cizy Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 mne minuly rok umrel (odisla uzavierka) moj Pentax K10D po 8 rokoch a iba nieco malo cez 72000 zaberoch. Horsie je, ze sa to stalo uprostred vyletu :) Teraz mam Pentax K5 s 17-50 f2.8 ale zaujali ma tie mirrorless zrkadlovky, konkretne toto - Fujifilm X-T10. Ma to APS-C snimac ako zrkadlovka, el. hladacik s vybornym rozlisenim a je to o polovicu mensie. Teraz ma aj trochu serie, ze som si iba minuly rok kupil novy fotak, inak by so masi siel uz do tohto :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryan Giggs Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 Ten vyvoj ide stale dopredu. Ale tie bezzrkadlovky na dospele zrkadlovky stale nemaju. Vyhoda je ze su kompaktnejsie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cizy Posted July 13, 2015 Share Posted July 13, 2015 ja uz som lenivy aj objektiv vymenit, takze by som si nato asi zvykol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryan Giggs Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Ved objektiv musis menit aj na tej bezzrkadlovke. A rovnako ako na tej bezzrkadlovke, si mozes zadovazit nejaky univerzalnejsi objektiv aj na klasicku zrkadlovku. V tom sa to predsa nijako nelisi takze toto ako argument neobstoji.To nevyhadas ani sam so sebou a svojou lenivostou. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cizy Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 ved hej hej,len si to potrebujem nejak sam predsebou obhajit :Dkazdopadne som rozhodnuty, ze dalsi fotak uz bude mirrorles (s aps-c), dslr uz oproti tomu nema pre mna tolko pridanej hodnoty Link to comment Share on other sites More sharing options...
D'Ady Posted July 17, 2015 Share Posted July 17, 2015 ja som vlani kupil Olympus Stylus1 http://www.olympus.cz/site/cs/c/cameras/digital_cameras/stylus/stylus_1/index.htmlzrkadlovka to nie je, obcas clovek narazi na nejake limity, ale myslim, ze keby som viac studoval navod a vyuzil aspon na 90% moznosti toho aparatu, tak som uplne spokojny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proteus Posted January 23, 2021 Share Posted January 23, 2021 Uvazujem nad analogovym fotakom. Mate niekto realne skusenosti? Nieco od japoncov chcem. Ci uz canon ae1, canon a1, nieco od minolty, yashica... Asi bude jedno, ktoru, pojde o objektiv, zachovalost fotaku. A pravdaze aj na cene bude zalezat. Tie canony su dost drahe, minolty clovek vie kupit lacnejsie. Stale vsak bojujem, ci budem vediet vyuzit fotak casovo. Mozno kupim, odlozim a ked mala povyrastie, pouzijem. Zatial mam kompakt 7rokov. Mal som aj zrkadlovku, ale bola to opacha, po vyletoch zbytocne zavadzala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper Posted January 23, 2021 Author Share Posted January 23, 2021 Ak chceš fotiť spôsobom, že ideš do prírody a z času na čas si niečo cvakneš, tak na to ti bohato stačí digitál.Ak chceš robiť profi fotky, tak sa musíš hrať s nastavovaním pri každej fotke, čo ti sprvu môže zabrať dosť času. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dead Posted January 23, 2021 Share Posted January 23, 2021 Tiez si myslim, ze digital je ovela viac vyuzitelny ako analog -ten je skor pre nostalgickych profikov (ale moze to mat svoje caro) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proteus Posted January 23, 2021 Share Posted January 23, 2021 Jasne, digitak by som nemenil, je ovela viac praktickejsi. Aj ked mi tento odide, tak kupim digi tiez. Skusam nastavenia, jeden objekt odfotim aj 10x s roznym nastavenim :) Skor mi ide o nostalgiu. Fotil som na analog ked som bol maly s otcom. Nebol by ako primarny fotak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dead Posted January 23, 2021 Share Posted January 23, 2021 skor by som pouvazoval nad niecim s vymenitelnym objektivom, mirrorless aparaty nie su take velke a tazke ako zrkadlovky a davaju kvalitnejsi vystup ako bezny kompakt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proteus Posted January 23, 2021 Share Posted January 23, 2021 Nad tym som uvazoval tiez, avsak sa mi nechce este teraz davat 500€ za fotak, ked mam funkcny fujifilm x20 s objektivom f 2.0. Ten je super. Skor uvazujem tak, ze kupovat analog s takym objektivom co by do buducnosti pasoval na digitalny. Lebo si povedzme pravdu, setakovy objektiv je hrozny, povacsinou zacinaju na f 3.5-5.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proteus Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 Kúpil som nakoniec Minoltu X300 s pevnými sklami 50mm f1.7 Môžem začať fotiť. Ku digitálnemu som objednal nové baterky, včera som ich už mal, ale miesto 1000mAh mi poslali 650tky. Tak som im ich rovno vrátil. Nakoniec som našiel 950tky. Mám doma tri 1000mAh, ale už majú svoj vek, tak aspoň doplnim. Chcem si ho dať zoservisovať, hľadáčik nefunguje pri základnom postavení objektívu. Nejaký ten filter ako ochranu na sklíčko a nový popruh, tento starý je už zničený. Keď bude dcérka staršia a bude vonku krajšie, budem s ňou chodiť fotiť. Taký je predpoklad, uvidíme, či mi dovolí :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts