alarm Zverejnené 15. September, 2025 Zverejnené 15. September, 2025 Zahrada nie je obyvatelna, a voziť psa denne 30km, a byť tam s ním, to račšej dám krtkovi meno a vyhlasim ho za domáce zvieratko... 1
iskra Zverejnené 15. September, 2025 Zverejnené 15. September, 2025 6 hours ago, alarm said: to račšej dám krtkovi meno a vyhlasim ho za domáce zvieratko... ........................................................... práve vďaka vašej diskusii som si po dlhšom čase pozrela obľúbené rozprávky Krtko - online rozprávka https://www.veselerozpravky.sk/krtko/
slimak Zverejnené 19. September, 2025 Zverejnené 19. September, 2025 Mrkva co je vysadena do hrebena vyzivoveho zahona. Nema este ani 3 mesiace uz je siroka 4,8 cm, krabicka ma 5,6cm. Najprv mi prislo aj luto ze som to tak sadil, ze som to nemal vyvysovat ale posadit dve hriadky. Ale uroda bude dostatocna. https://www.youtube.com/watch?v=uOO5j9T2zmI&t=15s Na tom videu to tak sadia. A zrejme je to dobra metoda do tazkych pod ako mam ja. Mrkva si vie potlacit tu podu. Mam mrkvu posadenu aj ovela prchkejsej pode ale taka velka tam nenarastie(do hlbky mozno,ale nie sirky). 1
alarm Zverejnené 19. September, 2025 Zverejnené 19. September, 2025 Zobral som acylpyrin, teplovzdušnú pištol, odhrabal 4 krtince aby bol "cúg", zapol pištol a vydymil. Krt sa celý deň neukázal. Uvidíme.... Mrkva a petržlen by sa mali sadiť takto, aby sa ako koreňová zelenina ťahala za vodou. Ale nie u mňa...manželka poleje ten kopec, aby nebola suchá. 1
alarm Zverejnené 19. September, 2025 Zverejnené 19. September, 2025 Videl som naklonený uhorkovník a očaril ma. A tak som to realizoval. Oprel som o seba dva pôvodné a vytvoril A-čko. V čom je výhoda? To, že keď uhorky rastu, nie sú poschovávane pod listami, ale pekne visia a vidno ich. 1 1
slimak Zverejnené 20. September, 2025 Zverejnené 20. September, 2025 Ten zahon som kopal okolo 20 juna, bolo sucho, a mal miesto kde to vyskusam. Inak sucho bolo ked kopal o tyzden ten svoj rigol aj syn. Kvoli suchu som to chcel vyskusat. Ci to bude fungovat. A zatial neviem. Mrkvu som nepolieval ak vysla uz vobec. Kym mala vzklicit,ale ona do 12 hodiny doobeda bola v tieni a bola pod doskami tam sucho nebolo. A asi 5jula zacalo prsat a cely jul od vtedy ma tato mrkva prestala zaujimat(v tom zlabe bol cely jul vody aj 20 cm, ona nema kde odtiect). Po dovolenke v auguste som ju trosku vyplel. Bolo sucho v juni 33 dni a v auguste bolo sucho. Sused mi dal 3,5 tisic litrov ci 4000. Kedy mne dosla voda na zaciatku jula, a asi v polke augusta, dvakrat sme precerpavali z jeho nadrze do mojej. On polieva len travnik. Mal vodu a dal mi ju. Tie vyzivove zlaby budem kopat aj nadalej,kvoli tomu aby som sa uz nedostal ktomu,ze mi bude chybat voda. Ak ta mrkva bude dobra, je budem aj nadalej na inom mieste pestovat ,kludne aj petrzlen. Povodne ,ci aj dnes som chel spravit ,ale na jar aj 20 metrov dlhy zlab, kde by som dal paradajky a kukuricu. Do skeleta foliovnika urobim uz na jesen pre uhorky a fazulu.
alarm Zverejnené 4. Október, 2025 Zverejnené 4. Október, 2025 Tento rok som po mnohých rokoch dopestoval velku červenú papriku. Vždy mi pohnila, alebo nedozrela... 1 2
slimak Zverejnené 6. Október, 2025 Zverejnené 6. Október, 2025 A naco je to dobre, pestujem papriky,ale nas nezaujimaju. vcera som ich asi aj prelial. Ja som vminulosti nechcel mat az cervene, zena to neobera a su. U nas nie dnes ale predtym dva dni bolo - skoro az -1. Teda kludne mozu zacat hnit. Ci na semeno? Ci ususit na ,cervenu papriku v prasku?
alarm Zverejnené 6. Október, 2025 Zverejnené 6. Október, 2025 A na čo to pestuješ, keď ťa nezaujímajú? Nejak tomu nerozumiem
slimak Zverejnené 6. Október, 2025 Zverejnené 6. Október, 2025 Lebo mam sklenik a tam vlete nic ine pestovat nejde. Tohto roku sme to prvy krat pestovali od semienka,teda starali sme sa mi dvaja, ja a zena, predtym o sadenice sa staral otec. Ale spytal som sa aj Chata, vraj su ovela chutnejsie a zdravsie, teda ak nevyhnili, a to asi za dva dni nestihli ich pozberame a skusime ako chutnaju. Priklad zena ma rada leco, ale z paprik a paradajok co su cerstve. Jej nechuti,alebo nechce robit tieto zavaraniny,lecove. Ja to neviem ani pozberat, nie zavarat. Zena nema zaujem o papriky, ja chcem aby o rok bol vynos o 50% lepsi. Mna paprika bavi tak isto ako cvikla. Ako kazda rastlina. Priklad zena chce paradajky, ratlin bolo aj vela, aj vynos nebol bohvie aky. 2,3krat urobila len z paradajok paradajkovu polievku a bola husta. ci si narobila zavarila z paradajjovej stavy,vela poharov,aj niektore su take cire. Ze taliani ci spanieli do ryzi dodavaju len toto, aby to bolo biele,ale malo chut paradajok. Ked chce paradajky ,ved ani tie sa tohto roku nejako nevydarili, kludne ak to budem robit lepsie bude mat o 50% viac. Mne zacali tie velke dozrievat az zaciatkom septempra. Teda co som zle spravil, mat sadenice priprevene uz na 01.05.,ci 09.05. nie na 01.06,teda skor. Ja som cely cas mal na ranajky paradajky, tie male samosejky, ci male. A uz mi sli krkom. Ja mam rad tieto velke, zoberies si ju teplu vyhriatu od slnka stavnatu a zjes, nie tie male. Teda na rok male budu ale niekde popri plote. 1
alarm Zverejnené 7. Október, 2025 Zverejnené 7. Október, 2025 Ja mam tu istu sortu, velké papriky aj zelené a oranžove... https://gardenseedsmarket.com/korenie-corno-di-toro-rosso-i-giallo-zlte-zelene-a-cervene-predlzene-konicke-ovocie-70-semien.html
slimak Zverejnené 18. Október, 2025 Zverejnené 18. Október, 2025 Uz dorabam skelet, teda zahony rozuma pre uhorky a fazulu. Ja neviem ci to bude dobre,ale skusam, paci sami to. Mam aj dalsie fotky. Preco to robit takto a nie kompost. Tam to len polozis, nemusis drtit. Nemusis prenasat. Teda vyhoda, menej prace, mam skusenost asi 4 mesiace,s prvym a rozklada sa to tam velmi rychlo. Je to inkubator dazdoviek. A isto aj inych zvieratiek, tie vsetky rozoberaju tu hmotu na podu. Myslim si ze to zachyti aj vodu aj zo vzduchu, aj ked je sucho sa tam zachyti voda(vyzraza,kondenzuje). Ale kompostujem stale. Vkomposte ako ho robim ja asi patogeny ani semena bburin ci hocicoho nepreziju. Vpodstate to je mrtva poda. Ona za 3-6 mesiacov sa nastartuje. Tam nerastie burina. Mam kompost co tam rastli tekvice, nieje tam burina. Ak by aj bola ,inak plocha kompostu je aj na prvej fotke. drievko silnejsim ako cigareta, ju vypichnete ako pri hre mikado a zahodite na travnik tam uschne. A tie velke mrkvi? Dnes som vybral tie z kruhy a boli nic moc, ale vcelku dobry petrzlen, on ma ovela tuhsi korienok. Ale vybral som jednu mrkvu z tych co maju teraz priemer 5 cm, takych mam asi 10. Ta bola ako zub. Pod zemou tie korene su este objemnejsie. Len kratke asi 10 cm, a popreliezane medzi sebou, rastu v hline. A vlastne co nemozes dat do toho zahona, listie,piliny a vsetko chorobou napadnute. Ani do kompostu nedavam zhnite ovocie, paradajky som rozdrtil stiepkovacom a potom dal do kompostu. Preco nadalej budem robit kompost? Na zaciatku tam bolo 90% buriny, teda kludne 10,20 furikov, to musi ist do kompostu,aby tie semena zhoreli sa uvarili aby sa to nemnozilo. Tak isto ako choroby na rastlinach priklad paradajkach.
slimak Zverejnené 18. Október, 2025 Zverejnené 18. Október, 2025 Este dam dve fotky, mne sa nikdy doteraz nepodarila ziadna rastlina petrzlena. a druha fotka, je kompost jarny,kde od juna rastli tekvice. Vidite tam burina nerastie. Tam viem vyhrablickovat 10 furikov. Na dalsiu jar tam urobim taky isty. Teda kompost ,vktorom nieco rastie, teda je tam zivot, sa urobi ovela skor. Ten moj vedla je mrtvy. 1
iskra Zverejnené 19. Október, 2025 Zverejnené 19. Október, 2025 Ešte stále kvitne Surfínia Pavinič päťlaločný
slimak Zverejnené 20. Október, 2025 Zverejnené 20. Október, 2025 Dnes som si to dorobil. Nemam fotku ale nastrihalsom cernice, hrozno,dal seno, odkosil nejaky kryk so ma krasne kvety,ale je len zeleny. Teda sa to skoncilo a zajtra tam nasejem travu. Dnes som to preryloval vybral korienky. Zajtra este zopakujem , nasejem travu, am kde su jahidy a cinska kapusta uz trava rastie. 1
alarm Zverejnené 6. November, 2025 Zverejnené 6. November, 2025 Krtovi som nachystal pascu. Zaštuploval som trubku, a na vrch som dal preklapací plast. Všetko som prekryl zemou, aby nebolo vidno plast. Vyvrtal som do zeme dieru a vložil to tam, prektyl cele krytom a čakal. Kým som to urobil stravil som s tým asi hodinu. Potom prišiel čas pravdy. Odstranil som dekel a čo nevidím. Krt zasypal trubku, ešte po tom poskákal, aby sa to zhutnilo a nešlo to vybrať. Ďalších 20 minut som sa trapil s vyberaním. To nie je krt, to je sviňa. 4
iskra Zverejnené 7. November, 2025 Zverejnené 7. November, 2025 11 hours ago, alarm said: To nie je krt, to je sviňa. Je to čierne a na chrbte to má biely pásik. Čo je to? Krtko s kozmodiskom.
iskra Zverejnené 12. November, 2025 Zverejnené 12. November, 2025 Chryzantémy kvitnú, sú symbolom jesene a nielen smútočné kvety, môžu byť vysadené aj v záhradách a parkoch na okrasné účely. Manžel v sobotu rýľoval záhradu.
slimak Zverejnené 12. November, 2025 Zverejnené 12. November, 2025 U nas nekvitne nic uz aj mesiac. Ten Trebisov musi byt teply. Krasne kvety. Ja uz mam zahradu vpodstate pripravenu, Zajtra dve hodinky(este mam faceliu aj horcici,zajtra sa rozhodnem ako to ukoncim), v piatok trihodinky syn bude rozvazat hnoj a sobotu to zaorieme a potom zasadit cesnak a koniec. Unas uz dnes bolo chladno a to ma prist este len arkticky vzduch. 1
iskra Zverejnené 13. November, 2025 Zverejnené 13. November, 2025 14 hours ago, slimak said: Krasne kvety. Ďakujem. Nakladaná kapia
alarm Zverejnené 13. November, 2025 Zverejnené 13. November, 2025 Dnes som zasadil broskyňu, dufam, že prežije zimu a bude rodiť....a vo foliaku mam ešte haldu papriky, budem musieť upratať pred prvými mrazmi.
slimak Zverejnené 13. November, 2025 Zverejnené 13. November, 2025 Ja som vyrubal ci vietor strhol dve tri stromy. Nikdy az,ale ja som nikdy strom nevysadzal. Ja ani neviem aky by som mal. Ja mu spravim velku dieru a dam velaaj kompostu. Este aj dnes mam ceresnu ci aj dve co su nanic. Vypilit a posadit nove.ekam na slnko
slimak Zverejnené 24. November, 2025 Zverejnené 24. November, 2025 Dnes som nasiel nejaky kanal. https://www.youtube.com/watch?v=KVQKxdmilvg&t=3565s a dalsi https://www.youtube.com/watch?v=VhNS5AdPSz4 Ak chcete si to pozrite, ja im rozumiem. Ja aj na alej ploche mam mam viac hmyzu a vtakov.
slimak Zverejnené 26. November, 2025 Zverejnené 26. November, 2025 Dnes aj mna trochu v pivnici vytopilo. Tak susim, tejto mrkvi mi ani nieje tak luto,lebo mam co este ani v pivnici nebola,len sobotu som ju z pod snehu vyhrabaval a sa susila inde. Ale je tam je pri pravitku ta co ma priemer 6 cm na dlzku 20cm. Aj jej kolegine, rastla v tej zlej ,tazkej ilovitej pode.
slimak Zverejnené 26. November, 2025 Zverejnené 26. November, 2025 Krizovo som to riesil s chatGPT A jeho predpoved Stručná pravda bez prikrášlenia Zemiaky – zachránené. Mrkva – zjesť skôr počas zimy. Petržlen – spracovať hneď, neskladovať. Kaleráby – vydržia niekoľko týždňov. Jablká – spodné kusy oddeliť a sledovať. Nebolo to zatopene vsetko spodnych 5 cm prepraviek asi tak 2-5 hodin, voda by mala byt cista,samozrejme necistoty boli skor vpodlahe. Luto je mi petrzlenu,tak ako ta mrkva na fotke bol zvacsej casti zaplaveny a iny nemam,je pekny a bol asi tolko ako tej mrkvy a uz iny nemam. Kalerabov a zeleru sa ako plodov voda nedotkla, mozno navzlynala po koreni hore.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz