Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Dovolím si z našej skôr okrasnej záhrady...:smile:

z.jpg

z2.jpg

z26.jpg

.

26.jpg

zd.jpg

Zverejnené

Dnes sme mali rodinnú brigádu. Spojili sme príjemné s užitočným.:smile:

v do z.jpg

Zverejnené

Pred pol hodinou sme dostali dazd asi 10 mm.

prsat dne nemalo, predtym boli dva mraky co pustili mrholenie.

Zverejnené
3 minutes ago, slimak said:

Pred pol hodinou sme dostali dazd asi 10 mm.

to je dobré, myslím, že v pondelok u Vás tiež hlásia dážď..

u nás včera pršalo,  dnes hlásia búrky.. zatiaľ bez búrok..

Zverejnené

Dnes nehlasili a bol a bol mrak len nad zahradou a spadlo. inokedy mas mrak, to myslim minule roky, mraky nad horami a ja sa tak mozem len pozerat. My v Revucej mame dve zrazkomerne stanice. Jedna je odomna asi 150m a druha 2 km. Oni to meraju asi dobre. Ja to viem hned vyhodnotit na zaklade mojho suda. Ale kludne aj u mna dnes sprchlo a viac a natej zrazkomernej stanici tolko nemali. Na pol Slovensku este nezaprsalo.

zrazky.png

Zverejnené

Predstav si vyhodnotenie zrážok:

Hurbanovo 100ml, Zvolen 15ml, Sud u Slimáka 22ml.......:cem:

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ako nechapes sud u mna je v tom susede 22 cm vody v 100litrovom sude, kde steka voda z 10m2 strechy? To je 2,2 mm na m2. Ako dlhodobo do koreluje stou zrazkomernou stanicou co odomna 250 metrov. Ked su extremy, do suda nic nenatecie, vypari sa na rozpalenej streche, alebo kludne ked je lejak, to tecie vedla suda, alebo sud sa zaplni za 15 minut a dalsich 30minut to sa len vylieva.  Dnes naprsal dalsi sud ,teda spadlo 10mm zrazok ci viac.  U mna co ma prekvapuje, kaleraby vcelku prezivaju, z 60 ich zije 59. V hline, Tie v kompostovine a vysadzane boli po kaleraboch. teda blizsie kdazdu, Kapustoviny ako Brokolica, Kel kuceravy, kaderabek, kapusty a mozno nejake karfioly tam je tych 5 druhov. oni vyschynaju asi uz 5 neprezili. 4 som nahradil. Som to podcenil, tam som robil jamky len motykov a nesadil to hlbsie z rylom.

Zverejnené

Sedi to, u nas naprasalo asi za  tyzden 40 mm zrazok. Co pre zahradu staci. Uz su slimaci, a su aj na trave na tych mojich zahonoch. Oni by tam boli tak ci tak.  Teda uhorky co uz vysli som si ochranil. Teda u mna bol plny sud aspontri krat vsetko dalsie vytieklo. A zdruhej strany(garaze) kde to tecie do nadrze tam mohlo natiec 750 litrov. Teda z tej strechy som zachytil 1000 litrov,200 sa vylialo vedla suda. Teraz prsi.

Ja rozmyslam ze spravym dalsiu nadrz 10 m3 co bude stekat z mojho domu, ten ma cca strecha 110m2 . Pre mna nema zmysel vrtat studnu. naco vies zachytit aj vodu co spadne na dom. Tam to padnerocne 80 m3 teda, ta 10m3 nadrz by bola zaplnena 8krat, keby som dal len polovicu strechy 4krat. Len ja sa bojim aj extremou. Ze naprsi 30m3 aj za 5dni v decemmbri ked tu vodu nepotrebujes. Ale zas to nieje problem. Lebo aj s tym mojim cerpadlom, vies dat prec za hodinu 2 m3 vody, teda za 24hodin aj 50m3, teda sato da spravit.

Zrazky 2.png

Zverejnené
Dňa 15. 3. 2026 at 11:46, alarm pridal:

Vysadil som hrach, špenát (pod hrozbou od manželky:smile:), par reďkoviek, mrkvu a petržlen. Až potom mi došlo, že minulý rok sa ako obyčajne neujal, a tak som ho vysadil do kochlíka na balkom a potom rozsadil. Takže práve idem z balkona, kde som zasadil petržlen...

V marci som vysadil hrach z 80 mi vyslo asi 10, spenat som prvy krat sadil v decemmbri nepolial vyrastol v skleniku ale rastol az ked prestalo mrznut, ale ako som videl tento tvo j prispevok som ho skusil dat aj von na zahon rozuma,, 4 rastliny asi 25 tam su. Redkovky, ja som ich dal aj na to iste mieto kde som vybral decembrove, aj redkovky vedia prezit  minus 15, ale v suchej pode. keby bola mokra,by neprezili. Dal somtam dalsie uz to tam nerastu, dal som uz von medzi kukuricu. Mrkva a petrzlen co som sadil v marci? sadil som tam aj pastrnak. na 14 metroch je asi 15 petrzlenov a 7 mrkiev, presadil som tom opat asi 2 dni pre dazdom. Mrkva aj petrzlen mam aj ten co som sadil v decembri, teda, som si isty, ze petrzlen zvladne chladne noci. Bol v decembri vysadeni aj von, AJ PREZIL,CI ZIJE, PETRZLEN, JE SILNA RASTLINA. MOzem ukazat rozne petrzleny, rozny prostrediach, v skleniku ma vnat aj 30 cm. Ten decembrovi je 5cm a ten marcovi po suchu asi 3cm(petrzlen). Mrkva zasadena v skleniku tu von som nedaval cez zimu, ta decembrova je len o troxku vysia co som vysial koncom februara,do sklenika, Ak tie ratliny budu mat hrubku 1cm o tyzden ci dva bude to pre mna uspech.

Zverejnené

Zakvitol nám Rododendron.  :smile:

Rhododendron (z gréčtiny rhodos "ruža" a dendron "strom") je rod kvitnúcich rastlín z čeľade vresovcovité (Ericaceae). Je to veľký rod, ktorý má viac ako 1 000 druhov. Slovenské rodové mená znejú jednak rododendron (ľudovo: alpská ruža) a jednak azalka. Zdroj: https://sk.wikipedia.org/wiki/Rhododendron

zsp.jpg

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov