Skočiť na obsah

Green Day


tiborco

Odporúčané príspevky

V posledných dvoch rokoch som si veľmi oblúbil Green Day...je to aj zároveň moja najoblúbenejšia skupina :lol:

Počúva z Vás niekto tiež songy od Green Day? Prípadne ktorý album alebo song sa vám najviac páči? :)

Proste Green Day :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 46
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • tiborco

    16

  • Tom182

    9

  • dead

    8

  • aljak63

    3

Top prispievatelia v tejto téme

Green Day patri ku kapelam ktore si velmi rad vypocujem...davnejsie som na nich frcal dost dlho..teraz raz za cas si ich pustim a viem ze nesklamu..skor mam rad pesnicky ako cele albumy..a teraz ma napadaju akurat tieto Homecoming, J of Suburbia..When I Come Around..klasicky Basket Case..je toho vela..takyto styl naozaj mozem :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak konečne nejaké prípevky :lol: ....mne sa všeobecne ľúbia všetky ich albumy...ale najviac American Idiot - bol to skvelý comeback v roku 2004...ale vôbec aj prvý 1039_Smoothed Out_Slappy Hours je už skvelý...pesničky ako 

Only of You, 

At The Libary...no aj klasika z Dookie - Basket Case...samozrejme vtedy mali torchu iný štýl ako dnes :) ...Album Warning nie je zlý...ale bol to taký úpadok, až miestami príliš popový..

Ale najviac sa mi páči song Jesus of Suburbia z American Idiot :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak mam pravdu povedat ... skor ci neskor som ocakaval ze sa tu objavi tato tema :lol: ale to je len dobre!

 

Ja mam Green Day celkom rad, aj ked to nepatri az medzi tie moje uplne naj kapely, ale mam ich rad... Pocuval som ich davnejsie ked boli znamy najma hitmi z Warningu - Minority, Warning, Waiting... Vtedy som ich pocuvaval velmi casto, a tiez ich priam legendarny song z roku 1994 - Basket case (zevraj the best punk-rock song EVER)... :)

 

Potom som mal nejaku pauzu od Green Day, ale prisiel ich come back do mojeho punk-rockoveho srdca ked vidali American Idiot - to je fakt skvele CDcko, skoro takmer kazda pesnicka z neho - ale najradsej mam tie 9minutovky Jesus of Suburbia a Homecoming, no a potom tiez urcite Wake Me Up When September Ends, Boulevard of Broken Dreams, Holiday, American Idiot - proste tie singlovky! No a este spomeniem song co robili s U2 - The Saints Are Coming, to sa mi tiez velmi lubi...

 

Proste Green Day je svetovou ikonou Punk-Rocku, a Billie Joe Armstrong je proste uz teraz legendou! :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ked to niekde vonku hraje tak si to vypocujem, ale nevyhladavam to neni to moj styl ja na tom nic nevidim jedina piesen ktora sa mi tak viacej pacila bolo Boulevard of Broken Dreams

OSobne moc nemusim tieto americke a kanadske punk-rockove skupiny pridu mi o nicom

toť vše

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 inak nechápem celý ten boom okolo nich, normálna priemerná kapela, ničím nevybočujúca z radu ostatných jej podobných

Myslím si, že to nie je taká normálna priemerná kapela....nie je to ako ostatné US punk rockové skupiny, myslím si, že práveže vybočujú, hlavne zatiaľ s posledným albumom American Idiot...ale aj s predchádzajúcimi albami...okrem Warning-u,...ale to je môj názor

Nemám rád, keď  Green Day hádžu do vreca s Good Charlotte a pod...teda Good Charlotte tiež si vypočujem, ale je to už iný štýl, oni sú tak viac "Emo"...teda aspoň v súčasnosti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Green Day? Z hladiska hudobneho a tvoriveho ich ani hodnotit nebudem, kedze to akosi nejde, v ich pripade viac sadne porovnavanie :lol: Green Day - nic moc, takych podpriemernych a nezaujimavych kapiel je na svete milion. Ked som videl ich prvy klip na MTV (niekedy v polovici 90 rokov) povedal som si "Bad Religion" Ich suputnici Offspring v tom case kopirovali Nirvanu, Nirvana v tom case kopirovala rany Dinosaur Jr a vacsinovy vkus isiel nepochybne z kopca a ide dalej, kedze mnohi dnes kopiruju Green Day, ze ano :) Neopunk bol vlastne umelo vytvoreny styl, zalepena diera na trhu so znacne pofidernou zaplatou, ako prvoplanovy protest z milionovej vily :) Takto umelo vznikali aj ine hviezdy a hviezdicky a nepomozu tomu ani "odohrate" roky a vtlacany punc akejsi serioznosti. Na nic sa da proste reagovat len nicim. Na druhej strane existuje kopa zaujimavych (ano aj punkovych) kapiel, ktorych tvorba a odkaz vyznievaju nepochybne uprimnejsie a presvedcivejsie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Green Day nieje nezaujimava a podpriemerna kapela..to by tu uz davno nebola..kazdemu sa paci nieco ine (ja zase nechapem co vidia ludia na hudbe typu D.Mode, Jackson, U2...pre mna su tiez nezaujimave), ale asi nieco dokazali ked sa o nich hovori a stale sa ich hudba hrava, nie?

a aj teen umely vznik je debilina...umelo vznikaju #####iny ako Spice Girls ked sa dievcence naseru na casting a tam, sa vyberie "kapela"...neviem co bolo na Green Day umele...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No Green Day u mna v kazdom pripade je podpriemerna kapela a nie je to len otazka hudobneho vkusu a nevkusu. Kriteria (aspon) priemernej kapely som si akosi sam dovolil stanovit a patri medzi ne aj nieco take ako napaditost, progres vo vlastnej tvorbe atd, ked mame hovorit konkretne o punku, tak hravost, entuziazmus a predovsetkym uprimnost. Kopirovanim stokrat pouziteho a vyzmykaneho u mna ziadna kapela nevyhra, a uz vobec nie vtedy, ked kopiruje to, na com si jej predchodcovia nedali az tak zalezat a co pokladali za nepodstatne. Skus si pustit album ktorejkolvek punkovej alebo HC kapely zo 70 - 80 rokov (Exploited, Ramones, The Clash, Disorder, Minor Threat, Bad Religion, Suicidal Tendencies) a budes vediet o com bol vcerajsi a o com je dnesny "punk". Netvrdim ze tieto kapely, co sa hudby tyka nieco dokazali, to netvrdia ani oni. Ich odkaz sa vsak k niecomu konkretnemu vztahoval a niesol v sebe konkretne posolstvo, ktorym pritiahli konkretnych ludi. V tomto GD vyzera skor ako strednoprudova kapela, ktora sice nadchla masy, ale inak nedokazala nic. Punk vykradli len formalne, nie odkazovo, aj ked snaha presvedcit nas o tom bola... GD jednoducho naplnili prazdny trojakordovy odkaz prazdnymi kecami aby naplnili vrecka sebe a vydavatelovi a ze sa im to dari aj nadalej uz nie je vec hudobnych kvalit ale zotrvacnosti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ramones pocuvam dost casto..z tychto starsich aj Bad Religion..su ine ake dnesne punkrockove kapely...ked hovoris ze tie predosle nieslo v sebe posolstvo..ale musi mat kazda piesen nejake posolstvo..nemoze byt spravena pesnicka len tak pre radost..tak ako mozu niekomu pripadat piesne GD alebo inej podobnej kapely podla sablony..mne tak pripadaju zase ine kapely..je to vsetko o vkuse..ked pocuvam GD..nieje to moja naj kapela..ale vypocujem si..tak mi vobec nepridu nejake rovnake..este tak prve cd 1039, Smooth sa miestami zlieva..ale taketo veci sa deju aj v inej hudbe..

dobre a co ma dokazat taka kapela? zmenit svet, alebo co? a ked teda neberiem len taketo veci..tak GD nieco dokazal..udrzat sa na spici vo svojom style..

pre mna taka madona..mne pridu jej texty rovnake..o nicom..ale nehovorim ze nic nedokazala..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Teda Green Day, aspon ich prve albumy vnimam ako 100 % kopiu Bad Religion -aj s vokalom sa trafili. No a ta radost o ktorej pises by v ich pripade mohla vyzerat presvedcivejsie, v punku a v hudbe pausalne vsak nejde len o nu. Tiez netvrdim ze nedokazali nic, vsak som to na konci predchadzajuceho prispevku napisal :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

uplne prve albumy mozu byt dost podobne Bad Religion to presne neviem posudit..pretoze ani tieto prve albumy velmi nepocuvam a ani Bad Religion velmi nepocuvam (mam len niekolko oblubenych)..ale ako som spominal 1039 sa mi tiez zlieva do jednej masy..no potom sa to doost vylepsilo a uz to islo celkom dobre :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Green Day že nedokázali nič?zbožňujem takéto keci a to porovnávanie s klasickými punkovými skupinami...Green Day je Punk-rocková skupina...myslím si,že fakt posledný album je skvelý - predovšetkým vďaka tomu príbehu,vlastne taká punk rocková opera...ja si rád vypočujem aj Sex Pistols - ale viem, že sú to iné štýly, oni sa nevyhlasujú za nových Sex Pistols, Ramones a osobne sa mi Green Day páči...a nech si hovorí niekto o Green Day to čo chce...ja ich mám rád...posolstvo - súhlasím s Tom-ovým názorom :lol:

 

Ja zas napr. nemusím dead metal a rap...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zaujímavé, že ich spomínaš v súvislosti so SEx pIsToLS

skupinou, kt. často býva označovaná ako umelo vymodolevaný panáčikovia

no vynikajúco to napísal Leďo v jednom čísle .týždňa

http://tyzden.sk/sk/kultura/podvod_sex_pistols_.php?searchstring=sex%20pistols

konkrétne tým nechcem povedať nič,

iba sa mi to žiadalo takto skonštatovať

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tiborco

 

Green Day nedokazali podla mna nic, staci ked sa zapocuvam do inych, starsich punkovych kapiel a vskutku len kopia dalsich kopii je odhalena, nebudem dalej rozoberat ci je dovodom lenivost, amaterizmus, alebo len lahka cesta k uspechu. Uputat masy srackami dnes dokaze kdekto a nemusi ani vediet hrat na gitare, staci vhodny okamih nacasovania a nejake PR. Zakony hudobneho biznisu uz davno obchadzaju elementy ktore su pre kvalitnu hudbu podstatne.

 

tomassi spomenul SP preto, lebo boli svojho casu oznacovani za umelu kapelu

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nemá každý rovnaký vkus, to je jasné a beriem to...ale to, že Green Day nedokázali nič a že sú sračky, ametéri tak to je sprostosť...a ľahkú cestu k úspechu teda vôbec nemali, nie je to skupina podľa "Hollywood-ského" scenenáru... okrem toho som zvedavý, koľko toho si si vypočul od Green Day...lebo veľa skladieb asi nie  :lol:

 

Je nevnucejm ich nikomu, ale nedalo sa nereagovať na tento príspevok...no nič...asi s tebou neoplatí o tom diskutovať...pre každého znamená kvalita niečo iné...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aha, tak poznam ich od ich prveho albumu, ked este neboli vytiahnuti na "vrchol" A neviem, preco by sa o tom neoplatilo diskutovat. Vazne, co pre teba znamena pojem kvalita?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aha, takže si si vypočul všetky skladby od nich?...kvalita je v hudbe subjektívna vec, pre mňa je kvalita Green Day, alebo ak chceš presnejšie niečo čo ma chytí a prináša mi to zážitok...sta

čí?...samozrejme kvalita môže byť aj niečo čo nepočúvam, 

ale uznávam, že to je kvalitné, nie je to šedý priemer...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov