wysky Zverejnené 26. Apríl, 2008 Zverejnené 26. Apríl, 2008 Dnes vyšiel v SME na víkend veľký rozhovor s touto skvelou českou režisérkou. V úvode rozhovoru je spomenutý jej nový film "Potížistky", alebo ženy, ktoré "robila problémy". Film je feministický, je o ženách, ktoré sa nezmieria so svojim postavením a bojujú za svoje práva a z toho dôvodu sú vnímané ako problémové. Ako vnímate túto režisérku? Ja som sa s ňou prvý krát stretol cez jej film "Kopytem sem, kopytem tam", film o ľuďoch HIV pozitívnych. Téma o Věre Chytilovej, o jej filmoch, o ňej. Dnes večer va STV2 dávajú jej film "Hezké chvilky bez záruky" z roku 2006.
game Zverejnené 27. Apríl, 2008 Zverejnené 27. Apríl, 2008 trochu zrejme mimo misu, ale stále o Chytilovej ... tie jej filmy sa dajú pozrieť, samozrejme, ale zvyčajne raz stačí, netúžim ich pozerať znovu a znovu je jasné, kde stojí, a jej príbehy sú silné, témy, o ktorých hovorí, sú tak trochu tie, o ktorých má človek pocit, že sa zakrývali, kým neprišla s filmom Chytilová ... akosi mám z jej filmov niekedy takýto pocit áno, otvorí príbehy, o ktorých sa vie, aj hovorí, len ona ich ukáže a zrazu sa píše masívne kdekade o novom filme Chytilovej, kde rozoberá ďalšiu háklivú tému... čo ma na tom rozhovore upútalo, bola práve preto jedna jej poznámka ... ot. Česká kritika prijala dokument dosť rezervovane. Aký bol divácky ohlas? odp. Neviem. Nestarám sa o to.
wysky Zverejnené 27. Apríl, 2008 Autor Zverejnené 27. Apríl, 2008 gameNebolo to mimo misu. V tom rozhovore prezentovala aj jednu myslienku, ze by najradsej by mladym ludom narezala, ked nechcu povedat svoj nazor. Trochu je v to v tom kontexte, co si napisala. Povedat svoj nazor a nestarat sa, co to sposobi. Vcera som si pozrel ten jej film, bola to trochu divocina, nedopozeral som to. Bolo to o jednej psychologicke, ktorej uz z toho celeho (klienti, manzel, bezny zivot) zacinalo "hrabat".
Sniper Zverejnené 27. Apríl, 2008 Zverejnené 27. Apríl, 2008 Kopytem sem, kopytem tam som videl, celkom dobrý film a pre mnohých aj poučný.
wysky Zverejnené 27. Apríl, 2008 Autor Zverejnené 27. Apríl, 2008 Kopytkom sme a tam... Zlate casy este na vysokej. :lol: Videl som este aj "Sasek a kralovna", koncrt Bolka Polivku a jeho vtedajsej manzelky Chantal. Bolo to o niecom inom ako kopytko.
alfi Zverejnené 27. Apríl, 2008 Zverejnené 27. Apríl, 2008 Videl som od nej viac vecí a bývajú náročnejšie. Nutia zmýšľať sa nad motiváciou a konaním ľuďí. Pre konkretizáciu by som musel dlhšie pátrať na nete a v pameti. Najme po 89 to začalo byť aktuálne, otvárali sa trezory.
game Zverejnené 28. Apríl, 2008 Zverejnené 28. Apríl, 2008 trochu mi prekáža, keď niekto natočí film a nezaujíma ho, či ho ľudia pozerajú, "nestará sa o to" ... nech sú tie filmy akokoľvek výpovedné a nech akokoľvek nútia premýšľať ... podobné vyjadrenia som už čítala od jedného dvoch režisérov, ako diváka ma to nepodnecuje príliš pozerať ich filmy ... asi je to trochu rebélia, isteže z ich, ale aj z mojej strany / na tom nikomu nezáleží, samozrejme, len ja mám lepší pocit, že rebelujem / ... je to niečo také, ako vydať román a nestarať sa, či ho niekto kupuje a číta, niečo také, že : tebe na tom nezáleží, a kto chodí po svete s otvorenými očami, tie veci, o ktorých píšeš či natočíš film, predsa vidí ... a keď teba nezaujíma, či si ho pozriem, tak skoro si ho nepozriem ... možno raz, len choď pekne točiť ďalší film ... pre divákovchápem, že je to jej výpoveď, a nemám nič proti Chytilovej, jej filmy boli vždy malou senzáciou, trochu ma táto odpoveď zamrzela ... robím si robotu, ešte k tomu tú, ktorú mám rada, meno mám, a už len meno pritiahne divákov ... ináč na to kašlem ... hm ... ináč som v poriadku : )
wysky Zverejnené 3. November, 2008 Autor Zverejnené 3. November, 2008 Nejaky dokument o Vere Chytilovej by mal ist tento tyzden...
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz