weirdo Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 Keď sa rozhodovalo medzi Mečiarom a Gašparovičom, volila som G. - čistý pragmatizmus (...len aby sme v hanbe nezostali, haha)...teraz som volila Ferka a na ďalšie voľby nemusím ísť - je to prašť jako uhoď pre nás "konzervy" - ako spomínal tommasi... :lol:myslim ze na Slovensku este stale nie sme tak daleko, aby sme mohli rozdelovat politikov na konzervativnych a liberalnych - najprv ich musime rozdelit na slusnych a neslusnych. a tym, ze je to pre vas konzervy prast jak uhod, si hodila listok do urny tomu neslusnemu.
Ronja Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 Hm - a to je zas čo za blud, že texty Biblie podnecujú k neznášanlivosti atď..?Medzi základné princípy kresťanstva patrí PRÁVE "princíp rovnosti" - nakoľko Učenie Cirkvi stavia na tom, že ľudia sú si rovní pred Bohom...Hypotetické predstavy sú k ničomu...Ak to bol príklad - tak nešťastný, ale v podstate rozumiem, čo tým chcel "básnik" povedať... :lol: Dead - Bibliu, obávam sa, nečítajú ani tí, čo veria v toho šéfa tam hore...vlastne i dekalóg je problém, tak čo sa vlastne čudujem, že Ferko dostal len 5 %?
dead Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 Ronja Autorom blogu je katolicky knaz, mal asi na mysli Deutoronomium a odpovedajuce starozakonne texty
Ronja Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 Farár, nefarár, pokiaľ sa nedrží KKC (Kódex kat.cirkvi) - hlása bludy... :lol: (pozn.: ...pokiaľ sa Židia mali snahu oddeľovať od iných národov, nebolo to z dôvodu neznášanlivosti, ale skôr išlo o zachovanie vyvoleného národa, ktorý veril v jediného Boha...takto sa stránili pohanstva...prijímali však medzi seba i cudzincov, pokiaľ prijali ich vieru a obrady...)
dead Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 Podnecovanie k neznasanlivosti pouzil asi v snahe poukazat na kritikov pisma a krestanstva, ktori toto casto pouzivaju ako argument. Som presvedceny, ze Radicova a Miklosko (pri nom vsak zacinam pochybovat) v charakterovych vlastnostiach vyrazne prevysuju sucasneho prezidenta. Vztahovat rozhodnutie k tomu jedinemu co ich rozdeluje, podla mna nieje celkom spravnym postojom. Nazor Radicovej na potratovu politiku nieje radikalnym nazorom, nechava rozhodnutie na matkach. Ak si konzervativci nevedia predstavit takeho cloveka na poste prezidenta, je to ich nazorovy egoizmus. Ich cielom je prezident, ktory je za plosny zakaz potratov a realita bude asi taka, ze najblizisch pat rokov budu mat prezidenta klamara, ktoreho podporuje pestre spektrum kreatur od komunistov, po extremnych nacionalistov. Asi potom pouziju novazozakonne, "trp, budes spaseny" :lol:
Ronja Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 Dead, myslím, že problematika potratov nie je to jediné, čím sa odlišuje konzervatívny smer od liberálneho...i keď otázka života a zachovávanie základných ľudských práv je to podstatné...Ide o celý svetonázor, o vieru v absolútno - alebo vieru v relatívnosť všetkého, a to predpokladá existenciu dvoch brehov...i keď poniektorí jedinci si radi zaplávajú tam aj späť (pragmatizmus) - nemajú možno chrbtovú kosť, ale aspoň kondičku, haha... :lol: Ak sa nemýlim, i pán Churchil svojho času lavíroval medzi viacerými názorovými prúdmi...ale z jeho veľkosti to neuberá...
dead Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 Ronja Vykon prezidentskej funkcie, a predovsetkym nazeranie na nu sa neda odbit len aspektom viery (do tej mnoziny sa zmesti nazor na potraty, alebo zivot gayov trebars). Pri takej argumentacii nadobudam dojem, ze pre konzervativcov by bol dobry prezident akykolvek buran, hlavne ze by bol presvedceny a praktizujuci katolik. Zmierit sa s tym, ze spolocnost uz nieje vyhradne krestanska je pre krestanov viac ako potrebne. Kandidat Miklosko stal spolu so sucasnym kolegom Palkom pocas poslednych dvoch desatroci v prvej linii boja proti takym ludom ako je Meciar, Gasparovic, Luptak, Slota a dnes Fico. Pred rokom 89 bol jednou z hlavnych postav disentu. Toto ho spaja s Radicovou. Ked nemoze najst rozdiel medzi nou a komunistom, dnes aj nacionalnym populistom a bezcharakternym cynikom Gasparovicom, je mi toho cloveka neskutocne luto. Tradicny rozpor medzi liberalizmom a konzervatizmom v sucasnom politickom boji nema miesto. V politickej profilacii sme stale o level pozadu, kedze nam stale dychaju na chrbat ludia, ktorym je toto vsetko cudzie.
wysky Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 Tradicny rozpor medzi liberalizmom a konzervatizmom v sucasnom politickom boji nema miesto. No, to nie je celkom tak.... Staci spomenut, ked niektori clenovia KDH na cele s Carnogurskym trvali na dodrzani dohod a spatnom navrate z SDK do materskych stran. Podla citovanej vety sa asi malo KDH rozplynut v SDKU. Osobne by som snahu Mikloska, respektive jeho vyhlasenia v suvislosti s 2.kolom bral, ako snahu vymedzit sa voci Radicovej (liberalom), nehovoriac o Gasparovicovi. Pred 2.kolom tu vnimam snahy, ako keby niektori ludia uz okamzite predpokladali, ze volici Martinakovej a Mikloska by mali ist volit Radicovu.
Ronja Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 Hm...prečo, keď sa povie konzervatívny - každý hneď vidí strašiaka v podobe katolíka...Však ja som i za novoty, len nech ma niekto presvedčí, že liberalizmom, relativizmom, a neviem akým izmom je naša spoločnosť humánnejšia, zdravšia...ja tu však vidím úpadok hodnôt, čo vedie k všeobecnej dekadencii...Slepý nemôže viesť ostatných... :lol:
dead Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 Ronja Stale pisem o Mikloskovom postoji, nemalo to vyzniet pausalne :lol:
Ronja Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 jasné - vedieť zaujať zásadný postoj - vec veľmi dôležitá... :lol: V druhom kole sa rozhodne aj bezo mňa...ten doterajší neublíži a tá druhá je možno dobrá vo svojom fachu ale ako osobnosť? nikoliv......ale to je len môj skromný názor... Inak vo štvrtok má na našej škole prednášku - načim ísť kuknúť...keďže téma sociálna politika, bude mať iste úspech?...pech...pech... :)
dead Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 Stale sa da najst nieco zasadnejsie, nacom stoji nasa zasadovitost :lol: ten doterajší neublížiOdporucam si pozriet prve video k tomu clanku, je tam aj nieco o zasadnych postojoch :) http://www.sme.sk/c/4362912/fico-obvinil-r...ovokaterov.html
lopata555 Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 weirdio myslim ze na Slovensku este stale nie sme tak daleko, aby sme mohli rozdelovat politikov na konzervativnych a liberalnych - najprv ich musime rozdelit na slusnych a neslusnych. a tym, ze je to pre vas konzervy prast jak uhod, si hodila listok do urny tomu neslusnemu. No podľa mňa sú tam obidvaja slušný ale ty máš asi iné predstavy .................... neviem kde si nabral že je neslušný
bobsapp Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 no nemal by v kuse atakovať média a opäť, vyhodenie novinárky z tlačovky napríklad. iste je toho viac, toto je iba kvapka
weirdo Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 No podľa mňa sú tam obidvaja slušný ale ty máš asi iné predstavy .................... neviem kde si nabral že je neslušnýzamietnutie novinarke pristup do prezidentskeho palaca, hlaska 'stary ujo', klamstva ohladom Gauliedera, suhlas s protiustavnym zakonom, ktory je "len proti 2 clankom ustavy". tento clovek nie je ochotny sa postavit za svoju minulost. vieme, aka ta minulost bola (to si uz najdi sam, ak nevies), to mi na oznacenie cloveka ako neslusneho v zmysle 'hajzel' staci.
lopata555 Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 zamietnutie novinarke pristup na toto má právo každí z nás hlaska 'stary ujo' klamstva ohladom Gauliedera ako keby si ty nikdy neklamal .................. najprv keď začneš súdiť dakeho iného si pozri do svojho oka a potom povedz čo tam nájdeš ..............
bobsapp Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 weirdo nekandiduje na prezidenta každý z nás, ale slušný človek ho nevyužije :lol:
weirdo Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 1) samozrejme, pravo na to ma, ale bolo to absolutne bezdovodne a pan prezident sa prejavil ako jesitny vidlak. vo vyspelych demokraciach je normalne nielen to, ze sa brepty politikov opakuju v telke, ale aj ze sa politici kruto paroduju. to by asi psychicky neprezil. o demokracii sa ale s tebou odmietam bavit, lebo mas o tom asi taku predstavu ako o kaptializme.2) tak aj ja som neslusny, ked si mozem dovolit klamat mamke a ockovi, ale ty to chces porovnavat s najvyssim ustavnym cinitelom, ktoremu sa z huby prasi pred celym narodom? clovek, ktory sa nepostavi za svoje ciny, ktorymi neraz porusil zakon, a este ich ako baba zatajuje, nie je pre mna slusny.
lopata555 Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 Chceš my povedať že Radičová neklame? Pani Radičová sa vyjadrila dňa 17. augusta 2007 doslova takto: „Svoje vlastné nároky na prezidenta nespĺňam, preto v najbližších prezidentských voľbách kandidovať nechcem. Navyše rada by som venovala téme, v ktorej cítím pevnú pôdu pod nohami, a to je sociálny rezort.”
weirdo Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 chlapcek, uvedom si co pises. radicova vyjadruje svoj nazor, ktory sa za rok mohol pokojne zmenit. gasparovic klame o nepopieratelnych faktoch. ja tu prezentujem dokazatelne argumenty, ty sa chytas slamky, tak zacni pisat na zaklade niecoho hmatatelneho. nechce sa mi udrziavat diskusiu o nevinnych a vaznych klamstvach a vysvetlovania rozdielu medzi nazorom a faktom.
lopata555 Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 weirdo Nazývaj ma nickom. Poprosím ťa o to. Áno máš pravdu mohla si ho zmeniť tiež na to mala právo. Mohol by som sem hodiť aj iné fakty. Ale mne sa nechce dakoho hovadiť len preto že sa mi nepáčia jeho názory. K tomuto sa ja neznížim. nechce sa mi udrziavat diskusiu o nevinnych a vaznych klamstvach a vysvetlovania rozdielu medzi nazorom a faktom. Kludne týmto ju demokraticky ukončujeme. Pekný deň prajem. :lol:
Sniper Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 V súvislosti s voľbami prezidenta SR, vyšiel článok, ktorý upozorňuje voličov ako správne voliť. Akceptuje sa ten hlas, ktorý rovnomerným krížikom vo vnútri štvorca označuje kandidáta, ktorého chcete zvoliť za prezidenta SR. Hoci volebné komisie môžu privrieť oko nad zle označeným lístkom, odporúča sa voliť ná základe daných pokynov, hlas za nesprávne označeného kandidáta nemusí platiť. Najčastejšie chyby, ktorých sa voliči dopúšťajú sú tie, že krížik ďaleko presahuje rámec štvorčeka alebo namiesto krížika použijú napr. fajku alebo zakrúžkujú kandidáta. Pre menej chápavých si to vysvetlíme na priložených obrázkoch. Takto vyzerajú nesprávne označené volebné lístky: A takto vyzerá správne označený volebný lístok:
weirdo Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 Áno máš pravdu mohla si ho zmeniť tiež na to mala právo. Mohol by som sem hodiť aj iné fakty. Ale mne sa nechce dakoho hovadiť len preto že sa mi nepáčia jeho názory. K tomuto sa ja neznížim.vyborne, hod. alebo este lepsie, hod sem kladne FAKTY o gaspim. nie nejake bachorky, aky je dobry a mudry a priatelsky. fakty.
lopata555 Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 Nechápeš tejto vete? Ale mne sa nechce dakoho hovadiť len preto že sa mi nepáčia jeho názory. K tomuto sa ja neznížim. hod sem kladne FAKTY o gaspim. nie nejake bachorky, aky je dobry a mudry a priatelsky. fakty. keď žiadaš odo mňa link na toto sa musím uštipnúť či sa mi nesníva, mysli si o ňom čo len chceš nemám chuť to tebe vyvracať
weirdo Zverejnené 24. Marec, 2009 Zverejnené 24. Marec, 2009 presne toto som cakal. branis sa utokom. je jasne, ze svoj nazor nevies podlozit nicim relevantnym, takisto ako vo vsetkych ostatnych temach. same zvasty, zvasty a este raz zvasty :lol:
Odporúčané príspevky