Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Preco som robil kompost aby som mal dat do sklenika. Chcel som aby to bolo s betonom aspon zarovnane. Z casti sa to podarilo.

Uz ho nemam.

kompost v skleniku.jpg

To co ostalo uz tam ostane, pod paradajkami, ci nieco ine, neviem kolko mam paradajok.

co mi ostalo.jpg

A hlina. Toto je zaber ako vyzera. Nieco tam narastie(na obrazku je aj cibula,tej sa tam paci). Ale strasne tazka praca s nou. Ja ju mam v celej zahrade. Planujem narok ze tam bude uz kompost.  Dnes mam 2*10 na rok bude 2*30. To uz nikdy orat nebudem. Hnoj na jesen ak sa bude dat by som dal. Do ostatnej hliny a to pooral.

hlina.jpg

Zverejnené

Ja len praca s tou hlinou, zena je z dediny a vie robit. Ona z nej je frustrovana(nikdy na mna nebola tak nasrata ako z nej). Lebo ona mala inu podu. Ja som na tom opacne,lebo som mal len tuto. Ved preto to chcem zasypat kompostom cele. Len to bude trvat 5 rokov. Priklad na obrazku 2 je aj najlepsia poda, ja som odtial aj par furikov zobral. Tam ostane 10-15 cm kompostu. Na rok ho dosypem 5 cm.

Zverejnené

Nevies to nijak zmenit ako nahradit tu hlinu(ju neprerobis, mozno za 100 rokov). 5 rokov som tam daval, ani nezaoraval,len pobranil. Na jesen sa to zaoralo. 

Co nechapem na otcovi, on to 20 rokov oral a len prevracal to blato. Ze mu neprislo divne za 20 rokov, ze to je nahovno rovnako.

Priklad ten moj kompost nebol dobry. som sa na nom nadrel prehadzoval, vymyslal ako ho zlepsit, neviem co zabralo,ale viem ze to uz nikdy nechcem opakovat. Teda kompost spravit co najlepsi kedy to ide. Ked je 20 stupnou pri desiatich je to tazsie a pri 0 skoro nemozne.

novy kompost.jpg

Zverejnené

Jahody -  voňavé, sladké, šťavnaté a veľmi zdravé. 

Jahody.jpg

• Pridať bod 1
Zverejnené

Hrasok mi uz rastie , ten dalsi. Petrzlen, ja som ho vysial ak by to bol jeden riadok, na 60 metroch a inic, mozno 5 rastlin.

Nejaka mrkva. Ale aj tu som posial na 40 metroch. Perzlen aj mrkva vyklicila a bola a zdochla.  Ja este mrkvu mozna aj petrzlen zasadim.  Je nenormalne vela slimakov, bliskacikov. Medvedici to zeru.

Co som najviac sklamany z kukurice. Nejaka je ale asi 30%.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Ruže

Muškáty biele

Muškáty červené

Kosatec fialový

Rododendron

Begónia

Ruže.jpg

Muškáty biele.jpg

Muškáty.jpg

Kosatec fialový.jpg

r (2).jpg

Begónia.jpg

Zverejnené

Časť našej zelene tiež doma...,  teší ma aj rozkvitnutý Oleander.:smile:

IMG_20240601_121215.jpg

IMG_20240531_141112_HDR.jpg

IMG_20240530_173422.jpg

Oleander.jpg

Zverejnené

dva týždne zápasím s krtkom. Kompletne rozryl zahradu. Nechcem ho zabiť, ale uloviť a vypustiť. Momentálne je skore 6:0 pre krtka. 4 x som bol pri tom, ako som mu rozhrabal cestičku a fukalo mu dnu a tak to išiel zapchať. Asi má cuvaciu kameru, lebo tak rýchlo zacuva, že mi to už mozok neberie. Aj rýl som už mal zapichnutý, len potahnuť.... asi je to vekom, už nestíham:uplakany:.

Potom som zakopal na dve miesta kýble do prerušenej cestičky a zakryl poklopom ,podla návodu z netu. Keď som sa tam pozrel, krt kompletne vyplnil kýble a potom po vrchu prešiel... 

Ach jáj....

• Haha 1
Zverejnené

Mne slimaky zozrali uz druhe rastlinky uhoriek. Este polovica ostala, tak ich uz prekryvam nadobami na presadzanie. Ale su asi aktivne v celom meste, lebo dosli semiacka.

Pridam aj fotku aj dnes aj v piatok(vtedy na kopcoch bola nenormalna burka a zrazky), v piatok som videl iba tie stromy za lukou co je asi 200 metrov. Videl som ich velmi dobre, lebo tu neprsalo, resp o dazdi sa nedalo povedat.

Tak som isiel privolat dazd. Siel som krtkovat odpadovu ruru zo zachodu(teda koniec pruziny bol v strede ulice). Trochu pomohlo, zacalo prsat.

dazd na kopcoch.jpg

Zverejnené

Dnes sme s manželom a so synom, kosili trávnik, strihali živý plot, odstraňovali prebytočné výhonky na stromoch, okopávali zeleninu, pleli. Zvládli sme to,  pocitovo super. :smile:

dbsp.jpg

zzn.jpg

dspz.jpg

zsp.jpg

• Páči sa mi to 1
  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 4 týždňami...
  • Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Domáci slivkový lekvár 

Hrozno z našej  záhrady

Slivkový lekvár.jpg

454688901_10232560449223137_5199891670304121274_n.jpg

• Páči sa mi to 1
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Nikdy som nemal tak velke zemiaky. Tam su 5 debniciek. Vacsinou som mal take ako su na lavo vo vedrach.

zemiaky4.jpg

• Páči sa mi to 1
  • Pridať bod 2
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

dnes som si sam aj pokosil a prehadzal kompost. Podla mna bude dobry, dnes sam, lebo inak mi kosi syn. O tyzden to bude robit.

kompost 24.jpg

Zverejnené

Tiež máme peknú, bohatú úrodu. Práce je stále dosť, no výsledok stojí za to.  Mňa tešia  v záhrade okrem zeleniny, ovocia, aj okrasné stromy, kvety... aj napr. tieto krásky. :smile:

j.jpg

• Páči sa mi to 1
  • Pridať bod 1
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Tohto roku asi budem mat dobry kompost. Budem mat aj hnoj. 

Kompost je dobra vec,ved preto to robim inak co spravis z odpadom. Ale podla mna to ziviny nema,resp dusik. Tohto roku vyrobim asi 6m3 kompostu asi najkvaltnejsieho ako sa da,  obracane je to minimalne kazdy tyzden.

Inak ci kupovat  stiepkovac, lebo sa mi kazi stari. Je vela vyhrad proti tomu stroju. Ale asi by som ho aj opat kupil a nieco hned odtial dal prec. Ale kupim namiesto cerveneho modry stroj. Ja ten stoj potrebujem na par hodin- 5 max 10 za rok. Len ked ho nemas, tak by som strihal niekolko nasobne hodin a bolo by to aj tak ovela horsie.

kompost 25.jpg

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov