný?

 

Treba si vyberať serióznejšie zdroje a viaceré a triediť a utvárať si vlastný názor... A nezahltiť sa hlušinou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...obávam sa, že väčšine ľudí je jedno, odkiaľ a kam a kto je za tým...prvoradá je pre nich otázka čo z toho budem mať ja - ísť na podstatu veci a myslieť, to trochu bolí...dôležitý je prítomný pôžitok - všetko a najlepšie hneď, i keď je to H**** zabalené v celofáne. Co naprat - kult vylizovania mastných hrncov v Egyptskom otroctve je aktuálnejší ako túžba po zasľúbenej zemi...

 

...na budúcnosť sa nemyslí - po nás len potopa...

... ficko si tiež len naháňa body, však zanedlho sú voľby...kašľať na to, že rozdáva groš, ktorý je určený potomkom...ako v tej pesnička Bryana Adamsa....here and now...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dôležitý je prítomný pôžitok - všetko a najlepšie hneď

Všetko s mierou... a teda aj ten prítomný pôžitok má svoj význam a je pomerne dôležitý, vedeli to aj naši predkovia a zakotvili to aj do ľudovej filozofie:

- lepší vrabec v hrsti, ako holub na streche

- malá domov

- čo je doma, to sa počíta

- darovanému koňovi nepozeraj na zuby

- vychádzame zo zaistenej obrany

- môj dom, moj hrad (to skôr platí pre Britov)

 

Je dobré mať pevné zázemie a z neho štartovať do budúcnosti...

 

Z toho rezonuje aj jeden dôležitý sociálny prvok - byť spravodlivo ohodnocovaný za vykonanú prácu, hneď teraz, nie v neidentifikovanej budúcnosti alebo platbou vidinou lepších zajtrajškov. Každá generácia má právo užívať plody svoje práce. Je tu len etický imperatív, rozumnej dostatočnosti a nadmerného nezaťažovania budúcich generácií. Generácie si tiež musia uvedomiť, že nededíme len aktíva, ale aj pasíva a tie by mali byť v prospech aktív, pokiaľ neboli nejaké nepriaznivé udalosti. Princíp trvalej udržateľnosti (sustainability) je asi dobré rešpektovať.

 

Včera v správach ukazovali takú starú babenku, včelárku. Vyrobí 300 kg medu a celý výťažok dáva na kostol, lebo je veľmi zbožná a nikoho nemá, len tie včeličky. Chvályhodné, že má ušľachtilý cieľ. Ale čo sa mi už páčilo menej bolo, že sa začala sťažovať, aký je pre včeličky drahý cukor... Ale veď nemusela všetko dať na kostol a mohla nechať aj včeličkám. Pán farár ju veľmi chválil... Asi by som konal inak, presviedčal by som babku, aby si aspoň časť poctivo zarobených peňazí ponechala pre seba a pre včeličky... a nespoliehala sa na Fica a jeho valorizáciu.

 

Ovečky sa strihajú, nie zdierajú z kože... Dobrý gazda najskôr nakŕmi, potom podojí... Žiť s ideou, nie pre ideu...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...

dnes som v teleráne videl pána ministra Kaliňáka rozoberať tragédiu na Pohode,

 

nevedel som, či sa smiať alebo plakať, resp. strčiť prst skrz krk

 

 

 

čo má minister ráno pred 0900 robiť v súkromnej televízii

 

načo sú hovorcia, či už ministerstva, PZSR, etc.

 

 

 

vyzerá to, že po ... Harabínovi, tu máme ďalšiu mediálnu hviezdu TV Markíza

  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pána lopatu by som spýtal, čo sa mu na tom tak páčilo

 

bolo od neho pekné, že sa stará o občana

 

a od TVM, že mu dala priestor, keďže tu máme len opozičné médiá?

  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov