Skočiť na obsah

Prezidentské voľby 2009

Voľby 2. kolo  

20 členovia hlasovali

1. 1. Koho budete voliť v 2. kole prezidentských volieb

• Ivan Gašparovič
      2
    • Iveta Radičová
      15
    • Nebudem voliť / nezúčastním sa volieb
      3

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Len chcem pridať životopis Doc. JUDr. Ivan Gašparovič, CSc, lebo mi tu chýba.

" * 1959 ? 1964 študoval na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Po skončení štúdia pracoval na Okresnej prokuratúre v Martine a neskôr na Mestskej prokuratúre v Bratislave.

* 1968 učil na Katedre trestného práva, kriminológie a kriminalistiky PF UK. Získal hodnosť kandidáta vied (CSc), docenta a roku 1990 bol prorektorom UK.

* 1964 sa oženil so Silviou Beníkovou (nar. 13.1. 1941), má dve deti, dcéru Ing. Denisu Gašparovičovú, ktorá je komerčná inžinierka a syna MUDr. Iva Gašparoviča, ktorý pracuje ako kardiochirurg v Bratislave.

* 1966 ? 1989 podpredseda medzinárodnej komisie Československého zväzu ľadového hokeja, podpredseda Hokejového oddielu TJ Slovan Bratislava.

* Po 1989 spolupredseda Fóra nezávislých právnikov Slovenska.

* júl 1990 ? marec 1992: zastával post generálneho prokurátora Česko-slovenskej federatívnej republiky v Prahe.

* 1992 sa vrátil ako pedagóg na Právnickú fakultu UK do Bratislavy, kde pôsobil ako člen Vedeckej rady.

* 1992 vstúpil do Hnutia za demokratické Slovensko (HZDS), ktorého členom bol do 15. júla 2002. Vystúpil na protest proti nedemokratickým spôsobom jeho riadenia. Výrazne sa podieľal na odbornej príprave prvej demokratickej Ústavy SR z 1. septembra 1992.

* 1992 bol zvolený za poslanca a predsedu Slovenskej národnej rady, od januára 1993 Národnej rady Slovenskej republiky. Na poste predsedu NR SR pôsobil až do októbra 1998.

* 1993 sa ako prvý slovenský štátnik 1. januára 1993 prihovoril občanom samostatného štátu.

* 1998 od marca do októbra 1998 bol poverený výkonom právomocí prezidenta Slovenskej republiky.

* 1998 ho zvolili za poslanca NR SR, pričom pracoval v Ústavnoprávnom, mandátovom a imunitnom výbore NR SR. Bol členom delegácie NR SR v Medziparlametnej únii.

* 2002 od júla do októbra bol nezávislým poslancom.

* 2002 založil Hnutie za demokraciu (HZD), ktorého sa stal predsedom.

* 2002 po skončení práce v slovenskom parlamente sa vrátil ako pedagóg na Právnickú fakultu UK.

* 2004 prezident Slovenskej republiky.

* 18. február 2006 bol na kongrese HZD zvolený za čestného predsedu HZD. Ozvali sa aj kritické hlasy, že prezident tým porušil svoj predvolebný sľub občanom, že bude nezávislým prezidentom.

Udelené ocenenia

* 2004

o Cena obce Uhrovec za osobný prínos v šírení dobrého mena a odkazu Alexandra Dubčeka

o Zlatá medaila Spoločnosti Alexandra Dubčeka

* 2005

o Viestursov Rad, Litva

o Rad Troch Hviezd, Lotyšsko "

• Odpovedí 488
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• lopata555

71

• wysky

46

• Cat Eye

39

• Sniper

36

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

ak by som mohol, tak by som to ešte doplnil
Obrázok
:);):lol::);)
+edit
tie smajlíky znázorňujú to, že sa na tom pekne bavím a nevytvoril som to ja
to len, aby nedošlo k nedorozumeniu a nepovažovali ste ma za magora

chyba ti v grafe za TN este CHZJ (chlapeczjuhu)
  • Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Obrázok

Ja z toho nemozem :lol:

Prelozi mi to niekto aj do normalnej reči, co tym pan prezident chcel vlastne povedat?

Zverejnené

Chcel tým povedať toľko................ že žiaľbohu .............. to myslel na to že by chcel aby 90% pracujúceho ľudu zarábalo viacej

chvalabohu .............. tým mal na mysli to že v čase hospodárskej krízy budú svetové fabriky prepúštat zamestnancov tam kde je drachšia pracovná sila

Takto som to aspoň ja pochopil ................... i keď sa tam trocha zamotal ...............

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Ale veď je to úplne jednoduché.

Žiaľbohu v priemere zarábame najmenej s celej Európskej únie a chvála bohu on do toho priemeru nepatrí.

:lol:

Zverejnené

zakrúžkoval som Františka Mikloška

a prečo?

lebo si cení základ spoločnosti, čiže rodinu a ľudský život

lebo chce byť prezidentom SR a žiadnym podprezidentom prezidenta EÚ

lebo nedáva možnosť utlačovať menšiny

lebo poukazuje na úpadok a degeneráciu slovenského katolicizmu v roku dvadsiateho výročia pádu komunizmu

lebo je to slušný človek, kt. má stále čo ponúknuť

a hlavne môže konečne priniesť dôstojnosť funkcii prezidenta,

tak ako priniesť slušnosť do slovenskej politiky

žiaden iný kandidát tieto podmienky neplní

Zverejnené

Tomassi

Neviem prečo si spojil dnešný úpadok „katolizmu“ z komunizmom.

„Katolizmus“ prežil komunizmus a do dnešného postavenia ho dostali dva aspekty.

Sloboda rozhodovania v možnosti výberu si z viacerých cirkvi a slabá sebareflexia spojená z mnohými prešľapmi ich popredných členov, ale aj obyčajných farárov.

Zverejnené

pretože ľudia, kt. chodia do kostola a prehlasujú sa za veriacich

nemajú problém dávať svoj hlas

komunistom, maskovaným komunistom, drogovým dealerom, zlodejom a vrahom, ...

a tým pádom ich podporovať, či obhajovať

Zverejnené

Tomasii

Ľudia (teraz vidím že aj ty) mali tendenciu klásť otázku. Ako môžeš chodiť do kostola a pritom byť komunistom? Táto otázka nemá žiadne opodstatnenie. Komunizmus je spoločenské zriadenie, nie viera v nejakého boha. Teda sa navzájom vôbec tieto možnosti nevylučujú. A sú tam dokonca aj „zhody“. Nebudeš mať iných bohov, hlása katolícka viera hneď v svojom prvom prikázaní, ale aj komunisti to hlásali (v prenesenom slova význame) a dokonca jedny aj druhí zato vylučovali ľudí zo svojich radov. Tak ako „poniektorí ľudia“ z cirkvi v minulosti iných chytali, zatvárali, mučili a dokonca zabíjali v mne svojej vieri, tak toto robili aj „poniektorí ľudia“ v mene komunistickej strany. Rokmi toto prenasledovanie slablo predpokladám že jedného dňa by úplne prestalo. A takto si môžeme prejsť rad radom každé prikázanie a nájdeme zhodu. Akurát komunisti nezakazovali (ani teraz to nieje trestné) smilniť, ale v svojich stanovách mali zmienky o morálnom rodinnom živote a tak vlastne aj oni toto prikázanie brali za správne. Do kostola chodili aj komunisti (treba podotknúť že hlavne tí čo sa nebáli o svoje teplučké miestečko) a bolo ich neúrekom. Dokonca aj papaláši si dali krstiť deti a to tak že šli niekde do druhého okresu, kde ich málo kto poznal. Ono to celé bolo také....človek by povedal....aj vlk sa najedol, aj ovca ostala celá. Treba si uvedomiť jednu vec. Hlavne odporcovia komunizmu poukazujú na to že sa robilo „šlendriansky“ a pritom akosi obchádzajú fakt, že sa aj „nepriatelia“ stíhali presne tak...teda šlendriansky.

Zverejnené

Fero Mikloško zlyhal. Nechal sa načapať aj s manželkou v nedeľu v Bile na veľkom nákupe. To otcov biskupov asi nepotešil :lol:

Zverejnené

No ono to nebude až také vážne, otcovia biskupi majú toho na rováši viacej ako on.

Zverejnené

Prvé kolo voľby prezidenta SR sa uskutoční v sobotu 21. marca tohto roka, oznámil predseda Národnej rady SR Pavol Paška.

Podľa posledného prieskumu MVK Gašparovič by zvíťazil v 1. kole (54 % hlasov).

Zverejnené

to je dobre, som sa obával vyššieho čísla

bude teda aj 2.kolo a v ňom,

by sa mohol stať zázrak podobný tomu v LakePlacid 1980 :lol:

sani

chcel som

ale nemám síl Ti odpovedať

fakt nie, takéto odpovede ma skutočne vyčerpávajú

Zverejnené

Tomassi

Nemáš síl, alebo nemáš chuť povedať ako všetci klamali.

Ako komunistickí vodcovia oklamali celé národy a pod myšlienkou rovnosti sa len dostávali k moci, majetku. To všetko si velebili a upevňovali len v svoj vlastný prospech a s nimi hlásanou ideológiou to nemalo nič spoločné. Alebo nemáš chuť povedať ako klamali „odbojári“ v 89. Ako im pekne voňali americké doláre a ich počínanie nebolo až také nezištné. Ako klamali keď hovorili že žili v klietke a už pár rokov po „revolúcii“ rad radom vykladali v telke v mnohých svojich reláciách ako cestovali po celom svete. Ako klamali o nejakej láske a už o pár rokov sa sami medzi sebou dobre že nepovraždili pre koryto.

Ale s toho si nič nerob, aj dnešní klamú, podvádzajú a to všetko len pre svoj vlastný prospech.

Nikto z nich by pre národ ani slzu nevyronil, nieto ešte steblo trávy preložil.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

no tak to je jasne, nikoho volit nebudem :lol: jednak ma politika nezaujima a jednak... vlastne politika ma nezaujima tak vseobecne a nebudem mrhat hlasom kde ani neviem kto je co :)

Zverejnené

No kedže ja som ešte neplnoletá, tak voliť nebudem :lol:

Ale aj keby som bola, pochybujem, že by som išla...mňa tiež celá politika nejako obchádza...

Zverejnené

Mňa to neobišlo, ale politika ma zaujíma len kvôli zvyšovaniu si svojho krvného tlaku. Voliť nechodím už dvadsať rokov (od kedy sa nemusí) ale zato rád si zabŕdnem. Aj tu by sa dalo. Najprv sme mali za prezidentov remeselníkov, teraz je tam zabávač a už nám chýba len ženská a kvarteto bude kompletné. Voliť zase nepôjdem, ale keby som šiel tak by som volil tu Radičovu nech je zase sranda.

Zverejnené

ale politika ma zaujíma len kvôli zvyšovaniu si svojho krvného tlaku

Sani sme na tom podobne DDD ............... ale ja voliť pojdem .............. už len aby môj hlas neprepadol

Zverejnené

Včera som v Gazdovskej zaznamenal pri vedľajšom stole takú skupinku starších pánov pri rozložených papieroch. Viedli nejaké debaty o vnútropolitickej situácii. Neskôt vysvitlo, že ide o prezidentského kandidáta Karola Sidora a jeho štáb... :lol:

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov