demeter Zverejnené 27. September, 2008 Zverejnené 27. September, 2008 Dobrý den, rád by som sa opýtal na prípad, keď chcem dať vyradiť oficiálne motorové vozidlo. Nejazdil som posledné 4 roky a nezaplatil som povinné zmluvné poistenie vozidla. Na stránke http://www.netfinancie.sk/pzp/ som sa dočítal, že z mojej strany došlo k nedodržaniu zákona o pzp. Má niekto nápad ako by som to napravil a stálo ma to čo najmenej ? Lebo odhlásiť automobil môžem až pri predložení dokladov o povinnom zmluvnom poistení ... Ďakujem
Tomáš Zverejnené 13. Apríl, 2011 Zverejnené 13. Apríl, 2011 Tak takýto problém som riešil aj ja ale nie docela presne. Tiež som na tom tak že všade kde potrebujem sa dostanem pešo, na bicykli, vlakom takže auto mám len ako ,,sváteční řidič" stojí pred činžiakom, len z neho utieram špinu a platím PZP... A keď niekam idem aj tak idem hromadnou dopravou lebo je lacnejšia. Ale šlamastika je inde. Bol som ako mladý že som zložil skúšky na vodičák a prišlo na reč že by sa zišlo aj auto. Keďže bývame v okresnom meste tak všetky úrady, lekárov atď. máme na dosah pešo a tak isto aj celá rodina pracuje v našom meste, takže každý chodí pešo preto sme auto nemali aj keď vodičák má celá rodina. A ešte aj príbuzných (starí rodičia, bratranci) všetko býva v našom meste takže fakt aj veľkú noc bola riešená pešibusom. Tým som chcel povedať že niet najmenšieho dôvodu prechovávať auto. Ale ako teda každý mladý čo získa vodičák tak som chcel mať auto ale zo svojho platu vo fabrike som mohol uvažovať na takých ako žigulák, embéčka, trabant... a v rodine nebolo ani jedno auto tak sa povedalo že nekupuj starý šrot ale sa poskladáme a kúpi sa nejaké lepšie. Na tú dobu boli ešte aj v bázare drahé autá že za 10 ročné ojazdeninu pýtali 90 tisíc vtedajších korún. Ale aby ste vedeli porovnať za felíciu v lepšom stave pýtali 120 tisíc. Takže sme zobrali to najlacnejšie ,,západné auto" a tešili sme sa luxusu keďže ešte nikto z rodiny nejazdil na lepšom ako žiguli 1200 alebo škoda 120 tak to bol pre nás futurizmus že centrál, elektrické sťahovanie okien, 1,5-ka motor, 5 stupňová prevodovka... Stačilo stlačiť plyn a užaj to letelo 140-kou. Lenže roky ubiehali a prišli prvé problémy. Výmena jednej súčiastky na takej KIA stojí viac ako celá 120-ka embéčka!!! Potom sme sa zamysleli stálo to za to? Pri každej maličkosti servis cez 200€. Mne sa zmenili priority. Brat si našiel priateľku a odstahoval sa, má vlastné bývanie aj auto. Jeho priateľka za slobodna mala tiež svoje auto. Takže nakoniec bolo áut habadej. Naši sa rozviedli, otec odišiel inde bývať. No a nakoniec ostale dve osoby ktoré ťahajú trojizbový byt, a majú na krku auto ktoré ani nevyužijú keďže obe pracujú 10 minút pešo od domu. Drvivá väčšina by povedala že v tomto prípade sa toho nedbytočného luxusu resp. cucača peňazí treba zbaviť. Ale doba je iná, ja mám tiež iné priority, inde potrebujem investovať peniaze, takže mi naozaj prekáža no ale pes je zakopaný tu: V tej dobe stálo zhruba 90.000 korún ale teraz ako je aj kríza, nikto staré autá nechce, povedali v bazári že za viac ako 500€ ho nikto nekúpi. No a to je kameň úrazu. Vždy je lepšie stratiť 2500€ a tým zastaviť ďalšie výdavky, ako si ho ponechať z konzervatívnych príčin a budú ďalšie výdavky. Lenže konzervatívni rodičia ako staršia generácia nariekajú že tóóólko peňazí to stálo a teraz to predať skoro zadarmo? Lebo tých 90 na auto sa sladali aj oni. Takže ak by som chcel aby nepindali musel by som im vrátiť tých 2500€ čo na tom prehrali, takže sa z toho nevymotám nijak. Bude ma to stáť peniaze tak aj tak. Takže riešenie je povedať si. Ja ho odhlásim ale nepredám. Nech si ho majú ak lutujú tie peniaze čo do toho dali. Ale ja nech nemusím platiť ďalšie výdavky. Tak či sa dá dočasne odhlásiť s tým že si auto ponechám a keby som ho dakedy sa rozhodol využívať tak ho nahlásim.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz