Skočiť na obsah

Moja dilema - prosím zopár rád


Jovzin

Odporúčané príspevky

Ahojte vsetci.

Planoval som tu najprv popisat roman nech ste vsetci v obraze, ale rozhodol som sa, ze sa to pokusim skratit aby ste boli aj z toho napisaneho aspon v casti v obraze.

 

Takze kedze som uz treti semester prezival skuskove po svojom to jest: nespim, budim sa v noci, nemozem jest poriadne, stale mi je zle a totalne som vystresovany, sme sa rozhodli s maminou poziadat o 6 mesiacov prerusenie studia zo zdravotnych dovodov, nech sa trosku znormalizujem.

Ale problem je v tom, ze mam to teraz trosku tazsie pretoze, mamina na mna tlaci ist na brigadu do EN, zatial co Lucia ma tlaci ist na brigadu s nou do Ciech.

 

- Lucia mi dala jednu mensiu podmienku, ze ak pojdem do EN tak sa so mnou rozide. Teraz preco to povedala a preco nemoze ist so mnou do EN na brigadu:

1/ Ma v juni prijimacky na vysky zaberie to asi 2-3 tyzdne lebo kazdy tyzden ma prijimacky niekde inde, preto sa jej velmi neoplati ist na 2-3 mesiace do EN.

2/ Nepusti ju mamina.

3/ Bola uz raz v Irsku a vie ako to tam chodi :lol:

4/ Povedala to preto, pretoze nechce plakat zase dalsich 5 mesiacov ako minuly rok. Pretoze ja som s nou zacal chodit dva tyzdne pred jej odchodoom do Irska, a ona potom dost bola z toho mimo, a ozaj plakala v tom Irsku dost. Preto mi to povedala, ze ak pojdem do EN tak sa rozide lebo nechce zase plakat dalsich 5 mesiacov, ze radsej nebude mat ziadneho chlapa potom.

 

Par este veci k tomu:

-Mamina to berie tu podmienku za citove vydieranie ( ja to tak neberiem lebo chapem luciu ale i maminu )

-Citim sa ako medzi 2 mlynskymi kamenmi, najhorsie, ze som si nikdy nemyslel co som videl vo filmoch alebo cital, ale prave to zazivam vojna medzi mamou a moju kockou, ktora prechadza cezo mna, kedze si este neskocili do vlasov.

-Bol som sa uz radit aj s psychologom, ze co spravit, ale kedze ta tetka je spojena s maminou tak ma len kopala do EN.

-Bol dom pri jednej mojej velmi dobrej tete, ktora ma pozna od malicka je skoro ako druha mama moja a ona zase mi radila s jej manzelom nech idem s luckou, vsak mam 23 rokov a nemozem stale trcat pri mamine a pocuvat ju stale, ze musim spravit aj rozhodnutie, ktore bude moje a ne stale maminu posluchat a jej rozhodnutia.

-neviem ci aj to je nejaka dolezita vec ale dam to tu: je to moj 3 vztah, ktory zatial vydrzal najdlchsie a ozaj mam luciu velmi rad.

 

Hmm premyslam co este Vam to napisat ake dalsie info. Dufam ze to zakladne som tu popisal a asi sa viete priblizne orientovat, ze o com to je.

Takze ak mozte par rad.

Ja osobne by som radsej siel do tych Ciech s luckou, pretoze ju mam fakt rad a bolo by to aj nieco nove, nove skusenosti do zivota.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tu poslednú vetu:

a osobne by som radsej siel do tych Ciech s luckou

si písať ani nemusel

 

Keď chceš ísť do CZ, tak tam choď

možno sa Lukou potom aj tak rozídeš a budeš si búchať hlavu o stenu, že si nešiel vtedy do UK

 

Alebo vyskúšaj ísť do EN a možno sa Lucia s tebou nerozíde a budete aj po návrate spolu

možno, nie

 

hlavne sa rozhodni, lebo naťahovaní a premielaním si to len sťažuješ

 

škoda, že si neprišiel na stretko

myslím, že tam bol dostatok odborníkov, od kt. by si získal cenné rady

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jouzin,

nejdem ti radiť ako sa máš rozhodnúť, ale napíšem sem ako by som sa v tejto situácii zachoval ja:

 

ak by som nepotreboval súrne zarobiť veľkú sumu a jediným dôvodom na brigádu v anglicku by bolo naliehanie rodičov, išiel by som radšej na brigádu so svojim dievčaťom. (teda ak by to bolo dievča, na ktorom mi záleží.)

 

rodičia sa snažia deťom poradiť, ale ak sa deti rozhodnú inak, dobrý rodič bude stáť pri nich bez ohľadu na to, ako ich rozhodnutie dopadne. myslím, že ak sa aj náhodou veci zvrtnú inak, ako plánuješ, tvojej mame bude viac záležať na tebe, ako na tom či si sa riadil jej radou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

podla mna by si mal ist do CZE...okay v GB by si si mozno zarobil viac..ale o com by to bolo? bol by si tam sam..a myslel by si na to ze si mohol ist s nou do CZE...

takto pekne pojdes do CZE..tiez si nieco zarobis..a hlavne mozete byt spolu :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takze ak mozte par rad.

Poradím ti iba jedno: rob čo uznáš za vhodné. Rokov máš dosť na to, aby si vedel čo je správne.

 

škoda, že si neprišiel na stretko

myslím, že tam bol dostatok odborníkov, od kt. by si získal cenné rady

Tak, tak. To by si Jouzin neveril ako sa pri pive dobre radí :lol:
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

najprv mame vysvetli ze v UK uz tolko penazi nezarobis ako davnejsie...nieje to uz az tak vyhodne ist tam brigadovat

ked uz, tak chod s frajerkou do ciech, je to kusok, blizsia mentalita atd... a budes s niekym koho mas rad

musis sa ale rozhodnut sam...

na jednej strane je to citove vydieranie od frajerky, na druhej vydieranie od rodicov

varianta C, rozid sa s frajerkou, vykasli sa na mamku a chod na par rokov na novy zeland, uzijes si, zarobis a spoznas mozno novu frajerku :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ako Nokia hovoril a môžem len súhlasiť - je to citové vydieranie aj od priateľky aj od maminy...ja viem, že je enormene ťažké sa rozhodnúť...ja mám tiež často popletenú hlavu, niekedy si myslím, že som sa správne rozhodol o pár hodín ma to ale trápi...takže  fakt ti nezávidím...

Ale si až príliš naviazaný na maminu...OK, je to pekné, že ju určite máš rád, ale trochu samostatnosti od nej, máš predsa 23 rokov... :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nokia: Si trafil presne Novy Zeland to je moja srdcovka :lol: Tam by som uz rovno ostal a nevracal sa :)

Tiborco: Njn mam 23 ale pripadam si obcas ako keby som mal 13...

Axel: Njn tiez ma sere ze to stretko sa nepodarilo z mojej strany...

Tom, valcik: no asi to nakoniec vyhraju tie cechy..

Tomasi: mas pravdu to iste hovori brasko nech uz pojdem hocikde, hlavne nech sa uz rozbehnem a netrcim stale doma lebo je to iba horsie...

Valcik: no presne ako pises mne nejde ani az tak o tie prasule je pravda ze v tom EN sa da zarobit viac, ale siel by som tam iba kvoli otmu ze rodicia naliehaju.

 

A celkovo ludia, ak by som siel do toho EN a lucia by sa rozisla so mnou mal by som nervy na celu rodinu, ze vdaka nim som prisiel o vztah na ktorom mi fakt zalezi, takze by som potom vyvadzal hluposti typu nerozpravanie sa s rodicmi, z EN by som sa im urcite neozval ze ako sa mam a co ako tam je, a pol roka ziadne rozpravanie sa s rodinkou... Proste mal by som celkom dost slusne nervy - aj ked mozno zbytocne a mozno nie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rob to co chces a co si myslis ze by bolo pre teba najlepsie. Nenechaj sa vydierat ani z jednej, ani z druhej strany, je to tvoj zivot. V 23 by si uz mal byt schopny stat si za svojim rozhodnutim.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

chces ist do Ciech, alebo do EN?

 

zvladnut sa da vsetko, aj odlucenie, len je to ovela narocnejsie, lebo ak nastane problem vo vztahu, riesi sa cez internet, mobil, na dialku, co je velmi neprijemne...

nesla by som do EN len preto, lebo rodicia chcu :lol:

ale ani do Ciech, uz toboz nie preto, ze ti frajerka dava ultimatum....

cize si skus premysliet, kam by si radsej siel....a potom tvoje rozhodnutie obom stranam povedat s tym, ze si myslis, ze to je najspravnejsia cesta pre teba...

ale nechod tam len preto, ze inak sa s tebou baba rozide, a ja by som aj povedala, ze tieto vyhrazky sa mi nepacia...lebo si v klude na to moze zvyknut....ked nieco nebudes chciet urobit :,,hmm milacik ale ja sa s tebou inak rozidem" :)

 

ja by som isla mimo s priatelom....

u nas je druha vec, ze o rok rozmyslam ze by som sla mimo SR dakam v lete robit, co on uz bude zamestnany, cize nebude moct ist, ale po viacerych rozhovoroch sa da vsetko dohodnut, ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

si skus premysliet, kam by si radsej siel....a potom tvoje rozhodnutie obom stranam povedat s tym, ze si myslis, ze to je najspravnejsia cesta pre teba...

ale nechod tam len preto, ze inak sa s tebou baba rozide, a ja by som aj povedala, ze tieto vyhrazky sa mi nepacia...lebo si v klude na to moze zvyknut....ked nieco nebudes chciet urobit :,,hmm milacik ale ja sa s tebou inak rozidem" :lol:

jozin, malinka ma uplnu pravdu .. toto som ti chcel napisat, ale nebol cas :)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tiborco: njn asi to aj tak dopadne :lol:

Weirdo: skusim porozpravat este s oboma aj ked ja s nimi kecam uz asi mesiac s oboma ale nejako to asi viazne u mna lebo chcem aby aj priatelka bola spokojna aj mamina. Takze asi sa budem musiet ja dokopat do final rozhodnutia a nedumat tolko ako to spravit aby aj vlk bol najedny aj koza cela :)

pralinka:no ja by som najradsej siel na novy zeland ako pisal nokia :) Ale tak zatial by som asi bral tie cechy, ako zboznujem anglinu a vzdy som chcel ist do EN ale vsak do EN mozem ist aj inokedy. Ked by som nechodil s Luckou tak je jasne ze berem prve lietadlo a idem do EN. Pralinka no to ultimatum sa ani mne velmo nepaci ale zase aj ju chapem, ze nema velmi chut zase 5 mesiacov plakat kazdy 2 vecer.

 

Dufam ze mi tu este postne svoj nazor aj Game od nej ho tiez velmi cakam ;) A este by mohlo aj par ludi napr starsi alebo chlapec z juhu alebo aljak alebo to je jedno ;) Alebo ako chcete vy, viem ze je to na mne vy sa za mna rozhodnut nemozete max tie nazory, rady mozte dat, za co som vam vdacny velmi ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

sa dohodnite s mladou, ze o rok pojdete do EN spolu :lol: ked bude prijata na VS.... a bude aj tvoja mama spokojna, aj slecna, aj ty... ved zivot sa nekonci :-))

 

take ultimatum by som nedavala... aj ked sme sa bavili s mojim o tom, co ak by siel robit mimo SR, na chvilu, nebolo mi vsetko jedno pri tej predstave, ale neda sa toho druheho brzdit... mam pocit, ze brdzenie vyvola uplne opacny efekt...ak si niekto chce splnit svoj sen, asi treba zatat zuby, a vydrzat... lebo ten druhy aj mozno polavi na svojich snoch, ale je mozne, ze o par rokov vam to vsetko vykrici, ze to vsetko obetoval iba pre vas... ak sa ludia lubia, a vedia, ze je to odlucenie len na chvilu (par mesiacov, rok...), tak by sa to malo dat prekonat

myslim, ze je lepsie, ak sa este teraz, pokial su ludia mladi, cestuje takto po svete (samozrejme aj neskor :) ale to uz su vacsinou ine typy dovoleniek asi), po VS clovek sa zamestna, nebude moct len tak hocikam odist na leto, pri stalom zamestnani, kde chce napredovat, a ked pridu deti, tak na par rokov takisto dobrodruzne vyletiky by asi sa mali na chvilu odpustit :-)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hmm pralinka pekne napisane :lol: to je dobry napad dohodnem sa s nou a skusim aj s maminou ze o rok sa pojde do EN a bude aj lucka aj mamina aj ja spokojny a ako hovoris zivot sa nekonci :)

 

No o tom ultimate som sa uz rozpraval s mojou ale asi to este raz s nou prerozpravam isto.

A to cestovanie mas pravdu kym sme mladi tak sa to este da dovolenka brigada v zahranici potom to uz nebude take to suhlasim :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

malinka, ked mlada nechcela ist do anglicka s jozinom tento rok (o com mali asi dost casu sa rozpravat, preto to beriem tak, ze mala moznost a nechcela), tak tam nebude chciet ist ani ten dalsi. ale lepsie docasne riesenie ako nic, jouzin to aspon na rok moze vypustit z hlavy

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

NO tak zajtra je den D mal by som odchadzat do Ciech ale priznam sa nejako ma to tam vobec netaha :lol: Nejako uz to neni take ako pred 3 tyzdnami, ked som Vam tu pisal, ze chcem ist s mojou do Ciech. Nejako to vyprsalo a vobec ale vobec sa mi tam nechce a rozhodujem sa, ci tam vobec ist. Zase nasilu sa tam tlacit vsak mozno bude dobre si myslim, ze by to nemalo vyznam a bol by som podrazdeny iba stale a hadky by boli na dennom poriadku co nechcem ale zase na druhej strane som si isty ak zajtra zahlasim mojej, ze nikam nejdem tak sa nasere riadne (Vsak koho by to nenasralo vsakze) a som si isty, ze z trucu, ze som nesiel si tam schvalne zacne nieco s nejakym blbym cechom :)

Hmm kua com ja musim vsetko tak komplikovat. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Skor by som povedal axel ze ja ne som ten pravy pre nu :lol:

Kua mam 4 hodky do odchodu a stale neviem ci idem alebo ne. Ale vazne sa mi tam nechce ale tak zase zarobim tam aspon o 4-5 litrov viac ako tu v KE. Ale o tie prasule mi zase nejde az tak. Hmm nevime premyslam ze skusit tam ist mozno bude dobre a ked by nebolo tak sa vratimalebo radsej vobec neist.

Boze ludia dajte mi do ruky buchacku nech sa odbachnem bude to najlepsie. Ma sere ta moja nerozhodnost.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Boze ludia dajte mi do ruky buchacku nech sa odbachnem bude to najlepsie. Ma sere ta moja nerozhodnost.

Búchačka nič nevyrieši, zrejme potrebuješ ráznu radu.

 

Tak zdvihni riť a ťahaj s ňou do Čiech, lebo takú po papuli dostaneš, že aj zabudneš na čo tam máš ísť. Vlak ti ide za 4 hodiny tak dovi dopo, keď sa vrátiš tak sa skús ozvať. Zbohom!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

veru, jouzin. ty si stelesnená dilema. :lol:

 

niekedy je horšia tá neistota pred rozhodnutím a nerozhodnosť, ako to, čo príde potom. často váham podobne ako ty a nakoniec, keď sa odhodlám a urobím krok vpred, všetko ide úplne normálne a prirodzene, niekedy sa až zasmejem, ako som nad tým mohol váhať.

 

nuž, nech sa rozhodneš ako chceš, prajem ti nech to dobre dopadne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tiez som nad tym premyslal andulga, ze sa mozem vratit ak by tam bolo zle.

Valcik - njn som stelesnena dilema a hlavne stelesnena nerozhodnost

Axel - dik za radu dufam ze pomoze

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja par dni pred odchodom na pol roka do Nemecka som bola uplne v depkach ze tam ist vlastne nechcem a ze bodaj by sa to zrusilo :lol:

pred kazdym dlhsim pobytom ako 3 dni sa mi nikam nechce ist a mam vecer pred tym skleslu naladu, asi nie som spravny typ na tieto zmeny, ale vzdy idem, lebo viem, ze bude dobre, a takto sa cely zivot prekonavam :)

 

jouzin nema byt preco zle... a keby keby, tak sa odtial vratis....ved Cesko nie su daleko :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov