Skočiť na obsah

Využité (alebo nevyužité) vzdelanie


Klingonka

Odporúčané príspevky

mam skoncenu vysku, studovala som v ziline odbor aplikovana matematika...

nechápem ako môže niekto rozumieť vyššej matematike - také abstraktné , skoro na ničom sa to nedá použiť/využiť.

 

na slovensku je málo vysokoškolsky vzdelaných

Ale ozaj je ich málo, lebo väčšina aj tak odíde preč.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 10
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Klingonka

    3

  • Nokia

    2

  • alfi

    2

  • valcik

    1

Top prispievatelia v tejto téme

Občas je vzdelanie iba na ťarchu a niekedy je lepšie o ňom ani nehovoriť, lebo sa može stať aj terčom posmechu. Aj keď je to práca ako každá iná. Nieto nikomu čo závidieť. Vzdelanie alebo "zdelanie" ? Životné je aj tak najkvalitnejšie. Nepotrebuje ani diplom. Naši predkovia boli aj múdri a aj bez škol. Zdravý selský rozum nebol prekonaný.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ako sa to vezme. Boli síce múdri, ale kvalitu života nemali až takú dobrú (podľa mňa). Myslím že viac manuálne pracovali a dobabrali si tým zdravie. Dnešní mladí si žijú lepšie (a niektorí aj zdravšie).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Choroby si človek prináša aj sám - stres, naháňanie sa za chimérami, netešenie sa z maličkostí, závistlivosť a iné huncútstvá. A doktorina - dosť často iba úplatkársvo a žiadna starostlivosť. Je aj vela stáročných, ktorí nevedia nič o doktoroch.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ok alfi ked ti z tolkeho chlastu odidu oblicky, pecen a neskor srdce tak nechod ku lekarom, povedz sanitakom ked ta budu nakladat ze nech ta nechaju doma, vsak kopec storocnych doktora nepotrebovalo nikdy

 

zas tvoje nijake, prazdne reci...aj ty sam si urcite bol u doktora a dobrovolne, tak tu nekecaj sprostosti

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A doktorina - dosť často iba úplatkársvo a žiadna starostlivosť.

s týmto nesúhlasím, mám presne opačnú skúsenosť. nikdy som lekárovi úplatok nedal a starostlivosť, ktorej sa mi dostalo bola na úrovni a stále aj je.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mám jedného spolužiaka, ktorý veterinu vymenil za učiteľovanie ... ako veterinár sa dostal na juh slovenska, mal na starosti dosť veľkú oblasť, miestna škola začala využívať jeho znalosti a dnes učí biológiu a tuším nemčinu : )

a jedného druhého, ktorý nechal učiteľovanie a prešiel do štátnej správy ... tam je asi lepšie : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

nechápem ako môže niekto rozumieť vyššej matematike - také abstraktné , skoro na ničom sa to nedá použiť/využiť.

 

 

 

Ale ozaj je ich málo, lebo väčšina aj tak odíde preč.

co sa tej matiky tyka, tak ja mam matiku celkom rad a aj matikarov. ano. je pravda ze matematika jemne upada cim dalej tym viac, je prebytok matikarov. a to nam povedal ucitel, dokonca veduci katedry matematiky.

 

nesuhlasim s tym, ze matika sa neda na nic pouzit. cital som par knih o matematike, dejiny a odtial plynie ze to ma velky zmysel. cela informatika a vobec exaktne vedy maju spolocneho menovatela = matematiku. niekedy by som aj radsej studoval cistu matiku, nez informu.

 

napr. v takom predmete ako Diskretna matematika (ktora vznika na poziadavky informatiky) je velmi zaujimava, a je sokujuce ze sa tymto ludia zaoberali v 18.storoci, najznamejsi problem pocitania najkratsich ciest. bez napr. grafovych algoritmov by nevznikli take efektivne algoritmy...alebo mat.analyza detto.

mam doma knihu Algoritmy a autor knihy (zo Stanfordskej univerzity) stale prizvukuje, ze v algoritmoch je dolezita prave mat.analyza a rozpisuje tam detailne preco a ako to funguje/nefunguje. cisla su dolezite pre kryptovanie. potom aj mat.statistika,regresne analyzy,fakt.analyzy a neviem este ake sa napr. pouzivaju v NEexaktnej vede akou je napr. Psychologia, a vobec v kazdej vede, ci uz exaktnej alebo nie sa pouzivaju statisticke metody, pravdepodobnosti...(o ekonomii nehovoriac). Na roznu predikciu,prognozu problemov sa vyhradne pouzivaju aj Matematicke modely, ktore simuluju rozne deje, a na ktore by realizacia samotneho vyskumu vysla pekne draho. tak to len tak zhruba..

 

matika ma zmysel na rozvijanie selskeho rozumu :lol: co sa v podstate vzdy zide..v kazdom pripade sa ta matematicka abstrakcia da velmi dobre pretavit do informatickych vied, ak sa taky matematik rozhodne pre informatiku, stane sa z neho siroko daleko velky kappo, dokaze lepsie, pohotovejsie premyslat..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no áno, pre informatiku/programovanie je dobrá, lebo skoro všetko sa v kódoch vyjadruje matematicky a hneď vidno ako sa ten program správa keď sa niečo zmení, ale tú matiku čo sme mali my na strednej, no to boli také bludy... Nikde sa to nedalo využiť. Asi bola chyba že nám ešte na strednej nedali nejaký progr. jazyk.

 

Najprv nám povedali že matiku budeme mať iba 2 roky a nakoniec z toho boli 4.

 

niekedy by som aj radsej studoval cistu matiku, nez informu.

asi ťa chápem, lebo tam sa to možno berie podrobnejšie, ale asi by ti chýbalo to programovanie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Určite sa dá matematika využiť v mnohých oboroch ale sú aj také kde nie je využitá v plnom rozsahu ako by mohla byť. Ja v mojej praxi som používal ako najvyššiu matematickú opráciu počítanie percent.

Čo sa však týka využitia vzdelania nie vždy je potrebné to ktoré si človek zvyšuje.

Poznám prípady, že niektorí chcú mať bakalára, alebo vyššie vzdelanie, ale je im jedno aké to bude. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov