Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

na Slovensko prichádza ďalší reťazec, ktorý už otvára svoje supermarkety - Pepco

dnes otvára prvé dva obchody v Žiline, v marci v Bratislave.

o Pepco treba vedieť, že je to juhoafrická spoločnosť, prichádza k nám cez poľskú centrálu, a zameriava sa vyslovene slabšiu a strednú príjmovú skupinu - na malú a menšiu kúpyschopnosť obyvateľstva - preto mieni v najbližšej budúcnosti otvoriť na Slovensku 80 predajní.

ponúkajú lacné šatstvo, lacný textil, lacné výrobky do domácnosti, lacné výrobky do kuchyne, lacné veci do kúpeľne a lacnú obuv.

takže meno Pepco sa zrejme musíme naučiť :

Typickým zákazníkom obchodov Pepco vo svete je vydatá žena vo veku od 25 do 45 rokov, ktorá nakupuje pre rodinu a domácnosť všetko potrebné pod jednou strechou.

Svoj marketing tento diskont založil na slogane „Cena je najdôležitejšia“

Získať môže aj tým, že predajne Pepco poskytujú lepší štandard, ako je stánkový predaj čínskych a vietnamských predajcov. Pepco zrejme uspeje predvšetkým v okresných mestečkách na juhu či východe Slovenska, kde sú diskonty veľmi obľúbené.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme...l#ixzz2Jk1QWv3f

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

hypermarketoví a obchodnocentroví a nákupnocentroví nakupovači majú od dnes možnosť aj smerom na Záhorie, Devínsku a tam tým smerom ... kdesi medzi Lamačom a Dúbravkou, Záhoráci sa tiež môžu vyžiť. prajem im príjemné míňanie pred Vianocami.

kto iný? Penta začala stavať na kuse prázdneho pozemku svoje OC r. 2013, uprostred staveniska práve otvorili svoje nákupné centrum ... aby stihli do Vianoc nejaký zisk.

a ako riadne nákupné centrum už malo svojich prvých nakupovačov, ako pozerám, ten šialený názov Bory Mall  s plným parkoviskom svedčí zjavne o tom, že tam zrejme rozdávali čosi zadarmo ... ?

Bory Mall :

post-3-0-75397600-1415985422.jpg

http://bratislava.sme.sk/c/7493235/v-bratislave-otvorili-bory-nakupne-centrum-tak-ma-uz-aj-penta.html?ref=njct#storm-igal-4353

Zverejnené

to mi nič nehovorí - a ešte k tomu aj je to na opačnom konci, takže Bory Mall oželiem, jedine že by som sa dozvedela, že tam a nikde inde majú niečo, čo potrebujem a zháňam...ja v pohode nakúpim hoc aj "u Číňana", ako hovoríme malej predajničke kúsok od nás, ktorú tu majú dvaja Vietnamci, majú tam pekné veci, ktoré sa nerozsypávajú po 3. vypraní. Ale zasa chodím aj do kauflandu, terna či tesca. Obvykle cielene idem za niečím, nie len tak že by som hirnyx-dirnyx išla nakupovať bez rozmyslu a dovliekla domov 3 kabele čohosi, čo ani nepotrebujem a ani neminiem. To teda nie. preto ma rozčuľuje, ak menia rozmiestnenie tovaru a musím dlho hľadať veci, ktoré som vedela, že by mali byť na určitom mieste a zrazu je tam dačo celkom iné. Mňa teda nedonútia, aby som kupovala, čo nepotrebujem, len zato že premiestnili veci.

• Pridať bod 1
  • Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Tesco - pred pár dňami britská maloobchodná megaspoločnosť oznámila, že v Maďarsku zatvorí niektoré svoje hypermarkety , zrejme 13 stratových prevádzok, a ako druhý najväčší zamestnávateľ v krajine prepustí okolo 500 ľudí.

podobné zmeny čakajú Tesco aj v samotnej Británii,

a dnes sa objavili správy, že sa takýmto zmenám nevyhne ani Česko - slovenskí guru Tesca zatiaľ skautsky mlčia:

Vedenie spoločnosti totiž oznámilo, že zatvorí dve prevádzky v susednej krajine: hypermarket v Ústí nad Labem a jeden z pražských obchodov. Informovala o tom agentúra Reuters.

Ivan Předinský, predstaviteľ odborového zväzu zamestnancov Tesca v Česku, agentúre Reuters povedal, že po zatvorení týchto obchodov príde o prácu 102 ľudí.

Zatváranie predajní z dôvodu zmeny zákona ohlásila spoločnosť Tesco aj v Maďarsku. Prepustiť má približne 500 zamestnancov.

Slovenské Tesco o svojej budúcnosti mlčí. „Ani teraz, ani v budúcnosti nebudeme komentovať žiadne špekulácie,“ uviedol koordinátor komunikácie Tesco Stores SR Tomáš Ferenčák.

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

↑ ... a ešte ako chcú nakupovať! -_-

premýšľala som, či to dať do veselých príhod, ale asi ani nie, tu tomu bude lepšie:

skrátka nastala hrôza a koniec sveta - včera / veľkonočná nedeľa / bolo všetko zatvorené: obchody aj krčmy aj kdečo ... JEDEN CELÝ DEŇ !!!

Slovač nemohla nakupovať !!!

dnes u nás v Bille ráno už pred otváracou dobou stáli húfy ľudí pred supermarketom, a tí netrpezlivejší búchali na sklo pol hodinu pred otváracou dobou, kedy už otvoria, lebo za deň na Slovensku vypukol hladomor.

a to minulý týždeň nakupovali ako pominutí, vyvárali a vypekali a dnes ráno už nemali čo jesť ...

/ asi to tak bolo aj inde, ja som sa dopočula o Bille... /

:doh:

• Pridať bod 2
Zverejnené

vcera aj predvcerom mi boli obchody ukradnute, kedze sme boli doma pri plnych hrncoch, ale v sobotu nas bagety z krupinskeho Tesca zachranili od potupnej smrti hladom ;)

Zverejnené

Tesco bagety plné syntetickej majonézy? Taká dekadencia! :zubiska:

Zhodou okolností som sa včera zachraňoval bagetami aj ja, ale boli to také domáce bagety, ošidené. Nakrájaš pár krajcov starého chleba alebo pečiva, namažeš maslom, obložíš nakrájanou salámou, pleskneš na to plátok eidamu alebo ementálu a pár minút zapekáš v rozpálenej trúbe, kým sa maslo a syr neroztopí. Potom poleješ domácim kečupom, posypeš nakrájanou cibuľkou, paprikou, a voila! Máš chrumkavú pochúťku, ktorej sa žiadna trojdňová Tesco bageta nevyrovná. 

Zverejnené

staré dobré socistické časy na vás! :D

to v sobotu o 12 obchody zatvorili, do utorka rána ani ťuk! a nikto neumrel hladom :) - ale navláčiť domov dopredu bolo treba, to je pravda ...

ale to navlačovanie sa nakoniec robí aj dnes, a mohutnejšie - vtedy to zvládali väťčšinou košíky v samoobsluhách, dnes sú to obrie vozíky kopcom v super a hypermarketoch ... osobne idem do takéhoto marketu maximum raz do roka, a vždy sa divím, co probůh tam majú tí ľudia naložené ... :)

odvykol s národ ... ale pozor, už roky sa nám vyhráža kdekto, že žiadne nakupovanie v nedeľu a na sviatky nebude, naučme sa piecť pekne chlebíky, beztak je to moderné ... kto nepečie, nie je in ... oné. ja nie som in :(

ale vydržali sme v pohode s jedným bežným sobotným nákupom, a dnes sme ešte v obchode neboli :)

Zverejnené

Krátko pred veľkou nocou som potreboval pár tovarov z Billy. A opäť, nech sa ma nikto nesnaží presvedčiť, že na Slovensku sú nízke dôchodky!! Toľko rabujúcich dedov, že sa okolo nich nedalo prejsť, som ešte nezažil!!!

• Pred 5 mesiacmi...
Zverejnené

bauMax, ktorý prišiel ako jeden z prvých veľkých reťazcov na Slovensko, po 21 rokoch u nás končí ...

pred rokom oslavoval 20 rokov na Slovensku, teraz prebiehajú posledné výpredaje.

Zverejnené

Zaujímavé, už druhý reťazec, ktorý so mnou vydrbal, sa dostal do existenčných problémov. Žeby karma?

Zverejnené

ja som sice mal myslienku, ze na ten vypredaj pojdem pozriet (zislo by sa nam cerpadlo), ale nakoniec som sa na to vykaslal

kolegovia vraveli, ze vybrakovane to bolo slusne, ale zasa ceny nic-moc, pokial si nemal stastie...

jeden kolega kupil v tom Baumax vypredaji umyvadlo so skrinkou a potom objavil tu istu znacku v inom obchode lacnejsiu aj bez zlavy... no, vsak to sme vsetci vedeli, ze Baumax je v danom sortimente jeden z tych najdrahsich

• Pridať bod 1
Zverejnené

keďže aj Tesco premýšľa nad opustením tejto krajiny,

dnes sme si urobili večerný tesco-nákup ... špeciálne sa chystám už nejaký čas kúpiť povlečenie, ktoré pre Tesco šije F a F, máme s ním dobré skúsenosti ...

otvorené celú noc, aj by som sa motala, lebo na takéto nákupy chodím tak raz za dva roky, ale dnes vonkoncom nezvládala chrbtica ...

ale kupujúcich je dosť furt, večer - nevečer

Zverejnené

aj by som sa motala

Hej, to sú všeobecne "najobľúbenejší" zákazníci, nielen v Tescu.

Zverejnené

lenže keď ja idem raz za dva roky do hypermarketu, tak pri motaní sa naplním malý vozík, a večer nikomu neprekážam :)

zásadne beriem malý vozík, kde je ... ale naplním ho. raz za dva roky musia vydržať markety moje motanie sa ... ale ako sledujem, už to nebude ani raz za dva roky, dnes to bolo tak na hranici, hodina ...

ale tesco mám rada, /mäso sme tam nikdy nenakupovali/, aj keď som tam skutočne chodila motať sa mimoriadne zriedkavo

bude mi za ním smutno

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Tesco nakoniec zmenilo taktiku, úspešné východoeurópske markety zachová, poriadok bude robiť tam, kde vznikajú obrovské straty, teda hlavne v Británii, a ochádza, pokiaľ si dobre pamätám z jedného článku, z Južnej Kórey ...

drobné zmeny nastávajú aj na Slovensku, začínajú zrušením non-stop prevádzky v mestách, kde nočné otvorenie hypermarketov nebolo využívané, resp. len minimálne:

Kde non-stop skončí?
  • Levice
  • Martin
  • Michalovce
  • Nové Zámky
  • Piešťany
  • Poprad
  • Prievidza
  • Spišská Nová Ves
  • Trenčín
  • Zvolen

• Pred 10 mesiacmi...
Zverejnené

obrovské nákupné stredisko Bory Mall, spústa hyparmarketov a kdečoho pospolu: kúsok medzi BA, Stupavou a Devínskou http://www.borymall.sk/sk/obchody/mapa-obchodov bolo otvorené roku 2014, okolie si zvyklo hodne rýchlo, autobusy tam jazdia zo Stupavy zadarmo každú hodinu o pol, a každú celú zadarmo späť

je tam zopár reštaurácií a obchodov z kategórií, ktoré prežívajú zatiaľ ktovie z čoho - zahraničné firmy typu Kubu, čakajú:

teraz sa okolo začala obrovská bytová a kancelárska výstavba, Penta sa činí

( toto funguje opačne, než za blahého socizmu - tam sa najprv postavilo dvesto panelákov, potom sa brodilo cez blato a jamy niekoľko rokov, a o ďalších desať rokov sa postavili potraviny ...)

dve fotky zo stredu areálu:

post-3-0-91882400-1473689695.jpg

post-3-0-51389900-1473689699.jpg

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

teraz neviem, či je to rok alebo aj viac, pri našej robote (konečne!) otvorili malú pobočku tesca, sme tomu radi, lebo inak sme cez obedovú pauzu museli ísť až do terna, čo je dosť ďaleko a za pol hodiny sa obvykle človek neotočil. teraz to Tesco je fajn, a vyzerá to, že si ľudia už navykli tam chodiť. To ak tam poráve nenakupujú stavební a iní robotníci, ktorí práve majú prestávku, tak sa dá otočiť za 10 minút. Šikovné.

A človek tam dostane od chleba a pečív cez mliečne a mäsové výrobky, ovocie, zeleninu, šaláty...všetko, čo potrebuje. Takže môžem si tam pekne nakúpiť aj nadomov. Ešte aj pult s mäsom tam je.

• Pred 8 mesiacmi...
Zverejnené

Už ma dožrala tá pomalosť a neefektivita na pokladniach v Bille, tak som im poslal cez FB sťažnosť, až po odoslaní som zistil, že som napísal na centrálu do Rakúska.... :lach: no nevadí, však nech vedia :)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov