Skočiť na obsah

14-ročná

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Na 14 rokov bola posunutá iba všeobecná hranica trestnej zodpovednosti. Čo sa týka posudzovania zneužívania maloletých tam ostala pôvodná hranica, teda 15 rokov.

Zverejnené

ľudia, mne sa zdá, že Čarodejníka nezaujímala právna stránka problému, skôr mi to pripadalo, akoby tu zbieral odvahu. : )

inak na to, že sa odmlčal sme tu rozbehli zaujímavú diskusiu, téma má úspech. :lol:

ja si nie som istý, či tá zákonom stanovená hranica bola posunutá, zdá sa mi že nedávno sa o niečom podobnom rokovalo, no neviem ako to dopadlo. viete určite, že je to tých 14 rokov?

skúsim to pohľadať.

edit: vidím, že než som dopísal príspevok, Cactales to už upresnil.

edit: a, je tu aj Čarodejník! : ) no zapoj sa do debaty, nech vieme ako to vidíš.

Zverejnené

Urcite by si mal pockat s tym "prznenim" dievcenskehe tela, predsa je len na to aspon psychicky mlada

doll

nechapem ako si to nemohla pochopit ved ty sama si vystriedala xyz chlapov a monogamia ti tiez moc nevravela ved Manchester forever ale inak nic v zlom :lol:

Zverejnené

Tales, ja sa nehádam, je to už dávno, čo sme sa o tom rozprávali na strednej a čo som čítala diskusie o tom. a nejak špeciálne to zas nesledujem, len sa mi tak zamarilo

na politológiu ma síce zobrali, ale nie nadarmo som inde :lol:

Zverejnené

:lol: som cakala kto sa toho chyti :)

ja sa tu bavim o veku 14-16 rokov

vsak jasne, doll sa ######ila s kazdym koho stretla...

xy sexualnych patnerov ... hmm.. tych bolo teda.. ked nevies, tak take slova radsej ani do ust nedavaj, lebo ma len vytocis...

a moj drahy, hovorila som o monogamii vo vztahu...

ja radsej pomlcim.. staci mi co si o mne myslite doteraz...

a btw, manchester forever kvoli tomu co som tam vsetko prezila.. a nie kvoli ######eniu ako si niekto namysla... ked mas chut pisat ######, tak sa radsej zdrz .. vies houby o tom co bolo v UK

Zverejnené

TRESTNÝ ZÁKON z mája 2005, či odvtedy bol nejaký update to už neviem.

Sexuálne zneužívanie

§ 201

• Kto vykoná súlož s osobou mladšou ako pätnásť rokov alebo kto takú osobu iným spôsobom sexuálne zneužije, potrestá sa odňatím slobody na tri roky až desať rokov.
  • Odňatím slobody na sedem rokov až dvanásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

• závažnejším spôsobom konania,
    • na chránenej osobe, alebo
    • z osobitného motívu.
  • Odňatím slobody na dvanásť rokov až pätnásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a spôsobí ním ťažkú ujmu na zdraví.
  • Odňatím slobody na pätnásť rokov až dvadsať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

• a spôsobí ním smrť,
    • alebo za krízovej situácie.

§ 202

• Kto osobu mladšiu ako osemnásť rokov pohne k mimomanželskej súloži alebo ju iným spôsobom sexuálne zneužije,

• ak takou osobou je osoba zverená do jeho starostlivosti alebo pod jeho dozor alebo odkázaná osoba, alebo
    • za odmenu,
    potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov.
  • Odňatím slobody na dva roky až osem rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 na osobe mladšej ako osemnásť rokov, ktorá bola k takému konaniu donútená z poslušnosti, nátlakom alebo hrozbou.
Takže so 14-ročnou radšej nemať nič.
Zverejnené

nechapem ako si to nemohla pochopit ved ty sama si vystriedala xyz chlapov a monogamia ti tiez moc nevravela ved Manchester forever ale inak nic v zlom :lol:

phersu davat do jednej roviny sexualne zaciatky 14rocnej s uzivanim si v starsom veku je trosku mimo nemyslis??

to ze ty si si po tom co si sa rozisiel s frajerkou uzival s inymi znamena, ze je normalne aby si teraz zaucal 14ku???

pretoze ty to nejak davas do jednej roviny...

Zverejnené

Nok

ja som nepovedal ze to je normalne zacat s 14 rocnou som sa vyjadril ze by mal pockat s tym pretoze neni na to urcite psychicky vyvinuta.

takze si asi zle pochopil moju reakciu poprosim citaj cely prispevok a naviac to bola reakcia na doll a nie na carodejnikovu otazku

a len som vysvetlit co ona nepochopila

nevidim nikde na mojom prispevku ze by som to daval do jednej roviny

a osobne nevidim na tom nic zle uzivat si, ved to je kazdeho vec, ale je trochu divne vodu kazat a vino pit

Zverejnené

phersu davat do jednej roviny sexualne zaciatky 14rocnej s uzivanim si v starsom veku je trosku mimo nemyslis??

to ze ty si si po tom co si sa rozisiel s frajerkou uzival s inymi znamena, ze je normalne aby si teraz zaucal 14ku???

pretoze ty to nejak davas do jednej roviny...

:lol: :) :)

kde to dáva do jednej roviny prosím ťa?

a čo keď si užíval, keď sa rozišiel s frajerkou, on tu nemal moralizátorské reči o monogamii a počte sexuálnych partnerov

a kde písal, že teraz zaúča štrnástku prosím ťa /toto som zobrala osobne ;)/

Zverejnené

phersu, nut deti moje osprostene :lol:

ja som to pochopil az velmi dobre, len ta reakcia bola trosku mimo, kedze sa nejednalo o tu 14rocnu...

nejdem tu obhajovat doll, vela popisala co robila, kazdy si mohol urobit nazor...

ale phersu...tvoja reakcia nemala nic spolocne s tou 14rocnou...to co si niekto robi ked ma 18 je jeho vec....

a je dost tenka hranica, v 14tich nic v 18 mozes vsetko...preto som pisal preco to davas do jednej roviny, ze vobec na take nieco reagujes v teme o 14ke...

a helca ty si tu milacika neobhajuj a este raz poriadne precitaj...ta politologia ta mozno naucila sa vyhovarat, ale asi nie dobre chapat moje prispevky... :)

Zverejnené

ale je trochu divne vodu kazat a vino pit

a kde tu prosim ta kazem?? :lol:

ty sa prosim ta nauc citat cele prispevky a nemoralizovat...a toto plati aj pre nut

ja som reagovala na ich vek...

pretoze to ze niekto nie je drevo v sexe neznamena ze je ###### :) uzivat si slasti nie je nic zle...a viem kam mozem zajst, respektive vedela som, takze ja si nic nevycitam, nic nelutujem, som tam kde som, a som stastna..

a na margo axelovho zeditovania.. axel, no ale da sa s nimi inak? .. btw, keby ma nechas prispievat kedy chcem, tak sa to vo mne nekopi, a nepisem vulgarizmy... :)

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Boa my sme v 14 tich ešte guľky hrali a oni už niektorí teraz na guľkách hrajú. :lol: Chlapče vydrž ešte rok keď nechceš mať problémy so zákonom. Aj keď dnes už niektoré 14 tky vyzerajú na 20, sú si toho vedomé a provokujú. Preto kým vlezieš s niekým do postele a nezdá sa Ti jeho vek tak pýtaj občiansky. :)

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Skúsim sa trochu mladého zastať. :lol:

"prstovačka" v zmysle §201 sa nerovná sexu.

Viete, že sú krajiny, kde by sa táto 14 ročná slečna mohla už vydávať a ako manželka by potom mohla v pohode sexovať. Možno by urobili výnimku nejakom zvláštnom prípade aj u nás. :)

Viete, že vo Francúzsku platí toto: ... Hranica 15 rokov bola zakotvená v Napoleonovom zákone a takmer dvesto rokov ostala nezmenená. ...

Chcú to zvýšiť na 18 rokov.

Zverejnené

Starší. Napoleon vedel čo robí. :lol: Pred 200 rokmi sa 15 ky bežne vydávali a v 16 tich mali deti. Žili vtedy kratšie. Dnešné 15 tky sú vyspelé fyzicky, a keď sa im chce tak nech aj sexujú. A keď chcú byť zdravé tak nech neprestávajú ani v 70 tke. A to platí aj pre mužov. Všetko je to v hlave a v predsudkoch. Každý vek má svoje čaro. Svaly ktoré často a pravidelne trénuješ sú aj dlho v pohode.

Zverejnené

napoleon robil kdečo, možno mal rád mladé a neumyté / vraj ... nezhrozte sa, kdesi som to raz čítala :lol: / možno len potreboval čím skôr a čím rýchlejšie vyrábať vojakov...

nemyslím, že je to len v hlave a predsudkoch, toto nie ...

štrnásťročnú môže lákať skúsiť všetko, ale zrelá dnes na žitie v manželstve určite nie je ... psychika tu pokrivkáva za telesným dozrievaním, bezpochyby, dnes štrnásťročný nie je hotový človek, aj keď žijeme rýchlejšie, aj dlhšie, ale príprava na žitie tiež trvá dlhšie ...

a starsi, štrnásťročnej by nikto neudelil výnimku ani u nás, nefandi si : )

Zverejnené

vobec nezalezi na veku. ale na prostredi a vychove. ak si niekto mysli, ze dnes nie je zrela, tak vtedy bola. a ak tu nie je zrela, tak inde je.

zalezi na prostredi a vychove. kebyze ja vychovavam dieta., resp. dceru, tak ju vychovam tak, ze je zrela v tom veku a v tej minute, kedy to uznam ja, a nie nejaky rysavec, co ju v zivote nevidel a 300km odo mna si o tom dava nejake filozoficky zalozene tabulkove hodnoty.

Zverejnené

tabuľkové hodnoty a vyspelosť, rozumová vyspelosť, kultivovanosť, vzdelanie, zužitkovanie rodičovských skúseností podľa rodinnej výchovy sú záležitosti, ktoré majú svoju dôležitú úlohu

nech je kohokoľvek dieťa akokoľvek skvelo vychované, psychicky vyrovnané, vzdelané, v štrnástich dnes, v našom kultúrnom okruhu by sa ťažko našiel rodič, ktorý by rád videl, ako sa jeho dcéra v štrnástich odovzdá sexu, viaže na manželstvo, rodí a vychováva deti, a v tridsiatke je babička.

dnes sú deti fyzicky vyspelé, dospeivanie samotné trvá dlhšie ... a to je dobre

môže mať v štrnástke sexuálne skúsenosti, aj ich kopa detí má, len si nemyslím, že dobrá výchova je o tom, skúsiť skutočne všetko, ... dobre vychované, psychicky zrelé vyrovnané dieťa s rozumom na mieste ich zrejme v štrnástich nebude mať, možno ...

zákonná dospelosť v dvadsať jeden rokoch mala svoje opodstanenie

v rozvojových krajinách s odlišnými životnými hodnotami a dĺžkou života a svetom mužov to samozrejme funguje ináč,

tu sa od života čaká trochu viac, a vlastne o tom je táto téma ...

neviem, či zakladateľ hľadal dodatočné odobrenie, či nás len skúšal, ale celý zákon by sme mohli poslať niekam, keby nebol od toho, aby stanovil nejaké hranice ... tie tabuľkové hodnoty by mali ochraňovať

mám pätnásťročnú neter ... nie je to zrelé na sex, a s dospelým chlapom, ktorého vedie chtíč, rozhodne nie... je to rozumné dieťa, ale dieťa

Zverejnené

vobec nezalezi na veku. ale na prostredi a vychove. ak si niekto mysli, ze dnes nie je zrela, tak vtedy bola. a ak tu nie je zrela, tak inde je.

blbost jak mraky, ziadne decko v 15tich nieje psychicky zrele...este kopec 20 rocnych su stale deti...takze o tom ze by bol niekto zrely kedy ty uznas za vhodne je pekna blbost...ale chcem vidiet ako budes podporovat ked raz budes mat dceru tak aby si v 15tich nasla nejakeho stareho uchyla co je na male dievcatka ako si ty...

Zverejnené

no prave - "v našom kultúrnom okruhu" to moze byt tak. a v inom okruhu je to inak. a v tvojom je to tak, a v mojom je to tak. kazda civilizacia a kazda spolocnost a kazda rodina vytvara prostredie a poskytuje vychovu a tak, ako nemozno povedat, ze vsetky decka su rovnake, tak ani cislo v tabulke nemoze povedat, kedy vsetky naraz dozrievaju. su rozdiely medzi rodinami, a este vacsie medzi spolocnostami, medzi kulturami atd. a nikto iny a ziadni ini nevedia o tom ktorom dietati viac nez ten, ti alebo ten kulturny okruh, ktory mu bol prostredim a ktory ho vychoval. preto ma uplne nezaujima, co si o tom mysli nejaky skrabak, ktory si namysla, ake ma spravne a vzorove zivotne hodnoty a filozofuje o zrelosti deciek, ktore v zivote nevidel.

Zverejnené

"v našom kultúrnom okruhu" to moze byt tak. a v inom okruhu je to inak. a v tvojom je to tak, a v mojom je to tak. kazda civilizacia a kazda spolocnost a kazda rodina vytvara prostredie a poskytuje vychovu a tak, ako nemozno povedat, ze vsetky decka su rovnake, tak ani cislo v tabulke nemoze povedat kedy vsetky naraz dozrievaju. su rozdiely medzi rodinami, a este vacsie medzi spolocnostami, medzi kulturami atd.

tá prvá časť nie, tá druhá čiastočne, ale všeobecne nie ...

ty nie si iný kultúrny okruh ... stredná európa sme tu všetci - to je jeden kultúrny okruh, budovaný na starých základoch kresťanstva, s tým nič nespravíme, táto spoločnosť je síce hodne sekularizovaná, ale ochrana dieťaťa je približne na rovnakej úrovni ... lebo aj keď sa 14 ročná žaba vyspí s polovicou dediny, polovica dediny pôjde hačača, lebo tu máme zákony, ktoré deti chránia ...

štrnásťročná síce už dnes zvyčajne vie, načo to má, ale zvyčajne po čase zistí, že to bolo predsa len skoro ...

hovorím teraz o sexe ako takom, o čom je téma ....

isteže každá rodina poskytuje inú výchovu, ani rodiny ani deti nie sú rovnaké, ani povahy, ani hmotné či nehmotné zabezpečenie

lenže ten kultúrny okruh tu neobídeme ... bez ohľadu na dozrievanie

tvoje dieťa môže byť zrelé, ale nemyslím, že v štrnástich musí poznať sex, len preto, že je zrelé --- práve preto by ho ešte nemalo poznať , lebo budeš dobrý a zodpovedný rodič ... ako zato väčšina rodičov v tomto našom kultúrnom okruhu

frivoľnejšia či prísnejšia výchova tu nehrá veľký rozdiel, 14 ročné dieťa je stále podľa zákona dieťa ...

asi to píšem trochu zložito ... ale nehrá úlohu, či je dieťa superinteligentné či prepadač ... keď má štrnásť, má štrnásť ...

rozdiely medzi kultúrami sme spomenuli ... kde bontón velí dieťaťu nájsť muža a vydať "ženu" čím skôr ... to je jeden z tých iných kultúrnych okruhov

Zverejnené

podla mna mozes vychovavat dieta ako chces, s najlepsimi umyslami a aj tak sa moze stat ze sa to uplne inak vyvynie, lebo to dieta ma aj vlastnu osobnost, vlastne nazory.....aj ked dve deti vychovavas rovnako, mozu sa inak na konci vycharakterizovat, to nezavisi len od tvojej vychovy a od prostredia, lebo ty nemozes vsetko kontrolovat co to dieta robi

Zverejnené

mam pocit ze by najradsej kontroloval aj to, co bude chlapec curat doprava ci dolava

Zverejnené

moze sa stat, ale to, co hovorim, je, ze pokial ide o posudzovanie zrelosti, viac zavisi od vychovy a prostredia a od cloveka, ktory to decko vychovava, nez od nejakej cifry, ktoru si vymysli niekto druhy. preto to, kedy je povedzme moje dieta zrele, viem ja, a nevie niekto druhy.

a ked chce niekto mudrovat a dovodit, kedy to je to alebo kedy ono, tak zase moze jedine na svojom. co ja s tym mam, ze niekto povie 15, 18 alebo 21? nic.

Zverejnené

a ked chce niekto mudrovat a dovodit, kedy to je to alebo kedy ono, tak zase moze jedine na svojom. co ja s tym mam, ze niekto povie 15, 18 alebo 21? nic.

je to dane zakonom statu, v ktorom byvas, takze s tym mas vsetko.
Zverejnené

LEG

chcel som toho napísať dosť, ale skús si zopár-krát prečítať

ostatné gameine príspevky

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov