Skočiť na obsah

Porsche Supercup


tomassi

Odporúčané príspevky

Sledujete aj toto automobilové zápolenie?

do povedomia SVK verejnosti sa dostal najmä vďaka Jirkovi Malchárkovi,

 

no po dnešku už bude tento seriál spojený s iným menom,

pretože náš 21ročný pretekár Štefan Rosina skončil na okruhu v Magny Cours na tretej priečke

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 9
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • tomassi

    3

  • aljak63

    2

  • tiborco

    2

  • Cat the Philosophist

    2

Top prispievatelia v tejto téme

Nikdy ma tato seria nijako moc nezaujimala, a to mam velmi rad motorsport ... ale nejako to nema nejaku obzvlast obrovsku uroven! Ked uz si mam kuknut nejake automobilove okruhove zavody tak urcite si radsej pozrem DTM alebo WTCC, no a tiez NASCAR - tieto serie maju dlhodobu kvalitu a vzdy boli a su dost dobre pozeratelne, aj ked ja osobne uprednostnujem formulove serie, ale rad si pozrem aj taketo automobilove serie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Mne sa, naopak, včerajší Porsche Supercup veľmi páčil. :lol: Narazila som naň náhodou pri nostalgickom prepínaní a po niekoľkých minútach si získal moje sympatie.

 

Holanďan Jeroen Bleekemolen spravil zopár nádherných manévrov a vybojoval si víťazstvo - o.i. som si niekoľkokrát vypočula krásny zvuk motora.

Rosina skončil ako štvrtý; škoda, že si tak skoro zničil pneumatiky.

 

Ďalšie vysielanie má byť 07.09. o 12:55 na STV2, tak sa už celkom teším a nádejam sa, že opäť uvidím niekoľko pekných manévrov. :)

 

P.S.: Ak sa skúseným motoristom bude môj príspevok zdať ako polodementný, tak majú pravdu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neboj, nie je tvoj príspevok dementný, náhodou si dobre v stručnosti zhodnotila svoje dojmy  :)   :)

 

Inak závodenie stock caro/čiže kalsických "plechovaných"/ mám veľmi rád, žial nie vždy je čas a prioritne kukám F1 a formulové série...Porsche Supercup ale nepovažujem práva za top sériuu - niektoré mená poznám, daktorí jazdili aj v DTM, boli ale dosť nevýrazný/aj spomínaný Bleekemolen taktiež nedosiahol bohvieaké úspechy v nejakej vo významnejších sériách/, tí jazdci väčšinou nepresvedčili v iných sériach o svojich kvalitách...každopádne to neznamená, že preteky sú naprd, práve naopak, len proste ja túto sériu nepozerám...naopak DTM má vysokú úroveň, prestížné renomé, skvelé závodenie....žial, ale od tejto sezóny, to nikde na dostupnej stanici nedávajú, hlavne myslím Galaxie Sport  :lol: No jo a NASCAR - na to ale  musím preskúmať net, či nezachytím nejakú tú stanicu...škoda,že už Eurosport nedáva hodinové súhrny...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vďaka, Tiborčo. ;)

 

Vidíš, a ja sa zas akosi nemám k F1. :) Mne sa zdá, že je to v poslednom čase iba zápas medzi Ferrari a McLarenom, pričom ostatní sa na trati tvária ako estetický "doprovod". Ale to je môj subjektívny názor, rada si pozriem aj F1, ak naň natrafím (ozaj, čo je s kamošom Mikom Häkkinenom, ešte jazdí?!). Na druhej strane, minulé leto som tu v Bratislave na námestí naďabila na Formulu One Racing Car a skoro som spadla z nôh - je to nádherný stroj! Ježišikriste, a ten motor... ;)

 

Ale zas, čo som videla, ujo Bleekemolen sa celkom pekne zmocnil víťazstva a čo čítam, predčasne si vybojoval titul celkového víťaza seriálu Porsche Mobil1 Supercup 2008. Ale však počkaj, trochu sa v tom zorientujem a budem Ti oponovať ako odušu. A keď ma naštveš ;) , začnem veľmi pozorne sledovať aj F1 a potom Ti budem do toho poriadne kybicovať (ale nie). :) ;)

 

Mne pri Porsche Supercup veľmi imponuje, že ide o identické automobily - heh, všetci majú pod kapotou 420 koní a idú sa predbiehať. :lol: V nedeľu sa to zvyčajne darilo pri vjazdoch do zákruty (a pravdaže, keď si niekto zničil pneumatiky).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Heh, na to tak to budem iba rád, F1 sa teraz oplatí pozerať, vermi...súboj o titul bude podobne napínavý ako minulý rok  :) Inak ten minulý rok v BA myslíš na to, keď Coulthard sa prehnal BA po moste a novom tuneli Sitina, že? Na tom som bol aj ja  :)

 

Jo a Häkkinen - výnimočný pretekár, v F1 skončil po sezóne 2001, od roku 2005 do konca 2007 ešte pretekal v DTM  :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 10 mesiacmi...

dnes Štofi Rosina využil svoje 4. miesto na rošte

 

a aj napriek horšej, mokrej, stope sa po štarte dostal na 2. priečku

 

keďže si ju aj udržal, tak zaknihoval svoj najväčší úspech v PPSC

 

 

 

vcelku slušný závod to bl a bolo sa aj na čo pozerať

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

A keďže história si pamätá hlavne víťazov, tak doplním poradie aspoň TOP5 sezóny 2009:

 

  • Obrázok Jeroen Bleekemolen (Konrad Motorsport) - 254
Obrázok René Rast (Veltins MRS Racing) - 207Obrázok Štefan Rosina (Walter Lechner Racing) - 164Obrázok Patrick Huisman (SPS Performance) - 148Obrázok Norbert Siedler (Veltins MRS Racing) - 132
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov