Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Prvy krat kukurica zo 100 semien narastlo asi 25 tak som ju dosadil. Dnes som sa rozhodol, ze ju idem najst a zatial som nasiel dve. Ale aj v skleniku priesady mi narastli asi 3 z 18. 

kukurica 2026.jpg

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Ten moj kompost, tazko sa tam prijimali rastliny a snazili sme sa to robit dobre. Menej namahy bolo pri hline a kalerabmi a tie sa prija vpodstate vsetky zo 60 kusov. Tom komposte to bolo inak. Ani rastlinam to vsetko nevyhovuje, niektorym ano a niektorym nie(kapustam). Na tej ploche su vpodstate vsetky kapustoviny co mam okrem kalerabov, tie su inde. Pocasie a dazd. od 10.05 prsi a je teplo. Inak mne aj vyhovolo ze do vtedy neprsalo, nic von som nemal okrem zemiakov, mrkvi ale preco mi to vyhovovalo nebola ziadna burina. Aj v tom komposte bola burina, vyplela to dcera. ale ona to vytrhavala. Dal som jej 4 typy motyk ani ich nezodvihla,ale trvalo jej to dost dlho.

rastliny v komposte.jpg

Zverejnené

kukurica co som ju tretikrat dosadil vschadza. druhy krat bolo stare semeno. Ale neviem ci je to dobre ci zle, ten rozdiel medzi rastlinami je velky. Dal som 4 semena suche aj do nadobiek a tri vysli, ze klicivost maju.

kukurica 2026-2.jpg

• Pridať bod 1
Zverejnené

Tie zrazky su su cudesne, tohto roku u nak OK, vcera chcel ist do revucej klient,ze mi zanesie doklady aj nakupy tovar. Ale nemohol ze maju nenormalnu burku a sa pyta ci aj unas, ze unas poprch, pozriem na balkon ze zena susi pradlo. Zena bola vskole. A potom som pozbieral a nebolo vlhke. U nas nieco spadlo a neskor,ale zrazkomernu stanicu maju v plesivci a tam za hodinu spadlo 70 mm ,u nas asi 0,7mm. Teda som si preveril ci mi neklame a zrejme neklamal. On sa ma dva krat pytal u vas neprsi?  Ja ze nie poprcha, zena susi pradlo. On mi doklady uz doniesol a boli zauctovane skor, len este co mu dosli neskor, mi telefonicky povedal.   Pridal som obrazok, to co nie je su nuly. inak na juhu prsi relativne alebo aj absolutne menej, teda dazd im doprajm, ale nie toto toto sa malo rozlozit aspon do siedmich dni. Kunova teplica 0, to je vedla plesivca.

nuly.png

Zverejnené

Rozkvitnutý ker ruží 

R (2).jpg

Zverejnené

Moje paradajky medzi nimi je aj zeler, ale ten nevidnozrejme na fotke. Povodne som chcel vyvesovat paradajky, som im tam nedaval ani koliky. Neskor som si uvedomil, ze to nebude dobre mat takto vyviazanu paradajku vonku. Zacal som davat koliky a ze uz spravim konstrokciu. Ta konstrukcia ak som ju robil,hned vyzerala nestabilne, zafuka vietor a cely rad padne. Syna som poslal pre tyky na konstrukciu ,pre uhorky, tak do 2,5metra nech donesie. Doniesol 5 metrove razsochy, na spodku mali cca 8 cm.  Tak ze to uz urobim aspon cast aj pre buduci rok,to tam zostane aspon tie dve (stojky) aj cez zimu. Ale tie som uz daval do stredu vyzivoveho zlabu, na rok to skratim nebudem sadit na celej dlzke , trocha kratsie, ale po oboch stranach, aby to bolo stabilnejsie, samotne rastliny budu ako kotvy. A ako som zlab  vycistil od chrastia a dreva, vela organiky tam nebolo, cely zlab ma 3 mesiace, zistil som ze je suchy(pritom nejake zrazky boli). Teda tie paradajky asi vela vody nemaju, ja som ich nepolieval. Tak som ich trochu vyplel , polial a dnes to zamulcujem travou(tak isto aj sklenik aspon tam kde najviac svieti zamulcujem).  Na fotke je este jedna zaujimavost. Je tam 5 riadkov zemiakov. Dva dni dozadu som si vsimol, ze treti ma nejaky problem. Zemiaky kvitli uz na zaciatku  juna. Dnes, je skoro cely treti riadok vyzraty mandelinkami a zacinaju prechadzat vedla.  Preco nakladli vajcia do tretieho riadku? Tam bola ina odroda zemiakov, tie  co som kupil na jesen na spotrebu. Nikdy som nevidel, ze takto a tak rychlo vedia zozrat tak velke zemiaky.

paradajky 2026.jpg

Zverejnené

Podu v skleniku som zamulcoval, a to nie ani kvoli straty vody vyparovanim. Polievat treba rano,ked je chladnejsia poda. Ale kvoli aby sa poda neprehriala. Inak dnes som som sklenik aj cely zatienil, hodil nan karton.  Sused preraba dom, ma odpad karton, zobral a zakryl sklenik. Tepolota o 17:00 som meral. Na slnku cca 50 stupnou(taka a vyssia by bola aj skleniku, tu skolaboval teplomer - ukazoval ako ruske totemy na benzinkach) , teplota vzduch vtedy podla shmu 33,7  a teplota  v skleniku bola 33,1.    Inak zena bola u rodicov v mestskej casti Revucka,  A povedala na ich papriky, baranie rohy, maju odomna, moje priesady, ze uz maju 7-10cm plody. Normalne papriky maju plno plodov. Ja jej verim a vsom je rozdiel.  Oni maju potok 3 metre od sklenika,  Sklenik je pod velkym orechom. A maju vedla horu, teda unich a vlete zapada slnko o 16.00,max17.00.  Zajtra dam fotku mojich paprik. Tri som vysadil aj vonku, na tie fotku davat nebudem, tie co su von, su asi take ako ked som ich vysadil, dal som ich pod jablon, nepolievam a ..

Zverejnené

No fotka je taka, ze tie kartony nieje vidno az na cast kde koncia, koncia tam, lebo vedla je jablon , tam kde rastie petrzlen, uz zakryva stom,ten sklenik. Teraz je slnko na opacnej strane ,ale tak o pol hodinu bude svietit ako je smer chodnika a o 12 zacne svietit tam kde su kartony. Dve papriky vyzerali vcera rano horsiee ako dnes, tak pomaly sa preberu.

sklenik 2026.jpg

• Pridať bod 1
Zverejnené

Je sucho, dážď je nevyhnutný. Dúfam, že najbližšie bude pršať.

IMG_20260630_140655.jpg

IMG_20260630_140320.jpg

IMG_20260630_140331.jpg

IMG_20260630_140751.jpg

IMG_20260630_140730.jpg

Zverejnené

Jemný dážď... :smile: aj vzduch je hneď sviežejší. 

k (2).jpg

p (2).jpg

t.jpg

z (2).jpg

Zverejnené

Vybrali sme sa poliať záhradu. Mrakov bolo dosť, ale kvapky len občas. Vystupili sme z auta, spustil sa lejak a bolo poliate. Ledva sme obrali uhorky. Ale....., ak by sme nešli, tak na záhrade spadne zopár kvapiek.

Zverejnené

Takže u Vás poliate prudkým hustým dažďom.

U nás len poprcháva, dúfam, že z tých horúčav neprídu napokon  silné búrky.

My máme záhrady na dvoch miestach, dúfam, že aj tam , kde nie sme až tak  často, bude v čo najkratšom čase pršať, že dážď zavlaží zem.

Zajtra po  práci,  máme naplánované nakladanie uhoriek. Niečo z našich uhoriek, ale manžel aj doobjednal, no viac ako 45- 50 fľašiek nebudeme nakladať. Toľko nám stačí pre  našu rodinu.  

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Cesnak 

Cibuľa orešec alebo tiež šalotka orešec

Cesnak.jpg

O.jpg

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov