valcik Zverejnené 19. Február, 2008 Zverejnené 19. Február, 2008 Microsoft Virtual PC 2007 je určený pre operačné systémy Windows Server 2003, Windows XP a Windows Vista. Tento software umožňuje súčasné spustenie niekoľkých operačných systémov na jednom počítači. Môžte si tak vytvoriť viacero oddelených virtuálnych počítačov, každý s vlastnou konfiguráciou emulovaného hardware a vlastným OS. Vďaka tomu je možné spúšťať na jednom fyzickom PC súčasne aplikácie, určené pre rozličné operačné systémy. Osobne používam Virtual PC na spustenie starších aplikácií, určených pre MS DOS, Windows 95 a Windows 98. Niektoré z programov však vyžadujú inú grafickú kartu, než je emulovaná. Preto sa obraciam na všetkých, ktorí majú s týmto software skúsenosti: viete ako zmeniť konfiguráciu hardware vo virtuálnom PC? Na stránkach výrobcu je niekoľko návodov, tento som však nenašiel - je tam dosť technickej angličtiny, s ktorou si neporadím. Budem tiež vďačný za všetky vaše postrehy, rady a skúsenosti s Virtual PC, či už so staršou verziou 2004 alebo aktuálnou. Ak poznáte iný emulátor, s ktorým máte dobré skúsenosti, podeľte sa o ne s ostatnými. link na download MS Virtual PC 2007 zo stránok www.microsoft.com
Darkman Zverejnené 19. Február, 2008 Zverejnené 19. Február, 2008 Skor odporucam prejst na VMWare, ktory je daleko kvalitnejsi :lol:
Nokia Zverejnené 19. Február, 2008 Zverejnené 19. Február, 2008 suhlasim s darkmanomvmware, s nim mam dobre skusenosti, dokonca som na virtualnej masine rozbehol counterstrike :lol:
valcik Zverejnené 19. Február, 2008 Autor Zverejnené 19. Február, 2008 VMWare zatial nepoznam, prave ho hladam. zda sa mi vsak, ze nie je free - vsade narazam na 30dnovu verziu. existuje nejaka starsia verzia s free licenciou? MS VirtualPC je zadarmo, preto som sa nan zameral, i ked to je trapenie.
valcik Zverejnené 20. Február, 2008 Autor Zverejnené 20. Február, 2008 no, medzitym som vypatral, ako je to s konfiguraciou hardware vo Virtual PC. vysnoril som to nakoniec u microsoftu, Billovi profesionali ponukaju toto: graficka karta, sietovy adapter a zvukova karta su pevne urcene pomocou VirtualPC, nie je mozne ich zmenit. VPC emuluje grafiku S3 Trio 32/64 s 8MB VRAM a ak to nestaci na spustenie aplikacie, jedinym riesenim je iny emulator.dufal som, ze sa da nejakym sposobom zvacsit RAMka na grafike, no nejde to.snad prinesu dalsie verzie zmenu k lepsiemu.
alfi Zverejnené 20. Marec, 2008 Zverejnené 20. Marec, 2008 VMWare player je predsa gratis a vie všetko a sú na ich obchodnej stránke hotové VM stroje, rád ich používam - Linuxov rozličných typov, aj Firewaly, aj iné konkrétne aplikácie, treba posnoriť a vysedieť... a treba ozaj silný stroj na niekoĺko virtuálov naraz, odskúšal som súbežne 4 a išli všetky stabilne na nete - Ubuntu, Mandriva, Mint, Fedora a aj základná Vista..., samozrejme alespoň 4 GB RAM a 500 HDD a dualcore 5200+ http://www.vmware.com/ http://www.vmware.com/products/player/ http://www.vmware.com/appliances/
valcik Zverejnené 20. Marec, 2008 Autor Zverejnené 20. Marec, 2008 VMWare player je predsa gratis.. ..treba posnoriť a vysedieť..vďaka za radu, alfi. : ) na tú stránku som už pozeral, ale WMplayer som si nevšimol, už ho aj sťahujem. doteraz som používal len MS Virtual PC, preto som hľadal niečo podobné. na stránkach wmvare.com som síce objavil WMVare Workstation, ale tento produkt nie je zadarmo: You can try Workstation free for 30 days, or buy online. To get more information or purchase any of our products, contact VMware directlya ďalej som nepátral. viaceré virtuálne stanice naraz nepotrebujem, stačí jedna. pobeží to na PC, v ktorom je CPU Intel core 2 duo s taktom 2,2Ghz + 2GB RAM, miesta na disku je dosť, dúfam teda že to rozbehnem.
alfi Zverejnené 20. Marec, 2008 Zverejnené 20. Marec, 2008 Rádo sa stalo. Je to sranda na polhodinku a pameť daj iba takú, ktorú ti na ten virtuálny stroj treba, lebo je to na úkor reálneho stroja, o veľkosť HDD azda neide. Problémy nie sú žiadne a je to ozaj dobré, potom zvol potrebný virtuálny stroj a máš to za sebou. Ubuntu je tam dobre spracovaný.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz