Skočiť na obsah

Voľba nového zamestnania


Sniper

Odporúčané príspevky

Zmenil som zamestnanie a od 1.8.2008 nastupujem do nového lochu. Všetko je už pripravené, všetky dokumenty vybavené a spísané, pracovná zmluva však ešte nie, tú pravdepodobne spíšem v deň nástupu. No ale medzitým som dostal aj iné ponuky, lepšie platené a teraz mám dilemu. Ak budúcemu zamestnávateľovi poviem niečo v zmysle že: "prepáčte ale oslovili ma s lepšou ponukou tak od 1.8. nenastúpim" bude všetko košer? Pozerám na to aj z morálneho hľadiska, nový zamestnávateľ mi v dôležitých veciach vyšiel v ústrety, takže cítim už aj nejaké záväzky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 10
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    4

  • game

    2

  • Nokia

    2

  • valcik

    1

Top prispievatelia v tejto téme

dnes ide každý za vyšším platom, čo je viac menej pochopiteľné. ale nestojí to za to, keď môžem niekomu vrátiť lojálnosť, a niekto mi vyšiel v ústrety, a pomohol mi ... môže sa to ešte zísť

je to dilema, ale asi by som aj za cenu počiatočného nižšieho platu cítila ten morálny záväzok. ale to som ja.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ono zalezi aj od vysky toho rozdielu

ak niekto ponukne 2-3 tisic navyse tak sa myslim kvoli tomu neoplati zmatkovat a kazit si dobre meno u niekoho

ak ti daju 15 tisic viac nieje co vahat

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak akosi.

ten niekto mi vyšiel v ústrety, a neviem, kedy ho budem ešte potrebovať ...

 

hoci dnes som počula jednu mladú predavačku povedať, že po mesiaci odchádza odniekiaľ : " dnes je to tak, kde dajú viac, tam idem" ale loajálnosti v tom veľa nebolo. a nemyslím, že tam bol rozdiel pätnásťtisíc.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No lenže v tom lochu kde by som mal nastúpiť budem musieť obetovať nejaké tie víkendy, pátky, svátky a niekedy robievať do ôsmej, ale tam kde mi núkajú viac tam by to bolo bez víkendov a ja ako externista by som to potreboval tak. A mám to aj bližšie k domovu a robil by som klasicky do poobedia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neviem či sa nemýlim, ale človek aj po podpísaní pracovnej zmluvy môže počas skúšobnej doby ukončiť pracovný pomer bez udania dôvodu, či nie?

 

ide naozaj len o to, aký vzťah sa podarí nadviazať s budúcimi kolegami (a šéfom : ), ak to vyzerá dobre, nemenil by som ani za ponuku s vyšším platom.

 

axel, ak svojmu "budúcemu" šéfovi oznámiš že si dostal lepšiu ponuku, prípadne bližšie k bydlisku (neviem v čom presne je výhodnejšia), určite to akceptuje. veď to je vlastne náplň jeho práce, budovať si kolektív. možno ti nakoniec ponúkne ešte lepšie podmienky aj on, kto vie? :-)

 

tam by to bolo bez víkendov a ja ako externista by som to potreboval tak.

toto je napríklad dosť závažný dôvod, prečo prijať radšej novú ponuku. myslím, že by si mal zájsť za tým človekom, s ktorým si sa pôvodne dohodol a vecne mu vysvetliť, v akej si situácii, nič tým nepokazíš.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No ak by som sa v novej firme dohodol tak ešte dnes budem musieť tam zbehnúť. Ale zase nemám veľké oči, len musím počítať s rôznymi alternatívami (medzitým už jeden flek som musel odmietnúť, s tým že som si ho nechal v zálohe :lol:).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Axel, nejdem Ti do toho veľmi kafrať, ja to však ako celok vidím celkom pozitívne. Obrázok

 

Spýtam sa Ťa takto:

Ak by si si odmyslel to naše morálne hľadisko, aké by bolo Tvoje rozhodnutie?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To mas tazke Axel... :lol: Podobne veci sa deju. Nieco podobne som zazil. Pred rokom a pol som tiez chcel prastit s podnikamim, velmi to neslo. Ale ked som sa uz rozhodol, tak, sa zacali ozyvat ludia, ze potrebuju veci, za dva tyzdne to bolo asi pat-sest, ze potrebuju weby... :) A ostal som... A posuvam sa dalej, aj ked to obcas boli, ale hlavne to uz stoji na pevnejsich nohach.... Momentalne hlavne potrebujem zohnat robotu programatorovi... :)

 

Je to tak, niekedy clovek urobi rozhodnutie a v tej chvili sa objavia ponuky, prilezitosti... a pod. To su tie zivotne pokusenia...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak so zamestnávateľom, kde som odpracoval 2 dni, sme sa priateľsky rozlúčili a zajtra nastupujem do nového lochu. Možno budem musieť viac makať (:lol:) ale pre mňa externistu je tam oveľa výhodnejšia pracovná doba.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov