chrust Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 Ktoré renomované značky preferujete pri rôznych druhoch tovaru ? Máte ich viac "v talóne",alebo vám to je jedno a beriete,čo trh dáva ?Sú značky,ktoré nemusíte,alebo dokonca už v živote nekúpite ? Ak áno,napíšte aj ktoré a prečo,aby sme sa aj my ostatní vyvarovali chýb . Ja si hneď aj odpoviem na niektoré sortimenty :lol: .Čo sa týka handier,mám rád NIKE a elektroniku uprednostňujem SONY.
Nokia Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 zo spotrebnej elektroniky mam rad pioneer, panasonic, loewe, televizory a monitory samsungzo sportoveho oblecenia mam velmi rad pumu a adidas...zo seriozneho si vyberiem co sa mi zrovna paci, akurat ale hilfigera nemam rad...a pri ostatnych veciach tazko, tam si vyberam to co mi pride kvalitne a pekne na dizajn :lol:
tiborco Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 Aby som to aj ja kategorizoval - u elektorniky je to Sony, Panasonic, Creative, Braun...zas toľko tovarov od nich nemám, ale ja osobne uprednosťnujem tieto značky... Oblečnie a obuv - NewYorker, 4You, Reserved....a veľmi som si oblúbil Reebok, na ich botasky nedám dopustiť :) ...A etše pridávam aj kozmetiku, ktorej mám požehnane :lol: - jednoznačne u mňa vedie L´oreal :)
chrust Zverejnené 31. August, 2008 Autor Zverejnené 31. August, 2008 zo sportoveho oblecenia mam velmi rad pumu a adidas...Minule dávali dokumentárny film o týchto dvoch značkách.Neviem,či ste ho pozerali :lol: .Bolo to zaujímavé.Obe založili dvaja bratia v malom nemeckom mestečku /názov mi unikol/.Adidas založil ADI DASller a tú PUMU ten druhý brat.Neskôr sa neskutočne rozhádali,až k nevraživosti.No a celá pointa je v tom,že to mestečko je dodnes rozdelené na dva tábory.Celkom sila :) ...nie ?!? Ja čo sa týka obuvy tak RIEKER-ky.Je to vychádzková obuv.Ale ja tvrdím,že neide o topánky,ale papučky :)
valcik Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 ..Adidas založil ADI DASller..neviem či som videl rovnaký dokument ako ty, chrust, ale niečo som pozeral aj ja. doplním sem perličku. Adolf Dasller začal najprv doma, ručne vyrábal športovú obuv ktorú sám navrhol špeciálne na hranie futbalu. jeho tenisky sa po dlhšom používaní opotrebovali a roztrhli vždy na rovnakom mieste, na prednej, bočnej časti topánky. spevnil teda problémové miesto koženým pásikom. topánky vydržali potom dlhšie, predsa sa však namáhané miesto poškodilo znova a tak ho spevnil ďalšími dvomi pásikmi kože, ktoré umiestnil vedľa toho prvého. tak dosiahol pevnosť tenisiek, ktorá mu vyhovovala. neskôr sa stali práve tieto pásiky logom firmy Adidas, ktoré poznáme aj dnes, aj keď tri pásiky už neplnia ten účel, ako kedysi. :-)
Darkman Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 Oblecenie nejako neriesim. Kupujem povacsinou cez net a take ake sa mi paci, nie podla znacky :lol: Mikrofony : SHURE Co sa tyka elektroniky tak sony, philips.Monitory a TV - Samsung HW : S Asus mam zatial len pozitivne skusenosti. Graficke cipy : NvidiaPeriferie : Microsoft / Logitech Sluchatka - Koss
Bijou Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 elektro - sony (my sme odjakživa rodina posadnutá Sony, vlastne skoro všetko, čo sa dá je u nás sony :)) oblečenie - tu si nejako na značku nepotrpím, skôr je výhoda, keď nikde nevidno výrazné logo... ale z mnohých zúfalých výjazdov za niečím, čo vyhovuje môjmu vkusu viem, že skoro vždy nájdem fajn veci v H&M, Newyorker (i keď tu je 90 % oblečenia skutočne desného), Terranove :) Nemám rada Beneton, Mango a vlastne všetky tie obchody, kde okrem handier na mestské holky podľa najnovších trendov nenájdem nič "alternatívne" (alebo ako by som to...) ;) obuv - adidas, teraz som si dokonca kúpila nový pár presne toho istého modelu ako predošlý :lol: a ešte all star, steel -neni o čom bike - author snowboard + výbava - burton, nidecker, brunetti (snb handry) parfém - adidas, dkny šminky - bourjois, maybelline slúchatká - tiež Koss !!!!
chrust Zverejnené 31. August, 2008 Autor Zverejnené 31. August, 2008 neskôr sa stali práve tieto pásiky logom firmy Adidas, ktoré poznáme aj dnes, aj keď tri pásiky už neplnia ten účel, ako kedysi. :-)Alebo keď kupujem prerastanú slaninu,tak hovorím - aspoň 3 pásiky jak ADIDAS :lol:
game Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 značkové oblečenie vôbec, nikdy som nešla po žiadnej značke, práve premýšľam či som vôbec mala kedysi niečo cielene značkové ... myslím že nieelektronika zo všetkého niečo, vždy to, čo a aké práve potrebujeme, od LG po Sony asi všetkoznačkové áno, nikdy by som nekúpila napríklad elektroniku, spotrebiče mimo zavedenú značku, ale nie špeciálne jednučiže renomované značky majú svoju váhu, pri spotrebnom tovare áno, ale to je tak všetko.
Nokia Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 k tym znackam elektroniky som si zacal zauzivat jedno pravidlo, ktore by sa dalo asi takto vysvetlitnikdy nekupujem telefon od vyrobcu chladniciektakze telefon len nokia, ericsson ci motorola...ziadne LG a ine srandy, ktore vyrabaju milion domacich spotrebicov :lol: k tomu obleceniu, nepotrpim si na znacky, ale skor mam averziu voci niektorym "znackam"...take kenvelo ci new yorker mi je strasne proti srsti, tak isto aj tommy hillfiger...osobne si rad kupujem veci v gin tonic a rifle zauzivane uz nejaky ten piatok u pierra cardina...
chlapeczjuhu Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 hm znackove veci kupujem len vtedy ked ocakavam kvalitu z nejakeho dovodu. napr na denne nosenie natiahnem na seba akekolvek tricko a je mi to fuk.a rozhodne neinklinujem k mainstreamovym a komercnym znackam ako adidas, nike atd.oblecenie- gap, north faceobuv- converse, merrell, vasqueelektronika- harman/kardon, nad, sonus faber. mimo mojej penazenky su ale strasne sa mi pacia bang&olufsen, accuphase a clearaudio
game Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 ajaj ... bang&olufssen áno, ale to len keby som nevedela čo s dedičstvom po strýčkovi ... : ) aha, práve mi napadlo ... niečo ako manolo blahnik, asi som vadná, ale na toto si skutočne nepotrpím ... možno fakt až s tým dedičstvom : )a to sa u neho vraj zvyčajne kupujú dva páry zázračných totožných topánočiek : jedny na nosenie, jedny s jeho podpisom do vitríny :lol:
chlapeczjuhu Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 hehe uz som to zmazal ale ocividne si si to stihla precitat...
game Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 no jasné ... lebo bang & olufssen JE značka :lol:
Nokia Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 a rozhodne neinklinujem k mainstreamovym a komercnym znackam ako adidas, nike atd. nehovorim ze treba byt navleceny od hora az dole s jednou velkou fajkou, ale zas uz som vyrastol z toho nenosit to co je "komercne" :lol: proste sa mi nieco paci tak si to obleciem :) game Bang&Olufssen ci Bowers&Wilkins su uz fakt premiove znacky :) nieco ako Villeroy&Boch v kupelniach ;) akurat ze nechat si od nich urobit hifi do obyvacky miesto obycajneho sony by vyslo pomaly ako cena samotnej obyvacky ;)
chlapeczjuhu Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 zas uz som vyrastol z toho nenosit to co je "komercne" :lol: dik..... :) nehovorim o tom ze bojujem proti komercii ale nejak mi tie znacky nesedia tym ze v mojich ociach u nas nadobudli status degenerovanej masovosti. podotykam, v mojich ociach. ja to nosim akurat tak do telocvicne.
Darkman Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 akurat ze nechat si od nich urobit hifi do obyvacky miesto obycajneho sony by vyslo pomaly ako cena samotnej obyvackyNehovoriac o tom, ze akusticky to mas uplne jedno.
game Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 nehovorim ze treba byt navleceny od hora az dole s jednou velkou fajkou, ale zas uz som vyrastol z toho nenosit to co je "komercne" :lol: proste sa mi nieco paci tak si to obleciem :) game Bang&Olufssen ci Bowers&Wilkins su uz fakt premiove znacky :) nieco ako Villeroy&Boch v kupelniach ;) akurat ze nechat si od nich urobit hifi do obyvacky miesto obycajneho sony by vyslo pomaly ako cena samotnej obyvacky ;)no veď hovorím, že až keď mi nechá rentu strýčko z ameriky ... : ) a už odtiaľto padám, lebo sú mi odjakživa značky oblečenia ukradnuté, akékoľvek, ja viem, som úplne vadná ... papa ;)
chlapeczjuhu Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 Nehovoriac o tom, ze akusticky to mas uplne jedno. prosim??? uz si pocul rozdiel v sustave kde je zdrojom gramoplatna na kvalitonom tanieri, predzosilovac, koncovy zosilovac, kvalitna kabelaz, kvalitne reproduktory s kvalitnym podkladom a cd prehravacom dajme tomu aj od sony? nemusi to byt specialna posluchova miestnost.....
Nokia Zverejnené 31. August, 2008 Zverejnené 31. August, 2008 dik..... :) nehovorim o tom ze bojujem proti komercii ale nejak mi tie znacky nesedia tym ze v mojich ociach u nas nadobudli status degenerovanej masovosti. podotykam, v mojich ociach. ja to nosim akurat tak do telocvicne.ironia ironia :) ano u nas vela veci nadobudlo blby status..ked si clovek kupi rolex hodinky, aby sa bal to na ruke nosit lebo bude oznaceny za socku co si kupuje falosne hodinky :lol: nik neveri ze by mal prave...tak isto to je so znackami nike, adidas, reebok atd...hlavne kvoli situacii z pred par rokov ked sikmaci predavali vsetko co mali obrovsku fajku cez celu hrud aj chrbat ;) Nehovoriac o tom, ze akusticky to mas uplne jedno. Dark pocul si uz realne tieto znacky? ja osobne som pocul napr Bowers&Wilkins v novom jaguari XF a po tom, co som pocul vsemozne rucne robene aparatury do aut co vyhravali hifi sutaze, nic sa na toto nechytalo...
Darkman Zverejnené 1. September, 2008 Zverejnené 1. September, 2008 prosim??? uz si pocul rozdiel v sustave kde je zdrojom gramoplatna na kvalitonom tanieri, predzosilovac, koncovy zosilovac, kvalitna kabelaz, kvalitne reproduktory s kvalitnym podkladom a cd prehravacom dajme tomu aj od sony? nemusi to byt specialna posluchova miestnost..... Ja ani neviem kde zacat :lol: Na zaciatok asi to, ze ma dost sklamaly technicke informacie, ktore maju na stranke a pravdu povedat, kvalitnu aparaturu by som z toho postavit nevedel. Repoduktory, nehadam sa teraz ze nemaju kvalitny zvuk. Ale preco tam chybaju zakladne parametre ako citlovost, impedancia, frekvencny rozsah aj so skreslenim? Je sice pekne ze reprak ma napisany rozsah 52-20 000Hz, ale nech mi nikto netvrdi ze stihly, tenky reprak, tlaci basy rovnako kvalitne ako vysky. Seriozne info o repraku si ja predstavujem trosku inak. nemusi to byt specialna posluchova miestnost....Praveze podla mna by mala byt. Pokial uz pocujes ten rozdiel medzi nadpriemernou, povedzme ze nie teraz sony, ale nejaka yamaha (aj ked neviem ako vyzera ich domace audio, mam zatial skusenost s nimi len pri vacsich reprakoch) a nejakou mega-hyper-hifi s malym skreslenim, tak potom podla mna musis pocut aj to ako sa ti zvyk rozbija o nabytok (ja osobne sa priznam, nepocul by som to). Dalsia vec je, ze ak si chces kvalitnu aparaturu vychutnat, tak ju musis trosku nabudit. A to by bol u vacsiny ludi problem. Jednak kvoly susedom a jednak kvoly ozvyvajucim sa roxorom v panelakoch :) A posledny, a asi najvacsi problem je v tom, ze 99.9% ludi by do takej aparatury aj tak pustili nejaku mp3 s priemernym bit-rate.
chlapeczjuhu Zverejnené 1. September, 2008 Zverejnené 1. September, 2008 v jednom mas pravdu. ja som zabudol napisat ze tu sustavu by som neskladal z bang&olufsen. u nich sa mi paci asi len dizajn.ale budem sa hadat ze k rozpoznaniu rozdielu potrebujes posluchovu miestnost. z vlastnej skusenosti. a hej, ak uz hudba tak gramo. analog je neprekonany. pripadne cd od chesky records.....
Nokia Zverejnené 1. September, 2008 Zverejnené 1. September, 2008 A to by bol u vacsiny ludi problem. Jednak kvoly susedom a jednak kvoly ozvyvajucim sa roxorom v panelakoch :lol: Darkman chyba v tvojom uvazovani je to, ze predpokladas bud specialnu miestnost, alebo panelakovu izbu...ale ono existuje aj kopec inych moznosti...
Ryan Giggs Zverejnené 1. September, 2008 Zverejnené 1. September, 2008 Adidas založil ADI DASller a tú PUMU ten druhý brat. Neskôr sa neskutočne rozhádali,až k nevraživosti. Trošku si to dovolim upresniť. Adidas založili spolu, Puma vznikla až potom, čo sa pohadali. Pokiaľ ide o značkove oblečenie, je mi to v podstate jedno, nemam obľubenu značku, najčastejšie však preferujem Nike, Adidas, Reebok, Lacoste, Benetton. Pokiaľ ide o elektroniku, firmy ako Panasonic, Samsung, Philips, Pioneer, Sony... za značkovu elektroniku nepovažujem, jedine ak pri televizoroch a monitoroch, kde nie je nič lepšie (možno tak Loewe). Čo sa tyka sluchadiel, tak sa na mňa nehnevajte, ale Kossy hraju o ničom (s vynimkou Porta pro, ktore su na vrchole vo svojej kategorii), jedina ich vyhoda je doživotna zaruka. Ak chcem kvalitne hrajuce sluchadla, tak Sennheiser, Grado, Stax, AKG, Audiotechnica, Bayerdynamic. Z in-ear sluchadiel ("špuntov") Shure alebo Ultimate ears. Darkman Repoduktory, nehadam sa teraz ze nemaju kvalitny zvuk. Ale preco tam chybaju zakladne parametre ako citlovost, impedancia, frekvencny rozsah aj so skreslenim? Je sice pekne ze reprak ma napisany rozsah 52-20 000Hz, ale nech mi nikto netvrdi ze stihly, tenky reprak, tlaci basy rovnako kvalitne ako vysky. Seriozne info o repraku si ja predstavujem trosku inak.Seriozne info pri akustickych zariadeniach ti nie je k ničomu. Žiadne čisla, hodnoty, či grafy ti nepovedia absolutne nič o tom, ako tie-ktore repra či aparatura hraju. Všetko zaleži na subjektivnom vnimani a pocite zo zvuku. Značkove repro: Bowers & Wilkins, Dynaudio, Avandgart acoustic, Canton, Audiophysic, Sonus faber... je toho cela kopa Audio komponenty: Classe, Mark Levinson, NAD, Onkyo, Denon, Marantz, dobre su aj naše BVaudio - inak, šikovny elektrotechnik si vyroby vlastny zosilovač, ktory ho bude stať "par korun" a ktory bude hrať podobne kvalitne ako značkovy produkt za stovky tisic. Suhlasim s Darkmanom, že na kvalitny posluch do značnej miery vplyva to, ako je vybavena, zariadena a upravena miestnosť.
Nokia Zverejnené 1. September, 2008 Zverejnené 1. September, 2008 Ryan s tou elektronikou mas pravdu, ale treba rozlisovat znackovu spotrebnu elektroniku a premiove znacky....tak ako elektronika panasonic je stokrat lepsia ako nejake daewoo, orava ci roadstar tak isto ju nemozno porovnavat s onkyo ci bowers&willkins, to mas to iste ako by si porovnaval mercedes ci audi co su skvele auta s takymi znackami ako rols-royce, saleen, ci aston martin...stale su to jedny z najlepsich aut, ale na tieto sa proste znackou nechytaju
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz